2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 九陰真經 九陰真經新聞直播室下集~
go

[閒聊討論] 九陰真經新聞直播室下集~   [複製鏈接]

一星期前的分別三線的同盟線:

慕容世家,無名居,不落日,講武堂,煙雨閣,不落日

神判,無雙,高登,血色圖騰

一代名將,邪教,魅惑領,皇朝,閻皇居

-------------------------------------

現今的分別二線的同盟線:

慕容世家,無名居,不落日,講武堂,同門,一代名將,邪教,魅惑領,皇朝,閻皇居

神判,無雙,高登,血色圖騰,煙雨閣

-------------------------------------

補充番上集既不足:

當初慕世幫主與5個幫會的高層先作談話,繼後踩入煙雨閣rc與煙雨高層大戰300個回會

重點對話:慕世幫主奕雲先解釋 我覺得我地條同盟線已經唔夠守住塊地 我想問下君河意見

一代名將加邪教話幫我守住塊地 話要上同盟 咁我想知君河你既回應係咩?

煙雨幫主君河:點解要過一代先 當初條同盟線建立既目的就係打神判無雙 我地唔夠打都要撐嫁拉

以上對話都是類似當時說的說話 不100%是準確

--------------------------------------

隨後 5個幫會的幫主 一直令君河左右為難 想他走在一代的同盟線

始終 煙雨去邊一面 邊一面都會多個威脅 繼後傾傾下 慕世幫主自把自為走rc 話決定上一代邪教

到第二天 晚上 又集了5個幫會的幫會在rc傾計 無名居不落日煙雨閣同門講武堂

當其時 煙雨和講武和同門的龍王太子(不計六道)在rc所謂既攤牌

君河:點解我地幫會比2個幫開追殺令既時候無人幫 咁係咪應該要糾正下個問題所在

羅米熊(講武幫主):咁我地下次盡量去幫你地 先由開紅抽水入手 

令到幫眾對一代和閻皇居有仇恨 才說服各幫眾 繼後先幫開追殺令

同門高層(龍王太子):我地會幫你地彈琴 抽水 追殺令就要同六道傾下先

本人站在中立:只能說 六道點解你咁唔爭氣 是否為了 (雪落花飛)?

到昨天 講武與煙雨 終於誕出一條新戰火 變成同一日解同盟 同一日成為敵幫

事情起因:約時11:30 吳三虎出現 其間先由煙雨高層宇文心帶隊打吳三虎

其後突然有3個講武堂的人(刀無名乂,耶律赤,邪丐風)來搶吳三虎

繼後,尾刀既時候 煙雨方當然開紅搶 其後刀無名乂:係咪要開戰阿 x你老x

當然是講武堂拿得了尾刀 拾取物品後 講武堂就與煙雨閣開始了戰爭 上了敵幫

其後的對話 為何解同盟(看圖) 而上敵幫就只是吳三虎而已~

希望各位睇得開心(^o^) 咁我又報導直播得開心 ~ 利申:還是沒參加任何一方的戰爭

資料來源:收集各幫會的重要資訊 如實報導 我收既料堅定流 觀眾自己衡量拉 ~
已有 2 人評分Good 收起 理由
星夜緋雨 + 1 支持新聞自由
聖庭 + 1 持平

總評分:  Good + 2   查看全部評分

講武脫盟因由

講武堂 19-8-2013 宣唔到千燈龍騰塊地

比煙雨同龍騰互保左

之後已經主動甩左同盟

導火線

世家一早對外宣稱 煙雨同神判打曬關係
以致同盟對煙雨「理你都有味」

加上

講武堂 19-8-2013 搶左煙雨吳三虎
(一早由煙雨打左半血)

咁講武尾刀左,講尾自己都甩左同盟,
尾刀完人地隻野,比人開紅打,我覺得無可厚非,
自己拎黎柒。

君河仲同你講武堂傾真係純屬佢好人
你自己為地脫同盟同你傾仲扮上菜:)

仲話咩唔洗傾喇,打我d人
同盟線仲堅固個時,黑自己友書講句sorry當無野啦
今次你話唔係借口就無人信喇。

之後仲話咩:
你要六合陣咪講聲咪比你啦
你都搶左,打左講咩都得。

宣唔到地,抓爛臉皮

e種露出真面目,恥笑中。

講武一早同世家扯曬貓尾點踢煙雨出局,
都係借一兩單野做理由,今次借題發揮,露曬真面目啦
都係個句啦,就算同神判合作,有無對返你地不利先,
就算打你地尾刀個堆,都剩係煙雨打,唔係神判煙雨。
做人食古不化,煙雨從來無否認過無同神判合作
同神判傾個時無交代過比你地聽咩?
發爛渣?有無拎個心出黎開會呀?
盟線d幫唔鐘意神判d幫先加左兩句,誤導民心。

琴日有無神判線既人打自己盟線呀?
打邪教一代魅惑炸。
煙雨有無對返你地不利,無為你地立場?
你地盟線係咪花生緊?
有無特登借題發揮?
你覺得你地做既野無問題?

