2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 街機遊戲討論版 BG 4 討論區
返回列表 發新帖 回覆
go

[討論] BG 4 討論區   [複製鏈接]

..近排見到第一頁都有幾個BG 4 嘅post....又見有人玩....
所以就想開依個post....一次過講曬啲問題....或者吹吓咁......

( 第一次出post變綠色...做多少少嘢先...>< ...自己cap圖嫁... )

少少新手車房教學.....( 廢的.. )

喺BG4 tunned 或者 pro 機...喺最右手邊會有個位俾你買key....用5蚊銀....7個....不過有啲機鋪係要你自己行去唱錢果到買....
買完之後...入錢開局....唔好禁start呀!~~! ....要插條key去個呔右後個藍色發光位....插完向上寧一下....

跟住會好似平時禁start咁叫你揀車......不過小心呀!~~!....揀咗之後....果條key就只係用得果部車...所以要諗清楚...( 唔好過時... )

改車個網  
http://four.battlegear.net/web/p ... 2fc0A_OH+Sparrow2ID

LOGIN後第一頁

車房

揀完車嘅第一頁

改車o既page

rival...即係set其他人嘅紀錄做你time attack隻鬼...set咗之後玩time attack會多個對手mode揀...

玩game時嘅setting

....高手....或者多認識嘅幫幫手.....
因為我都知仲有好多嘢仲未打.....

新手改車

新手一開始改車最好就將 break , body , drive train , engine cooler ( drive train 裏面搵..因為drive train仲有兩樣嘢揀 : final gear , gear box )
engine 裏面嘅LV 千奇唔好up住呀.....因為果個 level 係跟獨立engine 的.....如果未買engine 就唔好升住喇.......

engine 可以分為兩隻
Compressor 同 Turbo
功能上有乜公別...我依加都未見到有人好清楚提過....
不過Turbo 比Compressor 多咗啲嘢揀...
揀Turbo 升到lv 3 或 lv 4....會多咗兩行比你揀...

第一行Blow off valve就冇乜用....只係engine聲定唔知係轉波嘅聲....
第二行Boost pressure power 就係......想請各高手幫吓手...xd
升到 Engine lv3 係平均出力型, 低中回轉加強, 150km/h以下有明顯強化, 適合跑山路
Engine lv4 係末段加速型, 中高回轉加強, 150km/h以上有明顯強化, 適合跑大直路
( underline的copy from : BOR ) 所以要根據自己平時玩乜路...或者唔同setting嚟揀用lv3 or lv 4

==============================================================================

首先介紹吓自己先....
個網頁個名叫做wolf_x
我用緊ae85....車牌 WOLF
...基本上只係喺荃灣gamezone出現....1蚊一round嘛....><
新之城都有可能....

我好新嫁......仲試緊tuning.....

考完會考想買多部GT-R.....

已有 1 人評分威望 收起 理由
k仔再來 + 15 繼續努力!! 唔錯的新手教學

總評分:  威望 + 15   查看全部評分

好喇....大家好...
我叫ELSON
車名: E T / KIT / NENE / E.M  出沒 旺角 尖咀 龍威 多

應該相就得咁多.....應該都齊晒...  不過有兩三架唔見左lo

唔怪得次要用個....[啲]字...

你部ae冇乜改bo......鐘意佢原本個樣?

同埋...好似見過你....定係見過相同車牌呢.....喺荃灣gamezone or 新之城見到的.....
又或者可能係見到你隻鬼.....

今次影都好差....再搵一次影過......

唉....今日好大洗 ( 對我而言..)..........買咗兩set包圍............full set..........唉........仲有好多dress up........仲有差唔多所有TIRE都買曬.....
我想問吓......同一個車房嘅車....都可以用同一堆嘅BG?.....見你啲車行咗十幾km就好型.....

原帖由 NF2player369 於 2008-3-13 10:40 PM 發表

唔怪得次要用個....[啲]字...

你部ae冇乜改bo......鐘意佢原本個樣?

同埋...好似見過你....定係見過相同車牌呢.....喺荃灣gamezone or 新之城見到的.....
...

