2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 夢之歷險 8轉意見收集箱 7/29更新
樓主: 官方小雲
go

[閒聊討論] 8轉意見收集箱 7/29更新  

方案一
雪地分2個s
s52 s53
分流人門 廢事塞哂同一 個伺服器
方案二
天使與惡魔進場人數
天使 50>100 惡魔  50>100
方案三
我想你不如 星期一 星期三 星期五 星期日
5點 or 8點
不過只開放一次
咁樣唔洗塞哂果星期6 同星期日
方案四
改善抽卡問題好似67轉
劍只會抽到劍卡
弓只會抽到弓卡
咒只會抽到咒卡
方案五:
冰島加個時間限制
如果個人超過果段時間會自動彈出冰島(可以使用冰島內置的暖流)
防止人仔塞滿個伺服器
最後方案
要求GC提升伺服器的品質
來多幾次 8轉團  你們GC的伺服器是死機
小雲雲 有無Good加

應該減少限制人數,以保持8轉卡片的稀有度。
但不應只在星期六日開放。
例如 : 只可以讓30人進人 及要80-85等以上
星期一至日都會於1-3個時段開放 (早,午,晚)

server整勁佢就得  

1.傳送點太細 加上8轉太多人打 好難入到
2.ser太lag 基本上lag到技能都出唔到 行都行唔到
3.入左8轉團點之後,無啦啦彈番左去雪村
4.限人數好似唔太好,太多人雙開/三開入去掛機 整到冇哂位
5.弓手出咒卡/劍卡 出埋D唔同職業既卡==
6.唔只8轉團人數爆,仲有雪地都爆左去唔到!!!
7.加卡位 唔夠位放卡啊=.=

搞好個ser
開放星期一~日
已有 1 人評分Good 收起 理由
koukou99 + 3 精品文章

總評分:  Good + 3   查看全部評分

8轉戰加番d命中啦~ 打人係咁miss~~  
另外8轉團可以整到冇咁lag- - 一入去就lag到完場

十週年勳章(賀詞)

1.server要加強
2.卡要按職業抽
3.一個入口幾百人逼住,禁都禁唔入,一係就整幾個入口,一係就整另一個方法入場
4.增加開放場次
5.鑲嵌石請問去左邊?8轉唔會無得鑲嵌掛
6.傷害無1%既人唔會獲得箱,個場入面大量人掛機
果D唔郁一陣彈番雪村果D方法根本係廢,隻王10min唔洗都收左檔
D人雙開3開得閒郁下隻人仔就有箱咪好著數
7.希望你有認真睇意見

卡片暫不評論
係咒師果招反方向既技10秒個人覺得太強

其實都係E幾個問題:
1.有好多人連雪地(S52)都入吾到
2.有好多人入左雪地但入吾到渾沌(8轉)
3.入左渾沌之後,好多人都lag都出吾到技/行吾到
(最大問題)4.點解戰會抽到弓,咒卡 / 弓會抽到戰,咒卡 / 咒會抽到戰.弓卡???

同埋小雲,請你幫助下抽到吾屬於自己職業的8轉卡苦主們(幫佢地換返應對職業/幫佢地張8轉卡入卡合)

搞好個ser先講la
停畫面 lag機 無lala彈返村 藍mon 黑mon 樣樣齊
提意90lv先入得打王
無份打王就無箱 一係將d吸箱狗彈返村
件件吸箱狗 對d真正打王十份唔公平
過個職業就抽返過個職業卡
弓手抽張劍卡想點姐?
仲有d英雄黑金鑽入唔到卡

中卡開返自己職既卡.
加大雪地人數.
加多幾場8轉.

