2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 夢之歷險 同大家分享下馬服既裝備 (特別嗚謝玩家:CheeYoong) ...
樓主: clouddx
go

[Nos貼圖] 同大家分享下馬服既裝備 (特別嗚謝玩家:CheeYoong)   [複製鏈接]

sck123 發表於 16-1-31 09:28 AM
我夠膽講呀 如果港服加陣出呢D野就一定汁撚硬
但係如果一開始就係咁樣無變過既話 港服玩家都唔會少到咁既樣 ...

馬服的裝備係官方自己整出來賣的吧?

回覆 官方小雲 的帖子

咁既話原廠吾會反對咩

我地仲會吾會有個d送不可捕捉的寵物既活動

回覆 官方小雲 的帖子

新ACT有冇d新怪物可以捕捉咖?..d低lv怪捉到悶

官方小雲 發表於 16-2-1 02:52 PM
馬服的裝備係官方自己整出來賣的吧?

你唔好同我講點品價錢呀上架既點品個D野唔係你地自己決定呀
我打死都唔撚信呀.有咩舊衫絕版野全部都係出活動博抽獎
人地起碼都肯擺S卡+1呀沖裝符出黎個D先
人地至少可以萬全既準備去迎接每次既改版
我地呢??個個都沖到死沖到嘔哂血
重點係,夢之既情況拜官方所賜已經扭曲到如果擺任何呢類野出黎都會汁既程度
連補救既手段都無,講真wo?你點解一開始就咁犯賤係都要搞活動拍賣??
你咁撚多擺稀符既活動有邊次唔係搞到有錢人就越黎越強,平民就越黎越食屎??
你如果係仲多人玩個陣擺呢D野出黎,玩家既實力平衡差距唔會越扯越遠
D人唔會越玩越無feel,我敢講夢之因為沖唔到裝沖唔到卡崩撚左灰到退夢既人絕不少數
夢之剩係屈抽箱屈新翼新寵新衫次次都可以賺番筆架
係你地GC一定要食水咁深先搞到自己今時今日咁,自作自受

人地騎G 香水 平到,,,, 港服騎g有價冇物..香水只可以抽..貴到嘔.. 話說我9轉12上13 2X次失敗了 放棄+T

sck123 發表於 16-2-1 11:10 PM
你唔好同我講點品價錢呀上架既點品個D野唔係你地自己決定呀
我打死都唔撚信呀.有咩舊衫絕版野全部都係出 ...

S卡+1 是什麼來的?
沖裝符又係?
咁好啦…以後唔舉辦拍賣活動0_0

有咩舊衫絕版野全部都係出活動博抽獎,咁…即係你想點?
放箱抽?
絕版衫例如…?小雲好像所有絕版衫近一兩年都有陸續出過了…

你所講萬全的準備…根本就是破壞平衡的開始…
遊戲本來就沒有,代理商因為收入不足而自行制作裝備來賣…
這…不是本末倒置嗎…還是你覺得賣裝備很合理…?
就算代理商賣裝備…INGAME強化都不會有調整…
那玩家還會強化裝備嗎?直接買官方的不就好了…那不是加速遊戲死亡嗎?

有錢人就越黎越強,平民就越黎越食屎…
你覺得儲值送稀符賺得多…定係要玩家自行衝+15賺得多…?
如果「儲值送稀符賺得多」,玩家就唔會參加…
好明顯就係因為「儲值送稀符有著數」,所以玩家先會儲…
玩家有著數官方又何來賺得多…

就算官方唔舉辦儲值送虛寶活動,一樣是有錢人越黎越強,平民就越黎越食屎…
生存了這麼久你還沒明白這個道理嗎?
如果平民跟課長平起平坐…那人們又何需努力上班…
作為一個會玩遊戲的小雲,課金量絕對不會比你少…
當你見到一些歐洲人/法老隨便抽都有稀有道具,你還會課嗎?

同樣道理,一隻GAME如果完全無課,完全免費~
每天上班努力工作的人也會說…
有時間的人就越黎越強,返工返學就愈玩愈弱…
那何來動力玩上班、何來動力玩遊戲?
你這樣說不就是建議大家不要上班上學,每天在家裡玩電動就好了?
人~就要是學懂平衡,工作時工作,遊戲時遊戲,該課金的時候就課金。

小雲告訴你,最強的人是不用上班又能有收入,有時間玩遊戲又能課金的人才是最強的!
面對這些人,你又會以什麼策略去打敗他們?
只懂埋怨還是努力研究對方的成功之道?

