2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 Fantasy Earth Zero 醉孃與FEZ的兩三事
go

[國家] 醉孃與FEZ的兩三事   [複製鏈接]

玩過星曲WEB

HI 趁個個開始講回憶我都講下先 ..
係開始之前 我係到鄭重澄清我唔係一個串既人 本人本性善良 ok?
所以唔好再密我話我好串果d 什麼之類

本身其實我係OB果陣其實開過人係B SER紅國..
耐何果陣部電腦太廢..果陣入地圖打蜘蛛都有人搶..
真係痴線嫁...果陣LAG到爆所以玩左15MINS就DEL左GAME..
直到08年10月左右..比而家係紫國既理沙叫番玩FEZ..
果陣岩岩轉左電腦都可以玩到..一玩就入左綠國ANTICROSS
呢個團可以話我係FEZ最重要既團
08年10玩到而家,我都唔係幾想去計過左幾多年,
成班朋友都仲係會出黎食飯既...一齊去玩..
當然中間都有D嘈過.. 但望番轉頭都覺得好無謂..

講番FEZ,
果陣係ANTICROSS 打交果陣好似係C團+幻影年代
果陣仲係新手,果陣自己冰法玩6千已經覺得自己好勁lol'
但係對於果陣既高手都係無咩印象..可能果陣仲係新玩
不過另外要講起既就係以前外主城要開部隊真係要兜好遠路阿dllm
唔知仲有無舊人記得個奪命大彎圈
仲有就係果陣有方尖塔3vs3比賽我都唔知lol
同埋就係果陣盛傳藍國E團有好多美女*口*.......

之後因為有D事退左AC轉左去紫國玩..
果陣係入神羅同埋V團..
感覺神羅D人係比較痴線既..(?!)
我死8次既最大死數係要要謝F團既牙健,同埋神羅幫我打出黎
2次死8.....都係因為紫國既人......
V團就認真好多..國戰又PLAN哂坐水又盛..
可能本身係大團......囧!?
果陣最出名就係TODY既簽名
仲有V團既人果陣既死亡遺言..
話說我紫國既人4年黎都未轉過遺言..
個遺言就係有隻公仔+148......!?!?!?!
唔知有無舊V團既人記得

仲有件事就係好印象深刻就係烏合同C團嘈果陣
果陣係網吧我好淡定咁買左罐可樂
飲左啖放左係個櫃上面點知
之後伴隨住一聲吊你老母,佢就可憐咁倒在地上
果件事都係有幸(?)可以現場直擊到...
自此旺角陽光blacklist左fez...

之後又回流番綠國
果陣本身有D人係綠國舊烏合有D事分拆出黎
我又走左團無啦啦比人拉左入團,點知入團果陣好似10個人都無lol
果陣一齊打交 算係我第一次打到咁激既國戰..
加上烏合轉左去藍國,果陣
烏合d人仲係廿幾lv果陣 成班追住佢地黎打..
果陣羸輸都好總係打完事後2邊都要紅頻咀炮下..
火藥味甚濃....
同烏合打最記得就係一晚內連打3次德蘭哥SA羸哂..
仲有舊艾魯..姐係上中下路每邊有斜玻果個場..
羸2條國血就係比烏合係中路連爆2隻QML而輸既場..
另外果陣打SA打V團就係由莉姬絲自己盾戰入A石話人淨係識入A石..=_,=
果陣真心覺得風林寺美羽同夜空好夾..同埋果陣覺得風林寺美羽好有米..lol
sa打血染最出名梗係小飯果句:我死得多唔代表我怕輸?!?!?!?!?!?!!
由小戀0帶領下創造小飯15?16?18?死既奇蹟....
同埋有場就好似係小飯出QML諗住爆城..點知死左超進化變左龍..
點知30秒都唔夠就比我地爆番QML完場.........
之後直到香水同ringo唔玩 sa就開始分拆成細團..
真心個人認為SA時代係我打國戰之中最刺激既一段時間
同埋果陣有大量GAME錢國武流出....係一個秘密..雖然我講過比人聽

之後散打左排.....當中有默示錄果D即興團...
呢D即興團都係為興趣,其實無咩團我會想留得耐...
我係一個浪子.......
之後又係同番AC班FD玩.....
仲要幫我拎左套比賽裝=_,=我自己打極都係得第二...真係慚愧..
比賽一事最記得就係極夜神原地無敵啪雞蛋
真係有氣勢..另外就係小鹿班比好似係 一條血都未過就0消.....
係散打自HIGH既時間係我磨練技術既一段時間..
亦明白到綠國既戰線係 "不進則退" 囧
5國入面退後既速度 果陣黎講一定係綠國最快.......

