2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 我的愛情故事 情書發佈地~~
樓主: 冰.冰
go

情書發佈地~~ [複製鏈接]

笑傲無雙 忍影世界

朝朝起身想起你
晚晚失眠因為你
100N 該用戶已被刪除

TO麗麗:

我好想呃我自己,同我自己講唔再鍾意妳... 不過我做唔到...
雖然我同妳一齊只有7個月,但係我已經因為妳... 令我改變左...
當初同妳分手,我到而家都好後悔... 好內疚,係我欠妳既...

同埋我發覺,我唔可以無左妳,就算我再搵第二個女仔都無用...
我個心根本得妳一個... 由始至終都係!我試過同其他女仔拍拖... 不過我始終投入唔到... 我最愛同最掛住既人,始終都係妳一個!

我d朋友成日話"你咁靚仔,又有錢~ 無理由溝唔到女嫁喎~",我覺得佢地錯啦,我之所以打扮得幾型,幾靚仔都好,我只係需要佢地認同我,我就算點都好,我淨係會鍾意妳一個.

諗返起以前同妳一齊既日子... 真係難忘...開心...
如果日子可以返轉頭既話... 我希望可以將時間停住... 再一次彌補我既過失... 好好咁再珍惜我地之間既呢一段感情...

可惜日子不會倒退... 我們一起在沙灘走過的腳印... 最後隨著時間... 一步步的沖走了........ 只遺下我... 孤單的一個 坐在沙灘上... 好孤獨... 好孤獨......
對著深藍的大海... 淚不停的流下... 我只有不停的等待... 希望妳有一日會再回來這個沙灘... 我雖然明知沒可能發生的事,但我甘願去等... 就算要我等一世都無所謂...

因為妳的存在... 令我在這世上添了生氣和無限的色彩... 是妳令到我明白到甚麼叫真正的愛情... 甚麼叫刻骨銘心...

我真的很想照顧妳一生一世... 唔想妳咁辛苦出黎做野....

我和以前的我已改變了很多... 是成熟了吧?
亦改善了我以前很多的缺點...

我現在只想妳回來我身邊... 其他一切... 對我來說都不重要了...

最後... 我一定會在12月15日再搵妳的,因為那是我們初戀的第一天,我一世都會記住的!

祝妳事事順境...

永遠愛妳的阿邦

To笨笨:
     我是很喜歡你的,請你相信我....我知道我是一個常常鬧著玩的女孩,但是..我這次是認真的...可惜,你的一言一語也提著曾經被你愛過的她,我會開始拿自己跟她比.....我投降了...我不夠她樣子甜美,不夠她這樣討你喜歡...慢慢地...
我的自信心失去了...你每天都只會跟你朋友去網吧...我只會呆坐在電腦前等你online...9時...10昤..11時半...時間慢慢地過..我支撐不住了..在電腦桌上睡著了..
我盡我的努力去討好你...盡量找新話題跟你談談...但我卻聽不到一句"我喜歡你"
我絕望了...我真是很討厭嗎?..還是..在你眼中我只是一個答話機器?
我討厭我自己喜歡了你...你知我心有多痛嗎?不...你沒可能知道的...
夠了....也許我太傻吧...我想..我要清醒了....
                                                                             From:歌姬
傑loveG 該用戶已被刪除
俠3之光影 該用戶已被刪除

