2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 英雄聯盟 LOL 其實你們沒有心 又何必來苦了別人 丟了自己 "一個銀牌的 ...
go

[閒聊] 其實你們沒有心 又何必來苦了別人 丟了自己 "一個銀牌的經歷" [複製鏈接]

這是訴苦文.....

現在打RANK對我來看~就是看運氣聽天命~
前陣子~伺服器不好 該輸的輸得理所當然 該贏的卻也輸個莫名其妙
越打越不好....結果銀1去了銀5
"什麼5連輸 8連輸的我都經歷過不只一次"

到了現在好不容易由地獄一步步走上來
可能前幾天是生日的關係...排到的隊友比較正常結果由銀3 沖上了 銀2 BO3
眼看要回到我最初的終點 我目標的起點了

可是天意弄人 也可能生日地獄王也送我一個5連敗做禮物......
(怎樣輸的??   我就不詳細講~都不過是路人一開始送10個頭給雷文吧等等.....)

前天~我又抱住了~沒有必死的決心...夢想怎麼能成真....再一次單排.....
"那3場~是我跟奶娘一樣~ 東一句:別吵~..西一句:冷靜  南一句:加油~  北一句:求你了"
坦白說那3場感覺自己是狗......為了贏沒有尊嚴...

但我知道我是立志離開隱分地獄的天使...我忍........百忍成金....牌
結果3連勝....果斷上床睡覺.........

好了到了昨天打了.....3場....3連敗....
他們要JG我給~~他們要SUP的給他~
可換來的跟一群奇珍異獸做隊友.............

上路死了一次(我不是上)....SUP會無故發呆送頭.......一開始我還幫忙安慰隊友...
可能是線路不好呀~沒關事 加油.... 總之就是做了一個陽光男孩的樣子..

可是SUP卻說..我沒卡呀...就是看到上死了一次有點悶.....所以開心送了....
我6等JG下去~我家AD 才一個多蘭劍~對方卻是暴風劍 十字鋤了...

有些時候不是不想GANK.......但你GANK得下去嗎???
對方SUP AD 雙6... 我家SUP AD才4 5.....最重要是不知道SUP什時候會發呆....
在那時間GANK對我來殺跟送頭是沒分別的.....

我家AP見到SUP呆呆送 他又發瘋了......呀卡莉沖對方呀離..
兩個一齊 閃閃閃之後  不出我所料 心心吸住了呀卡莉進塔 又一個送..
我仍然抱住不放棄的心 叫他冷靜....其實在心理我都氣炸了
他說:沒呀~見到SUP呆呆送~有點煩惱~

昨天晚上12點半就打完了3場  但是我卻呆坐到兩點半
腦袋不停想 不停的想..到底我還可以做什麼呢??
別人6等GANK 1次 我6等GANK了4次...我還能做什麼呢?

真的很想跟他們說~沒有心打RANK 何必來苦了自己時間 丟面給敵方嘴罵...
我真很愛打LOL...不知不覺打了快700場Rank了...
朋友都叫我等S5.....可是LOL雙方智慧技術的大混戰那種熱血沸騰
Sorry...要我等到S5才打沒可能~

嚴重提議 新增一個決心對戰系統....
這決心對戰系統不是強迫性的...

它的存在是為了給有決心勝利的玩家多一個選擇..
目的係令到有決心對戰的人組在一起...(減少亂打的人出現)

使用地方:任何對戰都合適..
只要在任何對戰中分為(普通對戰組隊 and 決心對戰組隊)
普通對戰組隊:由電腦隨機拿5個實力差不多的人組隊(跟本來的沒有分別)

決心對戰組隊:在按開始時需加入戰敗承擔後果
                       戰敗後果:你可以選擇不同程度的戰敗承擔後果
                                       例子:(1)輸了-1000權力點
                                               (2)輸了-3000權力點
                                               (3)輸了丟失了該場使用的一隻英雄
                                               (4)輸了隨機丟棄一隻英雄
                                               (5)輸了AC會降一等級
                                               (6)輸了三天不能打Rank

系統會跟隨你所選的  戰敗承擔後果去找跟你一樣戰敗承擔後果的隊友

6連輸當中

玩lol 預左會咁,其實無咩好怨.我都係一個warcraft starcraft選手,鍾意玩個人show,但係打左lol我開始明白團隊合作意義

我本來已經灰灰地,

睇完之後而家灰曬....