一個社會,如果再沒有讓你進步的空間,那才是真真正正的失敗…

以上純粹個人對社會的見解,而並非針對任何人…
小雲也不是要把事情合理化,因為世界本來就沒有合理一回事~

不過沖唔到卡崩撚左灰到退夢既人絕不少數…那大陸遊戲適合你…100%強化成功
已有 6 人評分Good 收起 理由
632970890 + 3 言之有理
忘戀 + 3 同意破壞平衡
冰藍* + 3 鼓勵
夜x月 + 3 大陸game都無人玩 話說有ac6裝資料?.
s04313251 + 3 涉及廣告/宣傳內容
kaman9501 + 1 最尾果句好正>3<

總評分:  Good + 16   查看全部評分

想同你講人地香水  400點就有1set 點可能唔平呀

回覆 官方小雲 的帖子

沖裝100%係gm幫佢沖
沖卡如上
合抗如上

官方小雲 發表於 16-2-2 09:58 AM
S卡+1 是什麼來的?
沖裝符又係?
咁好啦…以後唔舉辦拍賣活動0_0

馬服有件道具系S卡直接+1級  8#
個件野係乜野唔該請自行去馬服或問番8#既人
但係我印象中真係有呢樣野

喔,你次次拍賣極都係個堆野,咁你不如重新整番個拍賣出黎算啦
EG:以網頁方式進行黑箱拍賣,所有玩家都係唔知對方出咩價
相對地拍賣既數量可以增加-EG:同時拍賣幾粒有市有價無貨既騎珠
由最高出價既三位人士獲得/80%升滿既4屬新精之類唔破壞平衡既野多多都有

你堆普通既絕版衫可唔可以摺埋一二邊呢?問完玩家仲以為咁好死係商城上架直接賣/限時發售
原來又係抽乜撚野垃圾活動,我真心想講你堆衫值咩??又唔係有咩特別效
寧願擺上活動都唔肯掛番出黎賣,講真?你活動賺既錢都係一時時
但係你永久掛既話可能一直都有得賣落去,邊樣好賺D我真係唔想講
你都係要乜柒都搬哂出黎係咁吸水吸水吸水吸水,驚死玩家唔走咁
我相信剩係擺新騎/新衫/隨機抽3S同卡/新寵+調低一下活動條件,絕對夠你地GC慢慢賺

你所講萬全的準備…根本就是破壞平衡的開始…???
你係咪係度講笑呀?你係咪係度搞鳩我呀??破壞平衡??????
邊個最破壞平衡呀???你睇下開發做緊D乜野???
你睇下夢之加陣係咩世界??你肯定你仲有玩緊夢之?定係企係上帝角度睇緊渣化?
「4#我夠膽講呀 如果港服加陣出呢D野就一定汁撚硬
但係如果一開始就係咁樣無變過既話 港服玩家都唔會少到咁既樣」

係邊撚個搞到玩家既差距越黎越大??破壞平衡??
由你第一次擺稀符落去抽獎活動個陣已經破壞左好撚柒耐啦
醒啦小雲,夢之加陣既人數點解少成咁呀??個堆人已經走哂架啦

「代理商因為收入不足而自行制作裝備來賣…
這…不是本末倒置嗎…還是你覺得賣裝備很合理…?
就算代理商賣裝備…INGAME強化都不會有調整…
那玩家還會強化裝備嗎?直接買官方的不就好了…那不是加速遊戲死亡嗎?」
稀符
你自己都答左你自己啦

你地因為收入不足>係咁出拍賣稀符活動>我上面講既野>加速遊戲死亡
玩家有著數??係少數壕級玩家先有既著數,唔該,你試諗下你地次次D活動賺左幾多
我真係計都唔想同你計

「就算官方唔舉辦儲值送虛寶活動,一樣是有錢人越黎越強,平民就越黎越食屎
生存了這麼久你還沒明白這個道理嗎?
如果平民跟課長平起平坐…那人們又何需努力上班…
作為一個會玩遊戲的小雲,課金量絕對不會比你少…
當你見到一些歐洲人/法老隨便抽都有稀有道具,你還會課嗎?」

你地係不斷加速緊呢樣野而唔係保持兩者既平衡呀,你明唔明呀小雲
我自問十幾廿歲人玩咁耐夢之都係去到5萬銀左右,唔知算多定算少
點解唔可以出D稀有道具既弱化版比平民享受下?????????????????????????????????????
點解要剩係出稀有道具????????????????????????????????????????????????
同埋點解唔會課??個樣道具真係有用既話,唔通因為佢由稀有變成唔稀有就唔要??

