2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 香港投訴區 我樓下個家人真係投訴專家..生出黎剩係識投訴... ...
返回列表 發新帖 回覆
go

我樓下個家人真係投訴專家..生出黎剩係識投訴... [複製鏈接]

我住公屋既...
上年八月突然投訴話我屋企滲水 逼我維修間屋
咁都將心比己..第一次都好樂意既...

之後無計啦滲水要整架嘛..約好師父黎整廁所..
個日大小事務都無得做...例如無得煮飯無得沖涼 痾尿都要落街..
我都好慘架啦..跟住樓下居然走上黎講整得好嘈..嘈住佢WOR..
跟住都無名火起. 又係佢話整,又話嘈...有病...

今年四月..又突然黎拍門話仲滲水..
跟住今次我好激動..我話點解樓下 一直滲水要隔成八個月先黎出聲?
有問題應該即刻出聲...而且上次整完我都非常唔滿意
佢將個地台整高左好多之餘..個坑渠口太細,去唔切水..搞到溢出去露台....
(ANYWAY係維修問題...下刪百字)

之後算啦..樓下ON99 有問題唔即刻投訴搞到又煩我..又整囉
上次整一日,今次整三日,要整埋露台..又係個句啦..
無得煮飯無得沖涼 痾尿都要落街....點知今次樓下唔係投訴我地裝修嘈
話我地裝修好多灰塵搞到佢樓下晾緊D衫有灰塵.....
問題係又係你投訴..我好配合你.. 你又投訴乜野呀?

我要囉三日大假黎維修..跟住又要搬哂屋企D野出黎,
又無得煮飯無得沖涼..次次想沖涼都要去朋友屋企....
你仲投訴我乜野呀?你估我好想滲水落你屋企呀...?

呢位朋友,你既經歷真係同我差唔多
話說小弟屋企上年8月全屋裝修完,依家樓下話我廁所同廚房滲水落去(佢地依家都係全屋裝修)
但係個問題係班裝修佬冇幫我換晒所有去水管,搞到依家出現問題,如果又要我再整過,又唔知要花幾多錢,同埋廁所又冇得用...
其實我想問下,我有冇權要求之前間裝修公司同我再整過?
但係始終已經隔左幾個月,我應該點算好...

chankt03 發表於 13-4-13 03:42 PM
呢位朋友,你既經歷真係同我差唔多
話說小弟屋企上年8月全屋裝修完,依家樓下話我廁所同廚房滲水落去(佢地依 ...

但係你係唔係住公屋先?

回覆 ◇﹍鋒×嵐〃 的帖子

我住私人樓
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-29 06:44 PM , Processed in 0.024083 second(s), 10 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存