2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 九陰真經 新年快樂.7 國咁亂之淩霄VS禦影. 傳說.閻王VS 緋主,紫 ...
樓主: 9yinradio2
go

[閒聊討論] 新年快樂.7 國咁亂之淩霄VS禦影. 傳說.閻王VS 緋主,紫雨, 飄云,   [複製鏈接]

帥小白 發表於 15-3-3 12:31 PM
講咁多係咪諗住停戰?
係就坐下整返一盅兩件傾下吧

乜講野就代表吾打?! 咁記住以後比人打個時大叫:吾好   

嘩,咁耐世紀既野仲囉返出黎講,但仲利害既係邪教仲覺得自己冇問題先犀利!

事件流程如下
1.魔塜要一個幫打全SER,當時龍小邪曾經想幫魔塜,但最後由於幫員反對,最後冇出手。而魔塜成為一代線敵幫(米熊都曾經入過魔塜一段短時間)
2.快活島邪教同魔塜同組,魔塜最後被封快活島百草,有邪教幫員同魔塜同組,結果有幫手或有放金頂既邪教幫員,自然比一代線打埋一份。盟線矛盾開始產生,邪教與同盟共同敵人同隊,並出手幫助盟線敵人
3. 魔塜於篝火活動時,襲擊狗嶺,兩幫私片,最後狗嶺大勝約二千人頭,後來魔塜解散,部份玩家退game,部分轉到一代線既敵幫,部份流入有交情既邪教
4. 某日武當奪書,護書既一代線追打奪書既高登,奪書既邪教出手幫高登打護書既一代線,結果高登走甩左,邪教留低同一代線互打,當時無名居既達爾開紅幫邪教手,仲殺返一代線既人殺到紅名
5. 狗嶺於聯盟大會勁DIU邪教,並問達爾點解平時打交唔幫手,但打自己盟線D 人咁落力殺到紅名,其間達爾理虧冇出過聲反駁
5. 聯盟大會後,邪教奪書開始時響RC 豪言要打紅點,屠狗仔嶺,但結果連續兩日奪書活動都被狗仔嶺打到要退護書任。
6. 唔打交既邪教約禦影打無殺戮幫戰,衡量攻打狗嶺的勝算,結果邪教大勝禦影。
7. 連續兩日意圖借奪書活動打狗仔嶺既行動失敗之後,邪教密東方吱吱,要求禦影於奪書活動時,幫邪教一齊打狗仔嶺,東方吱吱以禦影某幫員同狗仔嶺某幫員有夫妻關係為理由,拒絕參與邪教籠裡雞作反既行動
8. 第三日於極樂奪書,一護書禦影幫員打一位冇幫既奪書玩家,結果比三名邪教奪書者圍死,並在附近頻講呢名冇幫既玩家係佢地既人
9. 同門曾經提出有十二人,就算離開皇帥線都要照打,同盟間亦唔可以收呢十二人入幫,但其餘敵幫可以脫離敵線後入大聯盟,一代線包括當時未脫盟既邪教早有共識。邪教奪書活動,屠狗不成反比人屠,結果邪教不理曾經作出的承諾,邀請十二星入邪教,在邪教RC 內同十二星講明係邀請佢地入邪教係打狗仔嶺,其間 RC 講教十二星扮轉手,發表對一代、同門不滿,以及睇唔起禦影等等,當時對話內容比人錄左音。另一邊邪教去大聯盟RC,於未經十二星同意下,自行提出呢十二星一個月任打不回手不還口作為既代價,換取大聯盟不反對十二星入邪教。其間十二星於不知情下,響蘇洲比人開紅圍。最後十二星不接納邪教提意,邪教卻對外公報係大聯盟要十二星任打,以及係大聯盟唔抵得邪教收高戰力既人入幫。
10. 錄音流出,由於錄音內容有邪教DIU一代、同門、禦影,以及要攻打魅惑嶺大計,所以大聯盟除無名居外,約90%既人要求即刻攻打邪教,或要求邪教脫盟,劉天文及趙暈多次禁住火頭,其間邪教多次私密狗嶺以及禦影幫入面有影響力玩家求和,但火勢太烈,劉天文禁左一個星期都禁唔熄D 火,最後向邪教提出要求佢地脫盟,或留在聯盟,但所有衝突私了。約兩日後邪教自行脫盟,並對外公報係大聯盟踢邪教出盟,達爾亦離開無名居。

