2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 寫我生活(網誌分享) 在監房的日子
返回列表 發新帖 回覆
樓主: 壞壞小孩子
go

在監房的日子   [複製鏈接]

講真........睇完真係好怒
妖......咁樣係可以告個bo....邊有得咁嫁...莫視人權wo
快d打去d報紙雜誌社..登晒d衰野出黎啦

從未想過這樣的生活,
今天已是很幸福了

3條友死左-.-? 你咩林巴... 沙咀D野係咁多間之中果多最好味-.-  你入過沙咀 你都知X屋
你等過介 令出世紙果度D野同狗飯沒兩樣.....DCR又比丫SIR玩到傻仔  係高地元同拍正果D好厓<---唔知你明唔明.....因為有3個人死左我先咁有興趣想問你.,....
聽你講一年前  姐係你都好新-.-  而DC都比之前... 叫好左好多.........步燥 早燥 食飯 應機  天行SIR仲係度同德SIR... .就間宜係DC既惡夢.......
乜都好過之前啦 因為D丫SIR換哂....係你果其...會唔會有人跳樓....同埋樓主 你係DC要6隻先走到既話...我諗你都幾大獲下........ 不過我好同意你一句.....我之前都係好曳...TC DC 都入齊.... 但係人越大越會識諗......做一個乖乖地既正常人 得閒蒲下 去同女朋友 朋友玩餐  正常時間返工 偖錢 係開心過出黎玩D生活好多........你出左黎一年 姐係應該岩岩守完呵噹 唔好再曳返啦-.-  哈 .........

仲有-.- 大王超多年前已經係(利之角) 我中文差唔好介意    之後再過介赤柱......點解我會知-.-? 因為青少年會有一次係去防問佢 不過佢太COOL 個丫SIR 最後搵左弟二個殺人反出黎講解之後感想........連我果其都見唔到佢-.-  你地點會見到.......
我之前都係土瓜灣大同你一樣......所有野都係士瓜灣開始 士瓜灣中止.......... 我而家搬左啦 唔知仲有冇熟人係度啦...冇返去太耐

[quote]原帖由 《少東》 於 2009-6-26 12:42 PM 發表
3條友死左-.-? 你咩林巴... 沙咀D野係咁多間之中果多最好味-.-  你入過沙咀 你都知X屋
你等過介 令出世紙果度D野同狗飯沒兩樣.....DCR又比丫SIR玩到傻仔  係高地元同拍正果D好

死, 打左成篇野冇左tim

你係唔係問緊我呀, 少東?
我係 ya 年代的, 唔係 dc, 我走左好耐了~
個時, 天恆係ya 左班的頭, 唔知我係唔係同你同年代喇.

乜D活動咁無謂既...
唔係覺得感化下就夠架啦咩??

我睇到你 話出左黎一年麻    ...乜一年前天行 仲未走咩-.-.....

原帖由 《少東》 於 2009-6-26 12:42 PM 發表
你等過介 令出世紙果度D野同狗飯沒兩樣.....DCR又比丫SIR玩到傻仔  係高地元同拍正果D好厓

你指郭華德 ?? 我同佢而家間中都有食下飯丫
其實入去咪當渡假...出返黎先後悔者

原帖由 不原透露 於 2009-6-18 02:24 PM 發表

我做kitchen, d 野食, 有味精的.. 可能你食唔出..
只你睇下邊班當席. 有個師夫特別求期.... 有個特別用心整野食.
你當時入去係 邊一個組別? 我唔記得專稱了 , 我係 19-25.. 個個級別...
你呢?

你19至25? 受j仔 s 定ya?

原帖由 壞壞小孩子 於 2009-6-28 03:00 AM 發表

你19至25? 受j仔 s 定ya?

我係 ya.~

最緊要自己唔好放棄自己呀 加油
唔好理出面既人點樣睇你  最緊要就係自己睇好自己 唔好受人影響
你要比你知道 你係得既!

原帖由 不原透露 於 2009-6-29 01:08 PM 發表

我係 ya.~

你咩numbers 開頭呢?

