2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 夢之歷險 8轉意見收集箱 7/29更新
樓主: 官方小雲
go

[閒聊討論] 8轉意見收集箱 7/29更新   [複製鏈接]

最重要係傍服器問題,順就ok了~

gm吾想開多伺服器係因為想節省成本,有供應商所提供的伺服器每個月都要比(隻隻公司所用的供應商都吾同,因此比的錢都吾同),我個人覺得GM要汁左幾隻冇用GE遊戲以減少開支,在把開支放在比較多玩家遊戲(EG,夢之歷險),希望GM可考慮。

8轉咒卡攻擊計算好似有問題
請gm 協助查明屬實, 修正8轉咒卡

我用過8轉咒卡, 攻擊數字好唔正常...
攻擊時常會miss/好低攻   

點解會咁低攻?!
有人說8轉咒卡攻擊計算系統有bug,
技能寫明魔法攻擊, 但係用左鎗?

正常如果除下左鎗, 會無法攻擊,並顯示"沒有可使用武器"
但我又發現除下左鎗, 仍然可以攻擊,數字亦不大變化.......
似乎又唔係"用鎗"之說。

不過攻擊力始終好似仲有問題咁, 點解?!
究竟發生左咩事==?! 有冇人知???.......
有人仲試過會爆擊, 但杖應該唔會爆擊架啵?!

十週年勳章(賀詞) 童話八週年

點解港服個ser 咁廢?
人地第2d 國家既ser 都唔見有lag 到爆既情況出現
得2個可能架姐
1係果邊少人玩, 1係佢地server 比較好/勁
小雲你不如親身去體驗下
同我地一齊玩週六週日迫爆雪地大行動

呢將圖係有個朋友比我
但說明了每個server 既人流
睇番s52.. 得900人
老老實實, 人流較少既海洋s , 開8 轉王前後300人3開真係唔出奇
天空ser 一定更加唔止呢個數
個問題係, 你個雪地ser52 根本負荷唔到同一時間傳輸數據比咁多玩家
所以咪搞到玩家lag機, 卡畫面

你諗都諗到, 當4-5個分流既人, 集中係一個版圖會係點?
情況尤如當初1村打幾隻boss 王咁
坦白講啦, 小雲你老細會唔會為左比玩家玩得順暢d 而去upgrade 個ser?
or 調整資源去令ser52 在大型活動果陣唔lag / 卡畫面?

你地出晒名, 係一間知名大遊戲代理公司
但係lag 到咁真係幾好笑

無聊一啖笑  120 咪係登入分流  發表於 14-8-4 11:28 PM
咩野話  個分流120係?  發表於 14-8-4 10:51 PM
已有 4 人評分Good 收起 理由
willdiey + 3 呀同好耶~
blackdeath + 3 你說的內容我非常同意
傻小孩(化身) + 3 不能同意過多
iamming + 2 你說的內容我非常同意

總評分:  Good + 11   查看全部評分

玩過星曲WEB 忍影世界

8轉咒魔法攻撃點解好似係用槍既!?

經過我認真考慮過, 小雲你參考下啦
1) 向開發要求增加8轉場次, 量產長遠一定有效解決人流問題
2) 叫你增置新SER 會唔會好困難? 咁將現有既資源重新分配,
其他GAME 既SERVER 搬多部過黎SUP S52 傳輸能力...
3) 唔WORK? 咁將現有既SER SETTING 微調, 將S1-4&5 既人數減少, 增大SER52 既玩家容量,
要考慮既問題係你個SER 人數增大左, 但夠唔夠力UP/DOWN 數據比咁多玩家
4) 都唔WORK? 咁減人數囉, 反正天惡加埋都係只可以500人入場, 將900人減到去600
多左出黎果D 入到去咪一樣係彈番出去

