2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 艾爾之光 挫冰機2之香港特別版(?)
go

挫冰機2之香港特別版(?) [複製鏈接]

話說昨天更新了不小內容,都令人挺高興
但挫冰機2的更新內容,真是令人相當不快
先不提機率,這個只有官方懂,不會有任何結論
但其內容的物品令人感到無奈就是
大家先看一下此編連結,會看到台版挫冰機2的內容
http://forum.gamer.com.tw/C.php? ... A=11806&tnum=40

好了~大家都會問,怎麼東西不一樣的!?
香港有伊芙天使裝,但小了一堆其他的天使裝
還有一堆結晶,藥水等等呢?
http://www.elsonline.com.hk/v1_06f02.asp
這是官方所列的表,實際上我還沒抽過,也不敢抽
如果還有官網所指以外的物品,先說句抱歉
但其他職業的天使裝都不見了是事實

伊芙天使早開只有香港有,但不值得感謝香港代理
台服出伊芙之後不會為她出天使嗎?沒可能不推出
先拿住一件/套用不到的,有啥值得高興
前陣子威廉也是港版先有,這個本來是很不錯
但卻是迷樣程式玩家最不錯,正當玩家次一等
威廉把蛇蟲鼠蟻都引出來,但官方無相應行動!?
以下這是台版前陣子的停權名單
http://www.elsword.com.tw/news/els/content.aspx?Type=1&no=147
香港的呢!?有傳聞封了七天(?)那名單呢!?
這就是香港獨家,我們的特別版!?可是這週更新的活動卻搬字過紙!?

容我真心說一句,台版能玩的我早就過去了
玩了台服遊戲好幾年,問心的台服玩家都真的有比較好
不要跟我說到處都有不好的人,玩家平均質素還是有差別
光是廣播吵架或聊天密度就有差,並非沒根據的
官方強逼人留在港服,卻連經營內容都比人還爛
既是同一間公司,內容及經營管理質素卻可以有如此差別
這是港人之福嗎?

希望官方可以正視問題,排除種族之間的不公平
我寧可香港代理完全地搬字過紙,好過享受香港特別版
不然把香港向台灣的封鎖地區IP要求解除,我馬上滾過去

已有 1 人評分Good 收起 理由
笨~蛋~夢~ + 2 你說的內容我非常非常同意!!!

總評分:  Good + 2   查看全部評分

挫冰抽到乜,骨子有權決定o既,就正如佢地出唔出新時裝,出邊套先

外掛呢樣野.....真係so sad.......你有你講....佢有佢乜都唔做....... side氣

香港代理一向都比較爛......有人寧願用什麼綠..盾...都要去台服玩就知道了

說句難聽的說話....如果台不封香港ip......有誰會留在這爛鬼管理玩港服

我相信我會走得比你快^^

十週年勳章(賀詞)

佢地想點出就點出
我地玩家最多都只可以係度開p0st發洩下
事實唔會改變

話說台版就出伊芙
玩到既我都想過去玩下試下技

粒欄橙有權 點高攪都得
事後最多玩文字遊戲
補補鑊就算數

話實之前開時空就引來好多蛇蟲鼠蟻
佢都一句話謁過就算數
依家開個無限疲勞 應該會出現唔少牛鬼蛇神
艾爾都唔知過唔過到1歳 就玩完

黑橙對香港同台灣服務級數唔同係有原因

可以用半島酒店同時鐘酒店黎比較

你呢個地區整體既人豪爽既...  梗係令你6星級既享受
相反你成日收收埋埋....要平又要正既... 人地梗係想快快手手 屈完你條水魚跟住就走啦
-3-''.......

加上....台灣比香港特別行政區人口更多...商機更大哦~~

十週年勳章(賀詞) 十週年勳章(截圖)

至少我見到艾比安仍然無形地在玩

的確 台比hk好
但台幣同hkd 有對換同物價上的不同.. 如果計只係gash的價格就好似係hk平d..(以上只是我多年前玩楓谷的經驗

但係 質素上 台也比hk好
以我的經驗/我認為  台服d game多d活動 加上宣傳好多 成日見d game有廣告 出新人物都有d廣告.好似gc出莉3 台灣都有廣告 els 出雷文都有 可能係台灣電視台多廣告平d?/無記貴?

其實台灣才是本體 hk只是分部
我推測/以我的經驗/我認為 台服人地上市公司wo.. 子公司都好多  人地一個els都分左幾個子公司 當然台服質素好  hk的資源也沒台服多吧.....

用掛....
你有張良計,掛有過長梯 你更新時 人地更 橘子更新個防掛要$ vs 一群"熱心"玩家更新掛,不用錢 橘子d人要都要食飯吧... 人地打份工 人數右5多  用掛的人成千上萬........(?  治標不如治本 玩家自律吧

只是個人意見

十週年勳章(賀詞) 玩過星曲WEB

樓上睇得好開v_v

我本人就只希望佢作較低限度態力捉部份外掛已好足夠.

回復 7# sundayla 的帖子

同意,,台質素上的確比hk好,玩家如是
hk艾光昆人的事件已是日經

距篇文寫得好長= =題到我好~>_<~+
入翻正题:话说你讲得真是好岩= =
台湾确实是好过香港
= =無办法伽啦,迟D我去玩台服唔理距添呃= =

原帖由 wai_asd 於 10-1-27 05:50 PM 發表
樓上睇得好開v_v

我本人就只希望佢作較低限度態力捉部份外掛已好足夠.

