2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 動漫綜合討論區 美少女戰士Crystal...好失望!
go

[閒聊] 美少女戰士Crystal...好失望! [複製鏈接]

其實以往我都睇開美少女戰士,基本上我淨係冇得最後星光既,假假地都算係粉絲(雖然唔係死忠果種)...

最近佢出新一輯,雖然都只能夠話佢係對美少女戰士致敬,但都捧下啦!其實畫功我當佢現代化咗,我都收貨既,不過...整體上我係都幾失望!

1. 或者我都係慣一星期睇一集,家陣佢只係每一個月第一同第三個星期至播,有時撞正果個月有五個星期六就更加要等多兩星期至有得睇,講真...好冇癮!
2. 個故事唔知係咪因為今輯只係得26集,所以太快埋牙,節奏真係太快,太快打大佬!
3. 佢地既身份太快露涵,阿免同阿衛太快知道大家既身份,仲好鬼多咀戲!雖然而家你就話個個個樣咁明顯,咁耐以嚟都係話其他人咁都認唔到係白痴啫,但係...我地都睇慣在啦!咁快揭穿底牌就失哂真囉!
4. Sailor Mercury...到底你有冇成功過打低對手呢?我見你成日放霧咋喎!
5. 我知道阿麗響原著漫畫既角色係高貴大方,但響動畫版就成日同阿免鬥氣,而家新一輯就似係做番高貴大方...反而睇唔慣!我都係鍾意睇火爆果個火野麗多D(事實上五個主角,我最buy Sailor Mars)!
6. 其實都去到一半啦,似乎真係冇乜點講美奈子既日常生活(根本就連其他角色都好少日常生活既描寫),真係見Sailor V仲多過愛野美奈子,連阿堤密斯都接近係閒角...
7. 以往逐個單元獨立講一集(去到臨尾高潮先連續落去),家陣卻去到大部時間都係連續劇咁做,講真你咁樣轉style法,我以前睇咗咁多集Sailor Moon,好難適應喎!你話我睇聖鬥士就預咗係咁啫!仲有唔好忘記,你家陣唔係一星期一集喎,你分分鐘隔成兩三個星期先至有得睇喎,真係好吊癮啫!

總之呢...今輯睇落真係頗為失望啦!

第二季算吧啦

佢依輯crystal係比較跟番原著漫畫
係同我地細個睇嘅有分別
初頭都吾慣 睇番漫畫先覺得好d

簽名被屏蔽
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-22 08:01 AM , Processed in 0.026189 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存