2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 幻想神域v2.3《夢幻の小窩》 對呢隻GAME及天空之塔感想
返回列表 發新帖 回覆
樓主: 02186
go

[心得分享] 對呢隻GAME及天空之塔感想   [複製鏈接]

留名支持樓主    此POST以破100層樓  快過官方出100層空氣之塔

也成功為此類低成本遊戲衝人氣   遊戲公司默默地多謝

呢類GAME巴哈果邊都係咁樣先叫做有啲人氣

tonybanlan 發表於 13-10-28 11:08 AM
火炮神域係果班弱智小學雞嘈撚出來姐特別係隻阿諺,然後呢條小學雞插撚完火炮已經冇玩
家陣火炮明顯係弱勢左 ...

隻數碼蝗蟲令我念起紅心嫩B果隻垃圾龍珠

泡菜仔出埋啲質素遊戲系統破壞哂以前睇過果堆人氣卡通

KY0504 發表於 13-10-29 05:25 AM
60武+20你有
橙傷時裝及高傷附魔你都齊得7788
你仲要有5000g身家 237張高防

有錢都冇用隻GAME冇人玩

02186 發表於 13-10-28 01:01 AM
睇黎你真係玩得少online game或者比呢d機械式出技online洗左腦
大把online game打王果陣d技唔係亂出 例如某d online有閃技 避王d技 無敵技 降傷技等等 打boss果陣係一定要留住d技等佢出技之後破

你以家打每隻王都有技比你走位閃,唔係75%防就玩哂,唔閃技比王打你兩下都係死
第四層、王怪會召小怪召完就會無敵,好似就係你所講既無敵技?
第五層、假如你係法書你都要睇時機去睡小怪,唔係話你亂放得

仲有傭兵天下執左了 敗在2.5d game吸引唔到新人玩 + gameone代理太差 d外掛既情況同幻想神域一樣 一堆掛狗
不過傭兵外掛基本上係影響唔到物價由公測1金=0.8蚊hk 到1年後1金=0.6hk未執粒前個價都只係相差0.2
所以大家都好有動力打副本 因為打副本100%出石頭(等同於幻想神域高強卷) 商城冇得買所以好值錢
隻game可以話無商城呢樣野 商城d座騎同時裝都係得個樣 座騎用綁定$買商店貸同商城騎一樣移動速度
綁定$=野外怪/副本賣裝取得 唔會有流通金 靠賣石頭or有用既野 如生活技整野
流通金取得方法係升lv到60級有6金 70級有20金 同埋買點 1點=200銀 1000點=230蚊無記錯既話 仲有就係資源點

有冇諗過你所講既優點:騎寵一樣寵、無高強卷等幾個因素,導致隻game無收入而咁早執左呢

隻game pvp玩法都多呢隻game好多 鮮血競技埸5p5(個埸起碼大幻想神域2倍多) 3v3(細埸同幻想神域差唔多)
資源點戰(等同於公會戰 成隻game36個資源點 最少錢=1金 最多果個=5金 報名同敵國公會打 隻game有分3個國家 3個國家既公會都有報名=1p1p1 混戰 d金=流通金 只有公會會長可每日領取持續1星期 1星期打1次資源點戰 其他會員可拎國貢獻買野 可以買到綁定既石頭呢d實用既野)
花草平原1區,2區都可以殺下人搶運糧車 (成隻game同國不能打同國 只可以比武及駐地挑戰打自己友)
d運糧車=國戰果陣守住自己公會座城 起塔防守咁 有座npc塔幫你打 但係要運好多車車 靠公會入面所有人努力合作
國戰(持續1個半鐘攻城奪地互相偷襲既戰爭)
野外地圖(每過30分鐘該區域玩家可進行投票 投票是否轉為戰爭區 即係一個區域入面變左開紅殺人)
駐地挑戰(等同於拎公會既城 打爆npc or 搶自己同國既城 因為成隻game 1區+2區夾埋每個國家得8個地)

你所講既系統內容我都同意幻想神域以家冇乜野好玩,但你上述系統一般大陸製作既game大部份都有;但係我對天空塔其實幾滿意,並唔似之前所出既副本亂打就可以輾過。

我講咁多關於傭兵天下既野就係想作比較 比你地明白到咩係娛樂 玩game pvp是不可缺少 幻想神域明顯做得差
根本完全無花心思去做 大把舊game既pvp都比幻想神域好 作為1隻2013年既game幻想神域真係廢到冇得再廢
即使副本幻想神域都係唔洗用腦咁過 打副既時候唔會與玩家有任何交流 技能唔洗點樣配搭禁黎禁去都係1234技坦既坦補既補根本唔洗用腦打嬴完全睇裝備

幻想神域系統上係有待改善,但畫面上傭兵天下對比幻想應該仲有一段距離!? 最後係希望客觀d分析,係咪真係成身+20就屈哂機、副本唔用腦打都得等等~

引用原來唔計字數

天空之塔....

tino1990 發表於 13-10-29 12:30 PM
引用原來唔計字數

1.你確定天空之塔係玩技術?
2.傭兵比錢玩既人仲多用得多錢玩既人仲多 我都話左隻GAME 唔買點=冇流通金 流通金=商城$
正如樓上有個話自己玩左傭兵用7M蚊HK曾經第1 用十萬以上玩既都大有人在
3. 天空之塔我睇唔出同平常既副本有咩咁特別喎 又係12341234咁出技坦既坦補既補 只不過係40人圍嘔隻王
4.傭兵天下我覺得仲好過呢隻GAME 呢隻GAME太卡通 我有D FD都係話睇到隻GAME咁卡通唔玩 SO各有各睇法

回覆 02186 的帖子

你有無打過咖?
第4層無人拉花 王=無敵
第5層無人鎖泥 王又係咁回血

你1234上到去真係多謝你既勁裝隊友

jack123911 發表於 13-10-29 03:27 PM

你有無打過咖?