9月16日...我地相識o既第1日...我記得...因為我個fd生日...佢條仔咁o岩又係你個fd...如果唔係我貪玩要跟埋黎...我都識唔到你...
3女2男...好奇怪o既組合...我另1個fd走後...變番2男2女...第1日我地2個已經單獨行街...我仲記得你好關心我...我話腳痛...你陪我坐係商場入面成粒鐘...無可否認...我個陣時已經有少少鍾意o左你...
個日之後我諗住我地再無交集...點知你又問你個fd拎o左我icq&我電話no...我好意外你會搵返我...
之後每日...我同你都係煲粥...玩icq...我病o左...你就陪我傾電話...我喊...你係icq安慰我...你係咪知道我唔想俾人聽到我喊所以唔打俾我...定係...你個陣時已經開始唔鍾意我...
我個fd同你個fd散o左之後...我同你發生o左d誤會...我個陣時真係好嬲你...但你就向我解釋...事實上...你第1次同我解釋之後...我已經原諒你...因為...我知道我已經鍾意你...
我個日個手提比人沒收...你又唔聽我電話..係你留言信箱到鬧你...你好緊張咁每10min打俾我1次...但我聽唔到電話...你係我個板&icq度同我say soly...我到e+都仲唔明...你咁做係咪緊張我...
過o左1個月...你開始對我冷淡...icq唔再同我講野...電話裡面你係咁提起你之前條女...仲要講埋你地個陣時係點樣...做過d咩...你知唔知...我個陣時好hurt...但我又唔夠膽俾你知...我驚你知我鍾意你後你唔再同我做fd...
我用盡哂我o既勇氣..係icq同你講鍾意你...但你o既回答竟然係唔信我鍾意你...個日之後...我地疏遠o左好多...
差唔多過o左3個禮拜la...呢21日...504小時...30240分鐘裡面...我都冇同你講過電話...我好掛住你把聲...但我驚你唔聽我電話...當我打俾你...咁o岩你又沖緊涼...究竟你真係沖緊涼...定係避緊我...
我個fd問過你...究竟你對我有冇feel...你o既答案係有...但就話唔想拍拖住...因為好忙...我知道個陣...我真係好傻咁去等你...但...你o既態度話俾我知...你...始終都係冇咁o既意思...
你仲有3個禮拜就生日...我就仲有1個半月生日...你知道我已經諗好生日願望未r...我今年o既生日願望...就係可以同你1齊...
                        SHAKE

[ Last edited by SHAKE on 2003-11-8 at 02:16 AM ]
天涯孤影 該用戶已被刪除

心動--~是第一眼看見你時, 心扉--~在認識你後而敞開
心跳--~則因你的出現加速, 心情--~隨著你而喜怒哀樂
心靈--~被你的純真所淨化, 心思--~竟是為你淡然一笑
心酸--~於你悄然離去之時, 心願--~則是願你諸事順遂
心聲--~是對你的苦苦哀求, 心碎--~就在你真忘卻我時
心----~早就給了你~  
只知道一天比一天愛你!!

十週年勳章(賀詞)

To:敏
雖然同你唔係識左好耐.....係你未send相俾我時
我已對你有d好感了...直到你send相俾我....
我已經係諗追你.....可惜...我問你你對我有冇feel
我好緊張地咁睇....你說..冇,sorry
果時我好down...係咪因為我個樣呢?
係未send相俾你...我feel你好似對我幾好...
但當見到我之後...你好像對我冷淡了......
琴晚你打俾我...我好開心....
不過後來你講....原來你係為左搵我個fd有冇online先打俾我....
唉....我真係唔知點講好......點解...點解你要呃我呢....
琴晚根本就係我個fd打俾你...點解你話係你d同學.....
點解...點解你要呃我呢....
我真係好失望.....不過.....
係到講句.....我...係鍾意你ga......
                                             From:生無可◎戀→

講真我真係好鐘意你....
電話打得多比你又驚你煩....
但係你日日出夜街,,,,
你又知唔知我擔心你呀....
我又唔敢聲...有d野...
要講出來就冇引啦...
我覺得好辛苦你又知唔知..
有時又唔敢問你d fd...
男定係女.....又驚你話我煩..
你d fd我又唔識...
又唔知佢地係d咩野人...
你就係出面玩到日日唔返屋企..
我就係屋企擔心到天光..
你唔聽我電話有時真係好嬲..
不過一陣就心軟....
我同你住得遠...
大家講個信字..
但係你呢.....你做過d咩...
因為我愛你所以信你...
但係你出面有第二條仔...
我個心真係好難過....
算啦.....唔散都散左..
希望你對你第二條仔好d啦....

我一世都唔會唔記得....
我地係展翅...
相識個5日...

