2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 幻想神域v2.3《夢幻の小窩》 真係腦爆(內含個人意見,針對玩台版既港人,不喜勿入) ...
返回列表 發新帖 回覆
go

[閒聊討論] 真係腦爆(內含個人意見,針對玩台版既港人,不喜勿入)   [複製鏈接]

想人多,唔想玩一陣冇人~咁以地區人口黎計,同埋遊戲文化(台灣一家大細一齊玩ONLINE唔出奇)....
台灣比香港係人多好多...呢個絕對係事實...係好吸引(人多呢一點),我點會唔明?

就好似香港好多野都比大陸好...醫療好...零售點既商品品質好...所以國內人會黎香港...又唔難理解...
我個人唔歡迎大陸人黎香港,但吹佢唔漲...因為係入境處比佢入境的!

但係只GAME玩台灣SER既人又點呢?人地官方講到明係台灣地區,營運對象係台灣人ONLY,IP仲要BLOCK埋你,直接D講就係唔歡迎你!而你照玩?緊係冇問題架!世上冇難事,只怕有心人嘛!用VPN偷渡囉!仲要做到好似自己好威咁,呢一下真係腦爆!

而香港人玩台灣SER係咪只有優點冇缺點?講真...除左多人係優點之外,我真係諗唔到其他...
但致命既缺點就一諗就諗到!如果你個ACC有問題...你點處理?你點樣證明個ACC係你既?即係咁...同佢講...我偷渡黎的...我係香港人...睇下佢SO唔SO你?你有問題要同官方講...你覺得好急...真係要打比佢個客服用把口講,你長途電話把啦!

==================================================================================
一定有人問,我咁嬲做乜?咁一定有原因既!話說今日我係M記同朋友講不如一齊玩呢只GAME既HK SER時,佢一句「7頭!玩台灣SER啦!唔係唔識用VPN丫?」我真係嬲左!我果時冇出聲係因為以佢既性格只會越講越大聲,影響其他食客,但我更怕我控制唔到自己!

佢都會黎呢個版既!以上既說話主要都係比佢呢個7頭睇
另外,我唔打算再叫佢再我一齊玩ONLINE GAME喇!(嬲)
已有 6 人評分Good 收起 理由
ck豪 + 1 支持你~.~最憎呢d人,有港服唔挽挽台服仲聲.
ARChing0v0 + 3 中肯
leung1024 + 2 我絕對明白你感受
a0ailoveyou + 1 你朋友好正=)
a1475963a9 + 1 支持港SER @@
kson2535 + 1 支持你!下次繼續^_^

總評分:  Good + 9   查看全部評分

笑傲無雙 玩過星曲WEB

留名睇打手

如果打手肯回呢個POST推推佢~我唔介意!

你理得人地用咩方法玩台版姐

笑傲無雙 玩過星曲WEB

其實我好BUY樓主
營運對象係台灣人ONLY,IP仲要BLOCK埋你,直接D講就係唔歡迎你!而你照玩?

呢句,睇番版上好多PO拉香港人玩台SER

拿講真果句,你玩咩SER真係唔關我事
拉人過SER亦都唔關我事,但係你做到咁揚咁出面
點都會影響到其他玩家既心情

玩過星曲WEB

其實如果有分台版港版 , 點解硬係有人覺得簡港版就唔正常    個人喜好 鍾意玩咩版米咩版囉
想同朋友一齊玩 都唔係用咁既態度同語氣掛 樓主你朋友好似借d意疾你啵

我又要留名睇打手 XD
不過想插多句: 做人留一線 日後好相見...又唔洗為左一句說話而破壞關係

唔知呀你呢? 發表於 13-7-22 09:10 PM
其實我好BUY樓主

呢句,睇番版上好多PO拉香港人玩台SER

我都知道內容係會影響到其他人架啦,不過我都係有感而發,都有自覺咁係TITLE打返"不喜勿入"

如果版主覺得有問題既...咁就刪左個POST佢啦!我冇所謂的!!

唔知呀你呢?  其實我唔係指你  發表於 13-7-22 09:23 PM

`o無限------ 發表於 13-7-22 09:17 PM
我又要留名睇打手 XD
不過想插多句: 做人留一線 日後好相見...又唔洗為左一句說話而破壞關係
...

