2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 新龍之谷 經過2日開唔到龍之谷經驗分配
返回列表 發新帖 回覆
go

[心得分享] 經過2日開唔到龍之谷經驗分配

window7 32bit係跑唔郁新龍之谷因為ram唔夠(請轉window7 64bit/xp)
window7既用家裝game要右kick管理員身份執行安裝
裝完之後唔好係網頁開game去安裝位置右kick龍之谷dnlxxxxh(內容->相容性->管理員執行take左佢再確定)
右kick dnlxxxh 管理員執行開game更新試下開唔開到game應該冇彈防外掛出後
會彈防外掛出黎係因為冇用管理員身執行更新hs時溜左野
防外掛問題請delete hs入面個update重新上面第一次更新既方法
成功開到game冇錯誤先去網頁開game

其實龍之谷都係行 1GB RAM 左右
同其他ONLINE GAME 差唔多 -.-

係window7 32bit會唔夠本身食得多ram係個window到掛

其實係睇你背景作業開左幾多野
4GB RAM 可以行 WIN 7 常注防毒 + DN + RC + Chrome + DAUM 其實一樣足夠有凸

所以32bit & 64bit 影響應該唔會大
若然你部機RAM多過4GB 仲行緊32bit 先係應該轉 64bit
因為WIN 7 32 bit 唔改可以行 3.5GB RAM 左右 (好outdate既話題-.-)

如果防外掛 行唔郁 不如睇下自己個防毒軟件 有冇阻擋問題
簡單測試 係直接熄左 防毒程式 去開遊戲 更新

你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-3-29 06:32 PM , Processed in 0.027647 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存