2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 仙境傳說 Ragnarok Isa:兩個角度「看」一個世界
返回列表 發新帖 回覆
樓主: 瀨戶1貴
go

Isa:兩個角度「看」一個世界 [複製鏈接]

4:) 我們一起打王都有2個多月 請記起哪1個才是戰友 你不遲而別轉玩天外
相信~果時我點解唔玩ro係冇咩人知囉~但係奔走行一定知~
而家我可以講埋比你知~果時係因為你~同埋我男朋友我至唔玩~
果時我同你日日打10幾個鐘王~日日傾幾個鐘電話~我男朋友當然會唔鐘意
當時我同你真係玩到走火入魔~但係當我都發覺有問題既時候就要停喇~
我唔想為左一隻game而失去我身邊重要既人~同埋我當時要搵野做~
大佬~大王打唔飽架~都要食飯架~我屋企人見我日日係房打10幾個鐘機
可以唔出聲~但係我自己都頂唔順囉~~不過我唔玩ro既時候~我係有同你講過
只係你一聽倒我唔玩~第一時間只係諗起我地金仔個城姐~

5:) 偶時回來 請問金仔工會是哪人打理 奔走行嗎 可以問一下你所說的代理會長(奔走行)
我公會邊個打理其實都唔係咁關你事卦~可以話比你知~
我同奔走行係真實朋友~我地唔會好似你咁計較囉~
我話就話唔玩姐~但係我成日都有上返黎睇下~日日都坐係中央收豬証~
我冇咩點玩果時都有上黎睇個公會~只不過係會長a/c冇月費~
到左前2個月奔走行幫我入左點卡~我就有上黎~諗住整返好個公會
但係點知一上就見倒你好多分身係公會裡面囉~我話想踢晒佢~
係奔走行叫我唔好踢~驚你發爛乍~都算喇~我見倒都眼怨~
叫我上黎攪返好個公會~大佬~你咁多人係度~點攪呀~~~
因為果時我都知喇~養肥左你d人~到開左攻城你一定會借機會打我地
所以我都冇心機攪~因為果時奔走行撐你~我都費事為左隻game攪到我地關係唔好

6:) 你走了以後每每我打王時 你工會有會員說想跟來
我有否說不許,不是因為他是金仔工會會員,我要跟他組隊一起打嗎.
呢樣野其實...我答唔倒你~因為我唔知~不過同唔同佢地一齊打王係你既自由囉
你可以唔同佢地一齊打架~反正同你一齊打都冇著數既~
但係到我上黎睇既時候..係奔走行~風風~寶寶~金鋼佢地自己打
我未見過你出現囉....唔好成日以為冇左你就唔得喇~
睇到自己咁大~有自信係好~但係唔好過份自負囉~
係~~~我冇玩咁耐~可能你會係變左金仔一個幾重要既人物~
但係我好夠膽講句~當初...冇我地金仔~你都唔會有今日囉~
果時你打王團一散左~係邊個幫你四圍搵人?~~我!!
你一開公會~係邊個幫你賣廣告?~~我!! 當初打王~冇內掛~冇裝備~
唔係我幫你搵d人返黎~你一個人走去打毛呀~
我叫我d朋友幫你~你就係咁鬧我d朋友呢樣唔掂果樣唔掂~係~~~
可1佢地真係唔掂~~但係你可唔可以諗下人地感受~果d係我朋友黎
唔掂咪下次唔好同佢地打囉~我咁辛苦幫你搵人返黎~你就一邊係咁係面前鬧我d朋友
真係要個個當你老闆睇你面色至得咩~加美由佢地同你打咁耐王~
你有分過野比佢地咩????

