2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 聊天討論版 行內知名騙徙香港二打六model騙案連新聞都上埋~大家小心 ...
go

[熱話] 行內知名騙徙香港二打六model騙案連新聞都上埋~大家小心 (轉貼) [複製鏈接]

請廣傳!近日有個二打六所謂Model叫Coco Yuen 袁晴睛係facebook識男仔,見面後放晒電姣溝你,又要個男仔幫佢住碌卡買嘢,又話還錢開張無銀碼嘅支票比你,但又借d意整爛張票,之後又唔還錢,仲潛埋水,請各位小心!條女facebook係公開的,但你留言叫佢還錢佢會拗底即刻delete or unfriend 你! 佢facebook close左幾日又高調出左個post扮無辜話比人毛手無腳,又話碌卡d野唔係佢買!但有cap圖證明佢呃人碌卡買左d咩!大家小心,希望無其他人受害!圖中為呃人碌卡買的$1900Macaron,仲要扮晒公主咁世界級難頂!有大量犯罪CAP圖!

轉發:事緣與此人於fb已認識一段時間,直至4月23日邀請本人出席其生日派對才正式第一次見面,之後互有聯系並有相約外出食下午茶諸如此類。直至6月27日與此人相約看電影,散場後行過尖沙咀海港城百老匯電器,她說家人電話剛壞想買一部但不夠現金,而手頭亦無信用咭,因此請求本人代為刷咭,而日內會還現金,出於自己相信此人,因此幫其先刷咭,同時亦另買一台macbook, 之後到旺角花園街某大型運動店,她說幫其弟弟代購4對nike限量版波鞋,亦是信任關係也再刷咭,此時數額已到3萬,我提出要拿回現款,但她說可否給予3日時間,ok, 也是信任問題,再給她時間…期間她去了大陸工作,整段時間沒回覆,直到7月13日。
這晚相約九龍灣德福廣場並見她拿出一張空白有名現金票,她說還有些東西要買,並去了chanel買了2萬元化粧品,她表明將以此票新數舊債一併歸還,之後還到旺角豉油街百老匯電器再買4部iphone 6 , 說是幫人買,再一次,再一次,「信任」! 此刻前後已7萬咭數。
最後去吃晚飯,期間她拿出現金票填好銀碼簽好名,剛巧公司電話到而環境較吵,我外出接聽,之後入去發現她不慎倒瀉整杯飲品到票上,而支票一拿起就爛,她說身上只有一張要回家再取,於是一起回她位於龍蟠苑龍壁閣寓所,我為免麻煩因此並無跟隨上去,之後致電過來說她母親叫她不要再出街(電話中聽到背景有把「師奶級女人責駡聲」),她說明天自行入帳於我戶口,不嫌其煩,也是「信任」!
7月14日再次致電給她,初時電話長響沒人接,晚上再打已是線路繁忙,直到星期六如是…終於意識到我電話已被blacklist

玩過星曲WEB

一睇依啲女就知係唔慌好野,
姣屎櫈督, 淫賤無比, 貪慕虚榮, 冇外在又冇內在,
況且佢個樣咁义醜樣肉酸都有仔上當,
真係令人百思不得其解, 摸不著頭腦

玩過星曲WEB

即係咁, 如果我係女,
我一定唔會要人買野送野俾我,
用人咁多錢, 自己個心都唔安樂啦!
自己又唔係冇錢買,
再者就算冇錢都唔會想買,
買埋咁多林什野都唔知做乜, 上倉咩!
再講感情都已經還唔掂, 仲要人咁多錢咁多野做咩呢!

袁晴睛我支持你!

你咁嘅閪樣都有人肯俾你呃, 唔呃多啲就真係笨撚柒喇~

鼎鼎大名嘅 CoCo Yuen 呢條女既威水史仲有好多佢已經唔係第一次呃人
早係唔知幾多年前佢已經有賣吉SAMPLE同埋賣假香水既往績<===網上都仲搵到呢單野
幾個月前賣假chanel袋比人搞到受害者報左警<===同樣網上都搵到呢單野

好大陣ps味

近日係fb睇到有關呢條女既野佢簡直係賤人

開心share

好睇過tvb
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-30 12:45 PM , Processed in 0.040342 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存