2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 亂2 Online ***^_^ \ . / 迴爺爺 講故仔 / . \ ^.^ *** ...
樓主: 迴劍勢
go

***^_^ \ . / 迴爺爺 講故仔 / . \ ^.^ *** [複製鏈接]

原帖由 聖天魔狐 於 2006-8-16 02:27 PM 發表
吊,迴佬呀!!!!!!!我唔能玩啦!!ac遲d賣9左佢!!!

我收! $1000收晒兩個,賣唔賣?

迴老爺

近況呀~~~~
已經進入左退休既日子喇~~~~
無升lo~
都係0ser過緊d退休生活咁啦=.=
自從同冰兒講話我開始唔想玩~
之後佢都人間蒸發左=.=

迴爺~~~
反會第一號新手支持你~~~~
推~~~推~~~~
                                                   神奇小沖沖上~~

原帖由 迴劍勢 於 2006-8-16 11:53 PM 發表
你都識鬼王谷@@

咁你識唔識我迴家呀^^?

果陣我只係知鬼谷個會幾勁下= =
可能我見識少..未見過迴字會.....

迴佬: 久不久總有你寫的一點文章, 總教人有所驚喜.
你與manman的文章是我在2000fun內最喜歡看的, 內裏沒有罵戰, 沒有粗口, 看了後總令人內心平和, 戾氣都好像少了點.
good~~ keep going!!
等著你的新作:)

.............=.=

佢D粗口俾我受晒啦!....=.=

***住家男人***

亂的朋友常問,為何我的人仔名叫 "迴劍勢II",那 "迴劍勢I" 在那裡呢?

"迴劍勢I" 所修的是力刀,現在的 "迴劍勢II" 則是精劍。

本人對其他部門所認識不多,但劍道部卻略有心得。

力刀剛猛無比,一招127技更極具氣勢。

敏劍則較沈實穩重,更是引怪強手,兩者各有所長。

唯獨精劍,給人的評語總是出技慢、攻不強、守不穩。

那為何仍放棄了迴劍勢I,重新苦練迴劍勢II呢?

當初選擇修煉力系,只是隨意的選(岩岩玩鬼知邊樣好咩=.=),

漸漸對遊戲有所認識,後悔當初沒修煉精系,為何?

精劍可算是協助新手的星級導師,別論其他,

一式 "極光防護"(俗稱大防) 已救回不少初生嬰孩的性命,

其餘的攻擊技能:合氣道、致命暴擊及聖靈召喚等,

全是攻勢範圍極大、打怪數量多、每怪扣血過千以上,

若新手被怪圍困,只需數秒便能轉危為安,化險為夷。

精劍給我的感覺是一名百份百的 "住家男人",

所有招式感覺就是為照顧亂世界的嬰孩而設。

但同時只能眼睜睜看著同級數的劍手,在本館門外互相 "以P會友",

內心只能接受終身被 "CUT招"、被 "秒死" 的宿命。

選擇修煉那一系時,我們總帶有多少個人性格在內,

或許迴爺爺的性格就是照顧嬰孩的典型 "住家男人" 吧 ^^!!!

(其他部門有沒有這樣的特性呢?想聽聽你們的分享^^)

笑傲無雙

原帖由 迴劍勢 於 2006-8-18 10:56 AM 發表
亂的朋友常問,為何我的人仔名叫 "迴劍勢II",那 "迴劍勢I" 在那裡呢?

"迴劍勢I" 所修的是力刀,現在的 "迴劍勢II" 則是精劍。

本人對其他部門所認識不多,但 ...

你唔轉力精-.-?
咁pk咪可以還下擊lo a.a

仁拳

冰兒佢而家好好,同男朋友一齊住,
不過佢男朋友屋企部電腦玩唔到亂,
所以係亂世界佢都算係過左身架喇^^
係間中好似鬼節咁番黎探下我地咁囉@@,好驚!!

ericlok

我就係成日掛住照顧d baby,
攪到自己升唔到lv整力精囉,
同埋d技好難幫d baby解圍咪唔轉囉^^

原帖由 迴劍勢 於 2006-8-18 10:56 AM 發表

本人對其他部門所認識不多,但 ...

很有趣的理論, 但想想又真的很對.  我本來是精敏劍, 很多時其他人都會密我: [來升嗎? 我地無極],  所以我幾同意你的話法, 3招防技與107及147都係我最愛的精技.

雖然現在已飲e水, 但仍留3招防技, 可惜的是暫時修不到107技(好大可能不會加精了), 因為實在點數及技能點數都不夠.  但每次見人出聖靈, 便彷彿是自己出技.

