2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 參天律 見仁見智
go

[閒聊討論] 見仁見智   [複製鏈接]

小弟高見唔敢講

只係每隻Online Game正式同大家見面前都會做好多既宣傳

咁大家當然會係腦海中幻想下咁啦

到正式玩既時候當然冇可能同你諗既一樣啦

心中難免有所失望,呢個係下意識既自然感覺

再同其他Online Game比較,呢個感覺就會比無限擴大

但係點都好,都唔好太早下定論

再爛既遊戲都會佢既可取之處

各花入各眼,何況係岩岩開始

如果真係鍾意,不妨試下,再比多啲時間

如果唔岩,咪離開囉,仲有好多遊戲等緊你

而且又唔係要收你錢,咪比時間人地睇下會唔會做得更好囉~

又唔好一開始就話人地死梗,唔值得玩~

放鬆啲去試下,又唔係比賽,大家都要返工返學

只不過係為左興趣,習慣,調節一下生活~

認真你就輸了
已有 4 人評分Good 收起 理由
mo仔§ + 1 世界就是這樣(茶~
a0ailoveyou + 3 你說的內容我非常同意
§星月§ + 3 鼓勵
ck豪 + 2 支持

總評分:  Good + 9   查看全部評分

支持~.~夠晒中肯~.~

我都好同意

挽與唔挽係自己選擇,冇人拎支槍指住你叫你挽~.~

自己唔岩挽咪del game,有咩所謂,但係開post拉大隊走果班人真係小學雞得制- -

通常走個d都係唔色玩/懶

[我第一眼都唔太鍾意 玩玩下覺得又幾正]

a0ailoveyou 發表於 13-7-1 02:26 AM

我都覺得幾正

a0ailoveyou 發表於 13-7-1 02:26 AM

關咩唔識玩事
一切都係畫面質素同內容同宣傳內容不一樣
咁既畫質8年?咁既內容1600幾萬美金?

無一隻GAME係一開始就有人識玩
就算升LV配點GAME都係一樣
如果隻GAME真係咁吸引既話
就算D人唔識玩都會留低學玩

同樣係FREE商城 有C9有瑪英,龍谷哩D高畫質過你既點解要哂時間玩哩隻?
低畫質都唔需要揀你 真係難聽講句 金庸ONLINE都好過你

你既論點好客觀,但之不過官網既宣傳太誇大喇~
又話醞釀8年 投資5億 驚艷歐美 台灣遊戲自製史上最高紀錄
又話美國E3遊戲展十大最期待作品 歐美MMOsite誠意推薦
誇大到玩過之後對我黎講有D不實囉~(即係中伏)
我本身已經我好少玩Online Game嫁喇!一玩就中伏~

講到音效又話光是音樂資料的收集、參考、歸檔、試編與修改就超過了兩年,製作預算也有數百萬港元!
我覺得庸俗又唔支援S/PDIF輸出已經浪費左我個喇叭~

無論視覺聽覺我都中左伏!
我都知唔岩玩咪DEL囉~但中伏既心情係好無奈的~

平平凡凡 發表於 13-7-1 12:24 PM
又 ...

8年之作8年前既人物設定變成以家以個時代緊係唔令啦
再來佢系統係好  組隊系統副本系統組  相信冇咩人開過出來搵組
唔知有以樣野既一堆
再者PVP 同公會宣戰陣型果D 都唔差
失敗之處就係人數太小因為港SER
你有幾好系統冇人都冇用。
即係好似1隻槍GAME 16打16  但永遠但2V2  有幾好地圖幾好系統都冇用啦。
再來以隻GAME小人仲開紅亂殺人既玩家同趕走其他人冇咩分別。
我封測1次紅都冇開過殺人  廢時嚇走人啦

zhengkang  隻game 鼓勵開紅 有日任要你殺同陣營玩家添 冇任殺人都有魂拎  發表於 13-7-3 01:42 AM

ck豪 發表於 13-6-30 10:52 PM

我都好同意

我都好同意

挽與唔挽係自己選擇,冇人拎支槍指住你叫你挽~.~

自己唔岩挽咪del game,有咩所謂,但係開post拉大隊走果班人真係小學雞得制- -

呢兩句有D矛盾!!
咁你所講既小學雞有冇拎支槍指住人 叫人一定要走呢?