7:) 一貴你說你將金仔由很低的工會等級一直變強 變至現在的22級工會
哪你除了每天是咁一個制 一直掛。掛。掛。工會等級外 有否為工會做過任何事
哈~~呢句都幾攪笑喎~係...掛機只係禁一個制~但係你呢?
人地一貴唔介意升唔倒99lv~都幫公會升lv~吸50%~但係你d人
果時話吸1%都話唔得~99lv果d又即刻拎返晒出會~或者只係為左掛寶既99lv
你咪願意付出少少囉~你果d分身只係為掛寶有咩所謂~其他人物~打手
一升到99就退會~~仲好意思話人地????

8:) 在7個人物中 有3個是我人物(當中包括鈴鈴,SEAMAN,小小)
呢樣你仲好意思講既~幫人掛?? 鈴鈴個a/c唔係已經變左你既咩?
你拎晒人地d野攪到人地話唔玩喇~你咁仲叫幫人掛~~~??
跟本seaman d人都係你架喇~我真係唔覺得seaman有咩錢~
佢都唔係常玩喇~~呢d我都唔理你喇~但係攻城當日~~~
呢d人去晒邊~係咪去左你果面幫你呢??? 果日我出到g4~~
竟然見倒自己公會既人係度幫祝福打完自己個城再幫祝福守埋城~
呢d人其實係咪真係我公會既呢??定係只係為左掛密穴而走入黎
但係實情係祝福既人呢???

9:) 說我人物在金仔很多 依致金仔軍力積弱 請問金仔在開放戰城的第一次中
被同盟會 風雲會3x~4x攻打中 我有否盡心盡力 力谷祝福人員回防金仔
為其守好 金仔可以守好城 這並不是我1個人的功勞 但有否想一下
是哪一個人士吹雞回防的

呢樣一貴都講左你佢同lok吹雞~你唔好成日講到自己咁有功有勞喇~
果日你只係打黎問我可唔可以借幾個人比你去攻城~我都話冇所謂
你話要去攻城唔幫我地守~我都好體諒~因為你自己會都有人要掛機~
我冇話過唔比你去攻~但係我地會已經唔夠人手~我都肯借比你~
都叫人地去同你打城~連我自己都有去~但只係冇同你組隊唔知你去左邊~
我冇迫過你話要你一定要幫我地守~仲有既係....係都識講喇....
一次~~~真係得一次囉~~都算喇~我冇所謂~
但係就係因為果一次幫我地守城~第二日就即刻要我轉你個公會圖~
喂~大佬~我個圖雖然係嬲打左少少姐~但係不竟都係由isa開咁耐用左咁耐呀
我地話唔想轉~就一句話我地過橘抽版~唔係卦?!?!咁都得呀~
咁即係你幫我守一次城就要將像徽我地公會圖既都比埋你??會唔會唔岩數呀
都算~~~我有轉~但係你地果時個圖太肉酸~奔走行叫我整一個
我果日整左個公會圖成日~整左個幾靚既出黎~用左一日~
但係好多會員話唔想轉~我都話唔倒事架~~~咁梗係要理返我會d人重要喇
我覺得咁樣你地好霸道囉~~~你公會d人有權唔幫我地~但係....
點解會係話"你公會d人"既??你本來唔係我地公會架咩??
你開個公會做咩?? 咁你係我地公會~但係你又開個公會~
都冇所謂~但係點解會叫晒我會d人去晒你公會呢???都算~~
我迫唔倒佢地留低~因為你果面太吸引喇~~又密穴又虔+7裝~
咁係咪即係變左...利用完我地公會就自己開個公會打城呢??
我比你咁多隻人係我會掛咁耐...係為左咩呢??一次守城???
但係幫我地守一次要我地轉圖~守第二次咪要我地散會?!?!

10:) 我開了祝福新工會 並不是我25仔 我本來便是乜九工會的
你沒可能不知道 我清理乜九再開祝福 難道有問題嗎
好心你喇~死雞撐飯蓋~你個乜九公會...果時有d咩人?
你自己果唔知幾多隻分身+ss+番茄+鈴鈴同d只掛不上既幽靈人士果幾個人仔咁大把
多數都係你自己d人黎既~你解公會重組??咁點解唔一早重組呀??
點解要等咁耐呢??你要重組點解仲要入我地公會霸咁多位掛密穴
但係一開攻城就即刻開個會??  大家心裡有數~你點講都唔岩數喇!!