你可唔可以唔好越扯越遠??我講緊既係你地GC既做法
你地幾時識得平衡下??你跟住講既野真係無人諗住同你講
小雲係咪講緊自己呢?產假?家用?幸福少奶奶?

沖唔到卡崩撚左灰到退夢既人絕不少數…那大陸遊戲適合你…100%強化成功
1S20防沖+8 沖50次S卡+9都爆 沖左三年既火戰+13先得
呢隻game學生多定上班族多?高收入多定係低收入多??
你仲想佢地繼續付出幾多都一直無限咁失敗落去??
講真,你地推出增加機率既沖乜護符無人反對
係你地自己夾硬量產100%成功造壞哂成個市在先

量產100%成功上+1稀有度既人:GC

題外話-夢之有好多退夢潮都有一個萬能既預防方法:學某隻game咁新增一個測試SER
雖然我唔知成本需要幾多,但呢樣野只係我自己無知既建議

sck123 發表於 16-2-2 11:14 AM
馬服有件道具系S卡直接+1級  8#
個件野係乜野唔該請自行去馬服或問番8#既人
但係我印象中真係有呢樣野

S卡+1 小雲完全唔知有D樣野
如果有人知道名稱的話,請告知~ 英文/韓文更佳

網頁拍賣因為需要連接到玩家帳號,由於網頁很容易產生漏動所以沒辦法
80%升滿既4屬新精唔會破壞平衡嗎?好

普通既絕版衫?有無例子,等我放箱賣

不過你又想有S卡+1 但又唔想有 稀符…
小雲唔太理解你的意思…

稀有道具既弱化版,開發指大幅神就係弱化版…

萬全既準備去迎接每次既改版,唔係講緊「 4抗+200」咩?

夜x月  100%沖卡係馬服研法 好似 特殊卡片提升護符  發表於 16-2-2 11:45 AM

回覆 官方小雲 的帖子

小雲 求求你放套黑獅子 果套時裝入箱抽

我課幾m點又點話

官方小雲 發表於 16-2-2 11:28 AM
S卡+1 小雲完全唔知有D樣野
如果有人知道名稱的話,請告知~ 英文/韓文更佳

不過你又想有S卡+1 但又唔想有 稀符…
小雲唔太理解你的意思…

稀有道具既弱化版,開發指防爆就係弱化版…

S卡+1 可以係S卡+15下100%+1
弱化版可以係S卡+10下100%+1
同上,稀符既弱化版都可以係神稀以下100%+1(最高係神稀)
但係神裝變傳裝既強化差距同S卡+14上+15無得相提並論
+14上+15只係PT上既多與少分別,而加陣S卡既價值已經變成從翼變成石
翼既大細已經影響唔到個價錢去到咩程度
+15同+14可能都只係差一半既價錢,但係高石就可以係三倍以上
而裝備神戰同傳戰就係差天距地,呢樣野唔洗多講
神92/93裝+0最多都係5~10防,但係一變成傳個價值就係100防~200防

萬全既準備係指佢地從基礎開始慢慢累積番黎既野
唔止係各種神奇裝備,更加係包括埋佢地既商城,玩家建立於之上既累積

新增,弱化版既分支可以唔止限制於+??或??稀有度
可以變化成只套用在2~5轉既S卡既100%強化,借此希望新增多少其他卡既存在感
稀有度方便則可以變更成80/70/lv下專用,推近番低lv玩家既差距,借此增加同級別玩家既數量
更加容易招募有等級限制既遠征團成員之類

回覆 sck123 的帖子

咁樣出左神話裝味
100~200防傳裝要成300防~600防先有件  (9293)

95裝 5~6s 要成15~18s防

aw25裝 味要成30s 搵鬼玩呀

夜x月 發表於 16-2-2 12:05 PM
回覆 sck123 的帖子

咁樣出左神話裝味

你邊度/點樣先可以得出咁既結論
我睇唔明wo騷年

特殊卡片提升護符
沒有這種東西吧..

FOR樓主
上校軍帽(永久)
上校軍服(永久)

可愛夢古衣服(永久)
可愛夢古帽子(永久)

BUFF效果相同啊...哪有不同

官方小雲  唔明  發表於 16-2-2 12:31 PM
sck123  暫時仲未搵到有其他既類似物體,但係佢地都有咁多唔同既道具,搵唔搵到都成問題  發表於 16-2-2 12:29 PM
sck123  http://myrosso.com/gacha/gacha_ns_09.asp  發表於 16-2-2 12:27 PM

回覆 官方小雲 的帖子

好似你之前沖8轉咒咁
100%沖到咁

佢用合比張卡佢 叫佢幫你100%沖

回覆 官方小雲 的帖子

唔搞拍賣 黑馬絕版?