當日被神判高登無雙欺壓,今天一代邪教帶頭打神判,是你們守了半年的時機
為何不放下成見,一舉攻破神判
出半年之冤屈氣?

當年魔塚被滅,神判轉頭就找藉口攻打你們,還記得嗎?
神判奸計,路人皆知

打個個又係你
講和又係你
要人入線又係你
三重成見係邊個豎立?

當日被神判高登無雙欺壓

咪又係煙雨同門龍騰講武係到頂
其他人有做野咩

神判奸計,路人皆知

一代奸計,盡現眼前

由此可見 黃栗絲 一定係煙雨既人 有關煙雨既POST佢都回到水蛇春咁多

又多感情 又多停頓 感情高低起伏完全表露哂出黎

你同埋呀 小戎道 男人去叫雞 有得揮, 你地應該交流下 睇下點樣發大黎搞 收費做網上打手 之後建議你上大陸搞生意,香港已經冇咩發展空間喇。

你先去買兩張廣州直通車飛,就400蚊,再去信和買1000蚊咸碟,同佢講大量買打個折,應該買到50隻以上,要買鬼妹同日本妹的,唔好買其他,理由下面再講。

坐到上廣州你手上仲有100蚊,去買包雲煙5蚊,然後係車站旁邊睇下邊個蛇頭鼠眼,打個眼色比佢佢就知你想唱假人仔,90蚊唱500蚊番黎,同佢講要唱散唔要100蚊紙。唱完拎包煙出黎問佢食唔食,佢見你幫襯佢就有計傾,你打蛇隨棍上問下邊到賣咸碟好。

將淨低果5蚊打散,用1蚊搭巴士入城,搵佢講既地方。然後搵間士多買罐可樂,比唱番黎既假50蚊佢,找番47蚊真人仔,袋好準備最後用。

等到日落你就開始擺地攤,乜都唔洗,只要擺一塊黃布企係隔黎人地就知咩事。大陸憤青最憎架仔,暴發戶又媚外,你d架妹同鬼妹碟勁好賣。d碟唔係跟身,搵條後巷收好,有人黎就帶佢去收貨,一隻賣佢100蚊,一路賣一收收錢之餘一路將你d假人仔唱番晒出去。

賣完50隻,你應該已經賺到5000蚊,連埋你本身果47蚊+4蚊,已有5052蚊,你既利潤100%,冇野好搵得過咁。如是這你重複50,你既複利率收益已過億,可以買張武漢高鐵飛坐去溫州,用現金收購就黎執既廠,再請人造名牌手袋當真賣,不出3個月可翻10倍,到時應該有正牌注意到你,同你打官司,你就比5000萬個官庭外和解,跟住執左間廠,渣住9500萬番黎香港準備買殼股上市。

上市後洗人去蒙古做假新聞,話你間野挖到地下有稀土,即時炒起隻股,3日內再賺10倍,然後配股比基金佬配到自己既股份唔夠5%,你就正式引退,求其捐1000萬比仁濟醫院拎個名人身份黎做,再洗100萬登7張報紙支持政改同起高鐵,等特區政府頒大紫荊比你。

最後一步,就係等,等咩野?等天災。你最後需要既係一個機會,一有大型天災係內地發生,你捐會副身家上去,然後係街執垃圾比香港傳媒影到,舉世讚美你,1年內就做人大。

做人大後你有得選舉共產黨既常委,選自己,呢個時候唔好忘記你當初留低既47蚊+4蚊,去搵萬里,佢係中共前朝唯一未死既大佬,你拎呢52蚊出黎話係你全副身家,佢會深受感動,重拾共產黨當年起義既激情,結果拉人隊幫拖投你,以佢既影響你你足到被委任為黨主席,去到呢步,唔洗再講啦...

