2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 夢之歷險 點品加價兩成
go

[消息情報] 點品加價兩成

「維持良好的道具產量,避免遊戲道具過量產出,導致遊戲失衡」

有咩點品仲會有人特登買點買? 除左背包、抽箱。
玩家有咁多新道具意見又唔理,
e.g. 唔洗用料的防爆/ 升人LV藥/ 減升LV經驗的道具(e.g. 減半經驗) / 強化等級護符/ 超級卡盒(入翼唔會消失),etc
(ref: http://www.2000fun.com/thread-5797792-1-1.html)
...........................................................................................................................................................................................

致各位親愛的冒險家:

過去十一年來,世界各地商品/服務/課幣一直處於通貨膨脹的階段,

不論銷售渠道費用、伺服器營運、以及辦公室等各項開資也有明顯的增長,

而普遍市民亦因此獲得每年平均3%以上的加薪幅度。

有見及此,官方團隊經過審慎討論後,為了「維持良好的道具產量,避免遊戲道具過量產出,導致遊戲失衡」的情況出現,決定所有商城物品(防爆/每月更新的寶箱除外),於8月尾商城更新後,所有物品價格均會提升10%~20%。

●例如1:「友誼的翅膀10個」定價會由「10點」提升至「12點」

●例如2:「冒險家登山背包10日」定價會由「30點」提升至「33點」

●例如3:「可愛少女(永久)」定價會由「420點」提升至「462點」

●例如4:「小神仙服(永久)」定價會由「650點」提升至「715點」

●例如5:「神韻香水 99個」定價會由「900點」提升至「990點」

●注意1:此決定並不影響消費活動的中獎率/數量

●注意2:此決定並不影響商城寶箱的中獎率/數量

●注意3:「每月更新的寶箱」定價會於每年新年作調整,因此是次調整不包括「每月更新的寶箱」。

問題查詢:聯絡客戶服務員
遊戲帳號申請:(HK)帳號 / (TW)帳號
遊戲主程式:(HK)載點 / (TW)載點

感謝各位玩家對《夢之歷險》的支持!
《夢之歷險》 - 官方小雲敬上!

...........................................................................................................................................................................................

睇黎Gc 一波未平 一波又起
未滿足到各玩家所需 又黎加價趕走人

Ser經常死 唔肯換好啲既伺服 賺錢賺到盡
唔諗點解一隻咁高質既game 短短兩年小左咁多人
未諗方法留人 / 挽回舊玩家
就一尾話比人聽自己貪錢

貪字得個貧
小雲

肯應機改pvp 未

十週年勳章(賀詞) 十週年勳章(截圖) 笑傲無雙 忍影世界 玩過星曲WEB

GameCyber GameOver

十週年勳章(賀詞) 十週年勳章(截圖) 笑傲無雙 忍影世界 玩過星曲WEB

你D乜野背包擴充 唔出永久 鬼有撚人買咩

過去十一年,服裝質素每況愈下,乜7都交由原廠處理,幾個月都解決唔到遊戲漏洞、系統問題。

每個淨係識上來問有咩物品想放入299/399點抽,每次點品出錯/有bug可以即時維修,例如屍新娘一出有bug,會解曬所有技+之後加品到技,第二日就可以即刻解決。

玩家舉報伺服器問題就視而不見,舉報玩家bug就覆交由原廠處理,然後幾個月都唔再跟進,就算玩家再追,hea覆完玩家就當完左件事。

Chris 同 Ming 2條友 GC入面玩家回報乜都唔睇清楚,一尾9抄標準he’s 覆玩家,可以連覆幾次同一個答案,唔知道以為同緊電腦回報。

十一年加價都算合理,但每次諗起出糧俾Ming & Chris 就一蚊都唔想俾。

Btw,有無人有王澤喬先生直線電話/email?

唔叫你減價都叫偷笑啦

回覆 Treaty 的帖子

GC:意見接受 態度一樣<copy你地算>

回覆 aexmak 的帖子

屍新娘BUG都係交原廠架啦...修正速度如何都唔係GC可以控制…
所有問題, 所有BUG, 基本上所有野都係要同原廠回報...
好聽D講,GC係代理商…
難聽D…GC咪又係幫原廠打工

所以大家有咩問題意見,都歡迎回報~~
我地係好樂意轉交比原廠~~~
要送獎勵,要送野我地都好樂意~
基本上只要唔好煩到原廠…又或者獎勵唔係太過份…大多數都會批

改PVP…唔好話你地提啦…
第一日我已經反映比原廠聽…
一係就覆話要PVP可以去雪地~
一係就話PVP場係一個休閒地區,唔會去改~
一係就話其他國家反對

點品加價其實有幾大影響...有幾多人會係商城買點品…
真係要買既,都已經買左啦…又點會等到加價先黎買?
還請各位大人高抬貴手…小雲都係做樣交功課~~
大部份都係加10%~
係「友誼的翅膀10個」這些平價點品,名義上叫做加20%…
加1點不如唔好加…更何況加唔加都無人買…

