2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 魔力寶貝 有感而發 ~ 冇一隻ONLINE GAME比得上魔力寶貝 ...
返回列表 發新帖 回覆
go

[分享] 有感而發 ~ 冇一隻ONLINE GAME比得上魔力寶貝 [複製鏈接]

而家D ONLINE GAME真係好悶
玩落真係完全冇FEEL
同玩單機GAME冇分別   基本上同其他人係零交流
組隊  但係個個各有各行   解完任務   你永遠唔會見到有人等你
個個玩家一味係度衝   當單機GAME咁   只係想爆機升LV
咁玩法  我不如玩單機GAME好過   起碼畫面靚D

除左玩家心態問題之外   遊戲設計都係一個問題
而家大部份都係即時打戈種   基本上你係唔會有時間同隊友吹水
魔力個戰鬥系統真係一流
我記得以前玩戈陣   按完哂制  就會同D隊友吹水
一路打一路吹水  真係好有FEEL  呢D先叫ONLINE GAME
組隊亦都係   隊友連住一齊行   唔似得而家D GAME咁大家各有各走

而且魔力個故事都相當吸引   以前解任務GE時候都會留意下內容
今日我玩左一個鍾頭近期好HIT戈隻"幻想神域"
講真  升到8LV   都唔知自己做過D乜   只係不停按制   測試我隻MOUSE GE性能?
簡直就係浪費左我一個鍾頭GE生命

唉  ...  (無奈)

我玩石器跟住魔力..
魔力都可以話咁耐我都忘記唔到...果時日日打火山升LV..=.=好痛苦
之後就轉玩天2..再之後龍之谷...
都係唔差既GAME..但都被橙仔搞死

無錯...魔力耐玩度好高. . . .玩左十幾年. . . .就算悶. . .每日都要上去行下先安心. . . .還有很多朋友在玩. . .上去聊天^^

可惜,同樣冇一隻ol game能比得上魔力......的server永遠都係甘爛,又玩回溯,又玩斷線,但一樣都係甘多人玩。

係既係既,雖然唔岩聽,但一樣係事實,同樣......人的其中一個本性?犯賤?被虐傾向之程度?魔力爛server也算是一個吸引力的因素之一。

魔力真係好好玩 早幾日先同fd講問以前日日放學趕住返屋企玩魔力d野
由1.0玩5.0 最自豪有隻掉00001改屍

轉下眼就十幾年

甘就十幾年、

我也忘不了魔力寶貝!!!

回覆 影X永恆 的帖子

你的簽名圖是哪場球賽裏的啊,好有愛啊

K歌達人 十週年勳章(賀詞) 十週年勳章(截圖) 玩過星曲WEB

以前真係日日放學返屋企就係玩魔力
1.0-5.0
可惜我係5.0果時先有D 全掉1血既敏蜂 掉血敏既紅0 同只掉4魔既黃螳 仲要玩到7X就冇再玩過

真係冇一隻game 可以玩得到半年

睇黎大家都應該係廿幾三十歲果批黎.如果唔係絕不可能有以上體會
老實講魔力個故事劇情真係寫得好好.比著其他GAME.大家都係不停【下一步】就草草跳過.唯獨係魔力我會逐隻字慢慢細味
魔力遊戲性故然之係好.但大家既美好回憶亦不忘以前大家既打機心態

即係我唔係話有意踩低年輕一代.但事實佢地係過份欠缺【包容】囉.郁D又鬧人.裝備差丁屎咁少都拒人於千里之外
打ONLINE GAME又好似玩單機咁.字唔打多隻.一黎即係問候你全家同什麼組隊+++玩遊戲玩到好似機械模式咁
想當年我地玩正服果陣.大家又自律又有禮.開檔/排隊/合檔/讓位/無職業歧視等等....... 你地而家搵下仲有幾多隻新GAME玩家有咁高自覺性?

以前玩魔力真係有種好休閒娛樂既感覺.而家玩其他GAME已經搵唔番.頂多係搵到對戰之間既刺激感

PS 我係1.0 - 3.0  正服玩家.當年仲讀緊書.老媽子又唔比零用錢我.最後由於負擔不起月費先淡然退出
見到有感而發幾字標題.我都入黎抒情一下~

原來黎左呢度都十年有多

細佬都接近玩左十年魔力,,,真不愧當年被稱為萬人線上遊戲
其他GAME真系無隱,,除左信長可以同成班FD一齊玩之外..仲可以算系玩魔力悶悶地就用黎調悶解悶既GAME
.. LOL都沒掂過
始終魔力可以識到好多朋友一齊吹水講下以前魔力既歷史人物之類HAHA, 因為魔力小圈子太多,識到既大部份都系吹得兩咀既人
又可以成班FD玩WTAPPS熟左之後出黎見下面玩下之類
不過升LV方面真系要用好多時間,
畢竟人大左邊有咁多時間留系屋企日打夜打..

2.0玩到而家 雖然好多人都脫手將d物品賣真錢套現,
但玩左咁多年,真系唔捨得賣走,再者多年感情唔系果幾百蚊可以換到
可以既話  我會一直玩落去   直到隻game汁笠  
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-19 04:49 PM , Processed in 0.033744 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存