我只是用一個/根本就係旁觀者看hk橘子...
還是nexon最好-v-
點卡不貴 和hk gash一樣 只係多個0同少個0的分別
活動比橘子做得更好 有d活動送裝飾品 送點裝 上次重送左把挫冰劍
人物直接開

人地nexon係間大公司 d活動好到!!!!!
韓服起碼 我冇見用掛 你係官網搵 ... 上次有人封ac 都係上年8,9月的了
可能人地韓人自律... 定係d韓人太苯才沒有掛?!
只係同d韓人打vs 冇feel 而已...
打任都可以同公會d人打-v-

改左名就乜事都冇- -

原帖由 ZeRo柔雅 於 10-1-27 04:51 PM 發表
黑橙對香港同台灣服務級數唔同係有原因

可以用半島酒店同時鐘酒店黎比較

你呢個地區整體既人豪爽既...  梗係令你6星級既享受
相反你成日收收埋埋....要平又要正既... 人地梗係想快 ...

我相信韓>>台>>港

會係
[喂]尼斯人>>麗晶酒店>>麗晶....大賓館!!!

又唔見你羅港版同韓版比?
唔想玩港版冇人阻止你

原帖由 易風行 於 10-1-28 08:37 PM 發表
又唔見你羅港版同韓版比?
唔想玩港版冇人阻止你

韓版跟港版是同一個代理!?
韓版是用繁/簡體中文!?
我的確不想玩港版,想玩台版但又不可以
既是同一個代理,服務內容跟管理卻有差別
有不滿就要說,好像死狗一樣有啥用!?
發文前用你的腦想想港台韓的分別吧

挫冰機的確是由官方決定內容
但大家沒半點不滿嗎?
還是挫冰機2的內容大家都很滿意呢?
我認為有不滿要說,有聲音官方是聽到的

連7蚊一個腳印都可以吸人錢啊...
黑橘真係抵得諗

笑傲無雙 玩過星曲WEB

原帖由 薔薇之紅蓮 於 10-1-27 11:03 AM 發表
話說昨天更新了不小內容,都令人挺高興
但挫冰機2的更新內容,真是令人相當不快
先不提機率,這個只有官方懂,不會有任何結論
但其內容的物品令人感到無奈就是
大家先看一下此編連結,會看到台版挫冰機2的內容
http: ...

容小編係度同大家講幾句說話

大家既心情 我係明白既 我都有用錢去玩 今次抽既係天使翅膀同皇冠 問過官方已經確認係有實裝
如果有玩韓版既各位朋友仔都知道翅膀同頭既機率等同中六合彩 依個係正常現象 大家都唔使咁火滾
大家試想下 如果個個有 帳戶道具唔值錢 玩完無回報 又點會有市埸呢 相信有部份人都想玩完一隻online game個ac都賣得出掛XD?

挫冰機方面小編都會一直密切留意最快情況 如果大家有不滿或者意見既話 都好歡迎加小編既MSN: godkit-player@hotmail.com 小編會反映比官方聽你地鐘意D咩 想點做 一齊做好隻game

返正題 紅蓮兄你都算識我丫 咁我就好直接咁解釋比你聽 點解hk版無出停權名單 原因好簡單 一隻online game如果係香港專用 咁伺服器既玩家數量就一定唔會多 依樣我諗大家都明啦 我地香港都無其他國家咁多人玩online game。
所以就出現一個情況 玩家本來就少 如果出停權名單 一下子無警告之下出個公告出埋你個人物名 你仲會唔會有心玩落去呢? 你唔覺得瘀 人地自己都覺得瘀啦 咁會減少玩既人數

停權名單已經出左 而可能大家會話點解鎖咁少人呢? 其實台版你地睇倒好多人 但其實對比返佢地伺服器既玩家人數 可能鎖既人數比香港更少 我地以百分比去計

今次係阻嚇作用為主 所以請大家放心 官方都會盡力去封殺外掛
如果想知道平時GM既工作量同埋真心話 可以買Player Online遊戲雜誌 今期就有Els GM團隊專訪!
如果大家仲有咩想問 都好歡迎係Facebook度搜尋 Player Online遊戲雜誌 加入我地既群組 平時如果我有野做緊 MSN可能回應唔倒 但Facebook果度 有問必答  XD!

再一次多謝各位讀者對我地PO既支持 你地有咩想問官方 或者有咩提意都可以同我講 我盡量幫大家問下^^

原帖由 cherrywan212 於 10-1-27 10:22 PM 發表
改左名就乜事都冇- -

問過官方人員 改左名一樣有事 偵測外掛係鎖帳號 唔係鎖名 而hs果邊發現有用外掛 係會記錄人物名+帳號 所以改左名都無用

原帖由 薔薇之紅蓮 於 10-1-29 01:58 AM 發表
挫冰機的確是由官方決定內容
但大家沒半點不滿嗎?
還是挫冰機2的內容大家都很滿意呢?
我認為有不滿要說,有聲音官方是聽到的

紅蓮兄講得岩 有不滿就要講出泥!
我地既聲音官方會聽倒
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-6-8 10:40 PM , Processed in 0.039678 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存