增強系統負荷
LAG到HI HI

整好個ser
中職既卡
加入場人數
日日都開8轉

樓上幾位唔好正屌唔做 屌固然之要 大家都好嬲 但都俾小小可行既方法出黎俾班懶人gc參考啦
除左我地諗之外 無人諗架啦 呢隻game 係一隻被放棄既game黎架啦 正係識收錢唔做野
是 常 識 吧 !
首先 遊戲規則既限制 本人明白該設計概念是想加強雪地使用.
令雪地有番D生氣 同時加強左競爭 Btw 無奈個伺服器令到我地無辦法去承受你地既好心呀!
建議解決方法:出動s53 s54啦 相信只係出多2個ser的話應該可以分散人流 而又唔影響呢個活動既好玩性

其次 時間日期方面既限制
呢個問題就如同假日經濟啦.
將一年既消費時間逼晒係一個黃金周入面
無疑 促進左經濟發展 但接踵而來既 就係各個服務方面既投訴大增 如:廁所逼爆 地鐵拉大便之類
套用番係game入面 一星期既份量你逼晒係果區區4個鐘 你一星期食既飯量逼晒係4個鐘cc會點?

解決方法:分番開一個星期黎食囉 一日3餐 容易消化又方便清理腸胃

最後 本職抽卡 抽到其他職
呢個係是次活動最0n9既地方
插多就無謂 樓上咁多位都講晒

解決方法:1:在指定npc處 可使用 其他不能使用既卡片+任務/錢等物品 換取本職卡片
             2:改變卡盒此呃錢物品之使用方法
             3:直接d抽唔到本職卡 最簡單只想改番今次更新既補丁包 唔洗更改以前既setting.

望 小雲 珍重之.
多少次來回 多少次失望!
玩家 同樣都 好健忘 好易就會

blackdeath 發表於 14-7-28 06:01 PM
1.server要加強
2.卡要按職業抽
3.一個入口幾百人逼住,禁都禁唔入,一係就整幾個入口,一係就整另一個方法入 ...

我十分認同呢位玩家既第3個觀點
千幾人逼係同一個入口
一係好似係即戰咁樣入
最好可以好似係即戰咁樣開多幾間 [房]
咁可以分散D人流
又可以方便D入王

BTW我覺得真係要控制下 掛機 既問題
海洋SER
天使果邊
一入到去 基本上就有一大堆人係到掛機吸箱
毫無貢獻
雖然最後都係大比數勝出
但反之就好明顯地係比果班人無輸出地吸箱
對我地呢D打得咁辛苦又LAG得咁辛苦既好唔公平
掛普攻都叫好D啦
1轉坐係入口果D人渣簡直唔想提
已有 1 人評分Good 收起 理由
ericfung91213 + 1 補充: 雙開多開佔QUOTA既人簡直唔想提.

總評分:  Good + 1   查看全部評分

1.雪地太多人,出現LAG機,定畫面,黑MON等問題。
2.應該按玩家職業抽卡片,咒抽咒卡,戰抽戰卡,弓抽弓卡。
3.太多吸箱人仔

最後,我覺得八轉咒好似勁得離譜左D,例如11秒不中負效(無敵),等等。。

1.要升級server
2.增加場次 至全星期都有得打
3.可以參考6/7轉 限打既次數
4.按職業抽卡
5.隻王 可唔可以改返勁小小 ,太易打,未入到都已經完左!!
6.希望你有認真睇意見

八轉咒係寫魔攻  但計緊槍??
我見有人用八轉咒不停Miss

天空ser 問題
1. 雪地人數有所限制 無法上線, 應增加冰島人數。
2. 八轉團人數限制 無法進入, 應增加入場人數。
3. 八轉團次數太小, 應增加次數。
4. 八轉團入面行唔到、打唔到, 應優化遊戲。
建議 :
1. 八轉團點 要 天使同惡魔 應只得一個地方進入 (轉移據點設為新地圖中間)
同時應星期二四六(三天)或一三五七(四天) 開放八轉 次數為3-4次 時間可不同 分為早上中午晚上
2. 以等級分 好似角鬥場 分等級上下5LV

首先設為每日一次,唔洗星期六日兩次,又或者可以分開4日,每日一次。

其次,唔該整勁d隻王。

最後,爆ser,彈game,郁唔到,點解唔好似打雪地王咁,個人家族打一隻王

只會中自己職既8轉卡 比較好
在混沌世界増加多一些分流 /雪地加開分流  [S53 S54..........]
好讓1個場爆了之後有其他場後補(當然以完成8轉團的人不可再入)
同埋有D人真係想打 無奈既人 禁左佢冇反應最後比人誤會掛機 [掛係一開始個到個D唔計]

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-3-29 03:39 AM , Processed in 0.046372 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存