2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 仙境傳說 Ragnarok Isa:兩個角度「看」一個世界
返回列表 發新帖 回覆
樓主: 瀨戶1貴
go

Isa:兩個角度「看」一個世界 [複製鏈接]

望族俊少 該用戶已被刪除

綜合便利同這個post有以下猜測,

便利中報導Marco為一從事網上虛擬道具買賣而獲得收入人士,
我覺得Marco可不像普通機迷般沒有家庭負擔,
而是會有相當家庭壓力的那類人士
他每月平均賺到1.5萬作其生活費,
而且在報導中,他會意這份"職業"會一直做下去,
因此可看上在RO的東西對他愈來愈重要,也成為生活收入一部分,
相信很多人在生活和朋友上都很難抉擇吧...
特別是掛吉芬密穴的經驗和錢都相當豐厚...

最後,想對各位機迷說一句老話:讀多d書啦衰仔

Originally posted by nothing2002 at 2004-11-23 02:34 PM:
綜合便利同這個post有以下猜測,

便利中報導Marco為一從事網上虛擬道具買賣而獲得收入人士,
我覺得Marco可不像普通機迷般沒有家庭負擔,
而是會有相當家庭壓力的那類人士
他每月平均賺到 ...

對~~讀多d書啦~~~
仲上黎2000fun睇
*娃娃* 該用戶已被刪除

睇到第7頁懶得睇~雖然我唔係isa 不過睇完已經知誰對誰錯
個m乜乜話咩自己唔係個乜鳩公會都冇金仔 但係冇左金仔個會長 有乜鳩公會咩?
個乜鳩公會咪又係冇名聲 既廢公會 係金仔個會長幫你攪大佢姐嘛
自己本來有收人拳 冇神神退公會又入番 唔通成公會個個都有收人拳架咩
跟住開攻城個陣做乜要開個叫祝福既公會 仲有點解一開城即退公會?係咪知道你霸左咁多個位攪到公會冇哂人 守唔住 所以退公會?加上你個個人都係金仔到你先癢到你咁多人物既 你就算開 都開個金仔分會啦 你幫金仔守城 係應該既 你係人地個公會霸左咁多個位去掛機 一開城就即走就睇到邊個係25仔啦 你轉第個公會都算啦
但係竟然唔幫金仔守城!?幫人守城就係到話咩都要幫金仔 你又唔諗下
其實祝福依個公會 包括你 好多人都係金仔既 比你硬生拉走左 仲係到話咩要打生打死都係幫金仔 打到城又要比金仔 其實祝福依個金仔跟本可以講係金仔既分會 只不過係個會長做25仔背叛左金仔咁解

琴晚收倒風~原來~呢個帶頭大哥係第一次攻城戰既時間

同祝福公會既各人係食飯既時候~開左個重大既會議~

同容係......"今晚點打金仔"??咦~原來一早就想打~點解唔打呢?

原來係~費事第一次就落手太張揚~同埋當時FF-奔走行都話落g4

所以就取消第一次既"減金大行動"~但係戰略同之後既第二次攻城戰差唔多囉

本來諗住~放幾個人係我地公會扮幫守城~之後由得金仔比人攻左

再者就返黎攻返金仔~嘩~~~真係一個好好既戰略喎~帶頭大哥!!

仲有...點解帶頭大哥仲唔出聲既?

你再唔出聲會仲多人出聲~你唔解釋即係默認架喇喎~

咁唔好既...我都唔想只係得我地既片面之詞~

我都想聽下你有咩苦衷同理由~有理論就要講~

唔好係度唔講...但係ro又勁放暗箭喇~
*娃娃* 該用戶已被刪除

為SELL野~一貴佢比你更商人~
零零柒 該用戶已被刪除

晨早起床~~~~清新開朗~~~
零零柒 該用戶已被刪除

笑傲無雙

我覺得就算佢人品講到你講咁差~

你同佢都差冇幾@@~

你都係係到人身攻擊@@~

就算佢係玩暗箭~你都係似廣播機@@不斷唱@@

而且只係睇你呢段對話我覺得你只係明針對@@

第一句就on9 gap@@""

注:只睇你打的~我覺得的感受@@

如果你想人對你感覺好d~冇咁明針對@@~用多d好o既語氣@@

而且討論區咋~比人討論~接受不同意見@@~不過人身攻擊就...唔想多講@@"
只係你比我第一印象唔會好@@"
路過的甲路人 該用戶已被刪除

Originally posted by 零零柒 at 2004-11-23 07:02 PM:
哈哈...各位好
我吾係咩咩公會的人,又吾係ro的玩家,
關我咩事???
嘻嘻....
我係為左 on9 gap 先生而來的.
嗯...o向呢到應該叫佢一貴至岩...(哈哈...)
話說有一日我出去同d朋友食飯,聽到佢地講online game講 ...

