2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 Fantasy Earth Zero 偏離目的,工作人員請ftp聯絡thx
樓主: fez_sf
go

[新聞] 偏離目的,工作人員請ftp聯絡thx   [複製鏈接]

十週年勳章(賀詞) 十週年勳章(截圖)

fiy 發表於 13-7-7 04:21 PM
有人唔明正服同私服分別,我講事實姐
P甲果度又有人好似唔知"P甲"同外國玩家既分別
香港既P甲無人屌?!,剩 ...

人地出得黎行 就遇左要還 遇左有風險 你係提人定潑冷水(留名睇樓主比日服官方告到破產  顯而易見
第二 你咁關心日服官方既利益 你戈邊做野架 唔係既就同我收皮
仲有紅字FAIL戈度我認
但係你日服守規矩加自律同有冇影響到日服生態係兩回事
你響港服打慣戈套打法搬過去日服時己經影響到日服玩家(響你無意既情況或改善緊既情況下
同埋呢我唔利伸啦,明插緊你,最拎憎人撥冷水

btw,樓主加油 籌錢百零二百都會幫出

已有 3 人評分Good 收起 理由
東方直龍 + 1 .
Coral + 3 你說的內容我非常同意
灰機華;o + 1 支持你!下次繼續^_^

總評分:  Good + 5   查看全部評分

十週年勳章(賀詞)

`FunG 發表於 13-7-7 07:34 PM
人地出得黎行 就遇左要還 遇左有風險 你係提人定潑冷水(留名睇樓主比日服官方告到破產  顯而易見
第二 你 ...

樓主走左出黎回應預左有丟險之後你先再出黎馬後炮,其實你呢招都算高
所以我都唔知點應你好~如果你係樓主留最後一次言之前黎回我就好啦
最少我唔會覺得你係馬後炮,而且你又估中左樓主預左要還啵
咁我咪即時收皮囉~係咪先?

留名睇樓主比日服官方告到破產  
我個意思係提,而且係另一個提人既手法,呢個亦係我做人講野既方式,
你可以覺得個意思係潑冷水就潑冷水
個人觀感~因為呢句大家都可以諗到好多野~
但係我無話樓主實開唔到私服~只係帶出會被告呢個問題
出得黎行,唔一定會預左會還
想當年古惑天王會預左比差佬拉?!
問心果句~人地都遮撚哂IP又有用海外SER播種都仲要比人拉左
你話佢有無預還啦
預唔預,無左人知,得當事人知(哎屌,都係果句~你早D回POST就好)

關於日服利益問題~睇你條撚樣都係玩開老番多
呢個正正係好多行業慢慢收皮既問題所在~
好似動畫咁~人地就BD,你班撚樣就BT
個中原因,我唔撚洗答你,大家都應該知發生咩事
你唔好話無影響阿~就好似港服咁~有一班人用改MOD
爛橙有d裝係有出,無出果d無計
出係黑店度,大部分人唔支持去買黑店抽返黎不特止,改出黎打飛機就算鳩數
我知既~10蚊抽一次,窮撚邊比得起姐,當中都係有錢果班狂抽
但係呢個亦都算係港fez收皮都原因之一~當中影響有幾多,我唔知
但係我剩係知,呢個問題都有份~
順帶一提,我咁關心~因為我對fez有愛! ok?
唔似得d人話有愛有愛,但係又唔肯比錢去支持下隻game囉
老老實實日服我由轉服到而家掉左2k入去支持下啦~間唔中玩幾下咁啦
你問下果班玩左港服咁叉耐既,而又無比錢落去支持下既玩家究竟想點
你可以話一個半個咁樣唔放錢玩法無問題
但係當幾十人,幾百人,條數可以好撚多~好撚襟計
難聽d講句~無錢學人打機?!又要好~又要馬兒不吃草?!
好似以前講果句~多謝下d有比錢玩既玩家啦,人地有入份養緊你地班人有得玩耐少少fez架
講到呢度仲未撚明我想講既重點,我都幫你唔到

