2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 夢之歷險 官方小雲細聲說^0^(5月8日更新)
go

官方小雲細聲說^0^(5月8日更新) [複製鏈接]

各位親愛的大大:

大家好,我係官方小雲,
我係一個『又蠢』『又笨』『又呆』『又囧』既『傳說中的』官方吉祥物,
稀有度達7級喔
而我既主要工作就係幫大家實現願望!
( 迷之聲 : 難度你是阿拉X神燈 ? )
講笑
小雲睇過大家所開過既話題
亦細心睇過入面每一位玩家既回覆、心聲
知道唔少玩家都希望《夢之歷險》可以有一個更大的改變
包括新系統、新改版、新裝備等等
而小雲同韓國開發商 Entwell 一直透過密切既溝通
希望能夠幫大家實現你地既願望
現在先爆少少料比大家知道下啦

有關系統方面,
小雲曾向韓方開發商提出開發
1. 結婚系統
2. 騎乘系統
3. 新S卡
4. 新寵物
5. 新裝備

深信結婚及騎乘呢兩個系統係玩家一直以黎都希望《夢之歷險》能夠更新既系統黎
而新s卡、寵物及裝備方面,開發商亦已通過
不過有關推出或預定既日期開發商並沒有提供
所以小雲就講唔到大約既日期比大家知嚕 ...
呢個係一個遺憾

另外, 小雲除左幫大家實現願望外
更為了《夢之歷險》的身體健康
致力打擊幣商!
但因為幣商的數量實在驚人
更出現殺一反三的情況
所以小雲亦多次與開發商討論有關打擊幣商的方法
決定要實行「一Q清幣商」的方法
令《夢之歷險》能夠更健康更美好
但由於開發商討論及處理該等問題既時間較久,
所以打擊幣商的問題仍需要更多的時間
希望係呢段時間期間玩家可以伸出援手
提供意見或幫忙打擊幣商
致力令《夢之歷險》成為一隻更完美的遊戲

想提出任何意見既大大
請放膽發言啦!
《夢之歷險》擁有你,就是一種福氣

p.s. 各大大緊記發言的時候請注意語氣及言語方面的問題喔 ...

另外, 宜家開放左幣商/假冒官方人員舉報專區
大家如果有發現到疑似幣商/假冒官方人員的話
可隨時到舉報專區舉報
我地會長時間守候
http://www.2000fun.com/bbs/viewt ... &extra=page%3D1

仲有呢-3-
小雲分享左兩張簽名檔~
大家有興趣既可以去睇下, 可以隨便用啊
http://www.2000fun.com/bbs/viewt ... &extra=page%3D1

4月20日向開發商提出了有關以下的開發 ::
1. 交易安全碼系統
2. 人物角色刪除安全碼系統

暫時未收到有關該系統的回覆~
一有消息將會通知大家

2009/04/22更新
開發商就有關4月20日GC所提出的意見所作出的回覆 ::

由於開發商正在研發未來將於香港《夢之歷險》推出的多個冰島死地及已於韓國公佈消息的Act 5
所以暫時未能空出時間就該系統進行研發,不過開發商會保留該些系統的建議直到Act 5 推出後再開始進行研發
雖然短期內未能新增以上既系統, 不過開發商也將會於稍後既時間進行研發
相信對各玩家黎講都係一件好事

-------------------------------我是分隔線-------------------------------

4月21日向開發商提出了有關以下的申請 ::
1. 肉粽團於端午節重開
2. 於今年的聖誕節重開雪人團
3. 研發新的遠征團

對於第一點, 開發商已回應我們能夠於端午節開放肉粽團給各玩家
另外第二點及第三點暫時未有回覆, 若收到有關方面的消息將立即通知大家:loveliness:

-------------------------------我是分隔線-------------------------------

2009/04/23更新
1. 簽名檔更新2張
注意 : 玩家可於《夢之歷險》貼圖區置頂部份找到相關的帖子
2. 4月23日收到有關開發商就有關海洋伺服器家族問題而作出的回覆 ::

收到開發商的通知, 海洋伺服器的家族功能已在大約今日中午12時左右回復正常
並已完整修正所有有關家族功能的問題.
對於以上的回覆, 我希望各玩家可以盡情於星期六,日進行一場激烈的陣營戰!
過一個令你忘不了的假日
p.s. 如玩家發現問題仍然存在, 請立即於此帖中進行回覆,
我會立即通知開發商並查個究竟

4月27日更新
有玩家稱可能新手不知道家族的正確指令
所以於此帖一併貼上
原本應於上週五貼上的, 不過實在太忙
好多時候都無太多時間去處理~
所以遲左貼  希望各位見諒
以下指令如有錯漏, 請各玩家於此帖提出, 謝謝
  1. ◆ 家族指令 ◆

