2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 夢之歷險 論官方職責 有興趣就入泥發表下意見
go

[閒聊討論] 論官方職責 有興趣就入泥發表下意見   [複製鏈接]

日前有官方代表發表一個帖子以回應部份玩家各種問題,看過後我深思熟慮就其內容作出下列意見,歡迎評理。
下列將用番口語輸入

我認為官方小x第一項唔應該咁樣講
補償,係當有官方人為錯誤或又或者人力不可力抗既因素既時候派發
近來個ser有問題屢見不鮮
大家隨口講都講到幾個問題出泥
你又有去正視過?
又例如 卡帳問題,一年前都已經係咁,bug技一年前已經係咁,有漏洞就要跟,唔係話限你日子要搞,咁你至少比個進度表泥望下好唔好?  天宇科技作為一間獨立法人地位既有限公司,至少能夠透露出一些玩家應知既訊息,例如過往當暗咒會改為遠攻,水戰回血回魔技cd時間更改,都有提早講&公告。

我承認bug係有難度(我唔係讀呢方面),有無去試?有無交代過?如果亂咁學其他人既行為,"甚麼甚麼你咁叻你出啦",咁不如我去拎你人工 你汁埋包袱番屋企訓教發下夢冒險好唔好? 要你既作用仲係d乜?

第二樣
你話開發商原廠要放假,我唔認為因為咁樣所以忽略遊戲異常性既存在,對於近年興起既韓國電子科技,呢一個問題我相信唔會連6~9轉都出埋 都仲未有人理,你咁樣講我覺得真係好無奈,作為一個代理商,你有權利因夢歷賺利潤,同時有種義務去為你既客人謀取應有既服務素質。

第三樣
有見官方提及報紙減價戰,首先講下報紙業既式微主因唔係因為售價減小,而係另有其因* (而夢歷唔適合用此作為子解釋現況)
另外近年好多玩家都轉投其他遊戲,然而在此情況下 gm舉行下啲創意贈禮活動或者就住各種程式錯誤提供一些補償 都屬無可厚非及情有可原
再者,我唔認為夢歷派下補償會頂爛市又或者會做到獨家生意,競爭以夢歷泥講根本同唔到人比

最後講一講官方代表既職責
官方小x 呢一個位 絕對唔係純粹檢查遊戲系統平衡咁單一化
作為你呢一個位,你有一項另類既責任,就係作為公司與客戶(玩家)溝通反映意見既一個渠道,雖然直接會員內問題回報就可以與官方溝通。但你與眾不同的地方,就係作為一個體察民情,作為一個向官方反映玩家大勢,與玩家維持一個良好關係既 "聯誼者"
近年玩家有唔小意見以致令其言詞可能有小小過火。首先要有番小小因果常識先,點解會令到玩家咁怒氣沖沖?實屬出自遊戲系統既漏洞,服務素質與昔日大跌有關,你咁樣為公司為自己找理由,只會令玩家更感失望。

希望官方在批評玩家意見時檢討一下自己近數年來提供的服務是否真如價值
已有 9 人評分Good 收起 理由
l0vewuing(k)` + 2 精品文章
寒霜 + 3 小暈,訓左啦
愛仔。﹏。 + 3 你說的內容我非常同意
pongonline1993 + 3 好同意你講法,但GM都係已閱就算~.
koukou99 + 3 支持你!下次繼續^_^
EterNitY=) + 3 你說的內容我非常同意
ζ×笨siu鵬v_v + 1 收皮啦昆狗 正義撚369
SZE_思 + 3 學下HKTV自我檢討啦+w
aailkypsc753 + 3 內容觸犯版規

總評分:  Good + 24   查看全部評分

簽名被屏蔽

玩過星曲WEB 忍影世界

babylucky 發表於 15-8-16 08:42 PM
日前有官方代表發表一個帖子以回應部份玩家各種問題,看過後我深思熟慮就其內容作出下列意見,歡迎評理。
...

