2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 九陰真經 那夜凌晨,魔塚被四國聯軍合擊。
樓主: 叔叔不痕鳥
go

[閒聊討論] 那夜凌晨,魔塚被四國聯軍合擊。 [複製鏈接]

sc0713 發表於 14-4-30 05:19 PM
我地可以提出證據  證明雪姬帶趙暈過魔塚RC邀請X過黎傾既舉動
咁雪姬最後有冇叫  定只係扮消失左2hrs  我 ...

而家係問點解你地要傾 5自己黎搵人  要人地叫人地黎   你地做左咩面對5到我地!?

waiwailoves 發表於 14-4-30 05:34 PM
而家係問點解你地要傾 5自己黎搵人  要人地叫人地黎   你地做左咩面對5到我地!?  ...

痴線架
都二十幾人叫你地(係你地呀!!) 個副幫主過去搵你幫主過黎傾

都仲要不停咁死咬話點解唔親自過黎
真係大佬咩

叫?!狗丫!?   喂狗仔乖過黎啦  咁丫?!  仲要冇人叫過  你而家就大佬啦 又要打  又要9up扮聖人  9陰警察係你啦   洗5洗同gameone拎個9up親善大使獎

成撚班都係畜生 同紅塵一樣 全撚部都係狗仔。。。哈。。。唔撚夠打就夾埋黎打。。合幫吖笨 咁中意打魔塚

pokajai 發表於 2014-4-30 17:39
痴線架
都二十幾人叫你地(係你地呀!!) 個副幫主過去搵你幫主過黎傾

都仲要不停咁死咬話點解唔親自過黎
...

廿幾人叫我地?
廿幾人係度等一個唔知你地等緊既人
仲要話反係我地唔岩?
成件事你會唔會覺得好搞笑?

sc0713 發表於 14-4-30 05:27 PM
怎麼魔塚都沒來開會  反而知道趙暈跟我們談過什麼?
趙暈  劉天文兩位都是非常好既領袖  對整個同盟都很重 ...

這位大哥請不要抓字眼,我在一代縣這麽久,你們經常經常的開會我是知道,這個事情,不收紅塵縣的人難道趙暈就没和你們說過???我小人物來的是沒有去開過你們的高級會議,那請你現在告訴我,他是說過還是没說過?既然引用你的話趙暈  劉天文兩位都是非常好既領袖,他們應該不會把最重要的事情忘記不告訴你們把?

睇到呢度,似乎魔塚方冇人承認雪姬有返去請人,鬼鬼地

waiwailoves 發表於 14-4-30 05:44 PM
叫?!狗丫!?   喂狗仔乖過黎啦  咁丫?!  仲要冇人叫過  你而家就大佬啦 又要打  又要9up扮聖人  9陰警察係你 ...

成班同魔塚作對都係狗仔!
你班狗仔!

卓大濕 發表於 14-4-30 05:49 PM

你懂的

卓大濕 發表於 2014-4-30 17:49

唔係無承認,而係依家人地返緊工,要人點答你地阿,又想屈?

講又講左,答又答哂,叫你地有咩搵X傾
你地又話。。。
依家成班係雞旦入面挑骨頭
不如老老實實講你地想點重好啦

=.=  人地返緊工 , 你一早講就唔洗係度嘈咁耐啦 , 大家可以休息下先 , 欲知後事如何 , 請待下回分解

pokajai 發表於 14-4-30 05:49 PM
成班同魔塚作對都係狗仔!
你班狗仔!

e你咪係退晒幫既前紅塵百鬼   又彈番出黎丫 點解你地可以有骨氣到咁   以前個口號呢  洗5洗又再發誓一次  比人打到扮和平玩家 而家又出黎9up 呢d人真係冇得救

叫?!狗丫!?   喂狗仔乖過黎啦  咁丫?!  仲要冇人叫過  你而家就大佬啦 又要打  又要9up扮聖人  9陰警察係你啦   洗5洗同gameone拎個9up親善大使獎

原來邀請其中一位同盟既幫主黎同盟RC開會  你會覺得係叫狗咁  我冇話可說

廿幾人叫我地?
廿幾人係度等一個唔知你地等緊既人
仲要話反係我地唔岩?
成件事你會唔會覺得好搞笑?
唔係無承認,而係依家人地返緊工,要人點答你地阿,又想屈?
講又講左,答又答哂,叫你地有咩搵X傾
你地又話。。。
依家成班係雞旦入面挑骨頭
不如老老實實講你地想點重好啦

同盟RC號碼你地應該知道吧?  
不如就宜家係度邀請魔塚既高層  你地揀1個夜晚  7個幫會既代表一齊係同盟RC討論一下呢件事
我地絕對願意等雪姬  X  以及你地其他高層得閒先傾
咁樣可以嗎?
到時大家三口六面咩都傾清楚佢  無謂係2kfun口同鼻呦

這位大哥請不要抓字眼,我在一代縣這麽久,你們經常經常的開會我是知道,這個事情,不收紅塵縣的人難道趙暈就没和你們說過???我小人物來的是沒有去開過你們的高級會議,那請你現在告訴我,他是說過還是没說過?既然引用你的話趙暈  劉天文兩位都是非常好既領袖,他們應該不會把最重要的事情忘記不告訴你們把?

