2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 聊天討論版 學聯稱5次安排律師見被拘留人士未果
go

[新聞] 學聯稱5次安排律師見被拘留人士未果 [複製鏈接]

笑傲無雙 忍影世界 玩過星曲WEB

curapica 發表於 14-7-4 06:51 AM
佢俾我ge感覺就係扮中立(還是以為自己中立?),
同埋典型3x歲中產教訓人ge口吻~
...

我感覺似長期部署係yahoo新聞果班5毛

佢對中共同班香港公安有讚無彈,示威者錯晒

咁樣就叫中立

2KF活動勳章 寵物大使 十週年勳章(賀詞) 十週年勳章(截圖) K歌達人 2KF大型活動勳章 忍影世界 笑傲無雙 玩過星曲WEB

curapica 發表於 14-7-4 05:54 AM
影響到你d咩?

順應政府意願就影響唔到你?

係影響到就影響到 你認為大就大 細就細咩

唔俾我認為夜晚阻我上老蘭玩大 唔俾阻我第二日上律師樓大咩

政府影響我既係細呀 你強姦我既自由??

2KF活動勳章 寵物大使 十週年勳章(賀詞) 十週年勳章(截圖) K歌達人 2KF大型活動勳章 忍影世界 笑傲無雙 玩過星曲WEB

乂操你媽個B乂 發表於 14-7-4 06:58 AM
我感覺似長期部署係yahoo新聞果班5毛

佢對中共同班香港公安有讚無彈,示威者錯晒

係錯一定屌 但今次我個人認為差佬冇錯

中立唔係唔可以分對錯 為自己個人發表??

中立係唔係唔可以出聲 先叫中立??

到底你既知識同學識俾你認知既中立係乜野呢???

☆魔鬼皇☆ 發表於 14-7-4 07:49 AM
係錯一定屌 但今次我個人認為差佬冇錯

中立唔係唔可以分對錯 為自己個人發表??

得啦, 你好中立
你中唔中立,大家有眼睇.
你鐘意話自己中立,都可以繼續話你自己係中立
共產黨都話64無死人, 你只要面皮厚就得架啦

開心既係個POST都仲有幾個,真係為香港著想既人
好似你咁, 香港人去遊行佔中就影響到你. 影響到你要又屌又西
蝗黎香港買水貨,搶學位,搶公屋,雙非,周圍大小便,假普選,商店單一化etc 多到數唔晒呢D就影響唔到你

影響唔到你,你就理撚得人地死 其實你又真係幾中立既

其實我想澄清一種說法
乜野叫冇左阿爺睇住香港就死梗,阿爺可以睇住香港死而唔理我地云云
我唔該你睇清楚事實真相,大陸自回歸圦迫香港人消化佢地嘅產品
大陸野以前叫平,而家d野又低質又貴
又未講落黎買地買樓
一早有人講左香港產業單一,要發展其他行業
以前嗰d所謂施政話發展,咪冇晒,
唔知有冇人睇過

醫療雙非嗰啲
日日插百幾個新移民入黎,話修改又唔畀修
根本香港人口已經膨脹
黎咁多社會資源負荷唔到

你又睇下d政黨
民建聯嗰d

其實我就唔明睇時局發展睇到咁都重可以冇反應

☆魔鬼皇☆ 發表於 14-7-4 01:42 AM
我講後話 因為我睇將來

有一點認同你既 阿爺本身都有搞破壞

你睇將來?
但係而家已經破壞緊
你睇唔到咩
不論動機先
香港因為示威遊行所造成嘅損失
我睇就點都唔夠大陸人黎香港造成嘅民生影響大喇

呢個大大嘅你睇唔到
走去話d細嘅
或者呢d就叫中立

我重有一句未講
如果話呢個政府係好人嘅人(我對好人壞人嘅觀念好狹窄)
我想同你地講一句
我未見過有人咁樣害自己嘅仔女同子孫
跟住重可以對對方中立

講完,你可以唔洗理我
我已經好撚克制下

十週年勳章(賀詞)

curapica 發表於 14-7-4 05:47 AM
好處係邊?

中國有咩問題存在,唔多講

你覺得無好處?

你選擇無視人地比好處你唔緊要

但你唔好將人地比你ge野當成害你唔該

跟本好多問題係香港自己造成

跟住就賴落人地到

而家人地坐定定係到乜都唔做     香港都會自己製造問題

仲洗害你d咩?