係 你全部車都可以放係同一車房...
so full一架車對我黎講 完全冇難度....
我開新車 番到屋企 唔洗半粒鐘就full左.....
我部85 係full左架....不過我扮秋山涉 果架86之嗎....外表唔代表什麼呢...最緊要自己鍾意....
荃灣 見過我 應該係得英皇...一係以前熊貓 ..... 城市廣場都會去下 因為Pro機..不過少出現....
新之城就只會旺角出現.....下次再見到我 打個hi喇....今日放工 我都會落尖沙咀勝利

唉.........我想知點turn可以最咬地....唔會太過甩.....

# 超弩級B 順走
# 3'21"330

...唉........好慢呀........

# 弩級 順走
# 3'51"596

3'09"202
香港 336
ろ ..ET
S2000
新基地-沙田 香港
※S.H.狂隊☆鬥奔走※
ELSONTONG
6-MT
S
Lv.159

依個係咪你??
有TEAM的?

原帖由 ELSON 於 2008-3-13 10:02 AM 發表
好喇....大家好...
我叫ELSON
車名: E T / KIT / NENE / E.M  出沒 旺角 尖咀 龍威 多

http://i23.photo ...

waaa.....really dunno u have that much car wo......

原帖由 無名氏! 於 2008-3-15 07:06 AM 發表

waaa.....really dunno u have that much car wo......

哈...你都上左黎

原帖由 NF2player369 於 2008-3-14 09:35 PM 發表
唉.........我想知點turn可以最咬地....唔會太過甩.....

# 超弩級B 順走
# 3'21"330

...唉........好慢呀........

# 弩級 順走
# 3'51"596

3'09"202
香港 336
ろ ..ET
...

係阿...係我黎架....我係有team 的

終於多一個人喇!~
========================================
...依加set咗你做對手....
唔知幾時先追到.....成日都甩到過曬頭....

我又來報到一下...
不過未有相,遲D補番

EK9 [MOON]
FD3S [ELSA]

旺角新之城比較多
一係就天水圍銀座

不過仲係新手...打RACING多,少打TA
多多指教...

你好呀

我個人覺得racing難啲.......><
因為啲電腦成日用個屎fuc頂住曬...

原帖由 NF2player369 於 2008-3-15 07:50 PM 發表
終於多一個人喇!~
========================================
...依加set咗你做對手....
唔知幾時先追到.....成日都甩到過曬頭....

me? or ELSON ?

我又post我又post

i lost one of them.........

回復 #9 NF2player369 的帖子

你set我邊個做鬼....你set 我EG6 AE85 好d

原來也有不少人玩BG4, 我也來報道一下

BOR
RX-7[FD3S]
SKYLINE[R34]
IMPREZA specC[2006]

抱歉, 沒相提供

近排轉工, 所以多在荃灣英皇出現

原帖由 無名氏! 於 2008-3-16 02:30 AM 發表

me? or ELSON ?

ELSON
因為夠多車揀......

原帖由 BOR 於 2008-3-16 12:41 PM 發表
原來也有不少人玩BG4, 我也來報道一下

BOR
RX-7[FD3S]
SKYLINE[R34]
IMPREZA specC[2006]

抱歉, 沒相提供

近排轉工, 所以多在荃灣英皇出現

我都喺英皇出現的.....會唔會見過你呢...

[quote]原帖由 NF2player369 於 2008-3-16 07:05 PM 發表

荃灣英皇好多人玩, 見過我都唔出奇

原帖由 無名氏! 於 2008-3-16 02:37 AM 發表
我又post我又post

http://i179.photobucket.com/albu ...

哇.....頭先落眼睇真啲.....你打過好多round?......好多win呀....

原帖由 NF2player369 於 2008-3-16 12:12 AM 發表
你好呀

我個人覺得racing難啲.......><
因為啲電腦成日用個屎fuc頂住曬...

我都係超新手...之前bg3開左架civic...玩唔掂又無時間就無玩[自己seven<<唔識簡路,一黎就上級..個陣抵死玩唔掂]
係家陣俾班fd[鳥]左我出街機,我先出番去打機=,+

講番正題...
racing感覺難d架
始終有車會撞...不過有時自己玩,野野跑鬼好悶...
感覺似賽車場爽d<<街機少呢種賽車game

不過我就好怕挑機...因為玩civic多<<試過同fd玩,諗住大家c級車挑機
點知俾部a class落場...呵呵...一開車就唔見影
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-28 11:39 PM , Processed in 0.150957 second(s), 11 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存