11. 邪教以狗嶺打世王約一隊既人數,以及對禦影打無殺戮既戰績去評估自己與魅惑雙方戰力,諗住邪教人數佔優,及以龍小邪既戰力,應該能輕鬆取勝,結果卻大敗,邪教以受害人身份在 2000fun 出大量扭曲事實既POST,例如不滿大聯盟,但自己籠裡雞作反,反而講成係話響自己RC 只係隨便講野,並將反骨行既既重點轉移至錄音,收人打自己聯盟既責任就絕口不提。既然唔鍾意聯盟D 人又唔走,直到比聯盟D 人知道左,叫佢走又話係聯盟踢佢走。邪教開始以分身或改名滲入有得打世既中立幫,並以世王去開始拉仇恨。

12 書香世家由於多次被發現幫邪教彈琴,最後被宣敵對,並攻下幫地,書香大部份玩家正式入邪教

13 禦影多次與有邪教底滲入既偽中立幫有衝突,詳情睇返近期其他POST,邪教首先成功分解淩宵,部份中立,或非一代邪教戰線玩家流入邪教

14 海皇以 9層 神行回歸,連同小邪兩個 9層神行,橫掃蘇洲,於黃金時間,打下山虎活動時與一代線力拼,可能邪教線人數上升,最近出現絮花樓出英雄帖鬧邪教開紅打佢地中立幫,邪教亦出英雄帖回應話鍾意打就打,並叫絮花樓唔滿意可以入一代線去打佢地,呢件事,係唔係咁簡單呢?

樓上 做乜唔用新ac咁蠢,一陣又比人話大聯盟打手

今次等我回左句金句先

邪教唔係好人 一代線亦唔君子得去邊

光環 get!

btw
1.魔塜要一個幫打全SER,當時龍小邪曾經想幫魔塜,但最後由於幫員反對,最後冇出手。而魔塜成為一代線敵幫(米熊都曾經入過魔塜一段短時間)
2.快活島邪教同魔塜同組,魔塜最後被封快活島百草,有邪教幫員同魔塜同組,結果有幫手或有放金頂既邪教幫員,自然比一代線打埋一份。盟線矛盾開始產生,邪教與同盟共同敵人同隊,並出手幫助盟線敵人

冇記錯大聯盟打魔塚個陣邪教自稱退左盟
出手幫助盟線敵人 fail

不過之後又入返

9yinwitness 發表於 2015-3-3 14:06
嘩,咁耐世紀既野仲囉返出黎講,但仲利害既係邪教仲覺得自己冇問題先犀利!

事件流程如下
1.魔塜要一個幫打 ...

你打咁長篇文, 都扭轉唔到你魅惑線既立場

回覆 mango77 的帖子

你清醒d啦..錄音果個係男人黎......唔係子夜....

爭黎都冇用啦,兩邊打手一目瞭然
e家有交打咪得囉
邪教未跳線真係冇花生食
得堆皇帥戰殤高登殘黨 外加一個比百鬼借屍還陽既血色

完顏拉索  花飛講得好  發表於 15-3-17 08:02 PM
完顏拉索  係wo 花飛  發表於 15-3-17 08:02 PM

9yinwitness 發表於 15-3-3 02:06 PM

事件流程如下

e條粉友不嬲打手開

impongpong 發表於 15-3-3 02:23 PM
你打咁長篇文, 都扭轉唔到你魅惑線既立場

我就中立D.1隻掌拍吾響.
所以邪教有心想中立幫幫手.如果禦影果D吾搞咁多小動作就吾會有衣家呢個局面.

所以都係果句.你邊一邊線就一定撐果一邊.因為你主觀咁覺得對方做咩都係錯

回覆 尋人勿探組 的帖子

佢當時退盟 係話有敵幫打的交佢地會照打 只係唔打魔虫

傳說由於多次被發現幫禦影魅惑彈琴/cut琴/抽水,

[預告]
最後被宣敵對,傳說大部份玩家正式入禦影魅惑
[/預告]

完顏拉索  笑撚左  發表於 15-3-17 08:03 PM
hf7ah4on9hi  正評~!中肯~~!!!  發表於 15-3-3 04:54 PM

9yinradio2 發表於 15-3-3 02:35 PM
我就中立D.1隻掌拍吾響.
所以邪教有心想中立幫幫手.如果禦影果D吾搞咁多小動作就吾會有衣家呢個局面.

