2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 聊天討論版 學聯稱5次安排律師見被拘留人士未果
go

[新聞] 學聯稱5次安排律師見被拘留人士未果 [複製鏈接]

2KF活動勳章 寵物大使 十週年勳章(賀詞) 十週年勳章(截圖) K歌達人 2KF大型活動勳章 忍影世界 笑傲無雙 玩過星曲WEB

cheung189 發表於 14-7-5 08:38 PM
唔係睇通世事,係有追開呢個POST 睇戲咁睇
樓上又有人想同你挑機 ...

都講左嫁啦 唔係佢地份子 就一定黎咬人嫁

又唔俾人中立 又唔俾人自私 唔係佢地方向 就係五毛

其實呢....依D人 本身其實乜都冇做過 淨係強迫性要接受佢地既抗爭

同意佢地所有行為

就正如 黃毓民 上差館協助調查襲擊事件之後同記者講

係立法局所有行為都係政治行為 唔應該就佢向特首扔玻璃杯報警一樣

指摘特首辦報警  其實道理一樣之麻 就係想同化人民 香港既法律中就算犯罪左

只要講到合情合理 都可以推翻一切 犯法左都唔應該受到制裁 因為係時勢所迫既 咁就大晒嫁勒

即係係立法局用把刀飛中你 佢都唔洗坐監 唔受香港法律管束 因為係政治 只可以用政治制裁佢

香港既所謂政治 就係"嘈""無結果"

2KF活動勳章 寵物大使 十週年勳章(賀詞) 十週年勳章(截圖) K歌達人 2KF大型活動勳章 忍影世界 笑傲無雙 玩過星曲WEB

dexian 發表於 14-7-5 07:49 PM
扮中立 企高地
話就話理性和平
實質顧個人利益

請問香港有咩價值 有人會收購 點樣先得到有關價值東西

請指教 如果我有既 我即時賣

係勒...我想講...我係之前既帖中 講到好明 我係自私嫁

我係顧個人利益嫁 唔洗單單打打勒

得果51萬人支持 過到香港半數人先再出黎講啦

仲要所謂投票出黎結果 有重票 假票 仲要有個發起投票搞手係到講

叫香港政府唔好漠視重票同假票 都係票

我屌啦  咁洗到700萬票都得嫁啦 (以上事件 請自行翻查有關新聞報導 貼士係無線新聞)

連依D說話都講得出 唔怕笑死人咩

唔好同佢講佢一人既說話唔代表搞投票既團體 佢本來就係屬於果個團體既

如果硬講佢唔係代表 咁當係有51萬人票 又可以代表全香港咩 成日口口聲聲代表全香港

示威就示威 佔乜中丫 勞民傷財 阻能住晒

好似上次咁衝擊立法會 反而我冇乜意見 因為真係冇阻到人丫麻

香港咪多得依D份子囉 又錯講成岩 根本同個無能政府一樣

大家都係講一套做一套  要我為依D人 要我撐依D人

兩邊都唔撐 我為自己好過啦  邊一邊影響到我 咪屌邊一邊囉  好能正常

咁都睇唔過眼我自私 果D人真係無知

十週年勳章(賀詞) 十週年勳章(截圖)

☆魔鬼皇☆ 發表於 14-7-5 01:10 PM
依樣係真嫁 你又真係吹我唔漲喎

1+1=2 依個係事實 大家都知道 但唔係人人都需要同時1+1=2

nonono,唔撐佔中冇問題~你誤會啦
我係指 你打果堆野顯得你好小學雞,打出黎唔怕俾人笑真好野

至於我ge生活如何...放心,打工仔一名,暫時我都俾緊最高上限ge強姦金

反正你關心ge只係自己,
你都講到白話自己係自私ge人,咁我講咩都冇用
其實你一開始俾我知道你係咁自私只關心自己~我唔洗講咁多
可能我蠢~get唔到

風在隨空飄舞 發表於 14-7-5 01:27 PM
K字頭條友唔洗理佢喇

佢唔引用咪唔應佢lo~

curapica 發表於 14-7-6 01:38 AM

人類所有行為都出於自私
社會的推動都出於自私
自私聽落好衰
但自私心的功勞永遠比你想像中大
如果沒有自私心,亦沒有今天的你

但自私唔係咁用的,所謂自私,係講緊為左一己之利而影響他人
而你口中自私的人正是平凡的過他的生活
相反你的行動而影響到人,到底邊個係自私呢?
自以為是的認為打著救港的旗號,就是偉大,就不是自私了嗎?
你真的是要救香港嗎?
你為什麼要救香港?
你只是害怕自己生活被中共影響而站出來而已

人地魔鬼都講明,中共暫時沒有影響到佢
為何佢非要埋你堆呢?