所以話策略性真係好撚重要
已有 1 人評分威望 收起 理由
alex2005ex -20 你講乜

總評分:  威望 -20   查看全部評分

事情起因:約時11:30 吳三虎出現 其間先由煙雨高層宇文心帶隊打吳三虎

其後突然有3個講武堂的人(刀無名乂,耶律赤,邪丐風)來搶吳三虎

繼後,尾刀既時候 煙雨方當然開紅搶 其後刀無名乂:係咪要開戰阿 x你老x

當然是講武堂拿得了尾刀 拾取物品後 講武堂就與煙雨閣開始了戰爭 上了敵幫

姐係打王個陣仲係同盟, 但煙雨為左想自己食左隻王而開紅打同盟

大家黎打王, 咩叫尾刀既時候 煙雨方當然開紅搶, 咁姐係你地自己郁手先啦

仲可以怪人, 真係勁

不過點解可以做到開紅搶王但搶唔到王咁柒既?

iamKT 發表於 13-8-20 10:55 AM
姐係打王個陣仲係同盟, 但煙雨為左想自己食左隻王而開紅打同盟

大家黎打王, 咩叫尾刀既時候 煙雨方當然 ...

打王之前解左啦

iamKT 發表於 13-8-20 10:55 AM

大家黎打王, 咩叫尾刀既時候 煙雨方當然 ...

這位觀眾為何處處針對我

你有沒有留心看post 還是你用屎眼看東西?

我每個貼 是給不知情的人看 關你甚麼事 你腦殘嗎?

你處處迫人 我保持中立 你不喜歡可以不看 請你滾出這貼 拜託

別在這貼留一些 你的”九唔搭八”的垃圾說話

SSYHK 發表於 13-8-20 10:40 AM
由此可見 黃栗絲 一定係煙雨既人 有關煙雨既POST佢都回到水蛇春咁多

又多感情 又多停頓 感情高低起伏完全 ...

我?我栗絲樓既

我咩幫 同 回野有幾多字 有咩關係

跟住講一堆1999既理論 意圖挑開第二個話題,

你身無屎就唔洗用d咁既手段啦,

連正面回應都唔敢?你e個打手都有d唔稱職。

打字有停頓位都係想d人睇得舒服d姐,

唔通好似你咁打到成舊梅菜咁搵鬼睇咩。

笑傲無雙

realhmy 發表於 13-8-20 10:30 AM
當日被神判高登無雙欺壓,今天一代邪教帶頭打神判,是你們守了半年的時機
出半 ...

抽水抽小陣啦..神判奸計..笑大人個口

由魔虫時期打到依家
不嬲打你地十幾個幫
依家好喇,幾個幫主行出黎澄清,你地就借位講其他野
天人即係天人,一定冇錯既

神判入面3教9流,全部仆街黎嫁,一早話左比你地知嫁啦
我地呢,就滑左啞既,你地繼續話我地係邪惡既我地唔介意
反正紙包唔住火,依家D野咪慢慢浮哂出黎,大把花生食

成舊梅菜咁搵鬼睇咩 成舊梅菜咁你都睇哂仲要回應埋 可見你個人做人做事 有保留 等我學丫天哥邪笑3聲先... HEHEHE

SSYHK  HEHEHE  發表於 13-8-20 11:15 AM
藍信一  有破綻喎兄台  發表於 13-8-20 11:11 AM

笑傲無雙

SSYHK 發表於 13-8-20 11:09 AM
成舊梅菜咁搵鬼睇咩 成舊梅菜咁你都睇哂仲要回應埋 可見你個人做人做事 有保留 等我學丫天哥邪笑3聲先... H ...

你把聲未夠火候呀大正

道不同 發表於 13-8-20 11:02 AM
這位觀眾為何處處針對我

你有沒有留心看post 還是你用屎眼看東西?

比人講中point發皮四?
唔見得你保持中立囉

開紅搶王 真係唔知邊個唔岩先啦
開紅仲要搶唔到王之後仲要大大聲話人

iamKT 發表於 13-8-20 11:12 AM
比人講中point發皮四?  
唔見得你保持中立囉  

亂叫有point扮中point?
搶完王隻王死左先開紅好無?

左派

藍信一 發表於 13-8-20 11:14 AM
亂叫有point扮中point?
搶完王隻王死左先開紅好無?

哦, 以你所講隻王死左先開紅, 咁姐係樓主所講既不真實啦?

自打嘴巴?

正派

求九陰警察維持治安 呢個板太亂了!

余太 發表於 13-8-20 11:16 AM

自打嘴巴?

繼後,尾刀既時候 煙雨方當然開紅搶

um...得罪講句

兩者無關係

開紅打怪 同 開紅打人

明顯兩件事,

你要刻意入人罪都太勉強。

嘩  講武想做聖主 熊人你份人好撚假
當初就埋怨話唔會拎2魂地 話魂千燈地會送比人
轉個頭就要做埋勝主 你係得既!

余太 發表於 13-8-20 11:16 AM

自打嘴巴?

你組織左樓主同我講既野未架

最後回應:

我係唔係中立 唔洗你理 你亦有權講狗話 

其實讀者 鍾意睇 唔該 請自重 唔好要人叫先識收 小朋友
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-29 11:22 PM , Processed in 0.037498 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存