唔通會有邪教係到親自喊哂口咁認自己收十二星打狗嶺

唔通會有一代線又認係自己擺針落邪教RC

中立D睇啦

如果E家邪教個好盟友 高登 係都要收哂成個魅惑嶺D人
對面剩返禦影同門無名居 班友又少蒲頭(個陣剩低既皇帥高登戰殤係唔會同一代線正面交鋒)
變相冇交打 到時神行打禁地 你個幾隻邪教野球9層又肯唔肯呀

cure_ace 發表於 15-3-3 02:39 PM
傳說由於多次被發現幫禦影魅惑彈琴/cut琴/抽水,

[預告]

預撚左

跟手打緊傳說個班咩紫雨,緋主,飄雲(好似有D係惡人谷班底?) 就全部入邪教線 追住傳說黎打

hf7ah4on9hi  非主流個D應該唔會入邪線 但禦影狗嶺應該會針埋佢地一份 BTW 皇朝個D老牌中立幫到時可以繼續收返中立人仕,唔洗比傳說依個跟尾狗幫會呃水呃入去  發表於 15-3-3 05:00 PM

妖,咪又係禦影魅惑自己放針/欺壓其他幫會

慕容世家飛起煙雨 同 禦影出賣邪教 跟本一樣,都係幫一代/魅惑線

不過手法相同都唔奇既,因為都係慕容世家既手段黎

兩個幫都唔肯面對

燒野食 發表於 15-3-3 02:44 PM
妖,咪又係禦影魅惑自己放針/欺壓其他幫會

慕容世家飛起煙雨 同 禦影出賣邪教 跟本一樣,都係幫一代/魅惑線

禦影出賣邪教?
如果幫邪教打魅惑
到時咪又係比人屌禦影出賣魅惑(當然 一定唔會係你屌 因為你係邪教 到時仲唔對禦影讚不絕口?)

你玩撚哂啦

尋人勿探組 發表於 15-3-3 02:41 PM
預撚左

跟手打緊傳說個班咩紫雨,緋主,飄雲(好似有D係惡人谷班底?) 就全部入邪教線 追住傳說黎 ...

根本傳說扮咩中立都係假膠黎:o)
要入線就快啦,唔通又等比人打先入扮弱勢?

之後魅惑禦影線出黎救場就扮聖人「哇好多謝你地幫我啊」

尋人勿探組 發表於 15-3-3 02:45 PM
禦影出賣邪教?
如果幫邪教打魅惑
到時咪又係比人屌禦影出賣魅惑(當然 一定唔會係你屌 因為你係 ...

重點係放針錄同盟音囉好無

燒野食 發表於 15-3-3 02:47 PM
根本傳說扮咩中立都係假膠黎:o)
要入線就快啦,唔通又等比人打先入扮弱勢?

E家既傳說咪同排王既淩宵一樣
打下交仔(緋主 紫雨 飄雲) 食下王仔
邊似魅惑線 晚晚同邪教線開拖

hf7ah4on9hi  人地傳說好勁咖! 好有野心打沉人地D船 睇個帥小便同東方雞雞(GG嬸)>< 就知肯定會入狗嶺線  發表於 15-3-3 05:05 PM

傳說鄧豐人格低劣,
扼殺玩家努力,無視武林線通關資格,

hf7ah4on9hi  又一正評!  發表於 15-3-3 05:06 PM

傳說鄧豐可恥

尋人勿探組 發表於 15-3-3 02:49 PM
E家既傳說咪同排王既淩宵一樣
打下交仔(緋主 紫雨 飄雲) 食下王仔
邊似魅惑線 晚晚同邪教線開 ...

所以我都吾明.去到呢刻,都係遲早O既事..
傳說係禦影線,緋主,飄云,紫雨 係邪教線,
但我都吾明.個個係到扮清高.吾入線.但到時你吾入.是但一邊大盟打.話你地幫手彈琴.又好.幫人開心佛又好.
最好都係打9 你.咁你還吾還手?
重係到扮清高.吾入線.我都吾明.
一睇就知傳說入左成堆禦影.緋主果面就天王成果D吾中意禦影.我都吾明佢地扮咩野.
吾入線.最慘係得果2隊打2隊左右.一D激情都無..
多膠魚.
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-27 04:16 PM , Processed in 0.034422 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存