邊忽上市公司???????

babylucky  可能係我搞錯左>  發表於 15-8-17 12:27 AM

想問股票編號+t

babylucky  謝提點 已更改  發表於 15-8-17 12:28 AM

唔理咩上唔上市先
但server要改果D問題絕對同意

我連睇你貼都廢事 你比人嗌昆狗嗌得多洗晒腦? 仲有上文好似唔關職責事喎 中文識唔識解?
我本身想望兩眼就禁上一頁走算
點知睇左第一行就忍唔住插兩刀
真係抱歉   想更了解佢公司既運作
建議你去應徵呢份工作
一黎更了解成件事係點
二黎見你咁有大志咁多聲氣 應該都好想為偉大既國民盡一分綿力
我坐係屋企等你為夢之歷史作出更大既改變 感謝

另外建議樓主開呢類既抱怨POST
附加埋合埋可行既解決方法之類既東西
起碼睇落去唔會咁「有破壞無建設一撚靠插」

大致上係咁多先
你唔喜歡可以唔回我 可以反插我
不過 我唔撚會理你 好似係咁

回覆 ˇ為妳喝采` 的帖子

每一個位玩家都有發表意見既權利,目前所有既資料已經夠我證明我所疑惑係合理

另外本帖中每段結尾已經就本人意見提出了現時官方行為有甚麼不足,惟我唔係咩專業人士,只係一個業餘玩家
唔可能亦無義務向官方提交一份報告書

呢一類唔屬於抱怨帖,雖然內容涉及到玩家既不滿,但只屬舉例帶出筆者認為官方既權利與義務。

最後我唔知我影響有幾多 maybe無都唔定  不過我已經就我能力提出了數點 若然閣下仍然認為只屬於甚麼甚麼抱怨文
怨我文筆缺乏,望能提出新資料以令我能改善帖中內容。

謝謝  

babylucky 發表於 15-8-16 08:42 PM
...

你話bug搞掂gm唔交代?
唔通gm同你講:喂 個bug搞唔掂呀.你盡情咁bug啦

雖然呢幾日卡Ser好嬲鳩
但睇左我抽箱中左隻大天使卡我唔屌Gc
但係我強烈要求大天尾技要改
再咁撚樣點大P呀

回覆 HeyHeiJar 的帖子

出呢隻野 本身就係鳩 所以先咁多人要同好高GE價....如果佢招尾技唔鳩 可能都冇咩人收 或者你都可能5會要...

其實我好同意樓主既睇法
就算係一隻免費game 都應該要有一個良好既態度

收皮啦昆狗 正義撚

要玩的人趕不走,不玩的人留不了

若然真係解決唔到啲BUG
可以做下門面功夫讓玩家知道官方有正視問題
甚麼甚麼寵bug 甚麼技能bug 官方隻字不提,有算正視過嗎
難道閉門不公開回應數年再另說有正視 叫一個完善既官方嗎

大天使問題
有感無奈,全是上等人的玩意,甚麼技能60 技能最高去到11<<--- 本人所認知
技能60下全不能應用  這是啥玩意

babylucky 發表於 15-8-17 05:33 PM

若然真係解決唔到啲BUG

求大天尾技圖 真係唔知有幾勁-0-

回覆 aailkypsc753 的帖子

神之名義(s)

以神之名義削弱敵人。
持續時間??秒

技能等級60以下的技能,將以4%機率無法被應用。

唔只無法被應用 仲會無埋招技

babylucky  咁姐係你想講咩=.= 我打戈個同你打戈個有咩分別  發表於 15-8-19 03:10 PM
winG!!  係4%無法被應用,係 4%唔中  發表於 15-8-19 02:59 PM
aailkypsc753  會唔會係超易呀-0-  發表於 15-8-18 12:01 AM

回覆 babylucky 的帖子

係持續時間內先會mo效?
但得4% 邊有咁易中-0-

babylucky  超級容易  發表於 15-8-17 10:59 PM

笑傲無雙 忍影世界 玩過星曲WEB

完了吧 如無意外:)

回覆 l0vewuing(k)` 的帖子

咁又唔係既  能亡羊補牢都OK

召集所有人罷玩夢歷算啦,小雲唔會理你架啦

笑傲無雙 忍影世界

開心好幸福 發表於 15-8-16 10:03 PM
邊忽上市公司???????

收嗲啦死肥仔
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-26 07:46 PM , Processed in 0.045125 second(s), 14 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存