閣下講野既語氣同內容,我諗都係果兩三位人兄或者其他一個可能性架jel
清高唔敢講,不過有果句講果句我係架
有d人屈到埋身,你話唔出聲既,轉頭會比人話默認既
加上你話有人放暗箭既,閣下名都唔敢留底,我又想知你果d又係咩明箭law

成日o向d同學面前話自己點叻點叻,可以控制好多人,問你又話你吾明嫁啦..
我同人講自己點叻點叻?可以控制好多人?
叻,不嬲都話唔係用黎自己讚自己既,而且控制人呢d咁麻煩既野,似乎留返比你啦,我懶,冇咩興趣~

成日鐘意口同鼻咬,可能真係讀書讀到傻左啦....
我出名唔讀書架喎...一定會傻左啦

其實on9 gap 我地吾係想趕絕你,只係想你現實d傘.吾好成日好似上帝咁啦,
o向學校睇咸網,俾人小,無朋友,做上帝..其實都吾係一件咩大件事,最主要係
原來你所謂果d 咩咩我地吾知嫁啦

Originally posted by 零零柒 at 2004-11-23 07:02 PM:
哈哈...各位好
關我咩事???
嘻嘻....
話說有一日我出去同d朋友食飯,聽到佢地講online game講 ...

首先,相信呢位人兄應該唔熟珠海書院圖書館。
試問所有電腦都對住管理員個邊,要睇咸網,談何容易呀。
仲有,一貴佢返學無次準時,邊有時間去圖書館呢?
你唔信ge,咪可以問明仔個班你話ge人囉。
佢地都知一貴出名唔返學ge。

我唔知閣下係唔係珠海學生,不過如果你係知明仔個班人,都可能響珠海讀過。
唔知係唔係師兄囉,可能都畢業做緊野。

呢篇文章針對住一貴,相信你既然衝住佢黎,但又唔會話作出咩回應。
你又話一貴運用好多新聞理論,但我相信你都套用左唔少理論呀。
可見閣下你都唔差喎:O.o

寧得罪君子,莫得罪小人
君子坦盪盪,小人長戚戚
只講針對別人而說話,但不敢作回應的,是那類人,就由各位定斷啦。

Originally posted by *娃娃* at 2004-11-23 05:14 PM:
= =好火~打左20分鍾既野自己del哂...又要再打\./"~
         我依家開始發表白痴理論啦= =吾鍾意睇吾好罵我丫>﹏<!!!thx

想講返金仔既城果件事先啦^^果日我都係度~長情吾記得lu= =但 ...

呃...對於呢一件事~其實我都講左好多次= ="
我係冇要求過祝福比個城我地既...就算第一日攻城nn話佢d會員想打城
我都有叫佢地去打~因為我知佢地個會同我地個會係兩個唔同既個體
至於佢有冇話會比返個城我地~我都唔理喇~因為由頭到尾其實我都聽唔少
有好多人話佢地會比返個城我地~但係我都係咁同佢地講
"算喇~比都唔要喇~我地唔夠人手就要認命~唔好求人地會幫我地~"
但係我只係覺得~~祝福冇義務去幫我地~但係nn有義務去幫公會姐~
因為佢有權利去掛我地密穴咁耐~就有義務去幫公會守城
但係如果佢唔想既都冇人迫倒佢既~但係會衰仔左d囉~
畢竟佢霸左我地個會咁多位~~仲要拉走左我地咁多個會員~成日密我會d人
叫佢地一齊走~奔走行~風星比佢叫唔少喇~不過都算~
真係比佢拉得走既唔要都罷~~~我只係想講...就算佢地真係比返個城我地
我都唔會要囉~因為我知要左就會好大鑊~因為我唔鐘意睇人地面色做人!

哈哈...各位好
關我咩事???
嘻嘻....
仲有呀...你上次吾係話要報警嫁咩? 做咩仲吾報呀,可能你想俾人打多一巴掛..

我好懷疑呢位先生係咪大學生~咁冇文化既~

最後果句...   
仲有呀...你上次吾係話要報警嫁咩? 做咩仲吾報呀,可能你想俾人打多一巴掛..

係咪即係恐嚇呀??????事實一貴講野真係幾直~有時鬧人都好勁~把口識噴火

但係都唔夠你招人身攻擊勁喇~一黎就on9前on9後~

不過算喇...就算人地on9你都唔好得幾多~不竟你都有d自知之明~

開個id都有個柒字~

2KF足球隊

此post加精
gillian0519 該用戶已被刪除
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-25 04:50 AM , Processed in 0.047762 second(s), 11 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存