2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 亂2 Online ***^_^ \ . / 迴爺爺 講故仔 / . \ ^.^ *** ...
樓主: 迴劍勢
go

***^_^ \ . / 迴爺爺 講故仔 / . \ ^.^ *** [複製鏈接]

原帖由 迴劍勢 於 2006-8-19 02:57 PM 發表
  早期的迴家,沒什麼鴻圖大誌,

所招收的盡是不務正業、遊手好閒的傢伙(只說亂世界中不升LV^^),

上線的目的只在聊聊天,沒什麼成員會在綀功。

身為爺爺的我更多鬼主意,創出 "迴家僕厘厘" ...

有時仲搵我拎d野去做獎品...=.=

原帖由 迴劍勢 於 2006-8-21 03:18 PM 發表
  雨天,總令人想起傷感的人、傷感的事......

有一次忽發奇想,跟一位迴家的好戰友(格鬥部的)比賽,

各自招收五名弟子加以栽培,一星期後由他們來一場武功比試!!!

當然這忽發奇想的比賽,最後亦不 ...

唉......D君都消失左啦!

希望佢地都學到野啦!

原帖由 迴劍勢 於 2006-8-21 04:59 PM 發表
  小時候聽到故事:有一天,獅子捉到了老鼠,準備吃掉牠之際,

老鼠說:"獅子,你唔好食我呀,我最多第時報答你呀>.<"

獅子心想,吃了你亦不見得飽肚,放你一馬吧。後來,

獅子給獵人 ...

我有好多清心丸架...不過保全打我唔死

我唔食之嘛!....=.=

我冇位升最鍾意帶人去打保全,或者自己一個打

打到冇sp又同人吹下水

原帖由 迴劍勢 於 2006-8-21 05:11 PM 發表
  常常有迴仔迴女問:

"爺爺,xx弓(電正)+7 +%底唔底買呀"(他們總覺得我無所不知,慘=.=")

需知道老爺連精劍那一把較強暫時仍未清楚,

更煌論那把我連名字亦沒聽過的弓吧=.=!!

...

ya...鍾意就係底!!

所以你唔好唱我收亂錢,all+7,有北方佳麗做老婆.....^.^

原帖由 涼茶x 於 2006-8-21 05:45 PM 發表
------------第一次聽人講中文-------------------
記得係亂入面  成日有都會有一兩個人經常講英文  

永遠都會覺得他們不懂得打中文  一天在姦玉升lv的時候

果位a君"where have wa give me up 160&qu ...

唔知最老既亂玩家係幾多歲呢?;)

涼茶x

岩岩電腦壞左呀>.<
所以而家係公司度講故仔^^
"老臣子",今日出爐^^

hihi^^
你係game入面叫咩名呀^^?
我仲諗住黎高立玩幾日添,到時借兩隻喇叭比我呀你要^^

xx暴風劍客xx

你係咪神田架@@?

不過而家無左迴logo既迴家架喇,
又係另一個好特別既故仔,遲會d講^^
多謝你支持呀!!

好野

老巨子出埸LO~~不過都係要等............

原帖由 迴劍勢 於 2006-8-21 04:35 PM 發表
死喇,近排都係講D傷感野添@@
SLEEP比個開心D既TOPIC出黎講講OK^^?

呵呵~_~ 唔係既..你都有d講得幾好笑

SLEEP姐.....

你話我好笑- -我好笑咖~~我講野好笑ONLY- -

推推先- -

呵呵= =.............