5) 以上既全部都唔得...? 咁你仲可以做D 乜? 維持原狀囉, 反正玩家既心聲, 一向都被你地忽視架啦
反正你地都唔係一時三刻會解決既問題啦
係有心搞既, 使鬼搞咁耐, 一有問題開個會就諗辦法解決啦
又係果句 "多謝你既意見, 我地會反影比相關部門知架喇, 有消息會回覆你"
又坦白講, 其實你上水開個咁既POST 目的都係想D 人係度發洩, 唔好再打上去GC 度嘈之嘛
你地班呃糧既飯剷咪又係隻眼開隻眼閉
9頁回覆你齋睇, 分分鐘連睇都唔知有無睇
代理呀代理, 小雲呀小雲
逃避唔係解決問題架, 向玩家交代進程啦ORZ....
已有 1 人評分Good 收起 理由
willdiey + 2 不能同意更多

總評分:  Good + 2   查看全部評分

搞好張8轉咒再講拉 雪地加幾多人都無用 LAG到喊 減人數仲實際

無聊一啖笑 發表於 14-8-4 11:27 PM
經過我認真考慮過, 小雲你參考下啦
1) 向開發要求增加8轉場次, 量產長遠一定有效解決人流問題
2) 叫你增置 ...

1) 開發商改game, 時間好長, 改唔改都成問題
2) GC點會放錢落去
3) server爛, 集中哂係s52, 點改都冇用
4) 班無腦玩家咪會嘈

仲有一個可行--分流, 加開s53, s54, s55, s56之類
s1去s52
s2去s53
s3去s54
s4去s55
s5去s56

都係果句server爛點改都冇用, 8轉團果時我係s5一村都lag到9彩

回覆 ediztymn 的帖子

好似係計槍

回覆 iceman45 的帖子

場都未得走黎改卡先?

回覆 風草水谷 的帖子

場五轉做遠征 永遠解決五到
你冇卡五代表我冇

stevewkw2000 發表於 14-8-5 03:21 PM
1) 開發商改game, 時間好長, 改唔改都成問題
2) GC點會放錢落去
3) server爛, 集中哂係s52, 點改都冇用

雪地做分流, 咁咪同開發個原意有出入
佢SET 兩邊做250人 係想打王同時展視天使惡魔勢力, 好似佔領戰咁
做分流的話, 如果玩家傾好晒天使123, 惡魔45 咁開發花左咁多時間去搞8轉係雪地出就無意思
同埋雪地D人S1 就死登出, S2登入咁仲有咩好玩

小雲呢兩日朝早都有上黎睇, 但唔回覆
咁都無辦法架
作為小小既玩家唯有用行動去說明不滿
呢個禮拜六日 如果都係無改善
玩家們就一齊寄郵件, 打電話, 登入GC 回報問題囉

無聊一啖笑 發表於 14-8-5 07:30 PM
雪地做分流, 咁咪同開發個原意有出入
佢SET 兩邊做250人 係想打王同時展視天使惡魔勢力, 好似佔領戰咁
做 ...

親愛的玩家您好

感謝閣下之查詢:

有關意見已向有關部門反映,

造成不便敬請原諒。

謝謝  

我回住你先都得啦
已有 1 人評分Good 收起 理由
寒霜 + 2 小云 表示 : 比你搶先一步PO添

總評分:  Good + 2   查看全部評分

upgrade your server/進場人數進一步減少 i.e.200天使200惡魔 新S卡團點只限50天使50惡魔進入
防止LAG機情況

中卡唔對職其實冇問題 由頭到尾都冇話中卡一定會對職 只係之前咁多張S卡都咁岩係依個SETTING

1個星期4場最好分散7日唔同時間

現時1星期4場冇問題 如果想加開場次 就最好加大用卡限制 i.e.紅月先用到張卡/加大卡片SP使用量

不管代理的調整工作辦得如何,
主動收集玩家建議的做法始終是好。
勸籲有些人收起髒話,端正態度,尊重一下代理的工作。

玩過星曲WEB 忍影世界

智9障用光弓用唔到20J 16J 2J 同狼熊 (天使)
究竟收左惡魔幾多錢呀

比人冰完之後
LAG完  解唔到招冰效
技又出唔到
又彈番村   彈番村之後仲係郁唔到
過唔過份??

感謝各玩家支持 夢之歷險
不過我地 代理 係唔會投入資源入E隻舊GAME
如有不滿 可轉玩本 代理 既GAME

再一次感謝玩家支持 , 我地一定會越做越出色 (比人插到五顏六色)

我屌你老母啦,意見接受態度照舊
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-27 09:38 PM , Processed in 0.038482 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存