嘩... 唔講得~~ ~ 希望你明白~
我也不知你來歷喇~

原帖由 壞壞小孩子 於 2009-6-28 02:57 AM 發表

你指郭華德 ?? 我同佢而家間中都有食下飯丫
其實入去咪當渡假...出返黎先後悔者

估唔到我『盲中中』上網四圍遊,又咁橋俾我撞中呢個論壇,又咁橋俾我見到自己識得的伙記個名,又咁橋俾我見到你地響度討論以前響DC既回憶。
呢樹有人形容我地做『PK SIR』、『垃圾懲教職員』......等等字眼。我明白你地心態係乜,其實用某個角度去諗,呢樣野都算係我地做職員既成功。起碼......你地認為我地PK、垃圾之類,即係証明你地好抗拒我地,好Ⅹ憎我地,自自然然你地就唔會再想衰返入監房,再唔會想見到我地,係咪?
礙於呢個係一個論壇,我唔能夠講太多關於部門既內部事情,包括人&事,網上世界咩人都有、咩來歷都有。我只能夠講,時代不停進步,監房好多野都變左,而家有好多你地所講既恐怖野,已經愈來愈少發生。我帶過有D小朋友......甚至同我講過覺得而家根本唔似受靶,似渡假多D,只不過刑期長(TC),時間難捱,冇左自由先係最辛苦。<------千真萬確,我人格保証的確有學童咁樣同我講過,我身為職員都唔知點俾反應至好。因為佢唔覺得太難捱,即係間接鼓勵佢會有機會再衰返入黎......唉。

希望你地當中如果有人係『受』過既......,明白唔係每個職員都係咁變態,同埋職員當時點解要咁做,最終目的係為左乜先?有D職員處事可能過左火位,但事實又係你地曾經觸犯法例,俾法官判左入黎,而唔係我地拉你入黎捱的。要食飯,點都要找數,做人亦一樣,呢個道理永遠唔會改變。總之,做每樣事情,先諗清楚後果,值唔值得再衰,再見返我地?

原帖由 不原透露 於 2009-6-26 08:44 PM 發表
你係唔係問緊我呀, 少東?
我係 ya 年代的, 唔係 dc, 我走左好耐了~
個時, 天恆係ya 左班的頭, 唔知我係唔係同你同年代喇.

聽你講野,感覺到你已經大個仔左好多......,相信你應該重新做人了,對嗎?
希望你能夠繼續生生性性,行老正撈個盤滿砵滿,唔會入黎老鬼監房見到我吧,哈哈。

原帖由 ghostsking 於 2009-7-4 12:30 AM 發表

聽你講野,感覺到你已經大個仔左好多......,相信你應該重新做人了,對嗎?
希望你能夠繼續生生性性,行老正撈個盤滿砵滿,唔會入黎老鬼監房見到我吧,哈哈。

哈, 我一向到係正行. 只不過有個低b 法官判我入去. (九龍城的法官)
連裡邊的高級主任問我點解會係度.......佢地聽完到覺得我唔好彩...~
so, 我到算係d sir 對我唔錯了...... 好快俾我走了.
連d 更新主任, 我出來後, 上我公司搵過我一次之後, 到冇再搵我. 我成間公司係度~

原帖由 ghostsking 於 2009-7-4 12:24 AM 發表

估唔到我『盲中中』上網四圍遊,又咁橋俾我撞中呢個論壇,又咁橋俾我見到自己識得的伙記個名,又咁橋俾我見到你地響度討論以前響DC既回憶。
呢樹有人形容我地做『PK SIR』、『垃圾懲教職員』......等等字眼。我 ...

