2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 新龍之谷 伺服器/帳號/下載程式疑問/港台兩地遊戲差異說明 [ 11/ ...
返回列表 發新帖 回覆
go

[心得分享] 伺服器/帳號/下載程式疑問/港台兩地遊戲差異說明 [ 11/8 新增 無恥網友轉貼本人分享]

11/8
古語有云~有圖有真相
你條 PK~真係齋Copy...太無恥~太過份啦!!請各位有巴哈帳號的版友幫手檢舉!!

http://forum.gamer.com.tw/C.php?bsn=13211&snA=118101&tnum=7  巴哈版主已刪

11/8
香港Gameone 於今日發出公告說明 港台兩地遊戲差異說明

有版友已分享~借Link 想清楚瞭解多 D 就用小小時間睇睇

多謝版友         惡魔遊戲

港台兩地遊戲差異說明

11/7
由於今日GF+ 官網開設下載遊戲主程式

本人下載  安裝完後發現了問題

GF+ weblaunch 問題  

weblaunch 即係需求在官網進行登入同時進行遊戲

由此可見  如玩家選擇 GF+ 帳號 進行遊戲 即需要下載  遊戲新幹線 版本

至於 GameOne 我相信同GF+ 一樣  所以大家想用 GameOne 帳號 則需要下載 GameOne 版本主程式

GameOne 版本遊戲主程式         GF+ 版本遊戲主程式

以上遊戲版本無分別  視乎玩家使用帳號

=========================================================================
伺服器 + 帳號 點數 提示

新龍之谷 係     無分 台灣 / 香港

不論玩家選擇用 Gameone 帳號 或者 GF+ 帳號

進行遊戲的伺服器都是一樣的!!!

所以新龍之谷根本沒分什麼 台服 或者 港服

當然   其實大家玩的都係台服 因為伺服器由GF 所提供~(並非GameOne)

唔好再說什麼玩港服定台服......那些叫人去玩得 200人都唔夠的港服 <--說這句話根本是無知!

另外  由於現時  GF+  同  Gameone 都有帳號活動  

透過這些活動所得的虛寶序號 都可以互相使用

至於GameOne 官網有個虛寶輸入   不排除某部分虛寶可能要在官網才可使用

至於大家選擇GF+ 還是 Gameone 就有待玩家自己考慮

例如:客服問題   如玩家帳號有問題 想找官方客服的時候  GF+ 可以透過線上客服

GameOne 就比較方使香港玩家 因為可能打個電話就可以

還有儲值點數問題  GF+ 使用Mycard   Gameone 使用GO!card!

價錢: (以2000fun 商城價格來計)

智傲  GOCARD

2000點(HKD$480)        800點(HKD$192)    450點 (HKD$108)     350點(HKD$85.00)      150點(HKD$37)

Mycard

2000(HKD$510)       800點(N/A)     450點(HKD$116)    350點(HKD$90)    150點 (HKD$39)

如果照以上計算的話  GoCard 是相對便宜

最後不論大家選擇哪個帳號來玩遊戲都好~~

祝大家開心遊戲~~

[歡迎發問]
已有 3 人評分威望 Good 收起 理由
任逍遙~ + 1 鼓勵
〥Myth°〃楓 + 3 感謝分享!
×咖啡..◇貓! + 30 精品文章

總評分:  威望 + 30  Good + 4   查看全部評分

不過港台一齊玩 玩到咁上下實有一個問題
冇可能冇

就係港插台 台插港   乜野(港狗台狗)字眼都實出曬黎

kevinfai0706 發表於 13-11-7 02:53 PM
不過港台一齊玩 玩到咁上下實有一個問題
冇可能冇

哈哈~基本上玩得呢 D server 就遇左..
點都實有人影衰自己當地人既~~

而家7仔有冇得買mycard?

mr.vir 發表於 13-11-7 05:28 PM
而家7仔有冇得買mycard?

