2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 戀愛疑難雜症 點樣放低1個人 ;
返回列表 發新帖 回覆
go

點樣放低1個人 ;   [複製鏈接]

玩過星曲WEB

我黎左澳洲做野, 過黎前同香港既女朋友分左手,
黎到返工識左個女仔, 系餐廳既太子女, ABC , 竹星妹啦,
咁1齊左旦系大家都知道, 吾同世界既人,
我22歲旦系比較保守吾系好中2女朋友成日出去飲酒去玩,
旦系佢就鬼妹仔性格, 覺得好多野都冇問題,
就算單獨同個男仔出去坐人車返都冇問題,
其實我明白佢 性格,
我知我同佢性格吾同好多野要磨合,
如果磨合得到, 之後相處會舒服好多,
同埋佢比較獨立, 我就比較痴身,
搞到好似佢男我女咁, 我就吾夠成熟..
咁最近, 1齊左半年多D,
又因為意見吾岩嘈交, 佢既態度就,
好似有D野佢吾想既, 就話好,你中2囉,是旦, 而D, 講到好敷衍
我就炆左意氣用事下講左話你真系好黑人憎.
之後佢就發脾氣嘈話要分手..
旦系我哄佢既時候佢仲喊晒口,
佢有諗過猶豫, 旦系最後都決定左..
其實系分手前幾日佢有同我講過, 大家吾系大家杯茶. 佢中2成熟. 我就中2 小朋友咁既女仔,
雖然話愛系可以大家就大家配合下.. 旦系佢話過吾到自己個關.
旦系個晚我話咁大家咁辛苦不如分手.. 佢又喊晒口話吾想..
同埋因為我仲有幾個月要返香港.. 根本留吾到系澳洲..
而個都系佢決絕既原因. 佢知我屋企環境吾好根本整吾到身份留系度.
佢都因為而樣野吾開心左好耐..  到佢而家分手,
佢話過吾想晒大家時間.. 因為佢知我而家要搵錢系好重要..屋企好需要我而筆錢..
佢覺得我整學生簽証留系度會晒左1筆對於其他人黎講系好小既事. 旦系對於我黎講系好重要既資金.
佢話過我同佢1齊 , 相愛旦系吾可以1齊. 就算我真系留到系度.. 到最後先知我同佢真系吾岩,
要分手, 咁我只會晒左筆錢. 仲晒左時間. 旦系如果大家真系可以克服到配合到. 到最後都系要走..
又系大家改變吾到..都系分手收場.. 長痛不如短痛..
講到咁..其實系吾系佢都系為大家好先分手. 吾代表吾愛者//
旦系而排我搵佢,, 佢都好決絕. 話左吾會再聽我電話.
點解佢可以決絕到咁.. 真系1次都冇聽. 而且我有次見到佢同佢講野佢都系叫我吾好煩佢..
我都想放低1個人.. 佢講到咁我都知系為左兩個都好, 旦系邊有話冇就冇架感情,
而家我都冇搵佢, 旦系就成日間吾中就會諗佢究竟做緊咩.. 佢會吾會去左邊到邊到咁..
唉, 我覺得好犯賤-,- 吾知點解要衰系而度-_- 明知冇結果 ; <
PS:分手前1日我同佢同埋個同事收左工去左間靜既BAR飲酒, 毫無異樣..
攬頭攬頸有錫.. 第日就咁;< 問過佢家姐, 佢話佢吾想自己心軟先吾聽我電話..
話吾想傾到又變返之前咁; 唉. 我吾知點樣可以忘記/___\

咁有無同你女朋友講過你d事先
如果同佢你結婚
就可以有澳洲居留權
不結婚就代表
一切都完結

玩過星曲WEB

佢不嬲都知..
結婚系冇可能既事,
我全身家有D咩..?
人地屋企人會肯比個女我咩, 比到養吾起啦大佬-,-

搵唔到又見唔到...又去左另一個新環境...其實你慢慢就可以放低到佢

十週年勳章(賀詞) 笑傲無雙 忍影世界 玩過星曲WEB

我俾你既意見就係將件事放開D黎睇,

多D搵朋友傾計,咁就可以慢慢就放得低到佢,

時間係一定必需既,每個人時間唔同,

睇你自己能否克服自己既心魔,加油啦!!

在你控制範圍內
只要你有時間就陪你玩
不會和你吵架
所以你只適合和電腦拍拖

笑傲無雙 玩過星曲WEB

入Mandy既單身板what's app group就可以幫到你...

玩過星曲WEB

有架咩A.A
加埋我吹下水xd

十週年勳章(賀詞) 笑傲無雙 忍影世界 玩過星曲WEB

amandawong20 發表於 13-7-26 03:33 PM
有架咩A.A
加埋我吹下水xd

http://www.2000fun.com/thread-5294206-1-1.html

入呢度幫到你

專心寄情係其他野上面 可以同朋友出多d街

好難講既..等時間耐de你就會慢愎睇番清自己到底想要咩需要咩..只係呢段既日子會比較難捱..加油呀!

所以我都係了解下大家
知道性格夾唔夾先肯一齊= =

慢慢黎NA                                    

專心做一樣東西就會忘記一切,
過去的影子會消失了.

隨時間會淡去 雖然唔會無左呢段記憶 但個傷害會減少
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-28 02:24 AM , Processed in 0.036542 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存