就是沒說過  真的
如果真有其事  那麼set敵對前後2次會議都一定會再重申一次吧?
事情就不會演變到這個地步

魔虫自命義字行頭.
合服前會唔會唔知邪教一代同皇帥打到火紅火熱?
同龍小邪趙暈咁好兄弟又會唔會因為海皇第一個過去搵X傾同盟就應承?
講白D, 咪又係X要人俾面要人當佢大佬~

怨人收自己敵線唔俾面自己之前, 大魔虫又有無俾面邪教一代唔同佢死敵合盟呀~
唔好將自己之後甩皇帥既行義無限美化啦~合SER人都見到你地做緊乜野架唔該~

條數都有得計~如果趙暈龍小邪因為魔虫揀左皇帥盟, 佢地大可同紅塵百鬼o魂合盟
但佢地無, 反而寧願多一個魔虫做盟, 承擔你地果3個敵幫~ 真係唔知邊個夠義氣

其實就我局外人睇法 , 真係有同盟線收左仇人入幫既話...

其實人地都走得出去,都係代表認輸或者想脫離戰線洗底,而且係同盟線收既話應該有得傾先係既,約返當時人出黎聊聊佢,和解咪得囉,何必咁沖動呢

題外話: 如果要咁樣計,當初紅塵百鬼線既人都有部份去左皇帥,高登,血色,唔通魔塚方真係要再一次挑戰全服? 好辛苦BO

係囉!咁多個幫會約定一晚四四六六講清楚,約定個晚邊個唔到邊個真係正狗仔囉

回覆 os8756 的帖子

第一晚六道完全叫我地唔好出聲 唔好咀炮
你的說法我十分好認同! 簡值就好似 人似於事始終!

背景: 本人為中立幫幫員,事發個陣暫入了同門揾FD

對於魔塚某群/個幚友的指控 有以下質疑、意見、代澄清:

1.) 解同盟
- 結束直接同盟並不等於敵對
- 幫會之間的敵對不是因為對方殺了你爸你媽,不需要針殺一位玩家,更不需要掦言敵對接收該玩家的所有幫會
- 解同盟的原因在於魔塚某群/個幚友以「畜生」「狗」形容人,甚至同一句說話以多句【問侯語】問侯對方家人

2.) 宣敵對,開追殺
- 主動宣敵對和開追殺的一方為魔塚
-宣敵對、開追殺後,同門幫內對魔塚英雄帖、世界頻、附近頻的挑釁和嘴炮行為均禮讓三分,同門一方並沒有  透過英雄帖,甚至附近頻作出挑釁或嘴炮行為
-事件未有共識和討論之先宣敵對、開追殺,仍不智行為,更甚沒有尊重同盟線的合作
- 魔塚目中無人,胡亂宣敵對引致四國聯軍仍咎由自取

3.) 推缷責任
- 魔塚在事後自封為義氣之師,多番強調「有義氣」,但事件的惡化和處理問題的阻礙均由魔塚一方產生,對同盟會議、幚主邀請視若無到,魔塚促使邪教脱線,導致同盟線動盪,又何義之有
-對於解同盟事件,不了解事件因由,胡亂騙作故事代入事件由因(前紅塵幚員入幚),推缷責任,未有留意行文用語的運用而導致結束直接同盟發生

4.)四國聯軍
-魔塚目中無人,胡亂宣敵對、開追殺引致
-把口唔收、不分青紅皂白以「畜生」「狗」形容人,經常以【問侯語】問侯家人,實屬冒犯
-食兩家茶飯 皇帥 一代 ,事後表面上與皇帥敵對,實質追殺街戰有多少,就算追殺令皇帥期間,X 有幾何出現同嘴炮,反之對一代同盟線態度惡劣,嘴炮挑釁不斷

~對於有人話D人開 POST屈魔塚 我唔同意 (我唔知邉個係邉個)
~仲有魔塚成日自以為大佬 指指點點 又要哄又要求咁
~魔塚D人講野又無POINT 又挑釁  一段野完全無內涵 得D媽呀爸呀狗呀雞鴨鹅 輸交又輸品
~同盟泥幫手又話自已好威1幫打1幫 , 原來自已無同盟 ,到真係1幫打1幫就話人無同盟你地算D咩(粗俗D) 1幫打1幫都輸千個人頭個陣又改口話咁多人幚咁多人抽水(方圓10公里有隻金銀堂綁緊架)

大致如此 ~ 在此省略N段 (認真分析歸納討論) 預左有D人無理反駁 同XXY 問侯,更顯出某些回覆者的質素

如果真係有心去開會,就唔會搵個話唔到事的人黎開會啦,有心對代一件事,係想傾好去係咪應該主動小小。係自己rc等人邀請你過黎,會唔會大佬左少少呢?都識講同盟線唔應該分大
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-29 09:26 PM , Processed in 0.039751 second(s), 9 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存