打個比喻

你有個袋     我每日放錢係你個袋到

終有一日個袋滿左

你唔去處理    唔換個大袋裝更多錢

係放錢果個問題?

香港人幾時全部改姓 賴?

乂操你媽個B乂 發表於 14-7-4 08:19 AM
得啦, 你好中立
你中唔中立,大家有眼睇.
你鐘意話自己中立,都可以繼續話你自己係中立

原來你既認知中立 係唔可以自私嫁 你都幾偉大下喎

我認我自私嫁 唔好搞到我 理得你政府用坦克壓班佔中又好  班佔中用刀插返班差佬又好

認真關我能事咩  

政府無能唔係第一日既事 仲靠政府想政府有改變 咪傻西啦

只要政府既政策唔係影響到我好大 基本做人自己識搵位走嫁啦

又要無腦唔識搵出路 怪人唔撐班佔中 搞笑咩

但佔中就真係好影響我 令我完全冇灣轉 唔好計我夜晚去浦 淨係我係銅鑼灣同灣仔既生意就已經大跌左一日

心諗蝗黎香港買水貨,搶學位,搶公屋,雙非,周圍大小便,假普選,商店單一化etc 關我西事咩 我又唔洗買奶粉 我又唔

洗搶學位 我又唔洗住公屋 雙非黎港生仔 我又唔洗生亦冇打算再生 我兩個女就夠勒 大小便問題 見到咪多口屌佢

兩句囉 咁仲可以點呢?打九佢??報警?? 假普選又好 真普選又好 邊個做特首有咩分為 都係爛頭蟀一隻 冇話事權

商店單一化咁又點 有野買到咪得囉 我又真係未試過買唔到我要買既野

但我另一個帖有講 我係老尖俾蝗虫打尖 我屌都唔屌就開拖 依D咪影響到我囉

講真一句 理得你香港人又好 蝗虫又好 老外又好 唔影響到我唔影響到我生意 關我能事咩

為香港著想?? 自己都未顧得點啦 先顧點自己先啦

好似你咁 講到咁為香港將來 你應該一早回港幫手撐啦 仲讀咩書呀 香港班大學生書都唔讀就黎佔中啦

你咁能自私 淨係做鍵盤戰士既 晒九氣啦 學人出黎講中立唔中立 學人講為香港 自己做到先再同我講啦

風在隨空飄舞 發表於 14-7-4 11:15 AM
你睇將來?
但係而家已經破壞緊
你睇唔到咩

睇將來係唔能夠再用返以前97前既事黎相題並論

兩個國家有兩個做野方式

當然我同意香港一定無以前咁好 仲係好差

全球經濟差唔單單香港死直 依樣冇得講

蝗虫來港消費 係有影響民生 搶學位 搶奶粉 乜狗都搶

但又帶黎香港經濟 香港就業率比97前提升好多 宜家失業率降至3成

係世界標準 一個城市失業率降至3成 已經唔再叫失業率高

咁到底香港人想民生好定經濟好??

我自己就要經濟好 我既中立係影響到我 我就唔撐邊一面

試下政府唔俾示威 仲要封晒銅鑼灣至中環做準備衝擊丫 我第一個去衝呀  我唔洗做生意呀

示威總有行完既時間 我起碼有得預 但宜家唔係政府封路搞我成晚丫麻 係D示威既行完再佔中玩夠一個通宵

咁就係搞到我啦 咁我唔屌 等幾時屌丫 世界盃期間 我地開酒吧既係最搵錢時間

閒日搞我都算九數 仲要係假日 正仆街黎 你冇生意係果頭 針唔吉到肉唔知痛

風在隨空飄舞 發表於 14-7-4 11:30 AM
我重有一句未講
如果話呢個政府係好人嘅人(我對好人壞人嘅觀念好狹窄)
我想同你地講一句

大家受到既影響唔同 可能你受到影響大D 係去反政府 我冇講唔岩

我受政府影響既就好小 所以我就唔多理 但你問我依個政府好唔好呢

我就好肯定答你 依個政府絕對係差同無能

我對好人壞人嘅觀念比你更好狹窄 搞到我就一定壞

我從不反對D示威人士去示威發表民意

但我就係反對佔中 因為未打擊到政府 就先打擊到我地依D做生意既人

請你明白同知道 我俾政府既政制騎劫半年既錢 都唔夠果晚7.1我損失咁大

☆魔鬼皇☆ 發表於 14-7-4 12:57 PM
大家受到既影響唔同 可能你受到影響大D 係去反政府 我冇講唔岩

我受政府影響既就好小 所以我就唔多理 但 ...

