2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 電腦硬件及砌機交流 部腦都用佐3年想升級一下
返回列表 發新帖 回覆
go

部腦都用佐3年想升級一下 [複製鏈接]

希望大家比D意見點樣可以升級一下- -因為依家D online game(需求太大...真係越玩就越慢同LAG,E.G 龍谷個D等等既GAME)所以想問大約要用幾錢升級先做到全開而且又要唔LAG個D?以下係小弟部廢腦圖,至於火牛係咩我真係唔知- -喱部腦係啊樂之前出LIST幫我砌的--而且隻牛係連埋個機箱,如果大家真係需要我可以易埋相放上黎~希望喱1-2日可以搞好部腦(因為得喱2日假放T^T)
6.JPG 5.JPG 4.JPG 3.JPG 2.JPG 1.JPG

玩過星曲WEB

都仲夠玩大部分online game
底板支援既cpu有限,依家難揾全新

十週年勳章(賀詞)

二手市場都難搵

想問下有咩可以升級下- -因為有時真係玩GAME會好LAG- -同埋開唔到D好質素~想盡量聽日搞埋佢...

十週年勳章(賀詞)

老實講粒U 吾差

玩過星曲WEB

pps4 發表於 13-12-3 12:21 AM
想問下有咩可以升級下- -因為有時真係玩GAME會好LAG- -同埋開唔到D好質素~想盡量聽日搞埋佢... ...

升級同換新可能差唔多
換CPU連底板($1500-$2000),換顯卡($1200),加多條4G RAM($250),如果RAM加到8G要轉埋64BIT WIN7
可以先換CPU連底板,因為你張卡打ONLINE GAME應該都仲OK
換顯卡既話會建議起碼升級到HD7850先會有明顯分別

INTEL
CPU: Intel Core i3-4130 Haswell (3.4GHz, 3M Cache, LGA 1150, 22nm) CPU BOX 盒裝  $989
OR    Intel Core i5-4440 Haswell (3.1GHz, 6M Cache, LGA 1150, 22nm) CPU BOX 盒裝  $1449
MB: ASRock 華擎 B85M Pro4 B85,DDR3,LGA 1150,USB3.0,SATA3 6Gb/s,M.ATX M/B  $660
GPU: ASUS HD7850-DC2-2GD5  $1199
TOTAL:  $2848 / $3308

AMD
AMD 6-Core FX-6300 3.5GHz/14M CPU [AM3+] FD6300WMHKBOX 盒裝 [Black Edition]  $842
ASRock 華擎 970 Extreme3-R2 AMD 970,DDR3,U3S3 6Gb/s ATX M/B 全固態電容 支援前置USB 3.0  $625
GPU: ASUS HD7850-DC2-2GD5  $1199
TOTAL:  $2666

回樓上=="咁真係差唔多=換新機....
同埋最後一問,如果真係要換既話= =組裝上難唔難?同埋邊組LIST好D?我想耐用D同埋最好夏天唔會太熱(粒U)雖然我玩開ONLINE但有時都會玩LOL粒U可唔可以換粒在好D?同埋耐用度會唔會好耐(我指希望唔好咁快OUTDAY玩唔到好多GAME/玩耐佐會慢慢開始出問題個D)?如能解答真的很感謝...

玩過星曲WEB

pps4 發表於 13-12-3 04:54 AM
回樓上=="咁真係差唔多=換新機....
同埋最後一問,如果真係要換既話= =組裝上難唔難?同埋邊組LIST好D?我想耐 ...

難唔難對唔同人來講唔同睇法
裝機其實唔難,自學都好快上手
如果要耐用CPU用i5會好D,再上就用E3,比i5貴$500左右
我用緊粒E3打機平時都係五十幾度

十週年勳章(賀詞)

同換新冇咩分別
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-27 03:17 PM , Processed in 0.035596 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存