2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 九陰真經 花生續集之淩霄VS傳說
go

[閒聊討論] 花生續集之淩霄VS傳說

大家係之前我個POSR都留左好多言.不如等我將呢幾日收O既風放比大家花生下啦.

事源:來源淩霄 一無耿一
淩霄因禦影打佢地塊地開始同禦影積左怨.但禦影解釋係傳說叫幫手先打淩霄.同淩霄無仇O既.
而之後淩霄同傳說幫主.帥小白傾好話地佢地一直都無所謂.仲講好打算比地佢地.仲問當時小白要邊塊地.而當時小白話吾想要佢地最大貢獻度O既九幽山.所以選左黑風谷,而當日佢地都傾好.不如試下玩幫戰.試下借此機會黎吸下有無D人入黎玩.等大家都吾好咁悶.仲話如真係打吾到.話SET個時間比大家.真係打吾到就直接比地算.當時, 大家都答應.

事後, 淩霄一直都處於幾條友生活.無打交無禁地.而分出去O既緋主樓就伙同紫雨打傳說.而有見當時.淩霄都無去幫手打傳說, 大家都打自己要打O既人.但淩霄怕比禦影宣地.所以都每次大比數咁去保地.而據佢地講當日水丘仲係淩霄時有同佢地講.話小白話無所謂.多錢補地都算係一個幫戰玩方.仲叫佢地淩霄補下地.佢地宣到就打, 照睇理應大家都有講有笑.仲當大家係朋友.

但好景不常, 淩霄每次係禦影同邪教打交時都有抽水, 而傳說就有幫禦影佢地彈琴, 而有次佢地打緊緋主果時.邪教話有佢地傳說正當,而傳說果面D人就話佢地無琴C,所以入左禦影組幫手打交,所以邪教有佢地D 正當, 邪教方面都忍讓話由佢.無開追殺, 而過左幾日,到淩霄黑風谷要守地.比傳說30D宣到後,本來淩霄都係打算玩下.守下地.都係用淩霄O既舊人守,點知當日傳說伙拍閻王居,一齊打幫戰,因此淩霄覺得傳說佢地已經吾信守當日講O既野1幫打1幫. 所以先開始憎恨傳說.

而據閻王居,禦影果面D消息透露,話自緋主.紫雨打傳說後.傳說吾多夠打,因此天文拉龍鬼王幫手,話比佢地打世王,同埋如幫傳說拿淩霄塊地.之後9 幽山會打埋佢,之後會把地直接比鬼王,完佢一直O既夢, 而傳說都答應左.話地佢地想要.邊塊吾緊要,天文佢地仲話係啦,到時大家都有地,咁傳說可以打埋紫雨塊地.之後傳說用黑風谷換衣家鬼王果塊.咁大家就可以做聖主, 而呢個消息一出,據閻王居果面講.呢個真係大好消息, 仲話鬼王呢D終於有番9 幽山1果塊地.所以當日幫戰, 鬼王拉大隊去幫傳說打淩霄黑風谷,而據當日佢地講,傳說+鬼王以4-5隊人數打淩霄2隊人數.打左好耐先摸到王座.

而自此之後.淩霄已覺傳說變左,仲話當日嬲佢地果D人都去晒緋主同紫雨.點解要搞佢地.係未仲當佢地係FDS. 仲話佢地一直都無抽佢地水, 點解要打果D就吾打佢地.係咪蝦淩霄無人.仲要搵佢地一直都吾中意O既鬼王幫手?
所以前幾日人地再次打大交.而禦影,同門, 鬼王當時有出手幫啦.而紫雨都有人幫手打傳說.而邪教果D就有幫手心佛,而魅惑就扮大佬.吾比邪教高登出黎抽水, 但佢地就比禦影同同門幫手打.呢D先係九陰大佬.

講番邪教開傳說波,係因為一直邪教打魅惑佢地.傳說都幫手CUT 琴.彈琴,但次次都比傳說講吾關自己事.仲要邪教交人.話比個名佢.佢一定踢,而有次傳說比人抓到正.點知佢地D高層就話條友好耐無上.了解吾到情況..本人照睇咁樣呢D又真係比佢講晒.吾上就了解吾到情況.

好啦再過幾日,邪教又打大交.仲有佢地傳說正當.比晒圖佢地.點知佢地又話無琴入左禦影隊.所以先有正當, 呢件事又比佢地講晒,而再係前幾日邪教又打交.呢次勁多人, 而傳說果D 咩大維尼熊.展云百果D.比晒正當邪教.而邪教又問佢地咩事.佢地又話打緊紫雨,TAP 錯人都吾定.而據此.邪教佢地覺得咁都仲忍? 所以邪教之後直接開佢地追殺.

