2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 狩龍戰紀 《狩龍戰紀》故事接龍由您創 延續狩龍歷險(已派獎) ...
返回列表 發新帖 回覆
樓主: tino1990
go

[活動] 《狩龍戰紀》故事接龍由您創 延續狩龍歷險(已派獎)

承接:那是我一生中最美好的回憶……
延伸:我記得中心城入面有好多嘅玩家   當時人類剛從被污染嘅地球逃離到呢個謎樣星球   好彩有類似人類的種族接納我地   我地先可以繼續生存落去

承接:現在的我也創立了自己的公會,開始創造一個團結,友愛的好公會。我不會忘記在「蒼鷹之眼」裹學過的所有東西,我會將這些延續下去。將我的公會成為一個可以超越「蒼鷹之眼」的好公會

續:但好境不常, 因為忽然出現了大量公會,競爭十分激烈, [蒼鷹之眼]係會員的努力下, 雖然成為全遊戲十大公會, 但無奈都要損兵折將, 為了紀念這些努力過的同伴,[蒼鷹之眼]後來改名為[蒼鷹單眼]

承接:我記得中心城入面有好多嘅玩家   當時人類剛從被污染嘅地球逃離到呢個謎樣星球   好彩有類似人類的種族接納我地   我地先可以繼續生存落去
延伸: 當時  資源缺乏   冇電力   而深受污染之害嘅人類知道   唔可以系度破壞自然  但又唔知點可以保護自己   就系呢個時候   有條龍從天而降    倒臥在眾人面前   而他的尸體慢慢消失  剩下一顆發光的心   有古老的文書記載  這顆心叫龍玉   蘊含極大的力量   人類開始進行---- 狩龍活動了

回覆 克提帝斯 的帖子

承接:我記得中心城入面有好多嘅玩家   當時人類剛從被污染嘅地球逃離到呢個謎樣星球   好彩有類似人類的種族接納我地   我地先可以繼續生存落去

延伸:所以我地一定要輔助人類 幫助人類狩獵龍獸  世世代代咁生在落下
我地係人類o既朋友!!!

承接:之後依個星球既生物突然發生異變,變得狂暴起來,到處襲擊村莊
延伸:人們都開始整裝待發去狩獵狂暴的生物.....

接:但好境不常, 因為忽然出現了大量公會,競爭十分激烈, [蒼鷹之眼]係會員的努力下, 雖然成為全遊戲十大公會, 但無奈都要損兵折將, 為了紀念這些努力過的同伴,[蒼鷹之眼]後來改名為[蒼鷹單眼]

續:今天心情很好,會長決定帶團去狩獵龍獸,聽說那隻龍獸很高大呢

承接:當時  資源缺乏   冇電力   而深受污染之害嘅人類知道   唔可以系度破壞自然  但又唔知點可以保護自己   就系呢個時候   有條龍從天而降    倒臥在眾人面前   而他的尸體慢慢消失  剩下一顆發光的心   有古老的文書記載  這顆心叫龍玉   蘊含極大的力量   人類開始進行---- 狩龍活動了
延伸:  我地新人類   開始在荒廢的村落建立自己嘅據點   叫左 紅葉城   當時 由於新人類仍然處於對龍這種未知生物的恐懼之中   要召集一群勇士仍是十分困難的

承接:我地新人類   開始在荒廢的村落建立自己嘅據點   叫左 紅葉城   當時 由於新人類仍然處於對龍這種未知生物的恐懼之中   要召集一群勇士仍是十分困難的
延伸:  有個斯文的男生走過來   自我介紹--「你好   我叫赤城月  我想加入你地嘅探究團   不過我份人比較自大   我想做團長  我有信心可以揾到更多嘅人」

接:我地新人類   開始在荒廢的村落建立自己嘅據點   叫左 紅葉城   當時 由於新人類仍然處於對龍這種未知生物的恐懼之中   要召集一群勇士仍是十分困難的

續:但幸得2000FUN的管理員舉辦了勇者大招募, 人類從本以為不可能的事慢慢萌生了希望

承接: 有個斯文的男生走過來   自我介紹--「你好   我叫赤城月  我想加入你地嘅探究團   不過我份人比較自大   我想做團長  我有信心可以揾到更多嘅人」
延伸: 但紅葉城 說 寧我負天下人,莫天下人負我  

承接:有個斯文的男生走過來   自我介紹--「你好   我叫赤城月  我想加入你地嘅探究團   不過我份人比較自大   我想做團長  我有信心可以揾到更多嘅人」
延伸:  原來個個斯文的男生係由龍假扮, 目的係想要理解人類生活, 研究可否共存... 可惜好景不常個個男生係龍ge秘密被人發現左..最後比推上斷頭台... 龍向人類ge報復從此展開..