11:) 凝雪小姐 你知道嗎 受你恩惠的 我可說是很早已還清
呢樣我真係唔係幾明??我唔係要你還d咩~但係....真係守一次城就要我轉公會圖
你係還左d咩比我呀= =?我真係r晒頭~我相信...每一個人入公會~
唔係個個公會都有城卦?!?!但係都肯努力幫公會打城?係點解呀?
因為又受左公會恩惠??我相信唔係卦?!~~~

12:) 更可以說是受你恩惠的可能在祝福只有1~2人吧
你回來沒清楚說一句 是不是有心玩
便要求數十位玩家為你打生打死 這點對大家都不公平

我講得好清楚喇已經~我話過~我上黎係整返好個公會守城~
可能你睇唔倒喇~~都算喇~呢d少事黎姐~我係冇心玩ro
但係我有心攪個公會囉~就係咁簡單~仲有..你唔好老屈呀~
我唔係要你成個祝福黎幫我~~果日係你自己打電話比我先
同我講~"我地開左個公會幫你守城呀"咁樣架~~~我亦都冇話過要你還d咩比我
唔好屈我喎~~我只係覺得~一個公會~一個會員~比佢係度掛機係應該~
但係會員幫公會守城都係應該~當你唔再係我會既人既時候~你唔幫我
好應該~你果日同我講話你會既人想打城~我有叫你唔好打~要幫我守城咩?
你有冇講過呢d野比人知呀??果日我點同你講~~我係話....
"你地去打喇~~冇咩所謂~你地會都要打城架嘛~~"咁樣
嘩~~~~你真係姓屈架喎~~~我咁都叫倏要你地幫我地打生打死?!?!唔係卦
你一定又係咁同你會d人講我地喇~又放二連矢

13:) 在第3城戰中 大家說我沒幫金仔守城而致失守
相信這點我在第3次城戰前的一天以向奔走行已說得好清楚
nn同佢戰友在城戰當天不會上線幫守城 這句都在工會頻出現過
亦有工會人員回答 下 ~咁咪少左好多人
大家可能問我點解吾幫金仔守城 我只係可以咁講
1個跟會長,副會長是熟朋友 說了數十次希望取得收人權力的我
到最後亦沒有收人能力 如果發生在大家身上
可有會被冷漠的感受 或好像被當作外人看待一樣
城戰開回 我盡心為金仔增加人手 如臥月 ss武僧 等人
每每我想收他們都收不到 要叫奔走行來收 是我不夠資格收人嗎
還是會長不希望我有此能力呢 到現在我都不知道

第一~唔係第三次~係第二次咋~~~你唔好講錯~
第二~我知你講過你唔會到~我睇倒~我都話冇所謂~最多咪失守~其實預左
第三~你唔好成日講d唔講d喇~我係有比收人權你~只不過係你有收人權果隻人退左會~~~咁再入返會梗係冇收人權架喇~我又冇理由日日睇住你個人有冇收人權架~
我連你隻人退左我都唔知~呢件事~其實好多餘~點解你唔同我講叫我比多次你~
仲有,你唔好小提大做喇~咩係叫左我十次都唔比你~你叫我第一次我就有比權你喇
我覺得你有d借提發揮囉~少少事..一個收人權就足以令你放棄我地公會
有情有義都有限喇~當你係外人??你咁都講得出~係外人我一早踢晒d人出會喇
我駛理你感受?我駛驚你發老皮??有腦都諗倒喇~成日都有人問我點解你咁多分身係度
點解唔學藍幻咁~我都唔知點答佢地
第四~臥月你唔好提喇~~初初係人地話想入我地會多d咋~係你同我講架~
仲有..果日為左收人權件事之後~你即刻係咁叫人唔好幫我地守城~
幫你地攻城~係咁叫我會d人唔幫我地幫你地~仲講大話~
話我地果日夠人手~所以叫佢地唔幫我地守~果日明明個個都知我地好少人
你都識講喇~~"下 ~咁咪少左好多人"呀~~~你真係咁既野都講得出
ss武僧 我真係唔知邊隻係佢既~但係我只係知道~我未見過呢個人出聲
亦未見過呢個人係攻城戰上黎~係咁多!!!!

