2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 英雄聯盟 LOL 大家幫幫手入泥做個投票... 唔阻你好多時間~ thanks ...
樓主: babylucky
go

[閒聊] 大家幫幫手入泥做個投票... 唔阻你好多時間~ thanks   [複製鏈接]

ez唔應該出冰拳,即使出左魔劍都唔應該出,我地要既係ez 既爆發能力而唔係佢既poke能力.
可以參考一下以下人兄玩ez:
1 叫我飛星之王
2.台服ez最後希望
以上都係我認為玩ez 玩得出色既人

回覆 sunny037732 的帖子

多謝你既意見同埋你既推介
但係我想問.. 三相會比冰拳多幾多爆發力?

回覆 babylucky 的帖子

多好多.三相有哂ez 需要既能力,跑速,q技傷害,魔力.係一定要出既裝備.我建議ez 一件大裝係三相>破敗>輕雨>無盡>防裝
或另一種 水滴>三相>魔劍>輕雨>血劍>防裝
前者 中期輸出更高,後者則後期輸出高.
但實用性當然係前者,因為ez 出後期會比較拖裝.簡單d黎講,逆風出前者,順風剛後者.

sunny037732 發表於 14-9-3 06:50 PM

多好多.三相有哂ez 需要既能力,跑速,q技傷害,魔力.係一定要出既裝備.我建議ez 一件 ...

我想問破敗係咩泥..
而輕語姐係 最後耳語嗎?

我個人認為無水滴呢件裝.. ez後期是一篤屎
同埋...我唔知點解覺得 三相會擺係第四件大裝出...
魔劍 + 新弒血.. 25分鐘內一定要有.. 岩唔岩@@?

babylucky 發表於 14-9-3 07:00 PM
我想問破敗係咩泥..
而輕語姐係 最後耳語嗎?

破敗=隕落王者
ez呢個版本真係少見的
但係識用當然都係勁..(咁講無咩邊隻唔勁@@)
如果你咁遲先3相 團戰輸出會低好多 ez有3相先勁 去到第3,4件出太遲啦..我覺得第1把就要出..
你水滴先之後都要上左3相先...之後先升返水滴劍~

黑帶 發表於 14-9-4 01:48 AM
破敗=隕落王者
ez呢個版本真係少見的
但係識用當然都係勁..(咁講無咩邊隻唔勁@@)

多謝你意見
不過ez出殞落王有咩用?

出王者
比人鳩衝 吸速 走
仲有攻速加成同扣%血 打坦都有用

gdddddddddddddddddddddddd

你問下自己,如果delf imp用ez打唔打得爆你,你就唔會問ez勁定廢
我而家玩ez鍾意用番s2初既打法,直出無盡,電刀,之後睇情況出輕語/三相/吸血主q副e唔點w
大家都知ez傷害冇其他ad咁高,所以我覺得如果仲出-cd流更加失去左ad既意義
如果冇小兵擋,q,a,e,a,q普攻接技能都可以有好高爆發傷害
不過有小兵擋就差好多,分分鐘一個Q都唔中就打唔出傷害

kin03070 發表於 14-9-26 11:24 AM
你問下自己,如果delf imp用ez打唔打得爆你,你就唔會問ez勁定廢
我而家玩ez鍾意用番s2初既打法,直出無盡,電 ...

謝謝你意見
順帶一問 現時EZ係咪唔需要用到魔劍??

babylucky 發表於 14-9-26 05:10 PM
謝謝你意見
順帶一問 現時EZ係咪唔需要用到魔劍??

我會咁睇~如果比較a)無盡電刀 vs b)魔劍-cd流
a)前期輸出高,危險性大d,要走a,不過ez有招e,所以可以接受
b)後期輸出高,安全d,mp多,主要傷害黎自技能,輸出距離可以遠好多,cd短可以反複用e黎拉打,而且食埋魔傷

後期傷害可能b會高d,但唔會差好遠,我推薦a係因為路人局rank定normal都好,隊友唔會等你農出關先打
前期好可能就有大大少少既團戰發生,如果呢個時候你重係堆緊水滴係好蝕底~當然如果隊友全ad陣容,或者poke陣容,b可能會更好

另外亦有人直出三相,我覺得屬於a同b既平均型

好多人唔了解ez英雄特點就話唔勁 其實ez前期到後期一樣強
配合好似雷歐娜SUP 可以1秒內秒殺一個脆皮(聽到呢到你可能覺得怪,因為
我都有見過好多龜公EZ只系哩系後面Q,打唔出足夠傷害,所有比人感覺EZ系廢英)
當ez用大技留系會戰會系一個極強既AOE輸出 同時攻速暴升 傷害激增(如果你有3相+穩落你會見到EZ手抽根)
系呢個時候只要有足夠既輸出空間 平A+Q打出既傷害絕對系所有ADC中數1數2(當然你Q要命中高)
收頭能力一流  會戰/輸出能力一流 機動性全ADC NO.1
出裝:一般3相 穩落/吸血  打坦第一件裝3相 耳語 (另外水滴到後期都唔錯 但我覺得有D拖裝)
個人認為絕對唔可以出既裝有 -CD鞋/冰拳(爆發大減
因為你要EQW+平A2-3下打一波爆發,EQW放哂攻速暴升BUT前提你要Q打得中)

精隨&最多人忽略: 被動攻速/瞬間爆發/會戰一定要有R
如果你朋友玩EZ只系一隻系後面Q 唔敢上前打既ADC 咁系佢唔掌握呢隻英 唔系EZ廢
呢隻英識玩可以好勁 唔識玩比其他英會廢超多

by鑽石玩家

crimson813 發表於 14-9-27 10:30 AM
好多人唔了解ez英雄特點就話唔勁 其實ez前期到後期一樣強
配合好似雷歐娜SUP 可以1秒內秒殺一個脆皮(聽到呢 ...

謝謝你指教
令我積分有信心玩EZ
不過魔劍應吾應該要出呢? 好似無左佢攻擊力吾夠

可以出,但如果有D場節奏好似打比賽咁緊奏就唔岩

我覺得EZ依隻英唔差
只要你指向好既話
Q技唔算食魔可以係咁POKE 同其他英比你唔洗搵命博
招E技可以瞬移 唔似炮娘個D咁會比人CUT 路西恩唔可以過厚長等
追人走佬都係一流
大技個輸出都唔弱 重有機會汁下殘血
另外我極唔建議EZ出POKE裝(水滴 冰拳)
因為輸出係極低 逆風更加可以去食屎
EZ唔好既地方就係會比人擋技 想打一波有機會因為比野擋到而輸左個幾下輸出
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-27 08:38 PM , Processed in 0.040379 second(s), 14 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存