承接:有個斯文的男生走過來   自我介紹--「你好   我叫赤城月  我想加入你地嘅探究團   不過我份人比較自大   我想做團長  我有信心可以揾到更多嘅人」
延伸:  眾人面露厭惡嘅樣   不過見到赤城月咁有勇氣  就由他做團長  赤城月大聲說:「大家好   我叫赤城月    我系夢魔之匙嘅團長   呢個系一個公會  歡迎咁多位有智慧   不過未夠勇氣嘅人參與  另外  我會再建立獵團    招募勇士參與狩龍工作」

延伸:  有個斯文的男生走過來   自我介紹--「你好   我叫赤城月  我想加入你地嘅探究團   不過我份人比較自大   我想做團長  我有信心可以揾到更多嘅人」

續:雖然赤城月斯文又自大,亦充滿野心。狩獵團完全不明白赤城月的LOGIC下仍然接受了佢佢

承接:眾人面露厭惡嘅樣   不過見到赤城月咁有勇氣  就由他做團長  赤城月大聲說:「大家好   我叫赤城月    我系夢魔之匙嘅團長   呢個系一個公會  歡迎咁多位有智慧   不過未夠勇氣嘅人參與  另外  我會再建立獵團    招募勇士參與狩龍工作」
延伸: 有個年輕嘅人類走過黎  說「  我叫左 艾麗亞提斯   我系呢個星球嘅居民   我想參加你地嘅獵團   我有個好友意思嘅名   唔知你接唔接受呢」
赤城月說「 請講」  艾麗亞提斯提出  不如叫  噬龍兵團      

NarCessin 發表於 14-8-8 04:48 PM
延伸:  有個斯文的男生走過來   自我介紹--「你好   我叫赤城月  我想加入你地嘅探究團   不過我份人比較 ...

延伸:雖然赤城月斯文又自大,亦充滿野心。狩獵團完全不明白赤城月的LOGIC下仍然接受了佢佢

續:之後赤城月就好努力地為狩獵團去狩獵/

笑傲無雙

承接:雖然赤城月斯文又自大,亦充滿野心。狩獵團完全不明白赤城月的LOGIC下仍然接受了佢佢
延伸:沒有辨法, 現在狩獵團人手短缺,多一份份子,多一份力量,團結就是加量,狩獵團萬歲

承接:有個年輕嘅人類走過黎  說「  我叫左 艾麗亞提斯   我系呢個星球嘅居民   我想參加你地嘅獵團   我有個好友意思嘅名   唔知你接唔接受呢」
赤城月說「 請講」  艾麗亞提斯提出  不如叫  噬龍兵團
延伸: 赤城月見其他人冇乜意見   就答應了他的要求   不過赤城月詢問了其他發起人的意見   發現他們冇職業  都冇技能   點去狩龍呢?  艾麗亞提斯回應「  我地市中心有棵 生命之樹   相傳系呢個世界嘅起源  不如我地用心去祈願  可能會有所回應」

承接::之後赤城月就好努力地為狩獵團去狩獵

延伸:赤城月狩獵到太量獵物,並供給狩獵團

承接: 有個年輕嘅人類走過黎  說「  我叫左 艾麗亞提斯   我系呢個星球嘅居民   我想參加你地嘅獵團   我有個好友意思嘅名   唔知你接唔接受呢」 赤城月說「 請講」  艾麗亞提斯提出  不如叫  噬龍兵團

續: 赤城月再望真艾麗亞提斯, 回想日前的帖"女呀!女呀!女呀!"之後, 就發現其實艾麗亞提斯是女扮男裝

承接: 赤城月再望真艾麗亞提斯, 回想日前的帖"女呀!女呀!女呀!"之後, 就發現其實艾麗亞提斯是女扮男裝

續: 但係當時並冇踢爆佢女扮男,並收其進團,因為其為團命名的名很有意思
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-3-29 08:07 AM , Processed in 0.035107 second(s), 11 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存