14:) 我敢說一句 我祝福工會到現在的會員 沒1個說我自私,賤格
呢樣仲易明喇~~你試下將所有事講晒比你班會員知喇~
唔好成日講d唔講d喇~講到自己幾偉大幾好幾好~自己d衰野就收埋係夾萬~
你叫埋你會d人上黎發表喇不如~叫佢地上黎睇下好冇??
我冇所謂呀~~~我講既所有野都係真既~你係有幫我掛機~
我幫你掛呢??冇咩??掛機呢d少事~你都識講喇~禁個制就係~
我叫你地幫我會打生打死~你會唔會係老屈呀???????????

15:) 要說到話我打金仔
可以說的是 金仔當時被風雲會打下 而一眾金仔就往南下打同盟會
我想請問一句 為何金仔不打回自己的城市 要轉打同盟會呢?

果日我地會好少人上~我落左g4~一落去就見倒.....自己會既幾個人去左幫祝福打自己個城~都算喇~~~一早知你地係fd底喇~冇咩所謂~個城本來係你地既~我都想比返你地~果日我冇位坐...一坐低一上就見倒個城比人打左~
當時我地金仔...一隊人都冇~~即係12個人都冇~~人地風雲會3x人係入面~點打呀
知道冇機會就梗係去打第二個城喇~~~仲有~我地唔係打同盟~係打美眉~
唔好又講錯喇~你記億力真係好差喎!!!

凝雪 你同我打機打左咁耐 冇理由吾知打王分寶係掛隊掛
排到你 出歐冠 邊有得怨 羅左就發老西
個時 seaman都有話你 不過叫話你係女仔 由佢

我認我當初自負 但之後都改左 吊都吾吊下人

請問係邊個教你掛龜島 邊個幫你掛練金 武僧 牧師喔
個陣幫你掛都吾少 我冇話過我幫你掛機要求係d咩
記吾記得糕仔 幫佢掛3隻牧師 到90級 借用你密穴你都有份收錢加
你話你幫我搵人打王 打王分寶個陣你冇份既
你話我發爛渣 你冇咩 你打打下咪又係咁
拎左歐冠 吾信氣 咁冇計加播 一路話左排隊
你之前 歐冠累你吾見錢慣人咩事 再拎多個個陣就發俾4

你話你有朋友係工會 咁我地冇朋友的嗎
你同奔走行係朋友我知 但你識吾識邊個係好想幫你含
佢同你好熟咩 你問都吾問人一句 自己羅左英雄頭盔去做
嘩~ 你都好爽 小豬証真難打播
人地晒左成個月慢慢儲 你一句吾該拎左去做
勁~  
你係為金仔好既 當初話想大家一齊努力 轉左工會圖
咁望落多人D
你就吾會吾肯啦 轉工會圖依d小事 圖俾你自己去做埋 我地
跟住轉 之後件事呢
你想守好城 咁都應該符出下
我地收人收到隻jack咁個時你又做緊咩