我自己就覺得幾好玩

係D人成日以為用左多錢咁多時間整隻GAME就應該好成功

唔該查下整一隻GAME要幾多人力物力 大驚小怪

問題係所謂既成功係要符合佢地主觀意見

仲要搵其他GAME黎比 講真 邊有得比 背景故事 世界觀 理念你全部唔同

比畫面 比系統喇 搵外國製同台灣製比 人地外國經驗已經多 台灣技術,資源,人才,經驗相對都比下去

如果你想佢咁就整到隻完美既game = 要佢未學行先學跑  即係你自己既幻想太大

仲有 唔玩咪唔玩 出post踩隻game我真係唔知有咩居心

利申:我唔係護航 只係可惜啲人完全失去獨立持平既分析角度

我愛你丫傻仔 發表於 13-7-1 12:34 PM
再來佢系統係好  組隊系統副本系統組  相信冇咩人開 ...

其實參天律同B&S 既製作差兩年左右...但B&S已經好過參天!
再講我冇話佢系統差呀~我只係講畫質同音效都比官方誇大左,令我失望ja~

平平凡凡 發表於 13-7-1 12:51 PM
其實參天律同B&S 既製作差兩年左右...但B&S已經好過參天!
再講我冇話佢系統差呀~我只係講畫質同音效都比 ...

你同官方都係得個講字,我就覺得幾好玩。

通常官網講既野都唔可信
這是常識吧=.=

皇者降臨 發表於 13-7-1 12:56 PM
你同官方都係得個講字,我就覺得幾好玩。

咦...你應該係某會員開post講既打手喇~可以無視!
http://www.2000fun.com/thread-5410845-1-1.html

鬼雅 發表於 13-7-1 12:12 PM
關咩唔識玩事
一切都係畫面質素同內容同宣傳內容不一樣
咁既畫質8年?咁既內容1600幾萬美金?

下 我聽到好多走都係話:
都唔知點行
玩咁耐先得??lv
好難玩
好黑
d日任都唔知係邊

你計反人工咁多人8年係咁上下
一係你咪玩反d抄梨抄去個d 改小小野ko 唔洗幾個月整好 你咪玩個d
同埋佢幾時講過高畫質 我睇佢宣傳我都估到係咁上下
我覺得接受到 隻隻game都話 拿過d咩嫁拉-_-

同埋你咁鍾意玩個d仲入梨做咩 我又唔係為佢高畫質梨玩

都唔知d人唔玩仲入梨做咩

平平凡凡 發表於 13-7-1 12:24 PM
又 ...

人地小島團隊整隻mgs5都未5億
TERA B&S個D都係無5億
佢個5億咩黎?黑錢黎嫁?

a0ailoveyou 發表於 13-7-1 02:27 PM
下 我聽到好多走都係話:
都唔知點行
玩咁耐先得??lv

邊隻GAME改小小就KO
幾個月就整好?
你介紹兩隻黎喇唔該=]
我唔要網頁遊戲啵

大亂碼 發表於 13-7-1 12:48 PM
我自己就覺得幾好玩

係D人成日以為用左多錢咁多時間整隻GAME就應該好成功

我地唔好同外國比
同大陸比好未?
參天既畫面連人地9陰真經都比唔上啵
不論風景,人物,動作等等

墓光迷城

我愛你丫傻仔 發表於 13-7-1 12:34 PM
再來佢系統係好  組隊系統副本系統組  相信冇咩人開 ...

組隊系統副本系統因為依家封測人流唔算多我覺得無乜需要用到哩樣野就咁用世頻嗌下就組到人
封測送10000點d人可以買喇叭開世頻但係到左公測d人就會慳住用.
哩個時候就唯有用哩兩個系統去組隊

其實人少哩樣野真係言之過早
刪檔封測好多人都係入去hea玩一陣就算
而且封測又無預備一D升lv送公測虛寶既活動
我覺得哩點其實有好有壞
好處就係唔洗d人哂時間去玩,玩完又刪檔咁無謂
當然亦都有壞處就係會搞到人流少. 變相幫手測試搵bug既玩家亦都少左
短短幾日刪檔封測我覺得無乜必要搞太多活動. 比大家一個遊戲體驗就夠,
活動留番公測先推出黎咁樣仲好啦~

目光短淺

鬼雅 發表於 13-7-1 03:19 PM
邊隻GAME改小小就KO
幾個月就整好?
你介紹兩隻黎喇唔該=]

用mosue kick做任打怪加小小技
依種game唔洗我講都大把

zhengkang  參天咪係:-)  發表於 13-7-3 01:45 AM
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-30 11:56 PM , Processed in 0.035277 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存