事後分析:
先講淩霄, 呢個幫真係最慘,由1分2.衣家再分3個幫出黎.但到呢刻.緋主樓都無打算番淩霄幫手,好似大家提及大船水草哥.同王天成佢地.都無打算番去淩霄幫手, 而吾知係米打得交多.傳說搵左咁多人幫手, 係天文禦影佢地勸告.決定入線.同鬼王一齊打淩霄, 而淩霄係呢一刻.已經入左邪教線, 但有D真係吾明,點解傳說會咁憎淩霄? 要打傳說果D都去晒緋主.點解小白佢地仲堅持打淩霄?呢D真係吾明, 不過照睇人O既本性係欺善怕惡.見淩霄弱.當然打個弱O既先啦. 壯下自己威都好.

再講傳說.其實佢地都入左線O既啦.仲係到扮野.次次比邪教捉到係到扮.佢地都吾怕比人打O既啦.都入左線,有大佬保.使怕你邪教?.衣家你邪教吾夠打,前兩日仲輸百幾個頭.

再講邪教,都係果句啦.夠打先出黎.吾係下下有神行大Q晒..有神行都係企百草.搞好D打法先啦.

再講禦影魅惑線, 終於吸到鬼王同傳說呢D戰力番黎.呢次仲吾可以打9 你邪教.邪教繼續企百草.百草是你家.

最後講緋主同紫雨, 呢兩個幫真係吾知點,好似仲吾想入線,都係果句.呢刻你吾入線.最後咪又係比人打. 而分出去O既緋主,見淩霄比人打到咁都吾番去幫.真心.如果我係淩霄.呢D幫友吾要都罷,當日淩霄分出去都吾知係咪因為佢地搞成衣家咁O既. 好老實講.呢刻我估淩霄知道邊個係朋友邊D係鬼. 最慘都係衣家係淩霄果班人.比人出賣. 比我就緋主.傳說都打9 埋.

你吾得中立 2個字 廢文

其實堅係乂吾撚明
打到水蛇春咁撚長就乜撚野
反正你講既野都不實 垃圾文

路過蘇州見到淩霄一堆古譜都唔夠打

總結 樓主是來自 高登的

坐等閻皇居入線散幫 :)

九陰司馬遷 發表於 15-3-18 03:42 PM

你夠係魅惑線啦, 真係多舊魚

閻皇居係合SER前俾人打到仆晒街,合SER後就即轉型為中立幫
依家又想入番線
等睇閻皇居又俾人打到要轉番"中立"

閻皇有一半都係想要中立先入去既前血色人

閻皇敢入線? 100% 散幫

dk1131 發表於 15-3-18 04:36 PM
閻皇居係合SER前俾人打到仆晒街,合SER後就即轉型為中立幫
依家又想入番線
等睇閻皇居又俾人打到 ...

怕乜
閻皇唔掂既咪合幫入魅惑/禦影/同門囉

食下食下 港服都冇哂中立幫

九陰司馬遷 發表於 15-3-18 03:42 PM

之前又話我係傳說.衣家又話我係高登,
真係比你地講晒.O岩你聽就話我係自己友.吾O岩你聽就話我對面,
算啦,我都係果句.中意就睇吾中意就算.
比人講中左D野.好心就吾好7 啦.

留名等花生~等魅惑禦影.傳說.淩霄.紫雨D大佬回應好過啦.

尋人勿探組 發表於 15-3-18 05:06 PM
怕乜

衣家真無無咩邊個係中立.真係得番皇胡係老牌中立.

完!

尋人勿探組 發表於 15-3-18 05:06 PM
怕乜

閻皇點會合落狗仔嶺/魚影/同門度呀
要合既一定係合SER個陣合左啦

92033013 發表於 15-3-18 04:41 PM
閻皇有一半都係想要中立先入去既前血色人

閻皇敢入線? 100% 散幫

我就睇好閻皇
今次仲唔新仇舊恨一筆清
當年凌霄落閻皇面

哂氣 禦影同0消打緊 傳說就入組出黎單tap+心佛打人地自己既敵幫
咁你邪教又要走出黎做大佬救世界 禦影打埋你 之後又話人地d心佛金頂搞到你食正當
又話打埋人 咁乜野都係瓜田李下架啦
總之有正當就人地唔岩啦 叫人避嫌又唔見你避嫌

一定係邪教已經俾好多次機會傳說啦
傳說細幫仔 俾你開幾多次紅打幾多次都唔可以講d咩架wo..
個個都知我一向同小白fd底 朋友既敵人一定係我敵人

補充一句 我打唔打淩霄已經係本幫自己既事 同其他盟友或好友無關
司徒追命公開向禦影宣戰 佢而家人呢?

真心俾地既就唔會幾十錠幾十錠虛耗資金式宣戰
講白d你只係蝦人地無地無聖主 你有聖主一日都搵多人地半錠
咁人地點追到你資金? 呢d叫fd?
小白當初當你兄弟 你今日當人契弟 叫人交幫主去公用號再改幫主pw既事無人再提啦?
小白有禮貌念舊情先會同你講唔介意你大錢保地 都算係玩法一種既
仇恨不是一日練成的

等睇淩霄被吞幫

dk1131 發表於 15-3-18 05:35 PM
閻皇點會合落狗仔嶺/魚影/同門度呀
要合既一定係合SER個陣合左啦

點知姐 個陣既皇帥高登豪俠有e家邪教+高登+豪俠咁大威脅咩

連大佬一代都被逼合去魅惑,一個區區閻皇 比人食又算d乜

禦影咁撚把炮洗同傳說合組 同享琴BUFF金頂? 乜你做幫主無預左敵線會隨時開你追殺令?

