2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 夢之歷險 海s 你若乘風 第一大族
go

[消息情報] 海s 你若乘風 第一大族 [複製鏈接]

十週年勳章(賀詞) 童話八週年

hi 又係我肥童為大家報導海s 最新局勢
以前講佢係大族我都唔信..
不過由今日開始 真係要重新評估..
自從族長由奀仔轉左比夜小9 之後
由肥9 號召之下
(點號召? 好似係咁..  肥9: 呼.. 汪汪汪 汪汪 汪汪汪 )
好抱歉, 你地正常人係唔會知佢講咩架啦
一聲令下 眾多寵物.. 動物.. 甚至昆蟲 =.= 都為之響應
紛紛退出各自家族響應肥9 號召
經過一番努力, 終於有成績
昨晚更集結現今海s 前第一大9族 幸運儿 部份主力+分身
結合昆9 們
http://www.2000fun.com/forum-red ... 2-ptid-5470583.html
再加上有好多爪牙遍佈於其他族既同伴
一同進駐 「你若乘風

然而今朝我個報料專用郵箱就發現左呢單趣事
唔知係咪夜小9 唔滿意部份同伴
所以佢唔用呃番來既大族去加其他戰友
反而用同名1 lv 既白字族邀請同伴入族
當中好似話有5隻 中左招
我得知呢個消息既即時喊左出黎
心諗: 唔係呱, 佢地同伴都要自相殘殺?

唉.. 如果係咁, 真係本是同根生, 相煎何太急呢??
就好似最近海天糖龜0膠個廣告咁講
呢單野 一定係比人整古啦
聽聞夢之小強天羽林(冰影) 好似話都中左招..
真係想問.. 做咩咁唔小心呀
但唔緊要, 等多日就可以同肥9 相聚啦
至於芝麻糊... 我真係唔想再笑, 唔好迫我啦好嗎?

不過基於幕後操控夜小9 既係肥9
雖然佢肥, 但糖尿病未發作果陣.. 佢唔係盲架嘛
呢d 問題應該難唔到佢好快又可以成立一支新力軍
我係度多謝各位現 「你若乘風」既成員
我會珍惜,  因為你地 使夢之更有樂趣 並帶給我地太多太多既歡樂

圖片後補
等我整合好晒先一次過比大家開心下
已有 10 人評分Good 收起 理由
-`奇跡=] + 3 有圖有真相
shinglove + 3 涉及廣告/宣傳內容
近攻才王道 + 3 .
babii小憶 + 1 鼓勵
willdiey + 3 感謝分享!
Jessfany + 3 有圖有真相 冇圖係到呃骨9.9
殺仔=] + 3 感謝分享!
herbert99 + 3 內容觸犯版規
遺跡 + 3 加油加油~~
TT媽 + 2 比圖啦 有圖有相 55

總評分:  Good + 27   查看全部評分

新潮文?
btw小弟想知佢地係海ser既情況係點

天才朗 發表於 14-1-6 12:27 PM
新潮文?
btw小弟想知佢地係海ser既情況係點

簡單d 黎講就係
前你若成風主力去左天s
之後個族交左比個叫追風浪客(奀仔)
由呢個本來話中立左既玩家
出賣左d 兄弟, 將個族長交左比幸9族既夜小9

夜小9 以為執到寶, 好開心
之後幸9 族既boss 肥9 就叫晒d 同伴退族入你若成風
極滅, 星1, 紫星, mu, 殯儀.. etc.
都有打手退入去

跟住就出事啦
海s 難得開雪地王
尋日星期日有大部份已退族人仕都無得打王
跟住有5件又入錯族

雖然話只係要等多一日無咩所謂
但肥9 同夜小9
你地要負責任啦
叫退族但又唔及時加番佢地
搞到佢地好似無主姑魂咁
你地真係好唔好意思呀

你若主力係邊個?

其實我想知你若天SER打緊咩族

btw岩岩轉黎天ser就撩到人

敏ˇ  天降⋯⋯  發表於 14-1-8 12:10 AM

無聊一啖笑 發表於 14-1-6 02:56 PM
簡單d 黎講就係
前你若成風主力去左天s
之後個族交左比個叫追風浪客(奀仔)

姐係食左你若個族?
已有 1 人評分Good 收起 理由
無聊一啖笑 + 2 被夜小9 食左了

總評分:  Good + 2   查看全部評分

ζ×笨siu鵬v_v 發表於 14-1-6 04:24 PM
你若主力係邊個?

其實我想知你若天SER打緊咩族

主力 幾個
老休, 龜仔 & 部份族人

幸運儿比人打到散左
要入人地族借人名聲再戰江湖
自己族招兵買馬D人又唔留得耐
仲要有D當日戰友變今日變左敵人
(有無人可以答我點解會咁既?)
米要借人族再收紅豆冰
恭喜幸運儿繼入侵S3=敵人
成功入侵到仔若成瘋
以肥狗紅豆扮傻扮痴既性格
米睇下佢地好得幾耐

敏ˇ  紅豆冰d野全都系昆極族 d人 既野  發表於 14-1-12 04:05 PM

再次恭喜天羽林(冰影)又入左白字李若
點解你可以咁7.7既?

