2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 聊天討論版 學聯稱5次安排律師見被拘留人士未果
go

[新聞] 學聯稱5次安排律師見被拘留人士未果 [複製鏈接]

十週年勳章(賀詞)

curapica 發表於 14-7-3 03:58 PM
你講野好有公信力?
點解你可以話人收左錢?你點知

建制收錢就緊
泛呢收錢也不假
都係各有各收姐

就算神職人員,要做野都要有錢先搞到架

雲路 發表於 14-7-3 09:46 PM
建制收錢就緊
泛呢收錢也不假
都係各有各收姐

A隊收錢就緊
B隊收錢也不假
都係各有各收姐

2KF活動勳章 寵物大使 十週年勳章(賀詞) 十週年勳章(截圖) K歌達人 2KF大型活動勳章 忍影世界 笑傲無雙 玩過星曲WEB

雲路 發表於 14-7-3 09:44 PM
真係違反香港既條例
公民黨神早就搞尻九警叔啦
仲點困到班小朋友姐 ...

只能講有太多人被各樣事件洗腦  已失去分析能力

現今香港不論任何事 (政事、人事、咩人、咩黨、咩派)

都早已被輸入有關訊息 不論事非黑白 永遠都係非我族既錯

漸漸變成盲目追隨 變成無需思考

只要我族講咩就跟住講 我族做咩就跟住做 永遠是對的 我稱依D為機械人

將來香港係唔係被阿爺搞點收工我就唔知

但我就好肯定香港會死係依班機械人到

2KF活動勳章 寵物大使 十週年勳章(賀詞) 十週年勳章(截圖) K歌達人 2KF大型活動勳章 忍影世界 笑傲無雙 玩過星曲WEB

雲路 發表於 14-7-3 09:46 PM
建制收錢就緊
泛呢收錢也不假
都係各有各收姐

佢唔識咩叫律師公會

佢唔識有律師機制

佢唔識律師行業有不文明規定

就算幫自己老豆老母打官司都要收錢依個規則

就算收$1 都要收 不能義務

佢睇太多電視 以為有義工律師

就算法律援助請律師出庭 首堂唔洗俾錢 係因為政府資助 律師一樣有收錢

但第二堂開始就要向當事人收錢

☆魔鬼皇☆ 發表於 14-7-3 10:53 PM
只能講有太多人被各樣事件洗腦  已失去分析能力

現今香港不論任何事 (政事、人事、咩人、咩黨、咩派)

如果你講嘅呢班人咁易就搞得死香港
中共就真係唔洗溫水煮蛙咁多年先搞到而家今日咁喇

同埋錯呢係人就梗有嘅,每個人不論咩黨咩派都有唔需要爭
最緊要肯改,咁每個人公平地都有改進空間
有洗都可能好過冇洗啊,至少都有得改

但如果真係下下都冇問題嘅話,咁就真係有問題啊,係咪?

風在隨空飄舞 發表於 14-7-3 11:05 PM
如果你講嘅呢班人咁易就搞得死香港
中共就真係唔洗溫水煮蛙咁多年先搞到而家今日咁喇

好老實丫...地就阿爺收返左 佢地乜都同阿爺撐

雖然阿爺真係唔多好 但可以做得更差

當然依班人唔係直接搞死香港 但搞到阿爺完全放棄香港

香港真係會變好好?? 太天真勒

香港早已冇晒優勢 就97前已經失去左轉口港先機

上海同廣州既碼頭上落早已超越香港 以前大陸要靠香港轉口

宜家好多商家佬已經唔黎香港轉口

至於商業 香港本土好多港人回流大陸設廠 靠阿爺搵食同搵人仔

香港失業率提高 其實有一部都係依班香港本土商家佬搞成 你有冇諗過依點

全世界經濟貿易 全球好多大國都欠中國錢 就算今時今日幫香港人講野既美國同英國 欠得最多

而且好多國家商人進駐大陸大搞生意 令人仔上升 港元下跌

今時今日香港連一個深圳都不如 如果要阿爺放棄香港 關左水喉 香港會變成點

你要知道 香港已經係中國領土 唔同釣魚台 外國勢力仲可以互抗

香港佢地就無權插手 唔通依班機械人真係認為出面外國會派軍幫香港打仗??

真係會為香港同中國對抗 斷開依條全球現最大水喉咩 真係會為香港搞亂佢地聯合國既經商貿易咩

香港人未免太天真

佔中行動 真係會對阿爺有影響?? 唔會囉  只會對香港商業 大型品牌店  其他大鋪細鋪生意影響

佢地埋怨政府無能都無用 香港政府可以做就係驅趕之麻 真正搞到佢地生意既係我地香港人民

佢地切資會對香港好麻??