東方吱 發表於 15-3-18 06:49 PM
哂氣 禦影同0消打緊 傳說就入組出黎單tap+心佛打人地自己既敵幫
咁你邪教又要走出黎做大佬救世界 禦影打埋 ...

你出黎就O岩啦.
你會吾會回我果時問點解明知傳說同淩霄傾好後都照打佢地塊地未?
上1次POST到衣家都吾覺得你回.吾好衣家就出黎抽水.
吾好話又吾知佢地傾好左1打1,.呢D回答好7 O既.

仲有,據說大錢咁放去補地.好似係小白同水丘佢地講叫佢地照大錢放落去O既WO.
佢話係幫戰一部分.咁衣家對方放多D錢落去就要你出黎幫手? 仲搵埋閻王出手?
還有,稅收呢樣野.我呢D中立幫無地都知佢有幾多錢收入啦? 你估佢係SO J 咁多稅咩?1日得果百幾2百兩,
呢D係幫戰一部分.睇黎小白真係比你洗左腦.本來人地都話呢D係幫戰一部分.
係米你係咁洗佢腦話人地有心比地就吾會咁多錢放落去啦? 叫小白醒下呢?

照睇帥小白呢次又再一次比禦影洗左腦. 禦影話呢次仲吾吸到你傳說入戰線,
其實係未你因為追命講一句話向你地宣戰而嬲9 .吾抵得傳說同淩霄仲有關係.所以係咁洗腦.等佢地不和?
不過照睇你已成功左了. 淩霄D人嬲傳說O既都出走晒去緋主同紫雨.呢D你又吾打? 淩霄我睇之前佢地無一次出去抽水開琴果D.反而紫雨果D就開晒追殺打傳說.
咁想問下究竟係開追殺打人吾O岩多D定係我補地放多D錢落去補地吾O岩多D? 求解答!!

綜合睇番, 真心講句.到衣家為止.淩霄由分為緋主同傳說兩個幫開始, 一手一腳真係禦影搞出黎.目的係怕淩霄坐大.衣家搞散佢地.又可吸走D人.真係一舉兩得. 禦影表示.使命必達!!利申:我係傳說人..笑左

等我出黎講幾句,我傳說既。
先講凌霄,本來關係都唔係太差,點知前排上官狼,小蠻(一番小茄一)係我地打飄雲同紫雨既時候開紅抽水。唔止一次。成功拉仇恨。
再講紫雨,個八婆話我開紅殺佢,我認我開紅想嚇佢,點知佢堅持搶綁架,我等佢綁左先打。完全正當活動殺,你綁得人預左比人殺。正如我綁架定身,預左你都可以搶。我話左我綁緊,你唔比面我,我做咩要比面你?再者甚麼冷無恨成日開紅打我地。本來可以淡化既仇恨,只會沒完沒了。所以打就梗架啦。之前仲放風話自己內部有分歧,有部分話打,部分唔想打,叫我地唔好打。所以大家見到我地有一排無開戰。不過琴晚大家有留意都見到我地開追殺。點解?因為比飄雲同紫雨打。唔開追殺開全紅仲麻煩,當然同時要幫閻王手。
到大邪教,我地一直抱著唔參加兩邊戰線大交,就算吸到正當我都會馬上走。當然有機會有個別幫友被打了唔憤氣出手。所以盡量有問題都會搵小敏傾。老實講,我地呢D細幫點會夠邪教打。未死過咩。
但係徐内褲不斷蘇州開紅打我地。我自己掛機都被佢殺過。同小敏講左N次都依舊比人打。到上個星期六早上,小白針著徐内褲一個用心佛打。期間邪教有同大聯盟個別人士打。之後邪教話小白有正當,5 6 個圍佢一個打。個晚凌晨我一個出蘇州,一出去就被一堆邪教打。王X霜同我講明打7你,問你大佬啦。
仇恨就係甘黎。學特首話齋,士可忍孰不可忍。當然啦,我地點都唔夠邪教打,所以我地一定唔敢做主動,但唔代表我地比人打唔還手。
最後,成日話我地好多大聯盟入左黎。我可以話你知係有入過。不過玩兩日就走曬。其他幫都係甘,因為佢地同小白Friend。其實我地傳說宜家依舊都係個班人,無多無少。
總結,我地唔入線,不過比人打係一定會還手。敵人既敵人就係我地朋友。

回覆 aaman926 的帖子

好好奇你係邊個

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-18 07:44 PM , Processed in 0.037558 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存