呢句說話同佢講就真係差唔多...佢一句"7頭"算點?熟都唔係咁架嘛?

人多有人多好 小人都唔一定差姐同埋...?

古坦紀洛斯 發表於 13-7-22 09:19 PM
我都知道內容係會影響到其他人架啦,不過我都係有感而發,都有自覺咁係TITLE打返"不喜勿入"

我就覺得,以和為貴係最重要

另外,你既文章未算係無意義既文章,我覺得冇刪除既必要,不過盡量和諧D吧

留名睇打手出沒xD

十週年勳章(賀詞)

留名睇打手出沒+1

玩台服玩港服都係自己選擇者..無需要甘偏激..玩港服又好..台服又好..都有優缺點..大家見到你只係係到發洩自己既不滿..唔好甘多怨氣啦..比人話兩句就發哂脾氣..大個仔啦..成熟D好無?  會唔會係自己睇唔開鑽牛角尖呢?

極有可能個FD係話..你唔係唔識用VPN呀?  下一句..你唔識我教你用

P.S  樓主可能係..搶唔到台版CCB 封測碼..又唔識用VPN..眼紅人地有得玩..你無..吃不到的葡萄..  你懂的..典型小朋友心態..

你個fd係咪mk仔黎 無啦啦右要加句柒頭

其實青少年時期.....總會有身邊既朋友係以串人為樂....

表現到自己係勝過人好多......踩低人地抬高自己 係好多香港人既特質....

唔需要為呢D人覺得嬲.....你應該同情佢地自卑無自信....

當你在未來的日子在能力上超越他的同時...你們的友情已不復再

(我親身經歷過,那位昔日的好友已經冇再搵我)

笑傲無雙

香港人點都要支持番香港版既

其實 樓主打咁大篇
7分對朋友不滿 3分對港人用vpn玩台ser
我用個人觀點分析
從你朋友話 [7頭!玩台灣SER啦!唔係唔識用VPN丫?]
我有少少唔明 你係唔服你朋友玩先過你? 嬲佢串你? 不跟台服規則
如果你係唔服佢玩先過你 你咪下次玩一隻game 起手快過佢 先叫佢玩羅
如果你嬲佢串你 你咪係玩既時候 入多d錢洛去 打殘佢
然後同佢講[7頭!出力啦!唔係唔夠我打下哇?]
至於佢唔跟規則 咁真係無辦法
世界上大把人唔守規矩 警察都捉唔晒 你真係耐佢唔何
加上每個人都有自由既選擇 但係背負一定代價
佢要vpn玩 你可以點? 最多咪係隻game打7佢羅

至於樓主話 點解港人玩台ser
係因為香港玩咩都好快 快悶 快轉game 快放棄
咁樣我唔係話晒所有香港玩家都係 ''快''既人
我係想講 有d人真係可以好有心機玩一隻佢鍾意既game
但係因為港服都無晒人 咁玩黎有咩意思 同單機無分別
所以好多港人都投向台ser
至於樓主對跳牆既玩家相當不滿
我只可以話 樓主你除左接受就無其他
好似黑社會咁 香港捉黑社會十幾年
但係黑社會都唔會消失
就算舉報人地 都阻止唔到跳牆行為
所以 樓主可以留返啖氣 食個老麥 聽你個朋友講隻game幾爽幾勁
到公測咪玩隻恰佢既職 入返7-8千蚊 打殘佢~

你真的認為玩台服只有多人這個優勢?
我反而覺得香港玩家嫌vpn麻煩先唔玩台
有得揀邊個唔去台

玩過星曲WEB

如果幻想神域在香港 可以熱鬧到夢之X險咁樣的話
我相信大家去玩台SER嘅意欲必定大大減低
現時各人都企硬自己立場 睇好台服堅持台服 睇好港服堅持港服 討論嚟都無用
其實到頭來 最重要都要視乎代理商的宣傳活動、遊戲的耐玩程度、商品售價等等因素
並不是人多就可以解決問題  爛代理先係禍害根源
所以大家可以等到公測再決定都未遲 避免出現過多爭執的情況
玩隻GAME又不是世界大事  何必傷和氣呢
當然我都希望香港SER人氣可以持續上升 XD
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-27 06:06 PM , Processed in 0.036970 second(s), 14 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存