官方小雲 發表於 16-2-2 12:22 PM
特殊卡片提升護符
沒有這種東西吧..

本身水古頭既效係冰凍,8秒內不能移動/攻擊
但係GC/港服自己偷偷地/靜靜雞改左做另一個冰凍效果,減速+減水屬性之力
而上校軍帽原先既效果唔係扣水屬性之力,係減少水屬性「抵抗」

而特殊卡片提升護符其實係我提供既個條link上排第19既特殊道具
擁有者/使用者可以向官方申請,請求GM或其他手段將佢自選既一張S卡/任何一件裝備100%+1
而另一個擁有同樣功能既道具仲未搵到有關資料,只有官方既局部性文字描述
而馬服佢已經造左咁多樣與港服完全不同既道具情況下
如果需要既話港服都可以用同樣手段自制/借鑑出其他道具

回覆 官方小雲 的帖子

見小雲係依個post咁踴躍 我都想問下
https://www.youtube.com/watch?v=iaY5wFgBlv8
依條片個重點係個血量到   見唔見到人地食上限食物可以食到有2條命,
咁點解港服就要限左係上限30%呢?(唔肯定係咪30% 但一定無佢咁長囉)
點解唔可以比人食到有2條命呢?
PVE方面 有時打王就跟血量%咁扣 我真係覺得好白痴, 任憑我點砌套裝, 點整硬自己,
只要係血卡, 一野轟埋黎 6萬血變3萬血,  但如果一個廢裝3萬血既 就扣得1萬5   咁我張血防卡整黎做乜?

所謂普通絕版衫, 我諗大概意思泛指緊 點衫個效果係+5%防 200HP 個堆  姐係小龍衫呀個堆
我理解三本,兔衫個d擺入箱比人抽  因為佢地既效果係唔同
但其他無推出黎既衫而效果係同其他420點永久衫一樣
點解唔可以放番出黎等人買?  

我覺得SCK提出個d弱化版都唔差, 隻game都已經成7,8年 +9/10 既卡基本上真係非常普遍 點解唔推出
+10下 S卡100%成功符 依d方便下玩家呢?  弱化版升稀符我就有d保留, 因為講真個句, 古同神裝根本分別唔大
搞唔搞你地決定,
最關鍵既問題係 鑲石,  6,7轉石 無錯而家係日日有得刷, 要上100石只要有錢或者恆心都可以整到, 但係8,9轉石你地又有無考慮到? 8,9轉團係有得抽, 問題係 哪有人打?  自從8轉改左隨機進入天使惡魔陣型
8轉就宣告死亡, 唔該你唔好咁離地 搵個星期6,日去一轉睇下
我唔理你個初衷係點 咩增加激烈程度呀blablabla, 人都無個  鬼同你打呀?
而家個因果關係正正就係   因為你地改左模式, 所以無人去打 唔好話海洋啦, 連天空8轉都變左死城
到9轉, 9轉團依2日有人係試過開呀  40人團  你估hk nostale有咁多人咩, 等得黎又走咁d 然後1 2團失敗d人又無哂心機打 跟手你地又話要跟原廠乜乜乜 唔係下下都盲跟先有用  
然後講親你又話無權力改  我唔知你地而家仲有無跟進9轉團已死依個問題啦
你唔好同我講話抽箱都抽到89轉石啦, 石要靠錢砸出黎? 咁你不如計下個機率  要買幾多錢抽 先可以抽到1set 8,9轉石 又要幾多錢先可以砸到1張100石出黎  依樣已經唔關課長同0課既問題事   

有玩家投訴唔平衡 但你地就覺得自己無責任 永遠有d問題係雙方都有錯構成
你唔可以操縱玩家既behaviour 但你可以引導玩家既方向, 如果基本既management都唔識
咁隻game做得住唔係你地叻, 而只係有班壕頂住個遊戲
已有 1 人評分Good 收起 理由
kaman9501 + 1 好評

總評分:  Good + 1   查看全部評分

sck123 發表於 16-2-2 01:11 PM
本身水古頭既效係冰凍,8秒內不能移動/攻擊
但係GC/港服自己偷偷地/靜靜雞改左做另一個冰凍效果,減速+減水 ...

我見佢張圖同我地一樣啊.

‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-19 11:30 AM , Processed in 0.038024 second(s), 14 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存