2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 Fantasy Earth Zero 一個半年內花七千港幣的玩家看fez倒閉
go

[其他] 一個半年內花七千港幣的玩家看fez倒閉   [複製鏈接]

笑傲無雙

可能,大家入黎都係想睇下呢個on9仔做咩咁能笨,花咁多錢落隻黃昏game度

故事就要由頭講起,我就公測開始就玩,一直玩紫國,不過都係斷斷續續咁玩
後黎因為fd轉game,我都跟住轉左
之後我無聊裝番,但係果陣已經係藍國好強盛,烏合橫行天下既年代
正當我諗住唔玩既時候,尼奧元既一張北伐圖令我重燃希望
如是者玩多左一陣,最後又停左,直到我中四果陣,我上game有團收我
我記錯左以為係我之前尼奧元果個團黎,於是就狗衝左入去
當然結果就唔係啦,但係係團入面都玩得幾開心既,過左兩個月又無再玩了

直到2012年既十二月,我見到fez大更新
我就裝番隻game,但係已經發現風光不再
其實,果陣fez既環境係點,大家心照啦,我都預左一年左右就頂唔住
但係都投資d錢落去,希望可以盡一分綿力,等橙橙知fez仲有市場
亦都因為等其他玩家望到,仲有人肯使錢,隻game仲有得救
一個人踩入火堆,可能會比火燒死,但係只要大家都肯踩入去,我信真係可以踩息d火
可惜,最後都係失敗收場,我自問已經盡左力,日服既人宣傳,我都插下佢地(真係唔好意思,多多得罪,我都只係想救下港服姐)
到前日台服汁,我都盡量發放正能量,希望大家唔會絕望
結果就係又柒左次,第二日就比人打臉

問心果句,我覺得橙橙同GM已經盡曬力去救,可惜無力回天
有個會員講:我係甘睇ge.. 可能果個唔係隻game收皮前呃返一畢.. 而係gm 想救番隻game ... 找番一畢錢.. 簽番約...  不過唔成功...  
我都信既,因為如果真係預左汁,邊有公司會再買新版本
真係預左汁既,半年前就會咩都停曬,無新野,無活動
臨走呃番筆,堅係會比人告,我唔記得邊隻game就係咁

點都好啦,大局已定,七千蚊買個希望,係就係貴左d,但係都算啦
如果唔係橙橙代理,可能仲早汁了
應該之後都唔會再用咁多錢係遊戲度
日服定陸服都應該唔會過嫁啦,始終我唔會有心機重新玩過同買裝

自爆game名:SiN貪婪/SiN淫慾,應該都無人知係邊個黎._.
不過歡迎vip
已有 5 人評分Good 收起 理由
ngkaichi1995 + 3 鼓勵
╔wing41╝ + 2 買個珍貴回憶~你會後悔嗎!
徐子平 + 3 當買個教訓吧
磨刀小孩 + 1 D裝都幾靚個果=(
skywindlee + 3 原來係咁既

總評分:  Good + 12   查看全部評分

十週年勳章(賀詞)

唔好意思,真係唔知邊個

原來係咁既  正常,因為我都唔係成日on  發表於 13-4-24 02:41 PM

SIN
之前買裝真係靠你

笑傲無雙

同你收過裝的啊路過

熱心玩家
給你一個GOOD

由中學比同學叫玩, 玩到而家大學畢業, 見到FEZ要汁都有D唔捨得
但係我相信初音的話......你既銀彈攻擊仲係有效, 過往幾次既大型福袋活動仲係可以令FEZ達至收支平衡
汁既原因只係因為日方唔想續約
可惜係可惜D
不過相信大家都曾經有過一段美好回憶, 同埋一班珍貴戰友
起碼友情係唔會因為隻GAME汁左而消失先啦係咪先?
希望大家都珍惜一齊同你爆肝打活動, 爆QML, 打國戰, 練10KILL既好朋友

下面都有寫我係 玥之弓 紫國人
不過一樣都應該無咩人識
歡迎VIP我/搵我吹水

玩GAME啫, 唔使咁博命喎
使7K落去打GAME真係過份左少少
留個錢用黎買股票好過啦

地上之龍 發表於 13-4-24 03:03 PM
留個錢用黎買股票好過啦  ...