你更撚偉大就比撚晒D錢我啦,我出名窮撚飯都食唔起
又唔見你捐返幾個飯盒比我

你真唔怕比人笑嗎?

引用返一聖言,農夫種田唔係為左要養活你班仆街的
再引用一聖言,最環保最唔自私就係你死左佢

cheung189 發表於 14-7-6 02:43 AM
人類所有行為都出於自私
社會的推動都出於自私
自私聽落好衰

你講得岩
而佢亦的確只係過自己生活

但中共一早就影響緊你同我
一國兩制,有d影響係無可避免~但唔係全部

我都想安穩過自己生活

===
大陸好多青年,佢地都好明白中共有咩問題,但佢地又好維護中共政權
呢類人,最棘手
亦有d人,知問題所在但唔理.同樣煩

curapica 發表於 14-7-6 01:38 AM

自私俾人笑做小學雞

首先問下自己 做唔做到一個我咁小學雞先

要錢搵到錢 要玩隨時玩

不過我問你生活係點 你果句"暫時我都俾緊最高上限ge強姦金"

咪同我一樣晒命搵到錢 有同曲之妙

大家都係小學雞咋  不過唔同既地方係 你有機會俾人炒 我就冇咁解囉

交所謂最高強姦金都係$1500  我大把會員都係交依個數 我更加幫好多員工交依個數

其實冇乜咁巴閉 講交強姦金真係幼稚園左少少

☆魔鬼皇☆ 發表於 14-7-6 03:05 AM
自私俾人笑做小學雞

首先問下自己 做唔做到一個我咁小學雞先

我知你有錢~
同你比~我的確係窮撚~
so what~
其實我好葡萄你,咁又得唔得?

curapica  係冇乜咁巴閉,但你卻樂此不疲  發表於 14-7-6 03:13 AM

curapica 發表於 14-7-6 02:54 AM
你講得岩
而佢亦的確只係過自己生活

我們只是小小的一粒精蟲
好多野都係力不所及
有邊一個政黨係可以完全冇問題
只係呢D問題是否真的觸及或迫使到你的底線而需要站出來
佢地唔係麻煩,係無奈,係為勢所迫,係同流合污,係無能為力

正如香港人反共一樣,難道你真的認為非暴力抗爭能戰勝共產黨嗎?
只有2個原因,一係幼B,認為上街叫2句個天會跌落黎
一係你唔敢暴力抗爭,推2野IS OK?叫暴力,那也非常暴力

眾所周知,中共只是漠視民意,橫行暴政的黨派
如果你地拎槍拎刀去推返政府,我都比個服你地
係度叫2句,唔係浪費人力財力,我唔知叫咩
專做埋晒D無意義的事

又想學人革命,又怕受傷害,又唔想犧牲

你地51萬人,日日輪流暗XX首,就算失敗
我包冇人敢坐呢個位,一定比你真普選,你地敢嗎!!!

又或者下次唔好佔中,出大海一齊佔海
我相信如此政府壓力更大,你地會是永遠留在我地心中的勇士

係度叫2野,然後又各過各生活,你話係唔係低能,弱智,專擾民而又得唔到成果的一群?

cheung189 發表於 14-7-6 03:28 AM
我們只是小小的一粒精蟲
好多野都係力不所及
有邊一個政黨係可以完全冇問題

冇錯,我都唔覺得作用會好大甚或冇.我係度行,我都諗其實做緊咩
或者佢地方法係對呢個政府冇用,但係係香港你要人真係去動手革命真係個個沉默,但你乜都唔做唔反抗政府只會更得寸進尺,
(我冇資格講d咩,你要我動手我都唔會做,或者有一日生無可戀我先會用到力)

係即時影響到你,但你都知政府有咩問題,你會唔會肯體諒下佢地(求公義者)呢?
畢竟佢地爭取ge大家都有份~個一次半次ge影響,你可唔可以忍下呢?

☆魔鬼皇☆ 發表於 14-7-6 12:09 AM
香港咪多得依D份子囉 又錯講成岩 根本同個無能政府一樣

大家都係講一套做一套  要我為依D人 要我撐依D人

黃之鋒佢真係冇推鐵馬囉~

‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-29 08:06 PM , Processed in 0.030611 second(s), 10 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存