再近少少既TIMELINE就去到入B團,同其他各國朋友打..
你知啦,玩耐左既,通常都係組其他國既朋友打..
打10Q打國戰打小隊..都係好好玩既....
去到而家有諗法就係
如果對家有D你唔識既人 而佢自己圍內團/RC又會講"喂,追住果個醉孃黎打呀"
咁應該呢個人一係好ON9一係實力有番咁上下,
唔知我有無咁比人話過呢('L_` )?
玩到而家真係識到好多人.....
朋友就唔係到盤點啦.......費時啦.....

講到而家...都無咩再諗到...諗到就再補啦.......
唔知我係你地心目中係D咩人呢........
我知我有好多仇家嫁啦.........
就正如我同自己講過玩FEZ係唔會入某團某團咁樣.......

已有 5 人評分Good 收起 理由
kuok1234 + 2 紅國條戰線係 "一路咁退"......
詩米 + 1 鄭重澄清我唔係一個串既人 本人本性善良 ok.
ericlok + 2 你係一個浪子...
commander2620 + 1 內容精彩
明治]]] + 3 再見FEZ

總評分:  Good + 9   查看全部評分

成日見到你

玩過星曲WEB

明治]]] 發表於 13-4-24 12:17 PM
成日見到你

我小人物:D

醉孃 發表於 13-4-24 12:15 PM
HI 趁個個開始講回憶我都講下先 ..
係開始之前 我係到鄭重澄清我唔係一個串既人 本人本性善良 ok?
所以唔好 ...

咁__長 有冇人可以summary左佢= =

醉孃  4年就黎5年..唔長嫁啦..  發表於 13-4-24 12:35 PM
已有 1 人評分Good 收起 理由
dream0 + 1 求懶人包 無心睇

總評分:  Good + 1   查看全部評分

吾識你
但之前見過你話希望遲d可以同個b一齊玩fez
睇黎冇呢個機會

對你印象係好多時都入a石打(冇惡意) 打得幾高傷
同埋有時食綠國d花生都會見到你
最記得係之前綠國有個團自己投自己人之後屈你地 同埋 天川翼光踢你

醉孃  黃國既朋友?:D 綠國D花生..我都淨係睇渣嘛><  發表於 13-4-24 12:34 PM

十週年勳章(賀詞)

入黎支持下你

感覺神羅D人係比較痴線

綠國去開部隊真係好好好好遠 -_-
同埋烏合C團報警事件呢D真係好難唔記得

小人物路過

我最期待既愛情史竟然無
話時放果陣D國戰片自稱神手法師哀歌好似有留底

霉乂男  我唔知,叫百力滋出黎面對。  發表於 13-4-24 07:43 PM
醉孃  感情史係人都知啦..不用多說  發表於 13-4-24 12:51 PM

有大量GAME錢國武流出

十週年勳章(截圖)

感覺神羅D人係比較痴線

玩過星曲WEB

RINGOOO 發表於 13-4-24 12:58 PM
有大量GAME錢國武流出

你唔記得你舊2KF AC咩

睇完鳥= =
點解家陣冇左紅頻呢個fez既精粹
雖然你唔識我
本人對你既感覺 技術都很好 鐘意汁雞
有時打多你2野就會比你追住黎打
6國玩冰法果時都拍過你1,2次 比起其他法c易拍
你玩弓果時最黑人憎 因為唔係大力又鐘意射單體 好煩

醉孃 發表於 13-4-24 12:59 PM
你唔記得你舊2KF AC咩

連BEANFUN都唔記得 撞到岩岩俾人LOCK埋

牙健

其實,我一見到你都忍唔住睇你插咩石。之後就會吊一聲,又係A石雷呀?

醉孃  :D 邊有又A石JE....  發表於 13-4-24 03:01 PM

已有 1 人評分威望 收起 理由
上海. -10 惡意灌水

總評分:  威望 -10   查看全部評分

熾月.. 發表於 13-4-24 02:52 PM
其實,我一見到你都忍唔住睇你插咩石。之後就會吊一聲,又係A石雷呀? ...

吊 又係A石雷呀?

我想聽你同百力滋點樣相愛個段

玩過星曲WEB

wildtony 發表於 13-4-24 03:49 PM
我想聽你同百力滋點樣相愛個段

你太八掛鳥   
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-27 05:13 PM , Processed in 0.041140 second(s), 14 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存