應該有 全部變曬電子飛   

kacky 發表於 13-11-7 05:16 PM
哈哈~基本上玩得呢 D server 就遇左..
點都實有人影衰自己當地人既~~
  :smilie_: ...

一定既 香港自己一個SERVER都插= =
依家重要加埋台灣 肯定會2邊鬥話自己更強更勁

玩個GAME姐 好似要打杖咁  

未玩過舊龍之谷,想試下玩...
樓主個POST,真係我都想問左好耐haha
11月12日一齊出發haha加油!

係5係12號就開始公測?? 好似個個都話12就開始玩

kpa714412 發表於 13-11-7 08:41 PM
係5係12號就開始公測?? 好似個個都話12就開始玩

係 11月12號 正式公測~~時間未定~
希望到時伺服器唔會出現咩大問題~~
加油!!!

樓主用GF+?

有冇人知道如果我係澳洲住既話個IP玩唔玩到架?

少理阿爸 發表於 13-11-7 09:41 PM
樓主用GF+?

本人應該會用GO~~好現實的我 (點數~~~~

如果長期玩當然係用gameone,畢竟go卡都係平d...長期有買開點卡,果幾十蚊差價都唔少野...

kacky  bingo!  發表於 13-11-7 11:20 PM

我一定唔會玩..之前玩個..比人爆AC.本人玩左3個月.無出網吧.無比AC.密碼其他人..都比人爆AC

路西歐 發表於 13-11-8 01:25 AM
我一定唔會玩..之前玩個..比人爆AC.本人玩左3個月.無出網吧.無比AC.密碼其他人..都比人爆AC ...

唔玩無所謂既,
不過換左代理  好唔好我就唔敢講 每個人諗法都唔同
至於你既遭遇我都好同情
可能你下載左D 程式,又可能中左木馬你唔知
如果照你咁講 真係無乜可能會比人爆到..又或者你買帳號?

kevinfai0706 發表於 13-11-7 05:39 PM
一定既 香港自己一個SERVER都插= =
依家重要加埋台灣 肯定會2邊鬥話自己更強更勁

哈哈 D 人太投入~

omy999 發表於 13-11-7 10:52 PM
有冇人知道如果我係澳洲住既話個IP玩唔玩到架?

我都有朋友住澳洲~都會玩
我問左官方~~不過未覆

由此可見  如玩家選擇 GF+ 帳號 進行遊戲 即需要下載  遊戲新幹線 版本
至於 GameOne 我相信同GF+ 一樣  所以大家想用 GameOne 帳號 則需要下載 GameOne 版本主程式
..
我已安裝了GF..的主程式..
但我也有gameone的申請帳號..其實兩邊都有申請左..
那...如果想開gameone的分身玩...唔通要再下載一隻..4GB的..再安一個?
嘿嘿...X:\GF\DragonNest 再加一隻...X:\G1\DragonNest...

chantelise 發表於 13-11-8 02:58 PM
至於 GameOne 我相信同GF+ 一樣   ...

基本上唔可以裝兩隻game  系統可能只會問你修復定解除安裝 (利申:本人未試過)

如果好似版友你講既情況~~不如用同一系帳號玩分身會比較方便~
再者 香港玩家使用GameOne 係比較方便~因為GF+ 活動所送虛寶序號都可以儲入GameOne 帳號

請問一下
早鳥報到專屬禮包(一)(二)
OB菁英禮包
新龍之谷菁英禮包

開香港個代理ACC都有得拎?
因為我開通完帳號唔見有序號拎
GF+果邊就有
香港個官網剩係見到有《新龍之谷 》優先註冊登入大激賞呢個

GF+ 活動所送虛寶序號都可以儲入GameOne 帳號 姐係要特登再去開一個台代理ACC拎序號再入番落港代理到?
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-3-29 08:21 AM , Processed in 0.037297 second(s), 14 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存