2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 英雄聯盟 LOL 大家幫幫手入泥做個投票... 唔阻你好多時間~ thanks ...
樓主: babylucky
go

[閒聊] 大家幫幫手入泥做個投票... 唔阻你好多時間~ thanks   [複製鏈接]

回覆 babylucky 的帖子

因為我覺得冰拳可以留人,仲可以追擊,逃跑...射中兵都可以有個-速既範圍
3相做唔到留人呢個效果,加跑速用鞋升級上去個個再加埋自己既e既已經夠速度拉開
另外冰拳有cdr,物防...我覺得比3相好用,因為有魔劍...
所以無論係開住魔劍既加成傷害,定係本身魔劍既被動加既物攻
冰拳加既魔力都可以當成攻擊力
另外sd_taeyeon你低能小陣- -唔好咁小學雞
係佢問應該點出裝,而我只係提供左我個人鍾意既出法比佢參考

玩過星曲WEB

咪傻EZ廢? 咪玩啦5寶,你打團戰中幾多下Q咪有幾多輸出LOR。
話EZ沒輸出個D人唔該諗下自己係團戰入面中左幾多下Q

ez,三相一出,伤害爆飙

yiuhang1234 發表於 14-8-30 05:16 PM
咪傻EZ廢? 咪玩啦5寶,你打團戰中幾多下Q咪有幾多輸出LOR。
話EZ沒輸出個D人唔該諗下自己係團戰入面中左幾多 ...

呢一個帖係用泥討論EZ 並唔係用來針對個別會員意見
請會員檢點自己既文字

. 正題:EZ會戰Q中都唔會有好大傷害可以秒到人
仲有係有坦衝係前面頂住,其實點都會比正常AD 會戰無咁大作用<<<<呢個我諗多數人都認同
另外.. 推塔方面ez都係比其他ad遜色 有方法解決以上問題?

冷血乂南 發表於 14-8-30 05:03 PM

因為我覺得冰拳可以留人,仲可以追擊,逃跑...射中兵都可以有個-速既範圍

但係ez出冰拳 前中期傷害會唔會因此唔夠?
本身都要出個720水滴拖裝 而水滴無額外攻擊加成<< 人地買2把長劍分分中仲有用過我
咁樣ez會吾會連前期既優勢都輸左比人?
同埋.. 冰拳招魔法彎刀係比三相小90% 呢90%入面會吾會都差得好遠@@
真心係想玩好我最中意既ez先問大家.. 而唔係引起罵戰
如果有言句令會員反感在此向大家抱歉@@

玩過星曲WEB

認真,你都識話EZ本身輸出低,仲要前期出個水滴拖裝,而且冰拳輸出低過3相的。

玩過星曲WEB

如果D坦衝你,而你又幫D坦克R痕,你可以出王者將EZ當成刺客咁玩,一套技放晒洛人地隻AD/AP度。再A幾下我相信沒咩AD會死唔去。

會玩的就很強~打爆對面

yiuhang1234 發表於 14-8-31 11:07 AM
如果D坦衝你,而你又幫D坦克R痕,你可以出王者將EZ當成刺客咁玩,一套技放晒洛人地隻AD/AP度。再A幾下我相信沒 ...

被坦衝既時候99%都唔可以打中地隻AD AP
請問有否教學

你覺得你隻EZ勁過其他AD咪玩EZ

其實而家點解咁少人用...好多時高端玩家會隨住每個版本更新而選英選裝..
最近呢幾個版本改弱左d野令到ez暫時係一隻弱勢英...
有時更新果陣留意下更新左d咩 再唔係呢排多比賽睇下都會知到有咩強勢有咩弱勢
不過有樣野我好認同既就係 你鍾意用ez打ad就用 唔洗理人

睇左樓上d post 有樣野我好認同...55波or逆風..當ez淨係打到對面前排..呢隻野比其他平a英真係弱好多..手又短..輸出一d都唔可觀

ez順風其實係好勁..機動性高...肥左呀,邊個都打贏啦..1挑5拉住打殺幾個都得...不過問題高端場好少有呢d機會

黑帶 發表於 14-9-1 09:23 AM
其實而家點解咁少人用...好多時高端玩家會隨住每個版本更新而選英選裝..
最近呢幾個版本改弱左d野令到ez暫 ...

