2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 動漫專題區 Bleach 死神 【BLEACH死神同好會】
返回列表 發新帖 回覆
樓主: 神部達爾
go

【BLEACH死神同好會】 [複製鏈接]

Originally posted by 失戀女王 at 2004-10-28 09:44 PM:

請問這是FULL VERSION嗎?有沒有ED?我比較喜歡ED:P

FULL VERSION版的op orange range還未公佈的說呢~~

而full version的 ed是有的~~
~~ Life is like a boat ~~

順道送上歌詞就是了~~

openning
ENDING

大家有沒有發現一樣野~~~
不知是巧合還是故意~~一護的名字原來是很有趣的~~
ichigo = ichi + go = 一 + 五 = 國語發音 一 + 護(五和護差不多==+)
就連一護仔的座號也是1 + 5 = 15呢~~

Originally posted by 神部達爾 at 2004-10-29 01:28:
大家有沒有發現一樣野~~~
不知是巧合還是故意~~一護的名字原來是很有趣的~~
ichigo = ichi + go = 一 + 五 = 國語發音 一 + 護(五和護差不多==+)
就連一護仔的座號也是1 + 5 = 15呢~~

草苺的日文發音也是ICHIGO~XDDD

呢套漫畫直頭係正啦~
我睇過好多次!!
次次睇都係咁正~
我e+就係買呢套漫畫又再一次行左入貧窮線= =+
不過唔緊要\"/
有得睇呢套咁正既漫畫~
破產都值啦= =+

不如叫板主開個BLEACH死神同好會啦~
我地個個都咁鍾意呢套漫畫!!

剛發現了一奇怪的東西

這東西就是一護的虛面具了~~~
(昨天由第一期開始重溫的時候才發現的~)
當每次虛的面具替一護擋下了一次致命傷時~~
很明顯面具上間紋便會多一條~~
初時只有兩條...= =

但和戀次對打重傷後便多了一條....= ="

之後再和劍八對戰後重傷便又多了一條....= = ""

(但以上的兩場惡戰,要不是有這面具...一護已經死了~)

從這些線索..我得出了一個結論...就是
每當虛的面具替一護擋下一次致命一擊時..便會進一步侵佔一護..
當整個面具也佈滿間紋時..一護便會成為虛...
我是這麼想的~~不知各位的意見是如何呢~

Originally posted by kui0202 at 2004-10-29 12:33 PM:
呢套漫畫直頭係正啦~
我睇過好多次!!
次次睇都係咁正~
我e+就係買呢套漫畫又再一次行左入貧窮線= =+
不過唔緊要\"/
有得睇呢套咁正既漫畫~
破產都值啦= =+

不如叫板主開個BLEACH死神同好會啦~
我 ...

這個很好啊~~但要有人開...才行呢..==+

Originally posted by 神部達爾 at 2004/10/29 12:42:

這個很好啊~~但要有人開...才行呢..==+

就你開啦~
你對死神咁有認識= =+

呵呵呵呵~~~你太抬舉了~~呵呵呵呵~~~
(我只是詳細地 read了這套漫畫而已~~ccccccc)
所有情節已經入腦了~~~
(這習慣有點那個....對於每套好看,有研究價值既漫畫我都會將佢進行深入研究~~)

Originally posted by 神部達爾 at 2004/10/29 12:55:
呵呵呵呵~~~你太抬舉了~~呵呵呵呵~~~
(我只是詳細地 read了這套漫畫而已~~ccccccc)
所有情節已經入腦了~~~
(這習慣有點那個....對於每套好看,有研究價值既漫畫我都會將佢進行深入研究~~)

咁你就好足夠做個死神同好會既主席啦^^
冇人好似你咁有認識喇~!!

我都試過深入咁多次~
但係總係冇你咁清楚~
分析能力的強弱吧!!~

不過老實點講句~
死神真係一套好好既漫畫!!
同埋我想問下你有冇死神個4集動畫呀~
我搵左好耐都搵唔到!!
你有的可唔可以放上來~唔該哂><

Originally posted by 6078 at 2004-10-28 04:29 PM:

漫畫封面係白色既多~~~

我想問你個簽名個係咩尼架~~遙同茜~~
有無得買同幾錢??

有得買我一早買左了=口=

Originally posted by 月別者 at 2004-10-28 11:35 PM:

那你要還是不要=-="""""" 是full的 我本人快慢都可以...只是覺得op太過怪雞了...

我都覺得有點怪雞
不過連埋歌睇埋套opening會有唔用feel=口=

Originally posted by 極真 at 2004-10-29 01:30 PM:

我都覺得有點怪雞
不過連埋歌睇埋套opening會有唔用feel=口=

o係 op 裡面
一護o係竹林內同一班死神打鬥果段加上果段music係好正ga~~

Originally posted by kui0202 at 2004-10-29 01:19 PM:

咁你就好足夠做個死神同好會既主席啦^^
冇人好似你咁有認識喇~!!