哈, 你好呀, 雖然我唔知你係邊一個. 我沒有憎你地, 只係覺得, 有d野, 唔係個個入去到係衰一d 好大單野. 我的cases 係商業商標問題.
而入左佢, 打過我的, 我當然記得, 我試過出番來之後, 早上去食早餐, 撞到個sir, 我同佢點頭, 佢食食下早餐立即走左....怕左我咩..
當然個條sir 有打過我喇, 仲要佢當時唔係佢leader我個team... 之後發生左d 事去左守 main gate.... 真係報應..~

之後有一次出駕車去我女朋友度, 見到一個dc sir, 佢唔應得我喇, 係度洗車....~ 早排你 荃灣, tst 到見過好多sir.
but, 我冇叫佢... 因為冇需要喇...~ 認到就點個頭.  我到明白有時你地打到咁勁係有道理, 有d 小朋友真係唔識死既.
我也只可以認我當黑~ 裡邊有d sir 係好. 只係每個人點睇佢地的說話, 明唔明白佢地的意思.
你地唔打, 佢地到係唔聽教既..  我明白.
但... 有d sir, 巳經肓目地打... 有冇事到打, 就有問題喇~
老實講句, 我當時入去, 我比咁多稅, 係比番你地打我.. 真係好有問題...
個個sir 的名我到記得. 有好冇唔好...

唔知呢位sir, 識唔識沙咀個pe 主任...之前衰雞姦學同個個cases (有上報的)....你點睇?

原帖由 ghostsking 於 2009-7-4 12:30 AM 發表

諗諗下, 我會唔會識你呢? (識到大家唔好係度認大家, 費時大家到麻煩, 講多少少, 大家到估到就ok 喇)
我當時係 ya 的~~
依家巳經放低左件事, 有時到會諗番起~  發下夢呀~
我到出番來睇左好多錢e生, (心理, 同 e生) 因為d 關節勞損了
相信你應該重新做人了<---- 我真係一向到好正常, 只係我當黑俾佢判入來的~~ 慘~

原帖由 不原透露 於 2009-7-6 12:11 PM 發表

諗諗下, 我會唔會識你呢? (識到大家唔好係度認大家, 費時大家到麻煩, 講多少少, 大家到估到就ok 喇)
我當時係 ya 的~~
依家巳經放低左件事, 有時到會諗番起~  發下夢呀~
我到出番來睇左好多錢e生, (心理, 同 ...

呵呵,你放心,你同我一定係互不相識的。事關......我未做過DC,我只做過歌記。
你講那個PE主任單野,我當然知道邊個&知道發生咩事,恕我響度唔會討論某些同僚的是與非,如果你真係要問我感想,我只能講四個大字:空穴來風。
你提及過話你衰入DC既原因,只係因為一D小事、個低B法官判你的、你當時西黑......等等。原則上黎講我冇野話到你錯,只係我覺得直到今時今日,你仲未真真正正去睇化呢個世界,法律從來都只係幫D有錢人架啦!檸檬搵人頂包妨礙司法公正都唔駛受靶啦。如果你識得向好果方面去回顧呢件事......,沙咀果半年,就係上天賜俾你一個磨練人生既好機會(even你呢單真係如你所講係一宗冤獄)。果三個『S』,你應該永世難忘吧!你就係知道衰左入去,你經歷過咁撚難捱,咁撚地獄既地方,你就更加唔會俾機會自己將來再衰,係咪?雖然當中好多受過DC的,依然死不悔改,依然要recall返去,甚至衰埋入TC、做黑手YP仔等等,或者又換個角度睇,佢地早就選擇左條不歸路,人生要一半時間響監房渡過,外面個世界反正都岐視佢地,放棄佢地,入到去監房先可以搵返真我。可惜的係......佢地失去左人生最寶貴既青春響監房裡面,出面有咩花花世界佢地又冇份享受,屋企人瓜老襯又要同監頭申請奔喪又要睇人面色,有乜謂呢?
好似你&樓主既經歷,果半碌沙咀地獄生涯,真係唔係好多人感受過,你地作為過來人,一定會更加懂得以前事為鑑,珍惜目前。事情過左去就由得佢過去吧,你係唔會完全冇得著的,right?

p.s.恕我響度講咁大堆無聊廢話,我都係做返我角色所應該做的事,如果有十個人睇過我篇野,當中只得一個人贊同,我都會覺得成功,呢個阿SIR值得做落去!哈哈!
已有 1 人評分Good 收起 理由
LuNg + 1 感謝分享!

總評分:  Good + 1   查看全部評分

‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-27 01:54 PM , Processed in 0.044168 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存