無方法解決?

回覆 冷血乂南 的帖子

似乎係你會錯意
我只係回樓主當路人叫佢轉英個陣

回覆 sd_taeyeon 的帖子

好啦-3-對唔住,我以為你叫佢同我講,你D佢佢佢好亂- -囧

水滴期的確會拖左一陣,不過唔耐,魔劍做左出黎就算未升級已經唔拖裝
但為左之後有既攻擊力,你係需要穩住水滴至魔劍呢段時間..唔會太耐
我個人鍾意冰拳,你自己可以試下先...因為佢既物防加成真係唔錯XD對面唔係全AP我都出架啦
生存>輸出...
如果你鍾意出3相都OK,你3相冰拳兩邊試完覺得3相好上手D既咁你用3相,唔一定要跟足
另外上邊講既,EZ的確係可以秒左對面未出防裝既AD/AP,出左防裝緊係睇情況- -睇佢出左咩防同幾多血
但係團戰開始無機會去秒左對面AD/AP緊係做返個正常既ADC拉打-__-打邊個真係好睇會戰打成點
新手向教學緊係話打最近XD另外如果對面唔係單靠一隻AD/AP殺左就贏個D場
唔好為左秒左對面個隻而令到自己身陷險境
講多樣野,E都可以觸發魔劍效果...秒人必需包含既傷害,要好好運用XD

積分黎講ez 唔算差 亦唔算強.暫時黎講,積分adc 排行榜應該係 小炮>路西恩>=女警>=ez>大嘴.但如果ez 有左魔劍,佢既傷害同團戰表現應該係所以adc最高一隻.

個人MAIN SUP位...
好坦白唔係好鐘意ADC用 E隻英...
佢唔係弱勢AD...而且各方面都好平均... 輸出 位移等等...

但相比EZ 依隻英~我鐘意ADC用路西恩...吉茵珂絲...達瑞文...葵恩...法洛士..崔絲塔娜
以上某幾隻都係我覺得爆發比ez高好多  or 各方面都唔會比ez差的ad

最起碼我覺得高爆發英~係前期對線更容易拎到優勢

sunny037732 發表於 14-9-2 08:28 AM
積分黎講ez 唔算差 亦唔算強.暫時黎講,積分adc 排行榜應該係 小炮>路西恩>=女警>=ez>大嘴.但如果ez 有左魔 ...

我正常20~25分鐘內就完成魔劍+ 新弒血(藍色戈把)
會吾會好屎..?

wrtootiu 發表於 14-9-2 09:16 AM
個人MAIN SUP位...
好坦白唔係好鐘意ADC用 E隻英...
佢唔係弱勢AD...而且各方面都好平均... 輸出 位移等等. ...

ez上6後其實都好易拎到優勢出泥
佢係前中期基礎技能數值最高既一個adc

其實都係睇戈個人既技術去到點 壓線ez係絕對大優勢
但係論裝備論技術... 會站對住平a角色 例警女 炮娘 之類 ez都即刻變左無用..
三相同冰拳
我覺得冰拳可以保到命同追殺
亦都能夠做到q cd 1秒

我用左新出裝玩法之後未試過出三相.. 唔知有無心得分享

lzw0552053 發表於 14-9-2 09:44 PM
ez,三相一出,伤害爆飙

呢句野好多會員都有講過
有無詳細解說
cd鞋配魔劍配埋cd弒血者(新弒血) 配三相定冰拳好?>
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-27 04:34 PM , Processed in 0.047520 second(s), 14 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存