我都試過深入咁多次~
但係總係冇你咁清楚~
分析能力的強弱吧!!~

不過老實點講句~
死神真係一套好好既漫畫!!
同埋我想問下你有冇死神 ...

你有ge~~但只有bt....沒icq
BLEACH死神 04

Originally posted by 神部達爾 at 2004/10/29 12:40:
這東西就是一護的虛面具了~~~
(昨天由第一期開始重溫的時候才發現的~)
當每次虛的面具替一護擋下了一次致命傷時~~
很明顯面具上間紋便會多一條~~
初時只有兩條...= =
[img]http://hk.geocities.com/tsukino ...

分析得好好~
我都好認同~
但係我就唔明虛點解一次又一次咁救一護~
佢既目的又係咩呢??

Originally posted by kui0202 at 2004-10-29 02:33 PM:

分析得好好~
我都好認同~
但係我就唔明虛點解一次又一次咁救一護~
佢既目的又係咩呢??

因為一護的靈魂非常特別~~其靈魂的濃度可說是高得太厲害了~~
虛喜歡食靈魂~~食靈魂可以增強其力量
而且一護的靈魂還是死神~~可以說是虛的超級美食~~
當然這是其中一個說法~~

另一個說法就是一護不是普通的人類~~
從他得到死神力量開始~~到現在已經擁有可能已經超越了隊長級的靈壓
我曾經有懷疑過一護是不是黑崎一心的親生子~
有可能一護是來自屍魂界的....貴族後人.....
亦有可能一護是虛集團的甚麼大人物....
好多疑團......
[黑崎一護 的"特別"之處]
1)只靠自己的力量解開鬼道
2)化為死神後的斬魄刀比一般死神擁有的巨型
3)只有高級死神才可以看到的靈絡他也能看到..
4)由斬月大叔口中知道一護本身也有成為死神的本錢(死神力量)
5)靈壓的成長速度...快得可怕

[ Last edited by 神部達爾 on 2004-10-29 at 03:08 PM ]

Originally posted by 神部達爾 at 2004-10-29 14:57:

因為一護的靈魂非常特別~~其靈魂的濃度可說是高得太厲害了~~
虛喜歡食靈魂~~食靈魂可以增強其力量
而且一護的靈魂還是死神~~可以說是虛的超級美食~~
當然這是其中一個說法~~

另一個說法就是一護不是普 ...

在黑崎家族中,擁有高濃度靈力的人除了一護外,還有夏梨,而遊子能夠模糊地看見靈體(詳見第一期),代表她也有少許靈力,所以我們可以大膽地假設:他們的靈力是遺傳的。
既然靈力是來自父母,那就是父或母本身擁有高濃度靈力,但一心看不見靈體,那麼就只剩下一護的媽媽--真咲。如果擁有這麼強大的靈力,真咲可能是靈魂界的死神,在現世與一心相愛,因而生下的孩子繼承(甚至可能還強化了)了自己的靈力,也許能解釋為何斬月大叔說一護「本身就有死神的力量」,那死神的力量可能也是遺傳自媽媽。
也許會有人反駁真咲是為了保護一護而死的,所以沒有任何靈力,但請不要忘了,第三期中沒有明文說明真咲看不見虛,她叫一護不要跑到那兒去,可能她也見到個誘餌女孩子,所以才跑過去保護一護;而古蘭度.菲沙是不吃沒有靈力的人的,但真咲的靈魂卻被他吃了,那就代表真咲本身就有靈力吧!

Originally posted by 失戀女王 at 2004/10/29 17:18:

在黑崎家族中,擁有高濃度靈力的人除了一護外,還有夏梨,而遊子能夠模糊地看見靈體(詳見第一期),代表她也有少許靈力,所以我們可以大膽地假設:他們的靈力是遺傳的。
既然靈力是來自父母,那就是父或母 ...

講得非常好
但係點解真咲會唔同個隻虛打呢~
睇返佢個傷口~
好似佢冇變過做死神~更有可能佢冇打過就死係虛手上......
咁係咪黑崎其實只係好似井上,茶渡佢地咁係天生就有比常人強大既靈力呢?
不過夏梨同遊子d靈我就解釋唔到了~

Originally posted by 失戀女王 at 2004-10-29 05:18 PM:

既然靈力是來自父母,那就是父或母 ...

啊~~~~是喔~~~~~這個假設很好啊~~而且亦很合理呢
黑崎一心 是人間界的普通醫生  

[quote]Originally posted by 神部達爾 at 2004/10/29 17:42:

啊~~~~是喔~~~~~這個假設很好啊~~而且亦很合理呢
黑崎一心 是人間界的普通醫生  
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-1 10:10 PM , Processed in 0.045751 second(s), 16 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存