-----------------神化老同神化武器------------------
記得4x-8x果個時間  和一個叫"唔記得左佢咩名"  總之是一位刀客

起初識他的時候覺得佢為人幾好  和他升lv好開心  果陣4x lv他是拿圓月刀做武器

我進入9洞的時候佢不知去了邊度  可能少升lv吧  後來進入了商洞  經常聽見一位扲圓月刀的刀客

果陣我就知佢係邊個了  哈哈 他真是非常惹笑 他由4x lv到10x lv都是拿圓月刀為武器

圓月刀細細把  他大大隻  出起技上來  非常搞野  佢真的是由4x lv到10x lv都是拿圓月刀呢

不知有沒有人記得起佢的名字  我次次了佢點pk  佢都不肯^^

大多數都是因為圓月刀的問題吧  後來我就轉玩山崎 同神田這位神經刀客說再見了

日日見佢扲圓月刀真係好搞野^^  佢去0ser多數都係扲圓月刀嫁^^

唔知仲有冇人記得佢呢.....??神田的朋友

***老臣子***

日本人有一獨特文化;就是當你進入一家企業時,

便會以終身服務這企業為基本意識(新一代日本人可能流失這傳統了)。

那假若要你算一算,在亂世界曾加入了多少組織?我想大部份圍繞在三至五個吧!

在亂世界的日子,每天迎接著我們的,總是離別、離別、離別!

回看組織視窗,只剩下新一輩的成員,但有一位卻例外,就是......

他,已記不起何時加入迴家!

他,從來不會加入迴家的 "吹水" 行列!

他,絕對未曾在亂世界打出一個中文字!

他,會突然出現在新手旁邊,以行動告訴新手們他是來協助升級(粒聲唔出就開始幫手引怪^^)!

回想第一次對他有印象:

可能他低調得實在有點過份,平常總是沒察覺他的存在,

後來,在聖門洞撞上了他,才發現他離開了迴家,

便上前問他為何離家出走,他說:"NO,YOU OUT ME" =.=!

我想應該是我一不留神 "踢" 了他出會(SORRY^^),

有趣的是他誤以為我們 "踢" 了他,

更沒有加入任何組織,等待我們來重新招他^^"

平常跟他可是沒什麼話說,只在有位升級時互相密對方。

日子一路一路過,他亦漸漸成為高手,

常在想,他何時會轉去一些大會呢?但有一天......

上線時,收到迴孫女的密頻,說那位他被爆了AC,更打算放棄。

我第一時間到自己的儲物室,找一些合用的裝備,

隨後飛到他身旁,就按下交易,將裝備轉給他暫用。

那時有人提醒我:"小心呀,可能扮野呃裝" 我回答說:"我心裡有數"

數星期後,他總算收復失地,購回足夠裝備後,

把借給他的裝備還我,那時我心中的感覺是:肝膽相照

老實說,跟他從沒什麼聊天的時間,

對這人的了解更可說是零,但不知為何,

就是相信他,相信自己的感覺,相信一份虛擬的情誼^^!

那次之後,跟他多了溝通,更互相交換了電話號碼,

發現他原來是一位中年男士@@,工作亦很專業@@,

現在回看組織視窗,上一輩的迴家人多已離開了亂世界,當然亦多了一班新力軍,

但能稱得上 "老臣子" 的,只有這位不懂說話、默默升級的三代元老 --- 迴家第一刀*馬車爺爺(多謝你^^)

原帖由 迴劍勢 於 2006-8-23 11:30 AM 發表
  日本人有一獨特文化;就是當你進入一家企業時,

便會以終身服務這企業為基本意識(新一代日本人可能流失這傳統了)。

那假若要你算一算,在亂世界曾加入了多少組織?我想大部份圍繞在三至五個吧!

在 ...

太西利了...我最鐘意佢一飛到去人地果邊就粒聲唔出咁引怪^^

涼茶x

係呀,佢好得意架^^

係播,不如個POST改名叫 "迴爺爺涼茶講故仔"喇^^
同你一齊講仲開心^^

lovesleep

你快D搵個故仔講下喇係度^^
我都想做下聽眾^^
快快快快快!!!

THX FOR 推推^^

原帖由 迴劍勢 於 2006-8-23 11:46 AM 發表
係呀,佢好得意架^^

係播,不如個POST改名叫 "迴爺爺涼茶講故仔"喇^^
同你一齊講仲開心^^

唔好= =...因為我唔多上黎...
都係迴爺爺講故仔好聽好多^^

原帖由 迴劍勢 於 2006-8-23 11:48 AM 發表
你快D搵個故仔講下喇係度^^
我都想做下聽眾^^
快快快快快!!!

遲d先啦...我e+好唔開心 無心情...
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-29 07:46 AM , Processed in 0.033737 second(s), 9 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存