我都想問 點解你地俾風雲會打左之後吾打番佢 轉左落同盟會打
我地轉戰風雲個陣 只係見到金仔既人小貓1~2隻
吾會係想搶2個城咁威掛
但又最後個5分鐘又好明正言順咁番晒黎打石
係咪我話俾番個城你地加   我吾覺我有講過 個時仲要大家係網吧
我地要打金仔 個時就吾打惡卡啦
你都好偉大啦 我地打城個時 吾幫手但被人打 就吹雞
你話我之前吸你密穴長大 受過你恩惠
咁問一句 你吾係到個陣 金仔我有冇出過力
我錢 物品 出吾少 你要計恩惠 我相信很早以還清
你話打王初期我汁晒d野 個時好似我都有俾你
+7乜乜 +7物物 都係個句 話我利用你
咁你呢 咪一樣利用我 幫你掛機仲要吊我有機心
我冇說話好講 仲要話我拎你掛番黎既野 俾個good你

本人咁對天發誓 幫得人掛機 未拎過任何人1件野
仲要含血嘖我 幫人掛機之後 人地吾見晒d野 講個名黎聽下
我都想知係邊個
亞Roy被人爆acc都查到係佢熟朋友做
本人行得正 企得正 有証句 先拎出黎講

上線 收人收到碌能咁

你所指我人物退左工會再入番
先冇收人能力
我想話我個時 係postion 3 封號係空白
我冇退個隻人加
一路我都係工會 我講過幾次 電話亦有同你講話我想要收人權
但此終都係冇 而一貴個朋友 什麼戰地記者反而有
o shit 一個掛機吾幫手就有 一個幫你攻守城 就冇
我寫個服字

16:) 金仔被攻陷轉了風雲會時
我祝福是在惡卡城力戰中 如果我要打金仔 我需要打惡卡嗎
難道惡卡比金仔易攻?
我們打惡卡時 惡卡城都有轉了祝福城數次在來回戰事中
我看見金仔城變了風雲才轉戰風雲 當時望族亦有幫忙

你打惡卡~點解唔繼續打落去??你打唔倒惡卡就返黎打我地城??
你係返黎幫手定係返黎打我地城呀?望族就真係幫手打~~~係呢度講聲多謝唔該晒先
因為果日其實一上去我都未行到去公會就見倒失守左~
但係望族幫我地打返一次之後就叫我地打石...比返個城我地~
但其實果日我地真係冇人~跟本唔夠人守~攻倒都冇用~再次失守之後~
我地再攻入去~攻多幾次都唔得就決定放棄~我叫人去打美眉~
但係奔走行話要打返風雲~點解?!因為果時奔走行話~~~~望族同祝福幫我地一齊攻入去呀~~~但係當時我冇理佢~點解?!?!因為...我同佢地講....
我地唔夠人就要認命~唔夠打就算~唔好要人幫手~我知道~就算你地真係幫我地打返個城~我地公會之後會更加唔好受~嘩~大佬~~~你幫我地守一次城就要轉公會圖
幫我地打返個城~~咪命都要比埋你?!?!!!好喇~咁我就算喇..坐係度同冷傾計
話唔想打~咁冇喇喇有人話...攻返喇~快d入黎打石喇~~~~咁~
我都冇去~只係坐係美眉出面同冷傾計~~因為我跟本唔想要你地個城~
都冇諗過要你地幫我打返個城~只係奔走行佢地信你~以為你真係咁好人肯幫佢地
但係我點會唔知咩事~~~我同公會幾個人都已經好冇引咁~有d人都off埋line
最後~公會戰完左...你第一句係同我講咩??你仲記唔記得???
你擰轉頭同我講~~"yy,叫你會d人入我會喇"~~果下我即刻呆左~~
之後再補充多一句~"你會邊個想掛密穴就入我會喇"~咁我就問喇~
但係當時個個都話唔入你會~因為話你太狗~~果日你話我會d人係吉芬鬧你呀?
其實初初我都唔知咩事要鬧你~不過之後知咩事喇~同盟公會~朋友???原來係咁既
用完即棄丫嘛~~之後就襯我唔係度就係咁拉攏我會d人~咩人都拉~
仲要同奔走行講一句"你睇下~都話金仔冇左我守唔倒架喇"
奔走行同我講返~果下佢真係想打你~只不過你好彩~果日有記者係度~費事攪事!