———————————————
唔洗用料的防爆 <~同人收啦
升人LV藥 <~我試下有無可能整3倍/4倍經符…(可能性都係不高…)
減升LV經驗的道具(e.g. 減半經驗) <~減經會影響成個系統…可能性係0
強化等級護符 <~即係點
超級卡盒(入翼唔會消失) <~整唔到

回覆 官方小雲 的帖子

咁叫你地直接俾原廠聯絡又唔俾,究竟所謂交由原廠決定,係有交定無交邊個知?

nostale高質驚LUL

官方小雲 發表於 18-7-12 01:55 PM

屍新娘BUG都係交原廠架啦...修正速度如何都唔係GC可以控制…

咁個點箱放咩比人抽你地有冇得決定?
個商城放咩比人買你又有冇得決定 ?

個商城同點箱D野,十年如一日
可唔可以唔好再出寵經
商城就放下新野
我玩外國ser個陣見到有好多香港ser無既物品
呢堆咪可以放入去比人買

個商城本身已經無野好買,你仲話抽80次399抽稀符
我都唔明D人點先用得哂個3萬2千點
可能買哂全頻同箱,你當我地過量產出掛???

你不如整好個商城先話我地過量產出
依家唔係我地想買幾百set全頻,而係無野好買而被迫要買
就算加左價都只係會買全頻架咋
唔係點用得哂個3萬2千點?

官方小雲 發表於 18-7-12 01:55 PM

PvP 唔改舊 唔肯出新 ,
乜雪地可以做到自己fd 1打1咩? 雪地有人名比你針殺咩?
比你針果啲族 同你同一個營地 你可以打佢咩?

小雲 你講出黎果陣 自己有無笑

依家夢之人數一日不如一日 就係因為你個pvp 唔改 唔出新
一尾比垃圾加技bug安打

再咁落去 我諗你連呢份工都無埋

回覆 Treaty 的帖子

唔係我講, 原廠係咁覆...
我夠知好多野唔知整黎做乜…
我夠知大家都好想要PVP...

我都好希望黎緊下一次更新可以刪安區/新PVP

但係好似最近「法布尼爾入侵事件」個活動咁
SER2有班人用低LV入去洗活動~
Ingame寫明70級以上先打得,
就算70級以下比你入到去打,都係無獎勵派既,佢地都係要去洗
件事傳到去開發到…咪又係以後都無得攪…
取消得獎資格,打算息事寧人…
咁都重要迫我地同原廠反映話唔公平…
真係當原廠傻的嗎…

海洋之夢 MySterY 單車男 比卡超 笑死人 無左好多金福(幾千點數)

三重星芒 發表於 18-7-12 03:12 PM
但係好似最近「法布尼爾入侵事件」個活動咁
SER2有班人用低LV入去洗活動~
Ingame寫明70級以上先打得,

海洋之夢 MySterY 單車男 比卡超 笑死人 無左好多金福(幾千點數)

好陰公 好唔公平

Now a day, players spent most of their times on Arena beside of leveling.
But the design of the safety area cause unfair and uninteresting. Lots of the players will get back to safety area when they nearly lose.
So ,players hope that some changes either as follow.
1. Delete the safe area.
2. Some more rule on the safe area. Player can't get back to safe area in 5 mins when the leave the safe area.
3. Some more rule on the safe area. Player can't get back to safe area until dead.
4. Create a new group Arena with 24 Hours with no rewards, just for fun.

我無比原廠?
你覺得PVP有咩想講,我唔介意幫你加落去…
我地從來都無權改任何野, 但一直都會如實反映意見
(P.S. 我英文唔好,但我諗原廠應該明我講乜…)

「法布尼爾入侵事件」件事我講返聲Sorry...
事前我地估計唔到玩家會用70級以下角色進場挑戰…

營運團隊會與原廠討論後,再決定日後會否再辦

回覆 官方小雲 的帖子

下次消費活動係幾時

回覆 忘戀 的帖子

我諗最快8月1日
但亦可能延後~

官方小雲 發表於 18-7-12 03:49 PM
回覆 忘戀 的帖子

我諗最快8月1日

我打漏佐,係“自選”消費活動先岩

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-3-28 04:56 PM , Processed in 0.045599 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存