很愛妳......文

其實我真係好愛你......我自己都唔知點解
我知道你既心入面根本就冇我既存在......
但係...
俾我遇到你...
己經係我既福氣.
希望有朝一日
你會知道......我等緊你
限期係......永遠

摸魚兒二首其一
                                             元好問

問世間,情是何物,直教生死相許。
天南地北雙飛客,老翅幾回寒暑。
歡樂趣,離別苦。
是中更有痴兒女。
君應有語,渺萬里層雲,
千山暮景,隻影為誰去?
橫汾路,寂寞當年簫鼓。
荒煙依舊平楚。
招魂楚些何嗟及,山鬼自啼風雨。
天也忌。
未信與,鶯兒燕子俱黃土。
千秋萬古,為留待騷人,
狂歌痛飲,來訪雁丘處。

玩過星曲WEB

韻:
你我是從小學識到依嫁既朋友   我已經深深地愛上了你
我想同你講我鐘意你   但我驚你拒絕我
連朋友都冇得做   我只好在這裹同你講  I LOVE  YOU

平時我靜默不多說話
表達有點差
但也盼被慰問一下
明知眼淚沒有光
仍然很想閃一下
如果我是金剛鑽
問你更在乎嗎?

我日日都諗起你...返學見到你又好驚.個心好亂
我鍾意你..你又鍾意我..不過...我講唔出口
膽小既我.只可以係度暗暗地講一聲...我愛你
kidkidkid 該用戶已被刪除

To:魚魚

"麻煩你"以下"每一句說話"我都是"說真的"。
需然我們只有"一面之緣"。
但是。。。
自那天開始我發覺我已經"不知不覺愛上你"。
我知道你只當"我們"是"普通朋友"。
"像我這一種男人""誰來愛我"呢?
我不想我們只維持"兄妹"關係。
今天的我,終於提起最大的"勇"氣去說出內心的一句。
從小到大,別人只當我是"野孩子"。
而我只一直"死性不改"地活演我"孤兒仔"這個角色。
從來"沒有人"會戀上我。
"大家"也只當我是一件"垃圾"。
生存在這世界上也只是"獻世"。
直至"發現"你。
我才知道你是"唯一"一個令我"心甘命抵"去戀上你的人。
從前也嘗試過"拍拖",但每一次的下場也只有分手。
漸漸我也開始"習慣失戀"了。
從沒去戀愛的"十七歲","習慣孤獨"的過活每一天。
說真的,其實──"我也不想這樣"。
只是沒有人能令我有著戀愛的感覺。
直至認識你。。。

在我們相見的地方,在我和你別離的那一刈。
那一刻,我"相信自己",我已戀上了你。
離別時,我"依依不捨"地慢著步伐。
我怕我"捨不得你"離開。
更怕你會看見我的眼神。
是的,我怕我的眼神會"出賣"我的感覺。
那天晚上,我更"發夢見到你"。
夢見我站在"四面台"上大說一聲我"真心真意"愛著你。
就算"我什麼都沒有""唯獨你是不可取替"的。
"我發誓以後""只會深愛你"。

夢醒了,發覺自己"想得太遠"。
我不能夠"勉強幸福"。
我知道我"沒法做足一百分"。
我怕我和你只能維持"朋友的愛"。
想到這裹我開始"眼紅紅"了。

真的很"怯"。
每想到這裡我就只懂得去"逃避你"。
從不懂得"發奮"去表示。
"無論如何"今天我想讓你知道。。。

現在的我,很想"追"求妳。
不知道"你會不會""嫌棄"我?
我不想再孤獨地完成我這"一個人的童話"
祈求你。。。
給我一次機會去照顧你。

你是"我的驕傲"。
我只希望"每一個明天"都能和你在一起。
只想和你"簡單愛"我希望"妳聽得到"。
你是我"一生中最愛"的人。。。

P.S "我愛的人"───是你

From:"心急人上"

晴~無論點我都好愛你!!

曾幾何時..我暗戀妳
今時今日..我還是愛妳
到底..妳是真不知還是扮唔知...
只希望每天看見你一笑..
已心滿意足
三年前..怕羞的我沒開口
三年後..後悔當年沒開口
恨我自己...恨.........................
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-28 07:52 PM , Processed in 0.031316 second(s), 11 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存