佢有錢唔整裝驚蝕錢
著住套垃圾入去打天空塔 都話自己冇錯架啦

我表明一下 我冇話隻game好唔好玩
game好唔好玩呢d見人見智
不過你自己做埋哂d on9野 跟住賴隻game on9 咁點講都唔通啦
課金玩家同你呢位冇課金既玩家比一比
橙時 大家有
附魔 大家有
+20武 大家有
+20防 課金玩家有  而你有既係5000g+237高防

明眼人一睇就知個分別唔會大得去邊
等你仲話隻game唔比平民玩 神又係你 鬼又係你啦
係呀係呀 成隻game設計錯哂 你最醒 你叻叻喇 滿意未?
刪game啦你 又要玩又要屌 唔知為嘜

依家全身+20裝齊橙時裝橙座騎1千蚊都唔洗 玩咁多online game之中真係無幾多隻online d ac可以咁唔值錢

我有段時間玩拍賣埸一日賺一千金 信不信由你 我依家清晒d野換hkd都起碼3000蚊左右 足夠買3個神ac(但係你冇課金你個ac值錢過課金玩家)
你個ac值3000蚊都仲可以玩到成舊屎咁 想笑死人咩

樓主食左藥未呀?你真係又醒又on9呀
你亂叫咁耐 都係想人發現你好醒 要人讚你 話者game on9者
得喇  識做
同意既人 一齊讚樓主啦

你最醒 隻game最on9

KY0504 發表於 13-10-29 06:18 PM
依家全身+20裝齊橙時裝橙座騎1千蚊都唔洗 玩咁多online game之中真係無幾多隻online d ac可以咁唔值錢

我 ...

賣晒d值錢野咪3000蚊囉 賣3萬幾金都有3千蚊啦 我成倉都係值錢野橙時綠時裝附魔卡之類既野
隻game d野唔值錢盲既都睇得出你咁都睇唔出講乜野on9 你話緊自己?
你唔信咪自己試下收ac 睇下800蚊買唔買到
我話賣晒d值錢野3000蚊 ac都唔洗放都3000蚊 呢幾日我都放左萬5金 1400蚊hkd
你試下賣你個垃圾ac 睇下放到幾錢先好講野

KY0504 發表於 13-10-29 06:08 PM
佢有錢唔整裝驚蝕錢
著住套垃圾入去打天空塔 都話自己冇錯架啦

你估隻GAME好似我咁多雙控神手咩? 我打1埸副本=你打2埸副本
我的確可以做到+20裝我都覺得我自己好神 but 隻game無人玩 我d fd都del晒game轉晒game
我開呢個貼果陣冇諗過曬命架wo 係有d人好鐘意問我有冇努力打副有冇用腦賺金我先曬下命
天空之塔唔好再同我講乜技術 跳打放風爭1234咁出技係人都識 所謂合作咪邊隊打怪邊隊打王咁樣
係我眼中呢d合作根本唔算得上係合作 完全冇技能配搭機械式出技
同埋你地真心覺得呢座膠塔好玩? 係咪玩得太多短炒online洗晒腦

同埋你話我有錢唔整驚蝕錢 係架 隻game 800蚊都夠買全身+20ac 你整1件裝+20都要用300蚊hk左右

jack123911 發表於 13-10-29 03:27 PM

你有無打過咖?

我真係好感謝d隊友可以體諒我掛機掛全埸

人氣直到谷底

02186 發表於 2013-10-29 19:51
你估隻GAME好似我咁多雙控神手咩? 我打1埸副本=你打2埸副本
我的確可以做到+20裝我都覺得我自己好神 but  ...

你估隻game好多你呢d隱青咩?我返1日工=你雙控吾知幾多次打副啦。接受現實啦雙控神手

.

fanhenhk01 發表於 2013-10-29 20:37
你估隻game好多你呢d隱青咩?我返1日工=你雙控吾知幾多次打副啦。接受現實啦雙控神手 ...

你估呢隻game好多拎綜援玩咩?呢到咪有一個囉總要係雙控神手。冇幾多綜援佬雙控甘到家

回覆 中奶昔 的帖子

人氣以被樓主呢個POST彈返上去

fanhenhk01 發表於 2013-10-29 20:37
你估隻game好多你呢d隱青咩?我返1日工=你雙控吾知幾多次打副啦。接受現實啦雙控神手 ...

你返乜撚工咁撚早收工?打雜?我睇你係做通渠,冇人cal都企定定返1日工好撚多錢好巴閉?我上個星期五買隻中國星唔夠1毫子入隨隨便便買少少都賺到成皮幾野我都未晒命,而且我唔覺得你讀完書,幾錢一個月呀入息幾多?做緊d乜呀?我睇你都未作好

笫1=吾係講中你丫麻  吾通你係隱青??? 甘激動
笫2=膠吾搭八 我幾時話我收左工?? 吾通你連手機可以上網都吾知???
笫3=膠吾搭八 吾通我上星期日中左六環彩  前後嬴左廿幾萬又上黎呢到晒命???
笫4=冇理頭 我做咩工 幾錢一個月 關你條傻hi咩事??
  你呢條傻HI 真係笑撚死人 完全膠吾搭八

tonybanlan 發表於 13-10-29 09:35 PM
你返乜撚工咁撚早收工?打雜?我睇你係做通渠,冇人cal都企定定返1日工好撚多錢好巴閉?我上 ...

真係吾係串你- - 你覺吾覺 你講d野 原全都吾入正題??加上又吾關你事- -

簽名被屏蔽
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-26 08:21 AM , Processed in 0.056718 second(s), 11 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存