而家先黎講影響生態問題?!
P甲問題FAIL左~完左~先再彈個生態問題出黎撻我?!
咁比你講落去真係唔撚洗完~解答完你一題又一題

唔戴頭盔咪幾好~係度cc縮縮又要發聲又要驚比人屌做乜鳩野

唔錯啊~你最尾一句識抽下水啵

樓主比人拉果陣,我捐1K以表支持開SER 無錯好唔好

btw你都無答我 正服同私服分別問題~sosad
唔識答唔怪你啦~唉

fiy 發表於 13-7-7 08:03 PM
樓主走左出黎回應預左有丟險之後你先再出黎馬後炮,其實你呢招都算高
所以我都唔知點應你好~如果你係樓主 ...

你條撚樣又何嘗唔係用老番(我就唔撚信你未用過老番野
正版番版?好GAME 我就一定會買番黎支持既
唔買點係人地既自由 FEZ係行商城制 唔係月費制
FEZ係一隻好GAME 我都燒左唔小錢落去 日服VPN頂防裝我都有
但係我覺得日服缺小左一種interaction,一種聯繫,所以咁先需要私服
你條仆街係唔係潑冷水 我就覺得係既

馬後炮?你估我廿四小時cam響2kf咩,FF小陣啦
仲有呀 清高撚 >>好似動畫咁~人地就BD,你班撚樣就BT<<
你敢唔敢發誓你未試過非法下載呀 撚樣

真係屌你都嫌哂精

btw正服同私服分別 我唔識答bor sor9ry

十週年勳章(賀詞)

`FunG 發表於 13-7-7 08:54 PM
你條撚樣又何嘗唔係用老番(我就唔撚信你未用過老番野
正版番版?好GAME 我就一定會買番黎支持既
唔買點係 ...

我無話過我唔係撚樣~不過動畫就真係無
bt for睇新番用~睇新番係日本默許無犯法既~
但係game我就一定會真金白銀買
而家仲要係私服同正服既問題黎
你知唔撚知代理要幾貴
而家你開私服就等於日服無左代理費
等於無賺你呢筆錢啊,變相都係蝕撚左呢筆數啊~on9
仲想講到開私服好似係無任何問題咁?!

咦?!唔用"拎"啦?!唔用"stop la"?!
無啦啦做乜用返個撚字啊 InsertText(\'[369]dw\',false).gif
乜呢度唔係就算唔係高登都會幫你自動濾字架咩

甘都有罵戰..真係笑死我~

十週年勳章(賀詞)

火狼cool 發表於 13-7-7 09:18 PM
甘都有罵戰..真係笑死我~

都唔知邊個講到好似開私服係無錯同要玩私服玩得光明正大都無問題咁

仲要彈句stop啦

fiy 發表於 13-7-7 09:10 PM
我無話過我唔係撚樣~不過動畫就真係無
bt for睇新番用~睇新番係日本默許無犯法既~
但係game我就一 ...

呀認字特警
我就唔知代理費有幾貴啦
但係呢,>>而家你開私服就等於日服無左代理費
等於無賺你呢筆錢啊,變相都係蝕撚左呢筆數啊~on9<<
你呢d咩logic黎
賺唔到=蝕
我買唔中今期六合彩呀,咁我咪蝕左幾千萭?

十週年勳章(賀詞)

`FunG 發表於 13-7-7 09:52 PM
呀認字特警
我就唔知代理費有幾貴啦
但係呢,>>而家你開私服就等於日服無左代理費
等於無賺你呢筆錢啊,變相都係蝕撚左呢筆數啊~on9<<
你呢d咩logic黎
賺唔到=蝕
我買唔中今期六合彩呀,咁我咪蝕左幾千萭?

