2000FUN論壇

搜索
返回列表 發新帖 回覆
樓主: 啊諺
go

[閒聊討論] 火炮好on9-.-   [複製鏈接]

一句講晒PVP+20炮 12345按鍵 收工...

感謝心得分享

咩正身唔正身?我做左7年野想玩返online game先上呢個論壇 我洗特登開新ac?你自己睇下我註冊時間先啦
喂喂 你隻杖咁犀利 台版5v5清一色火炮  你試下用杖入去囉 打到你on99出返黎 雙杖online?你真係on nine喇
係喎 你最自豪個招火隕黎緊削喎 你慢慢係到自high啦

ricocyk316  註冊時間13-8-25  發表於 13-9-11 05:32 PM

唔係wo..我見公會D火炮打坦,火炮打雙手斧..都係55波..
無你地講到100%輸仲有打補..都係玩走位控場..
你下下講人地+20火炮屈機..
你又唔諗下自己果套咩防裝..
你如果係一隻全套+20鎮魂曲都比火炮秒??請係拍片.
唔好用套無沖過既裝就話比+20火炮屈機...
仲有..火炮2秒暈+4秒冰先係6秒..但冰係可以用真言解..無人叫你有技唔用係到比人冰
如果你話你無法書..只係你個人決定..唔係官方唔比你解

十週年勳章(賀詞)

亞拉丁 發表於 13-9-7 09:22 AM
唔係wo..我見公會D火炮打坦,火炮打雙手斧..都係55波..
無你地講到100%輸仲有打補..都係玩走位控場..
你下下 ...

屌 咁全職一樣裝+20咪又係唔夠火炮打
火炮根本天生麗質

回覆 啊諺 的帖子

我認為火炮配豎琴是地球上最強的職業,所以我覺得遊戲應該只炮琴存在,有其他的職業都應該廢除
我不是針對雙刀 我是說其他職業都是垃圾

http://forum.gamer.com.tw/C.php? ... A=28989&tnum=10
盾琴
琴書
炮琴x3
不解釋

法書係咪真係無輸出呢.......   自己去中圈同人打下試下就知。
你叫人地出招烈焰衝擊打一下, 如果條友識加點, 打落去已經唔少野

small李` 發表於 13-9-7 09:38 AM
屌 咁全職一樣裝+20咪又係唔夠火炮打
火炮根本天生麗質

但我見過20斧打得死火炮..咁點解釋?

笑傲無雙

亞拉丁 發表於 13-9-9 08:12 AM

一定有人會講:
唔好同我講火炮火炮輸比邊個邊個職,唔好同我講火炮出手幾慢,攻速幾慢,仲之我無理由都要話火炮屈機架啦  ~.~

P.S :求火炮OP神人得閒黎 聖城中圈 同隻盾琴打, ID: 天下武者 ! . !

笑傲無雙

nam0213 發表於 13-9-7 07:12 AM
咩正身唔正身?我做左7年野想玩返online game先上呢個論壇 我洗特登開新ac?你自己睇下我註冊時間先啦
喂喂  ...

唉~真係唔係好想話你, 你係要自己自爆
註冊時間13-8-25 ?? 你係咪唔記得轉ACC 呀7年. Sorry 我電腦顯示錯誤姐應該 !!!
真係唔好講咁多 唔該拎隻火炮 出黎一齊去聖城中圈交流一下 !!
已有 雙仗, 盾劍, 雙斧, 雙刀 , 琴. 係無書同雙槍! 當教下我點玩火炮 ok?

你地雙杖同火炮 係鬥緊CC 技長定短....