17:) 請問一貴 你是聽哪人說我會交還城市呢
其實我都好唔希望你會比返個城我地~只不過佢地好想要返個城~
所以我一直只可以同佢地講~唔好靠人地幫~自己唔夠人打唔倒就認命
呢個比唔比返城我地~有冇講過呢句說話~我諗奔走行會知道囉
佢好快會上黎講清楚架喇~~~呢樣我唔出聲住~因為唔太清楚

18:) 再者~ 祝福工會並不是我1人話事 幫金仔守好城市以令我們失去
飛羊2個 中間的跟右上的

呢句我真係唔係好明~你幫我地守城攪到比人攻左兩個城???
你幫我地守城係第一日既事~果日我見你地打左城之後比人攻返~
但係...果時你好似唔係為左幫我地而失守喎~~~會唔會係你個刺客淨係識偷城
但係你地唔夠人守城呀????偷就快~失又快~偷咁多城守唔倒咁多喇~
係你自己同我咁講~同埋我蛋調一樣野~我由頭到尾~~~~
都冇叫過你一次黎幫我守城~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

[/quote]

咁點解最後又番黎打石 ???
我有冇叫你 帶隊番黎打番個城???
個時我坐係你身後面 點解你又吾問我???
問都吾問 就好似一定要俾番???
當祝福入面既人 吾係人 係你d手下嗎???
祝福入面個時有幾多個係你金仔既人數得出
得個愛情大魔就

我係俾個城你 斷估 吾會叫神官用光耀啦???
我坐係你身後 你要個城 拍一拍我
問一句 吾會死姐 你話你好後期先到 我好似仲遲過你
你坐定定打緊個時 我修係到等緊位打機

仲要同奔走行講一句"你睇下~都話金仔冇左我守唔倒架喇"
奔走行同我講返~果下佢真係想打你~只不過你好彩~果日有記者係度~費事攪事!

請叫奔走行出來 我冇同佢講過咁既說話

19:) 既然不打回城市 祝福在望族幫助下 打下風雲
為什麼要求我們給回你城市 ?
是不是 右上的 我們祝福是不能打嗎 你們不打都不給我們打回
會長凝雪 一貴你說我自私,有否想一想 會長需說是我
但我祝福工會可有兄弟不滿金仔呢 下~次次都要俾金仔的嗎
我地打親d城都要俾金仔 咁打黎托咩 我都聽不少'
我記得仲有隻刺客係lok介紹入祝福幫手 但經幾次我地打打下城要番金仔幫手
及打左個城要俾番金仔你 而極到不滿自行退會

長細既野我唔係咁知喇~但係睇怕望族唔係為左幫你地打城下話???
等我問下佢地先~~~佢地自己都要打城~點解要幫你地打呢???
係咪要排除佢地自己都想打城或者~佢地想幫我地呢兩個原因呢?
我冇話過要你比返個城我地~~但係我只係聽奔走行講過~
你話"個城下個星期二比返你地喇~"咁樣~~~雖然我都同奔走行講~
唔要喇~~唔想求佢地幫我地~打唔倒就算喇~費事要佢地幫又要我地還d咩比佢
但係過左幾日之後~奔走行又同我講~話同你傾過電話~
你同佢咁講既"而家唔得呀~個個會員都係密穴掛緊~好難比返個城你喎"
我首先想講既係...我唔係想/要求你地會比返個城我地~因為你公會冇義務咁做
第二樣想講既係~~但係口頭承諾你係有講過~反悔唔緊要~但係都唔好唔認喇
做得出怕咩認~男人老狗~~~你係想講d唔講d放我地公會二連矢~定係失億唔記得左呀?
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-12 02:49 AM , Processed in 0.034472 second(s), 11 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存