話你ON9驚你嬲

而家你要開服就一定要人地個代理權
而代理權個價就係日服必賺/應得賺既
而家你偷偷地開服仲唔係人地蝕撚左?!
人地有權告你取得佢版權/代理費
屌你你係咪ON撚9架
你6合彩你必中頭獎?!你ON9?
你就真係乜撚野logic

居然會將馬會6合彩同代理權費用拉埋黎講
屌你老母真係痴撚柒線

支持 留名等成功
得左記得pm通知聲 第一個加入
唔想去日服做p甲
淨係想同香港人打

fiy 發表於 13-7-7 10:06 PM
話你ON9驚你嬲

而家你要開服就一定要人地個代理權

開私服 日服賺唔到代理權 但係自己本身唔會小左忽錢
開私服 拉日服港人黎私服 自己就會小左忽肉 咁先叫蝕

唉 慢慢同你捉字失 我自己都覺on9

Coral  人地日服都唔想賺代理權d錢 先收起代理 唔俾hk人玩 人地都唔想賺d日服港人既錢 所以ban ip 日服應該歡迎私服拉走玩日服港人  發表於 13-7-8 03:50 AM

十週年勳章(賀詞)

唔知大家知唔知, OMG(台灣公司)好似有意幫台服班玩家爭取代理,
但要玩家自己營運, (拎正牌做私服既感覺)
姐係比一筆錢OMG就會同日本果邊傾
提供伺服器比我地咁

詳細,
http://168.omg.com.tw/
台灣班玩家對依個抱住(興奮?)態度
佢地都希望可以港澳區都連到去玩,
不過仲集緊資料~希望有好消息啦

但我就唔睇好OMG呢間野喇,
有玩特別版TERA 就知咩事~

十週年勳章(賀詞)

`FunG 發表於 13-7-7 10:30 PM
開私服 日服賺唔到代理權 但係自己本身唔會小左忽錢
開私服 拉日服港人黎私服 自己就會小左忽肉 咁先叫蝕 ...

港服>有比錢
私服>無比錢
咁你到時係唔係都開左,開左個私服出黎等於無比錢佢
侵犯左佢版權,唔比錢就開,咁佢係等於無收到一個代理費返黎啊
個代理費係佢應得,咁佢帳面就應該增加,但係你搞到佢無增加到,
佢應得賺既賺唔到,咁佢仲唔係蝕撚左個"私服"既代理費??
一般生意人就係會咁諗,唔係點搵錢阿傻仔

而家你又唔提你6合彩理論啦?

如果咁無問題,私服本應係法律上就唔存在會比人告既機會啦
你都覺ON9哩

笑傲無雙 玩過星曲WEB

7B! 發表於 13-7-7 10:36 PM
唔知大家知唔知, OMG(台灣公司)好似有意幫台服班玩家爭取代理,
姐 ...

睇完台fez fb之後,瞬間放棄

笑傲無雙

真係有心
不過堅係犯法
自己小心啦

十週年勳章(賀詞)

唔知呀你呢? 發表於 13-7-7 10:43 PM
睇完台fez fb之後,瞬間放棄

係0.0
但有好多人都想試下

不過有玩過特別版TERA既話....就唔係咁講鳥,...............

十週年勳章(賀詞)

7B! 發表於 13-7-7 10:36 PM
姐 ...

OMG咁做可以從中抽到水之餘(收經營主既租/玩家買點當中既油水)
仲可以唔洗驚蝕錢,醒到爆啵
好似放租比人做生意咁

十週年勳章(賀詞)

7B! 發表於 13-7-7 10:44 PM
係0.0
但有好多人都想試下

我恨不得OMG呢間垃圾
即刻係呢一秒鐘執笠

由尼場罵戰可見fez即使摺左戰爭都唔會結束

圓月之牙  果然好夠熱情囧  發表於 13-7-8 11:00 PM
冥月/幻色\楓色  所以...甚麼叫熱情?其他game一關ser果個都一拍兩散理你係生係死  發表於 13-7-8 03:10 AM
圓月之牙  又係時候買定幾包花生先._.  發表於 13-7-7 11:13 PM

好撚正 香港花生樂園:)
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-29 04:49 PM , Processed in 0.036958 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存