而且阿爺係一大國家 咁易俾一個小小地方人民搞到?? 依個笑話相比香港人反大陸更好笑

到時係聯合國入面 中國肯定無晒面

但我先說明 我唔係撐阿爺既 因為我自己都係香港做生意 港幣跌我都好肉痛 我對大陸人黎香港向樣無禮行為

我都係非常火熱既 我係科學館因為D大陸人打尖之類 我仲開埋拖上埋差館

我係支持真普選既 雖然唔知有冇用 因為人1係會變質 但起碼完左我地全民投票心願 到時經濟都係差

只好認命

但我個見解 搞咁多動作 未見好過 仲越來越差 不如試下唔好搞動作 而去合作 可能或者會好少少

嘈左咁多年 有乜做到過 大事真係冇做到

依次我字海太長勒 唔再多講

十週年勳章(賀詞)

無他

而家嘈得越多

中央越多理由, 越早收返香港

☆魔鬼皇☆ 發表於 14-7-3 11:49 PM
好老實丫...地就阿爺收返左 佢地乜都同阿爺撐

雖然阿爺真係唔多好 但可以做得更差

其實你講咁多野
我都唔係講緊呢啲野
當然你講嘅野同香港有關

不過你講來講去,都係講到阿爺照住香港(雖然我唔知邊個係阿爺)
但係阿爺的確有份搞成香港
呢個唔係經濟問題
係政治問題
香港就算被你講到之後脫離左你講嘅阿爺會點點點,有咩下場
我諗身處香港嘅人都好清楚,而家都半身不遂

佢過去破壞左某D野,將來亦都繼續破壞
呢啲係不爭嘅事實

香港本來就唔應該咁多人,剩係個移民政策都搞死香港
有人成日話出來搞抗爭,消耗社會成本
好多人話而家D後生仔唔捱得,先發白日夢出黎抗爭
可能的確係多餘
但有人破壞緊D野,出黎抗爭唔通一D道理都冇
如果有人話手段有問題,大人講大人話
呢個世界有邊個人手段冇出過問題?
你識講你做左廿幾三十年人,應該好清楚
邊個打柒你,嗰條友唔反返轉頭,我覺得佢先唔正常
所以出黎抗爭同係咪唔捱得係咪發夢
根本冇衝突,至於你講嗰D洗腦,可以稱為副作用

你講嘅其他野,好多都係後話

十週年勳章(賀詞) 十週年勳章(截圖)

☆魔鬼皇☆ 發表於 14-7-3 08:56 PM
我唔係有公信力 係我有曾經有經驗

大家傾計咁傾 我只係講經驗

既然係咁~其實你應該乜都唔理至真~
我諗你都係抱住死就一齊死ge心態
但你ge言論就係一味屌遊行人士,但對警察ge所作所為就冇哼半句
你ge立場係咩呢?

KaRL-BoYS 發表於 14-7-4 12:03 AM
無他

而家嘈得越多

屌佢啦~你嘈唔嘈,搞唔搞佢一9樣全面收返你~

你話唔嘈唔搞,佢會遲d收返,屌,咪一9樣

幾十個大漢圍住要雞姦你,你唔反抗,佢就溫柔d
你反抗,佢就粗暴

你係咪唔反抗呀?
佢都一9樣雞姦你呀,點解你唔反抗呀?

你呢d諗法,抵做奴隸

風在隨空飄舞 發表於 14-7-4 12:27 AM
其實你講咁多野
我都唔係講緊呢啲野
當然你講嘅野同香港有關

我講後話 因為我睇將來

有一點認同你既 阿爺本身都有搞破壞

curapica 發表於 14-7-4 12:37 AM
既然係咁~其實你應該乜都唔理至真~
我諗你都係抱住死就一齊死ge心態
但你ge言論就係一味屌遊行人士,但對 ...

