2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 街機遊戲討論版 BG 4 討論區
返回列表 發新帖 回覆
樓主: NF2player369
go

[討論] BG 4 討論區   [複製鏈接]

原帖由 ELSON 於 2008-3-24 10:38 PM 發表

係快阿...但係你控制唔到 都冇用.....
so 我唔太鼓勵新手用A Class車

又唔同講法.......我第一次玩已經玩山路 & 用a級車(<---專向難道挑戰的家伙).......因為佢咩都有,,,大彎,手臂彎 ,d 路有闊有窄 .......
當然第一次玩經常 times up.......不過越玩越遠..........
玩d難道高既路100次,,好過玩d 簡單既 1000 次
所以我而家好多路都過到終點,只不過係熟唔熟既問題

原帖由 松本敏彌 於 2008-3-26 12:56 PM 發表

又唔同講法.......我第一次玩已經玩山路 & 用a級車(

但係 唔係個個都好似你咁有 恆心....有好多人 一尾死衝難衝... 係咁撞...比人覺得隻game 好難玩 而放棄

原帖由 松本敏彌 於 2008-3-26 12:33 PM 發表

冇...我得架 gtr & rx-8
d 名實有相同...同名唔出奇....不過我架 rx-8 個名全港得我一個用 xddddd , 不過架車都唔會點用.......

好玩阿...RX-8...只係HIACE 視點...但係架車 時間好似做到快成績......我等遲下金匙到手...就會開架Rx-8
最速比賽 拎左特別版銀匙開左 寶貝N仔....金匙開轉子殺手 8仔... NA系列

原帖由 ELSON 於 2008-3-26 01:24 PM 發表

好玩阿...RX-8...只係HIACE 視點...但係架車 時間好似做到快成績......我等遲下金匙到手...就會開架Rx-8
最速比賽 拎左特別版銀匙開左 寶貝N仔....金匙開轉子殺手 8仔... NA系列

其實乜係特別匙?...係咪比賽先有?....上次見有人拎條橙色的......

原帖由 松本敏彌 於 2008-3-26 12:56 PM 發表

又唔同講法.......我第一次玩已經玩山路 & 用a級車(

之前第一次玩BG...係BG3.....果時已經係出咗BG4....因為荃灣新之城BG3( 依加冇咗囉..)之前1蚊round....所以就玩BG3......
.......哇.......成日finish唔到............去到後尾玩到超弩B...用S 86 finsih到......就開BG4匙......
依加BG4好好多.......基本上用一波唔撞車我諗都可以過........

原帖由 ELSON 於 2008-3-24 10:38 PM 發表

係快阿...但係你控制唔到 都冇用.....
so 我唔太鼓勵新手用A Class車

琴日俾人挑......但係又話唔用匙........最後揀咗Z33.....因為佢都係FR.......都幾好用......

其實我想問好耐.....
FR
FF
MR
係乜...
4WD係咪4個車輛都有出力?...( 唔識個名... )

原帖由 ELSON 於 2008-3-24 10:39 PM 發表

我唔係高手..

2分49.........
數十數百啦咁..... .

原帖由 NF2player369 於 2008-3-26 08:53 PM 發表

其實乜係特別匙?...係咪比賽先有?....上次見有人拎條橙色的......

特別匙 係最速新年搞比賽果時 送既.....全港得10條....
金匙就係 打BG4入面定期既杯賽....贏左就會有...
橙匙就係 之後BG4 出 T冇耐 出既 特別匙....叫橙匙....
仲有一條紅匙 同藍匙 係比較少見....
有一條好似係用唔到的.....不過唔記得左邊條匙係果時遊戲展...買的

原帖由 NF2player369 於 2008-3-26 09:22 PM 發表

琴日俾人挑......但係又話唔用匙........最後揀咗Z33.....因為佢都係FR.......都幾好用......

其實我想問好耐.....
FR
FF
MR
係乜...
4WD係咪4個車輛都有出力?...( 唔識個名... )

FR 後輪驅動..姐係用後面兩個出力既..so 大馬力既車大油令到前輪跟唔到..就會做成所謂既甩尾..因為太快拎到佢咬唔到地
FF 前輪驅動...用前面兩個出力...so 會做成推頭情況...
MR 中置引擎 姐係個引擎唔係前面 係個sit位既後面...再加上後輪驅動
4WD 姐係 4驅車....4輪一齊運作既...所以rally係用4wd

原帖由 ELSON 於 2008-3-26 01:22 PM 發表

但係 唔係個個都好似你咁有 恆心....有好多人 一尾死衝難衝... 係咁撞...比人覺得隻game 好難玩 而放棄

其實佢地玩緊碰碰車 XDDD

原帖由 ELSON 於 2008-3-26 01:24 PM 發表

8仔唔錯,雖然係 b 級車,但可以升引擎做 a級車~~試玩下可以拍得住架 7仔!!!!!
舞唔店 A 級車, B級車都可以考慮,玩熟左再升 A 級一樣得!!

原帖由 松本敏彌 於 2008-3-27 01:27 AM 發表

8仔唔錯,雖然係 b 級車,但可以升引擎做 a級車~~試玩下可以拍得住架 7仔!!!!!
舞唔店 A 級車, B級車都可以考慮,玩熟左再升 A 級一樣得!!

基本上rx-8 同 s2000 我都認同佢係A車

原帖由 ELSON 於 2008-3-26 11:40 PM 發表

FR 後輪驅動..姐係用後面兩個出力既..so 大馬力既車大油令到前輪跟唔到..就會做成所謂既甩尾..因為太快拎到佢咬唔到地
FF 前輪驅動...用前面兩個出力...so 會做成推頭情況...
MR 中置引擎 姐係個引擎唔係前 ...

唔該曬....我想問吓唔同嘅驅動.....渣上手有冇乜唔同??

原帖由 松本敏彌 於 2008-3-27 01:27 AM 發表

本身在下就真係唔識車.....

點解rx-7 係 高class 過 rx-8嘅?....唔係8新啲咩?.....

原帖由 NF2player369 於 2008-3-27 10:21 PM 發表

本身在下就真係唔識車.....

點解rx-7 係 高class 過 rx-8嘅?....唔係8新啲咩?.....

馬力黎計 RX-7 係快d....有好多車 新款 唔代表係快過舊款....

原帖由 NF2player369 於 2008-3-27 10:19 PM 發表

唔該曬....我想問吓唔同嘅驅動.....渣上手有冇乜唔同??

就咁講 真係要打篇論文出黎....最簡單就係自己試.....當你玩下玩下 就會自然知架喇

[quote]原帖由 NF2player369 於 2008-3-26 09:22 PM 發表

琴日俾人挑......但係又話唔用匙........最後揀

原帖由 松本敏彌 於 2008-3-24 01:49 AM 發表

你呀媽我未生bb之前一放假就同虎虎去機鋪打機同行街o家啦.........
不過基本上係機鋪既時間多過係條街度 xdddd

機鋪真係一個一流的地方呀,我覺得正過行街街law

作佢個死~又引用唔到...好呃分 FEEL

4WD係咪4個車輛都有出力?...( 唔識個名... ) <--- 叫 四輪驅動, 掃把....GTR 就係 LEE 類

原帖由 輝☆調酒師☆ 於 2008-3-29 04:11 PM 發表

機鋪真係一個一流的地方呀,我覺得正過行街街law

夏天去,,一流呀
可以玩但又唔洗點出汗既地方
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-29 12:51 PM , Processed in 0.044753 second(s), 9 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存