虎影

虎虎,
你把野我仲未用到呀^^
升到3lv先得。
上多d黎睇呀,同埋你都講下故仔喇,我諗你仲多故仔過我^^

XXCXXC

你飲過E水架?
咁下一個主題你一定要比多D意見喇^^
就快出爐^^

南帝的唯一後裔

好強勁既名@@
不過多謝你支持先^^

***手術***

鬼谷老大平時沈默寡言(其實係怕死所以唔敢打字^^),

有一天,他於聯盟頻說:"我準備轉精拳喇><"。

大家立時放下手中的怪,將焦點集中在他身上,

像是老大準備進行一場大手術似的@@。

這時,我便無心地說出一句:"老大,祝你手術成功"

語出後,不知為何眾人立時變了醫學界人仕般的發表意見:

"老大今次既手術,係先將佢體內既敏抽出,再植入由雲起提供既精入去"

"咁會唔會排斥架"

"只要一小時無異樣就可以去升LV架喇"

"咁有咩要注意架"

"無咩既,初初未習慣唔好引太多怪囉"

"咁我入手術室喇><"  (以上全是迴仔迴女及鬼谷當時大約既對白,都幾低B =.=)

大家不敢再打擾老大,深怕他 "一點錯,滿盤皆落索",

十分鐘後,鬼谷老大說:"手術成功",

各人放下心頭大石^^。

說真的,飲 D 水轉修,可說是亂人生重要的一環,

覺得轉了後威力倍增,但又怕不外如是,

事前要上網搜集資料及問問專家意見,

到準備服用 D 水那一刻,戰戰兢兢,

有如服用 "孟婆湯"般,從此該系與你無關,不可再思念舊有技能!!!(好似激左少少@@)

D 水的正確名稱是 "忘卻水D",第一次看見時誤以為 "忘情水D",

便聯想起劉德華的 "呀下寄禾依臂橫前穗"

(國語:"AH 給我一杯忘情水"。二十歲以上的朋友應該知道是什麼^^)

有朋友問:"那你為何不將那修力刀的迴劍勢I 轉為精劍,

便不用從頭升起那麼辛苦?"

當然亦有想到這方法。但不知為何,就是喝不下那 "孟婆湯 D"。

或許,拿著那把九魂刀(+7)的迴劍勢,我不想忘記,

不,應該說:"我想他永遠留著,直到亂世界沒日之時(侍服器關閉)!!"

滿喜歡你以做手術來形容飲忘水, 因為飲前要計數, 飲完要小心重點, 一點也不能馬虎.  

尤其是要飲e水, 更是一個既大又昂貴的決定, 因為除e水本身的價錢外, 還有d是轉武器.  所以飲忘水正等如做手術一樣......不能草草決定.

***寶***

什麼是寶?:高貝?真武頂攻?磐石裝頂防?

相信這些東西,若願意花費金錢,定必手到拿來。

但有什麼東西真的是無價之寶呢?

記億中有一次,上線後第一時間接到迴夫人的密頻:

迴夫人:"XX攪到我跌左支杖呀><”

(><   <---這表情是迴夫人的記號,是否代玩一看便知^^)

我:"咩野杖呀@@"

迴夫人:"低LV用果支囉><"

我:"買番囉=.="

迴夫人:"果支係某某人係我低LV果時打怪打比我架><,

買唔番架><,就算搵番都唔係果支喇><,我嬲死佢呀><"

真的,我明白她那一刻的心情^^

因為在迴某人的儲物櫃中,同樣有這樣的無價寶:四杯雪糕

話說迴孫女進入商洞,給我的感覺像是一名小女孩般,

到了一個陌生的地方,對每樣東西亦感到好奇。

跟她在圓環聊天,看到雪糕店,

她便說:"爺爺,請你食雪糕喇^^"

我:"邊有孫女請爺爺食雪糕架^^"

她:"我咪第一個囉,HEHE^^"

那四杯雪糕,就是當天那四杯,

仍在迴爺爺的儲物櫃中,佔據了左下方一個不起眼的小小角落!!

如今,曾孫女離開亂世界了,留給我的是那四杯雪糕所帶出的回憶,

那四杯在我心保存著,永遠不會熔化的雪糕。

試試放開一點看,什麼高貝、磨石,相比之下不過是鏡花水月,何足掛齒!  

或許,太重視名利及太重戾氣的亂世界,

能找到一樣你感到溫暖的東西,你方會珍惜,

方能稱之為 "寶"。

可惜,絕大部份人被 "爭場"、"搶怪"、"報仇"、"引會長".......等等東西所摭蓋,

早已把至寶賣給NPC了!!!

原帖由 迴劍勢 於 2006-8-18 01:50 PM 發表

迴夫人:"XX ...

這遍很有教育感覺

[img]http://www.dchome.net/emote/icon/415.gif[/img]

無錯, 用錢能買到的東西, 只能稱為貨物.  真正的寶應該是它所包含的意義及記念價值.  正如manman 早前爆了輕輪一樣, 佢並不是心痛支輕輪表面價錢, 而是痛心於它內裡的紀念價值.

無論, 遊戲或現實中, 有幾多人有他自己真正的寶??

原帖由 迴劍勢 於 2006-8-18 01:50 PM 發表

睇完都好感觸呀~~迴爺~~~
但係我無咩值得留念既野可給你~~~
請恕罪~~
不過總有一日我會將會有價值既留給你~~@@
請你保管好~~直到永遠~~~~~~~~~阿們  @@""

haha=0=我都試過噴左把親生家姐送俾我既影輪~_~跟住仲無玩tim....
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-20 05:17 AM , Processed in 0.039927 second(s), 11 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存