我冇立場 我只係睇影響時局

示威遊戲行 我冇講唔岩 但佔中就真係不能同意太多

我都唔想理唔想講 但影響到我丫麻 影響到緊你屌啦

影響唔到我 我理得佢地丫

佢地佔中係同中央鬥法 但有冇諗過會影響其他香港人嫁

成日講幾十萬人支持 幾十萬人代表香港 香港有7百幾萬人嫁

唔能夠代表全香港人 為民主自由可以犯法咩? 香港法律早在回歸前已經有啦

要佔中阻街 差佬勸又勸過 警告又警告過 咁咪拉得人囉 有咩唔岩先

開始拉人勒 咁又話解散唔俾拉 唔係犯法完拍下屎忽就走當冇回事掛

咁咪惡過共產黨 話阻街就阻街 話散人就散人 差佬唔俾走要拉人就梗以啦

俾你走左先再拉咩 請你行又唔行 成班手攜手坐係到 差佬拉人就用力反抗

用武力拉走就梗嫁啦 唔通仲好聲好氣慢慢講咩 講都講左成晚啦

唔計果日同果晚中環既商店損失 淨係計第二朝 阻能住D返工 車龍係中環上東廊塞到差唔多落柴灣

帶左幾多麻煩俾人先 中環果到有幾多垃圾要清丫 我果朝要去律師樓搞收鋪嫁野 隨街垃圾

為香港定破壞香港先

我唯一講警察既係....早就要清場啦 拖到第二朝 慢手慢腳

十週年勳章(賀詞)

curapica 發表於 14-7-4 01:00 AM
屌佢啦~你嘈唔嘈,搞唔搞佢一9樣全面收返你~

你話唔嘈唔搞,佢會遲d收返,屌,咪一9樣

其實

佢要姦殺你    再邊屍    好容易

不過佢無咁做

仲比埋好處養埋你

但係你已經咬定佢 "一定" 會姦你

想落毒害埋你

你呢種思想先叫奴隸

KaRL-BoYS  鞕  發表於 14-7-4 02:26 AM

KaRL-BoYS 發表於 14-7-4 12:03 AM
無他

而家嘈得越多

根本唔需要要收 因為香港根本冇得走

中央如果將香港放爛 你有你嘈 佢由佢唔理

香港玩完係遲早

法官公會之前企晒出黎講 佢地辦事獨立 不聽命於中央

你信唔信??

我蛇咬都唔信 佢地唔俾長毛出黎 已經知道 唔俾佢7.1搞事啦

KaRL-BoYS 發表於 14-7-4 02:06 AM
其實

一個少少地 一個完全冇獨立軍事既地方  一個冇自制經濟能力既地方

一個從來靠引入多元化成立既地方 一個已被眾多商家撤離既地方

一個眾多口說反國但靠回國賺人仔生活既人既地方

一個已對世界貿易降低價值同重要性既地方

我真係睇唔出點可以與自己國家為敵 憑乜野反國

更有人講港獨既無知 憑乜野條件可以去講數

KaRL-BoYS 發表於 14-7-4 02:06 AM
其實

好處係邊?

中國有咩問題存在,唔多講
被一個咁有問題ge國家控制,唔係姦你係乜撚野??

到時你咪享受中國管治lo~驚你連上個外國網都難呀

☆魔鬼皇☆ 發表於 14-7-4 02:01 AM
我冇立場 我只係睇影響時局

示威遊戲行 我冇講唔岩 但佔中就真係不能同意太多

影響到你d咩?

順應政府意願就影響唔到你?

邊種影響對你緊要d?

直接?間接?即時?長遠?

你連香港被中國全面接管都睇到咁化,咁仲有咩影響到你?
反正你又冇立場又唔志在又咁悲觀,你其實冇必要講咁多~食下花生慢慢睇落去~

笑傲無雙 忍影世界 玩過星曲WEB

curapica 發表於 14-7-4 05:54 AM
影響到你d咩?

順應政府意願就影響唔到你?

香港就係有迫佢食屎都唔反抗既人存在
又或者佢仲未知道自己緊食屎

不知香港苦況,我從未見過佢有提過香港民生上既情況
佢得2個觀點
1,唔好搞事,麻煩到差佬
2,唔好反共,你玩唔贏

立場係中共果邊同你講佢無立場,盲既都睇得出
叫你唔好反抗,未打先認輸,慢慢等死既人
唔洗太認真

笑傲無雙 忍影世界 玩過星曲WEB

風在隨空飄舞 發表於 14-7-4 12:27 AM
其實你講咁多野
我都唔係講緊呢啲野
當然你講嘅野同香港有關

同一level的人

乂操你媽個B乂 發表於 14-7-4 06:43 AM
香港就係有迫佢食屎都唔反抗既人存在
又或者佢仲未知道自己緊食屎

佢俾我ge感覺就係扮中立(還是以為自己中立?),
同埋典型3x歲中產教訓人ge口吻~
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-29 07:29 PM , Processed in 0.040852 second(s), 10 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存