哈哈 幸運兒比人打到解族好抵死 佢地係度求t ma放過佢跟住退曬族得返夜月係個族度好可憐

第1族唔係星耀空鳴咩

簡單黎講;
幸福儿 MUZ!K 星耀空鳴 紫銫流星 莽儀社 廢柒同盟 極滅天刈
泥幾個大家族 加埋一齊入左 你若乘風;
問題係:
泥幾個大家族每個族入面都得好小人(((1隻手都數得哂
肥狗號召各族退自己族 進入你若乘風((((笑左...吾夠人玩到要集合其他族既人一齊
現肥狗號召以上家族既人 進入你若乘風; 號召哂所有人入你若乘風都係得15人;(((姐係每個家族得2-3人?
所謂既9-10lv既大家族 連打1個族都吾夠資格((((心諗 , 學乜人打族戰呀!!收水啦

小地 以前你入過幸族架
不如講下點解而家你反過來打番幸族丫

唉...講起來好長架wor,要由我新手講起架bor
2013年7月頭左右啦,果陣第1次接觸夢之歷險onling game,果陣新手時期,
當時3x級左右就識左幸族95級既夜小樂,就同佢做左朋友,當時夜小樂就話帶升,
所以先會跟夜小樂入左幸族升級,而果陣有一段日子係雙經日,所以佢地都有打死地,
不過,入左去升一排都好啦,個族頻永遠都吾出聲,無人打字,好似死城禁,
當我升到7x級左右,我解主線任,問佢地問題,次次都無人解答(((當時我真係覺得尼個族好悶
好喇,講完點解我入左幸族喇,依家要由我講解下乜野事又要打番佢地轉頭啦!!!
原因係...我7x級左右,就己經幫幸族打族戰,每次打交,我第1時間都會到,打到尾...
而幸族既族人次次打族戰打1陣就走,什麼副家,家管次次都話自己有野做就吾黎...
問題係,次次打族戰都係由佢地叫我地參加,有乜理由次次個副家長吾黎,等家人比人打...都算
打一陣見吾夠打,就話有野做吾打,由得我地比人殺...(((尼D打交都算...好小事!!!
我果陣新手真係乜都吾識,只係知道由佢地同我講 緣來這一家 係一個壞族 昆狗族果D...我就信左
因為果陣我第1個識果班人係幸族,所以我信左佢地...可惜既係,錯既,原來昆狗族係幸族!!!
依家我講解下.點解我本人認為昆狗族先係幸族吧...
果陣我出左幸族,自己開族,專係用黎打死地用既...跟住我就自己升左9x級
果陣我收裝,點知幸族族人開價比市價高0.5-1陪(((我個心灰哂
因為人人都知我玩HKD,係HKD戰士...我真係好吾開心囉,比1個自己認為係好族既族人開天價
仲有好多原因搞到我打幸族,
交換裝睇,睇完我果D,又吾比番我睇(((狗
本人自己收裝,比自己信任既所謂幸族族人開天價(((呃自己族人
亂傳錯誤信息,屈第2個族D人係昆狗,搞到收野只可以同番自己人收(((尼D未賤囉
打族戰,次次有乜事,由你比人地洗殺,自己登出走佬(((叫人打族戰又係佢地,走先又係佢地
寵物DHA果D技巧,汁天毛,滿月場果D技巧,死都吾教人,自C到死(((我去左緣來這一家先學到,尼D未好囉
有時任品,料..果D...小小都收錢,一定吾會送,計到足(((所謂族人當水魚---緣家1蚊都吾收,仲送埋比你,尼D未好囉
我果陣成日買點,佢地就要我平放比佢地,借口係,自己族人平放啦(((但係佢地次次都貴放野比我,狗狗狗
算喇...我吾想在講禁多...總知...幸運儿家族係點...海SER既人就知道喇...
10個入左幸族,9個多數退族,因為佢地對族人果一套,事在太卜街!!!
已有 6 人評分Good 收起 理由
shinglove + 2 原創內容
殺仔=] + 3 原來幸運兒D人甘狗 我退族入緣家算.
willdiey + 2 精品文章
Jessfany + 2 講到禁吸引 禁我又想入緣家 重收唔收人呀:).
TT媽 + 3 涉及廣告/宣傳內容
無聊一啖笑 + 1 得番1粒咬住先

總評分:  Good + 13   查看全部評分

我表達既文字吾係禁好,大家吾好介意。
我只係想大家知道,所謂既幸族係1個點樣既家族,佢地對新手,對族人係1個咩對待
如果真想知更多,大家可以留言,問下有關問題,我慢慢解答都可以

本人真心建議,要入就入 緣來這一家 。100%好 絕不昆人,對族人如同自己家人
吾係賣花賺花香,事實黎!如果吾信,自己入幸族,包你高級果陣一定打番幸族轉頭。

敏ˇ  上次我問緣家d人借種打p石 ttma即比左幾s比我打 無收費e_e  發表於 14-1-8 12:14 AM

傻的嗎?
如果當時幸9 教左你點 b寵執即戰
咪即係倒自己米?
凸別係肥9 同紅豆9
自己執多d 唔好?
你覺得佢最驚係咩?
唔係打佢爆強回呀
而係d人分薄左佢即戰執野之嘛
坦白講, 教識你, 你場場入去同佢爭
個餅越變越細無啖好食

唉。。。尼D未就係幸族同緣族既分別囉
我入緣族真係因為緣族好,幸族真係狗。。。。。
唉。。。。。

你若乘風係天S比人打到狗咁

小地 發表於 14-1-7 05:37 AM
簡單黎講;
幸福儿 MUZ!K 星耀空鳴 紫銫流星 莽儀社 廢柒同盟 極滅天刈
泥幾個大家族 加埋一齊入左 你若乘風 ...

極滅好似仲有人喎?

無聊一啖笑 發表於 14-1-7 11:47 AM
傻的嗎?
如果當時幸9 教左你點 b寵執即戰
咪即係倒自己米?

唔好係度人手FILTER 做埋d on9野啦
on9就on9 打乜野傻的嗎?
係咪暗示自己有上高登好威威?

估5到幸運儿都向你若乘風投降...
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-30 12:45 AM , Processed in 0.041330 second(s), 14 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存