改善?班仆街垃圾彩你都傻。

所以...有咩辦法.....轉都咩服都係咁....

成日都係咁架啦~

我之前12連敗 由金3降到金5 目前努力打緊上去 宜家金4

銀1上白金4

想太多- -你個系統無人會用
十個都好有決心去打,但係一場比賽緊有輸贏
你咁有決心拎埋d代價去打,輸左既話準備崩潰
甘認真去打仲要完場無左隻6300英(我當隨機中左6300英
你準備崩潰到刪game
用得呢個系統既人都痴左線
另外返主題
樹大必會招風,人多必有白痴
努力提升自己技術,carry個班白痴
到時候你就會發現就算佢真係太白痴頂佢唔順想戳佢都無所謂
打多場算數,不過你會對唔住你另外3個隊友XDD

我己經放棄打RANK 因為成日比人拖累
仲要成日見到D人對罵 真係咩MOOD都冇

我e家打rank全場黑名單再自己solo,屌佢老母打機都要激鬼氣......

- -呢d好正常

打積分 最好的就是獲得eq提升
根本不用說話不用溝通
隊友唔死我已經當佢識玩

s4我頭10贏5輸5上銀3 本來諗住開開心心衝金牌 我上到銀3 40分就開始出事 系統開始分啲奇人異士俾我同我一隊 場場都有人嘈 場場都係歡樂場 場場base會有兩個玩野基本場場都3打7 之後輸到乜晒街跌埋區跌落銀4 75分 之後一排冇玩 琴日開一場諗住搏下運仔 點鳩知又有人嘈 跟住歡樂場
果斷開新號 我爬都費事爬翻上去
我都諗咗好春耐究竟我前世做錯咩......

三水淼。  ps.我S4第一次打積分 贏5輸5上銀3  發表於 14-8-30 03:07 PM

唉呢d野真係唔知點講好

話說我諗住沖上一個區,連嬴左四五場,bo1輸左

bo3就一定要嬴,點知出事,

如果係打果陣有人雷,有人挑起罵戰,咁大家鬧黎鬧塒我都冇野講,

但今次係一入選英位,top選蠻王,ad當時講左句,對面兩隻控場英,你玩隻控,唔好蠻王

top就話啦,我呢隻超神,

拿,係呢個位,都好正常冇乜野,

但個仆街ap就無啦啦話,別人選英關你屌事?87

但ad又好好eq冇同佢嘈wo

根住我就好似樓主所講,為左避免事件搞打,就成隻狗咁講,大家冷靜加油

ad就話啦,我連輸好多場了,今場再輸就會趺銅

ap就話啦,是嗎?那我幫你趺吧

然後入場,十分鍾後,ap,jg斷線

jg五分鍾後回來,ap永遠消失了

不能同意更多 一大堆雷人

運氣+觀念+技術=win rank

最好同FD雙排 我係銅2升上金5 全部雙排 30幾場勝場就上到了 (銀五跳銀三 銀三跳銀一)
同埋有時唔一定下下要讓 有d人廢就廢 讓路比佢唔一定好事
我都試過撞到送頭隊友 其實得2個選擇 一係你地其他路有優勢 等條友覺得仲有機會贏 唔再送頭
一係果斷20FF 唔好哂時間

同埋你建議個系統唔可行
輸=唔認真玩?未必 5個人認真玩 都一樣會輸 技術唔夠人黎無計
輸左場game扣分仲要扣其他野 搵鬼玩咩...

我打RANK第一件事係黑晒所有隊友先
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-27 05:14 PM , Processed in 0.033380 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存