咁我都可以同你講,你有得做生意
都係因為呢個社會擁有體制
而家有人破壞社會體制,你只係睇帳面盤數有冇蝕
唔理會成個社會嘅構成
社會係功能性嘅個體,而家成個社會功能被人逐漸瓦解
你就係掛住自己有冇蝕錢

我可以話畀你聽,愈遲反抗成本愈高
呢個先係將來

但最現實嘅係,做生意嘅未燒到埋黎根本唔會理
不過你咪由得你d子子孫孫受囉
不過唔知幾多代之後嘅將來

☆魔鬼皇☆ 發表於 14-7-4 12:34 PM

我認我自私嫁 唔好搞到我 理得你政府 ...

鬼皇酒吧鋪位租貴唔貴?

☆魔鬼皇☆ 發表於 14-7-3 11:49 PM
好老實丫...地就阿爺收返左 佢地乜都同阿爺撐

雖然阿爺真係唔多好 但可以做得更差

講黎講去,你就係想講,你係認為共產黨唔好!!!
講黎講去,你就係想講,香港冇本事,冇能力,冇資源脫離共產黨魔掌
講黎講去,你就係想講,係呢個情況下,做無謂,無聊的反抗,可能使結果更差
講黎講去,你就係想講,除左做埋D低能野重有其他更好的選擇
講黎講去,你就係想講,你講的是事實,唔係幫邊一邊

講黎講去,我決定比個GOOD你,可惜今日的GOOD已經比晒你,冇得比了

最後請容許我爆句粗
你老尾呀,咩撚野建國,咩撚野推返共產黨,咩撚野普選,估食蕉更容易咩
省返D人力財力幫助下有需要D人重好啦
都唔知而家香港係咩情況,咩地位,盡做埋晒D無謂野
已有 1 人評分Good 收起 理由
☆魔鬼皇☆ + 5 你說的內容我非常同意

總評分:  Good + 5   查看全部評分

佢講姐

☆魔鬼皇☆ 發表於 14-7-4 12:34 PM

我認我自私嫁 唔好搞到我 理得你政府 ...

第一係你係自私
第二自私係會影響中立,.雖然你唔係中立,你係自私+扮中立
踢爆你你可能覺得我好偉大, 呢D普通料黎咋

你又真係自私到出汁,人地佔中為民生, 你同我講佢地阻住你去玩,一日半日生意
自私到因為佔上阻住自己,叫人地唔好佔中, 咁樣叫中立?你對中立既標準同你性格上一樣自私
唔識分大細輕重, 咁又係既,你呢個種人除左玩同錢,有乜可取之處
為行上自私不特止,又要扮中立扮.
口裏說不,言語卻很誠實.司馬昭之心,路人皆見

你既意見看法不重要,笑下解悶都唔錯既
最緊要係香港人係要出黎既時候就出黎

風在隨空飄舞 發表於 14-7-4 02:44 PM
而家有人破壞社會體制,你只係睇帳面盤數有冇 ...

佢都表明左立場, 佢係自私
理撚得你地香港死, 教育佢既意義不再

佢唔係十幾歲既o靚仔, 三十幾歲有左一套自己既價值觀.
你解釋佢都係當耳邊風

情況等同你去說服一個維園阿佰,佢唔會聽你講. 仲難過有真普選

☆魔鬼皇☆ 發表於 14-7-2 12:42 PM
拘留期間 係有權唔俾見任何人嫁 因為安排見律師 需要獨立處理 最少一名警員 一個獨立空間

拉左幾十人 一 ...

呢班人不嬲都亂來......
發生咩事都好吵左先
最後自己錯就唔出聲如果警方錯就吵到死

風在隨空飄舞 發表於 14-7-4 02:44 PM
而家有人破壞社會體制,你只係睇帳面盤數有冇 ...

唔洗好多年 回歸左17年 仲有30幾年

有得開心就盡量開心 有得玩就盡量玩
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-29 08:48 PM , Processed in 0.042623 second(s), 10 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存