我唔認同呢位呀生既講法
如果自己有能力賺到錢
用黎打GAME比D娛樂自己又有咩問題
況且佢都係想買個希望, 望FEZ好
而且7000幾蚊對佢黎講或者對你黎講可能好多
但我只想話你知, 對爛橙黎講, 你根本微不足道
大把GAME有人一個月放幾皮幾皮入去
放到自己都變紅鑽VIP都面不改容
但佢地有冇錯? 有冇過份?
佢地有咁大個頭咪戴咁大頂帽LO

當然你話要用錢搵錢係現今香港金錢掛帥既時代都唔會係錯
但係又何必係一個感性POST入面講埋呢D野呢?

地上之龍 發表於 13-4-24 03:03 PM
留個錢用黎買股票好過啦  ...

隻game俾得你開心,洗錢好應該

skywindlee 發表於 13-4-24 03:09 PM
我唔認同呢位呀生既講法
如果自己有能力賺到錢
用黎打GAME比D娛樂自己又有咩問題

當然你話樓主家財萬貫既
7K當然係碎料啦
使黎使去都係面個層黎

之但係樓主係咪真係使幾K都面不改容
家底厚成咁先?

如果唔係, 樓主只係一個普通打工仔
可能月入都係20K度
使左7K黎打機算唔算博命, 你自己諗下啦 w

地上之龍 發表於 13-4-24 03:20 PM
當然你話樓主家財萬貫既
7K當然係碎料啦
使黎使去都係面個層黎

半年內用7K姐係
每個月用1000蚊多少少
呢個數你月入唔使15K都COVER到LO

而家大把月入20K唔到既人
追電話, 追電腦, 追相機, 追時裝, 追潮流
難道佢地又有錯?
用錢係自己鐘意既地方到有咩問題?
難道用係主流地方就會無問題
用係GAME上面就要比人話?

你同女朋友行過冒險樂園/WONDERLAND(朗豪坊)都要放低幾百蚊擲銀仔啦
咁又好值得?
咪一樣都係用錢係自己鐘意, 覺得值得既地方上面~
已有 1 人評分Good 收起 理由
原來係咁既 + 1 ^^多謝你,不過始終都有d傷感

總評分:  Good + 1   查看全部評分

笑傲無雙

地上之龍 發表於 13-4-24 03:20 PM
當然你話樓主家財萬貫既
7K當然係碎料啦
使黎使去都係面個層黎

可能我比你講既更加低

不過,唔用都用左,仲要救唔到,或多或少都有d傷感= =

skywindlee 發表於 13-4-24 03:25 PM
半年內用7K姐係
每個月用1000蚊多少少
呢個數你月入唔使15K都COVER到LO

你呢個價值觀
樓主係你下面個層已經答左你

我諗我都唔使再代樓主答多次啦

徐子平  算啦,online game還原返都係10110101011001111,下次唔好啦...  發表於 13-4-24 05:35 PM
原來係咁既  或者咁講,我買部ps4係因為sony有危機,我希望只要我買,其他人買,就可以救到佢  發表於 13-4-24 04:12 PM
徐子平  起碼出左PS4,部PS3都仲玩得,不過冇得打新game,但係online game一關服就乜都冇  發表於 13-4-24 03:59 PM

樓主節衰,我比你早兩年玩,都曾經係炒價果排收過裝
點都好,都叫做著過下,開心過,錢可以搵過,當買個教訓
以後唔好擺咁多錢落online game到

Alta活動勳章 玩過星曲WEB

同你一樣 救唔到 無辦法 日服去

去評論人地打機洗幾多錢其實好無謂
正如有D人好鍾意俾到貴一貴錢去食一餐飯
D食物落到腸咪又係變屎
最重要係個過程啫

至於敗唔敗家唔討論,我自己亦曾經係一隻online game上面用過萬蚊 (3~4年時間)

唉.....佢升爛豆同埋輪盤唔肯更新
真係死罪...x_x

有錢佬

一個人踩入火堆,可能會比火燒死,但係只要大家都肯踩入去,我信真係可以踩息d火
可惜既係港服收皮係因為日本唔續約,而非香港玩家付出既銀彈唔夠多!

人地1k叫雞叫足7次就7k
玩隻game用7k又唔會話過份

地上之龍  私鐘定CP先? w  發表於 13-4-24 08:57 PM

十週年勳章(賀詞)

咁多年黎我加加埋埋
都使左成萬幾2萬
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-27 09:51 PM , Processed in 0.042469 second(s), 14 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存