2. 設立家管人員:
  3. %家管 指派 玩家名稱

4. 邀請玩家加入家族
  5. %加入 玩家名稱

6. 將家族成員踢出家族
  7. %強退 玩家名稱

8. 玩家自行退出家族
  9. %退出 玩家名稱

10. 指命家族副家長
  11. %副家長 被指派的玩家名稱 之前為副家長角色名稱
複製代碼

4月29日更新
  1. 4月29日向開發商提出問題及建議如下
  2. 1. 未來會否就昨天推出的新翅膀研究新道具配合該商店?
  3. 例 : 如擁有該翅膀的玩家可使用某些特殊物品令能力提升等效果
  4. 2. 會否於未來的更新中對組隊人數進行調整?
  5. 3. 能否考慮重開舊時所推出的時空俱樂部?
  6. 4. 會否研發遊戲內的拍賣系統嗎?
複製代碼
4月29日開發商就海洋伺服器家族功能問題所發出的回覆
  1. 我方已於4月28日伺服器例行維護時對所有伺服器的家族功能進行調整及修正(包含天空、海洋及大地)
  2. 期望能減少家族功能失效及冰島地圖發生斷線的問題出現
  3. 我方並會對所有伺服器中的該項功能進行監察
  4. 如問題再次發生, 我方將再次傾盡全力對該問題進行修正, 這是我們的承諾
複製代碼

5月4日更新
  1. 1. 簽名檔更新8張 (詳情可留意貼圖區置頂帖子)
複製代碼
5月4日收到開發商就有關家族功能失效之問題所作出的回覆
  1. 對於5月1日海洋伺服器的家族功能失效之問題致歉
  2. 我方已再次嚴緊進行檢查及修正, 並將會把該些問題套用到所有伺服器中, 希望不會有其他伺服器出現同樣的情況
  3. 而由於進行修正所需時間較長, 回有機會未能於5月5日之例行維護中修正, 但我方承諾會於星期三解決並再次進行監察
  4. 期望能完全修正家族功能失效及冰島地圖發生斷線的問題
複製代碼

5月5日更新
  1. 1. 提交遠征團列表功能改善建議
  2. 例 : 入遠征隊時必須通過團長的同意、遠征團開始前的隊員可透過更簡單直接的方法踢除不合適或不合作的隊員等功能
  3. 2. 與開發商進行研討會討論有關家族功能及冰島問題
  4. 3. 商討有關準備即將進行的打擊幣商更新(預定於5月12日開始進行第一步)
複製代碼

5月8日更新
  1. 1. 提交霜雪冰冠每月只洗貢獻點數不洗戰積建議書
  2. 2. 提交海洋伺服器家族功能失效詳細報告書
複製代碼
5月8日開發商就有關幣商方面之回覆
  1. 有關幣商之問題, 我方已確實將於下週5月12日例行維護時進行第一步之調整
  2. 期望該調整能對幣商的夢幣產量大大減低
  3. 以達到解決幣商的第一步之目標
複製代碼

已有 31 人評分威望 Good 收起 理由
babii小憶 + 3 惡意灌水
-3-x=3= + 1 支持你!下次繼續^_^
freedom630 + 1 支持你!下次繼續^_^
FANS~ + 1 少氾凍乎峙油穿寸岫丰允沙充囝帑罪牛帑主氾 ...
小孩` + 1
弓法之虎 + 1 你的文章對我很有用。謝謝!
l998623 + 1 支持你!下次繼續^_^
lam31895 + 1 小雪呀小雪.d人就黎走哂你先黎搞呢d野
qooman1 + 1 雖然gamecyber做得遲左d, 走左一班老手, 不 ...
MaY_bE + 1 支持你!下次繼續^_^

總評分:  威望 + 20  Good + 37   查看全部評分

十週年勳章(賀詞)

NO.1 很大聲了
頭像那個是夢古@_@?