咁我地劍盾又點呢???
攻距: 接近0
血: 谷血冇防......谷防 D血量同人相比 多人3000血左右....(PS: 主要作用死遲2秒吧)
攻: 同一樣50橙武 %一樣....但小人幾千攻.....沖左差距仲大.....
防: 防真係唔話得........我全+9 有10000防 68-70%  其他職點防 都有8000多....可能多別人6-8%防..
      """""可是75%盡防 都抵唔上對方攻擊力的優勢""""'

打怪.... 火炮1招 50000 秒怪       劍盾1招40000 秒唔到怪...
            (就算大家都係50000攻都係秒唔到怪....因為劍盾招劍斬唔係1招過  例子:18000+18000+14000 要斬3刀(動作)先死 )  加上要行過去斬..... 打一隻=人地打3隻....

控場...1招.......

說職業優勢時 不要說自己多慘.....很多比雙杖的什麼的更慘的存在......
雙刀 劍盾等等

wrtootiu  劍盾只係防上佔了10%的優勢~~~但這10%卻抵擋不了其他職業多出來的10000攻....明白?  發表於 13-9-11 08:58 AM
wrtootiu  攻擊力平衡嗎?????? 姐係 你地法職唔夠火炮多控 但係仍然係可觀的攻擊力~ 但劍盾呢?  發表於 13-9-11 08:56 AM
醉爱_宇  你想劍盾攻距要幾多  發表於 13-9-9 08:41 PM

玩過星曲WEB

wrtootiu 發表於 13-9-9 11:26 AM
你地雙杖同火炮 係鬥緊CC 技長定短....

咁我地劍盾又點呢???

劍盾攻距接近0好出奇咩-.-

亞拉丁 發表於 13-9-9 08:12 AM

本黎斧就系近戰重輸出既角色
如果+20近戰輸出仲打唔死遠輸就其
而且我公會見多好多斧都試過比火炮打死(唔好同我講話裝備 我地公會D人pvp會開裝備睇既

另外我覺得火炮傳奇系唔會改要改既就一早改左
而且之前【FFO製作團隊想說的話 PART6】度話
◆國產的優勢
幻想神域的團隊會願意與玩家講述自己的想法,雖然不一定是絕對正確,但希望設計的理念可以透明化,避免玩家去猜忌官方有什麼陰險惡毒的想法,我們團隊玩各種武器的人都有,各武器都是親兒子,主管玩雙刀申請組隊被拒絕不下十次,親身體驗雙刀疾苦。
製作團隊會身體力行與玩家同在,配完裝還被秒殺會知道有多不爽,自己掏錢抽不到寶就會知道這叫做黑,我們不會去做那種連自己都不喜歡的設計。

以前皇帝夠兒子眾多`但系最後都系得一個系太子

醉爱_宇  第二行個度系遠輸出打漏字  發表於 13-9-9 08:50 PM
已有 1 人評分Good 收起 理由
apple332 + 2 以前皇帝夠兒子眾多`但系最後都系得一個系.

總評分:  Good + 2   查看全部評分

未強化透明人 打強化版冰火佬

玩過星曲WEB

ff mode

主管玩雙刀申請組隊被拒絕不下十次,親身體驗雙刀疾苦。

GM扮玩家?

終極BOSS?

火炮好勁至真!!

火炮屈只係因為件隻game無分重甲,輕甲,布甲姐...如果防具改一改就唔會咁

帥鬼xd  Ys 最大問題都係裝備 可以通用  發表於 13-9-10 11:28 PM

傻啦 ~ 邊個裝 +20 ~ 邊個勁囉~
我公會有個人叫 卡門 (維ser) , 全身 +20 雙刀, 武 125% + 20 ,
閃95%, 口頭蟬係... 火砲 online ?? 未傻啦 , 火砲打贏  卡門 (維ser)  先講火砲 online 啦

成日話歡迎挑戰 卡門 (維ser)
已有 1 人評分Good 收起 理由
天生愛殺人 + 3 十分同意. D人係鍾意自己廢又要話人屈機. .

總評分:  Good + 3   查看全部評分

樓上好似好猛          我都想睇雙刀吊打1堆裝分25~30萬既火炮:$   有冇 得表演下?
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-28 02:01 AM , Processed in 0.037949 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存