十週年勳章(賀詞)

你個頭像做咩吾係吱雞T_T

十週年勳章(賀詞) 十週年勳章(截圖)

總於見到你回po啦
相信大家都等左你講野好耐
仲有結拜系統
結拜一齊打怪多d經這樣嘛
希望夢之歷險更好玩,更吸引人啦

十週年勳章(賀詞)

只係做到二香T_T

我想做頭香,得吾得

原帖由 MawML 於 2009-4-16 05:27 PM 發表
總於見到你回po啦
仲有結拜系統

何不而出埋師徒系統= =

十週年勳章(賀詞)

原帖由 雞夜音符 於 2009-4-16 05:29 PM 發表
我想做頭香,得吾得

吾係煩人啦,乖

原帖由 雞夜音符 於 2009-4-16 05:30 PM 發表

何不而出埋師徒系統= =

ok u win
咁不如出埋 收靚系統

十週年勳章(賀詞) 十週年勳章(截圖) 笑傲無雙

希望你真係做到

原帖由 小小天天 於 2009-4-16 05:24 PM 發表
NO.1 很大聲了

恭喜你! 你第一了

原帖由 闇夜音符 於 2009-4-16 05:25 PM 發表

因為小雲鍾意睡衣卡片

原帖由 MawML 於 2009-4-16 05:27 PM 發表
總於見到你回po啦
仲有結拜系統

我都知道好多人等緊我講野 ..
因為見大家都叫我睇POST
其實我一直都有留意各位既POST呢~
不過因為有好多問題需要處理
所以岩岩先有少少時間空出黎講一講最新夢之既動向
結拜系統我需要再搜集多的資料做建議書呢~
所以暫時仲未向開發商提供意見~
希望開發商可以先開發結婚系統同騎乘系統啦

我會繼續用我小小的綿力令《夢之歷險》變得更美好的

原帖由 官方小雲 於 2009-4-16 05:33 PM 發表

恭喜你! 你第一了

因為小雲鍾意睡衣卡片

不過因為有好多 ...

你個頭像唔係聖誕老人+夢古咩

十週年勳章(賀詞)

原帖由 官方小雲 於 2009-4-16 05:33 PM 發表

恭喜你! 你第一了

因為小雲鍾意睡衣卡片

不過因為有好多 ...

有冇人 個名係官方小吉
講笑
你知唔知新s卡 既 屬性係咩
會唔會出新既屬性呢?
原帖由 闇夜音符 於 2009-4-16 05:25 PM 發表

你個頭像 一樣唔係吱雞
你唔係佢地既fans咩?

原帖由 MawML 於 2009-4-16 05:34 PM 發表

你個頭像唔係聖誕老人+夢古咩

明明就係睡衣卡片

原帖由 ×╳Sky☆〞 於 2009-4-16 05:36 PM 發表

有冇人 個名係官方小吉
講笑
會唔會出新既屬性呢?

暫時未收到有關新S卡既資料呢 ..
不過我地有提交建議出新屬性 ..
例如風屬性等等 .. 不過開發商只接受了新S卡的意見
新屬性方面並沒有任何回覆, 所以不清楚呢

十週年勳章(賀詞)

原帖由 ×╳Sky☆〞 於 2009-4-16 05:36 PM 發表

有冇人 個名係官方小吉
講笑
會唔會出新既屬性呢?

你個頭像 一樣唔係吱雞
你唔係佢地既fans咩?

我係個別例子

原帖由 官方小雲 於 2009-4-16 05:36 PM 發表

明明就係睡衣卡片

仲有 我想問你可唔可以同我結婚
(如有結婚系統)(我是第1個求婚嗎?XD)

十週年勳章(賀詞)

原帖由 官方小雲 於 2009-4-16 05:36 PM 發表

明明就係睡衣卡片

is聖誕老人

十週年勳章(賀詞)

不如提出埋 雷,電,雨 e3個屬性
真係出左=有8個
風,雷,電,雨
火,暗,光,水
咁就可以做成護克
當然 我知道 要好多時間 先整到
希望 你幫我提交上去a_a

原帖由 MawML 於 2009-4-16 05:38 PM 發表

仲有 我想問你可唔可以同我結婚
(如有結婚系統)(我是第1個求婚嗎?XD)

抱歉, 我已經心有所屬

原帖由 ×╳Sky☆〞 於 2009-4-16 05:40 PM 發表

不如提出埋 雷,電,雨 e3個屬性
真係出左=有8個
風,雷,電,雨
火,暗,光,水
咁就可以做成護克
當然 我知道 要好多時間 先整到
希望 你幫我提交上去a_a

我會試下 , 開發既時間固然重要
但沒有新元素開發的話仍不成器

十週年勳章(賀詞)

原帖由 官方小雲 於 2009-4-16 05:41 PM 發表
我會試下 , 開發既時間固然重要
但沒有新元素開發的話仍不成器

其實 e加最重要 係降返d成本 我冇玩夢之果陣 +9卡 只係2000萬-3000萬
到我玩返(格左1-2個月) 居然由2000-3000萬 提高到 7000萬-1億?
太離譜吧=_=
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-24 04:32 AM , Processed in 0.042675 second(s), 14 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存