2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 我的愛情故事 情書發佈地~~
樓主: 冰.冰
go

情書發佈地~~ [複製鏈接]

深深愛你數億年
為愛落淚數萬次
愛著無論幾多年
為你想死數千次

to:我的心上人
      我和你只相處了短短的一年,但這一年已足以令我愛上了你
雖然你現在選擇了他,但我會一直祝福你,希望你永遠幸福快樂
                                                                                               by牛牛

水在流,魚在游
想你不須要理由
風在吹,雨在下
鼠想抱你吻一下
你有心,我有心
和你相識到如今
天有情,地有情
給我機會成不成?

To Exxxx~
我會一直等妳~.......
from Samuel
重生 該用戶已被刪除
受了傷的人 該用戶已被刪除

瑩:
如果,我隻有一天的生命,我會去找你,並告訴你,我是如此的依戀你;
如果,我隻有半天的生命,我仍然會去找你,把我的手放在你的掌心裡,並輕輕的對你說,其實我並不想離去;
如果,我隻有一小時的生命,我會打點話給你,隻想告訴你,認識你我真的很開心;
如果,我隻有一分鐘的生命,我便不會理你,並讓人告訴你,我從來都不曾喜歡你!
因為,我不知道我的生命有多長,所以,我每天都會告訴自己,我在乎的是你!!!
                          From:愛妳的人

to: you
點解..我會鍾意你..
點解..要比我遇到你..
點解點解..個天要咁玩我..
上天要我鍾意你..
但係又唔比你鍾意我..
係唔係真係天意愛弄人..
係唔係真係冇機會..
不過到左依家..
我只有等..一直等..
雖然我明白你鍾意既唔係我..
但係..你只要記住..當你唔開心、傷心、失落的時候..
我..永遠都會第一個陪伴住你..
就算我們永遠都是朋友..我都唔介意..
只要你仲比我關心你..愛護你..就足夠了..
對你的愛永遠不變.....

from:大黑

淚..  已落光了  再無法回到眼上
傷..  已傷透了  傷口已不再愎原
痛..  已痛極了  無法再低受痛楚
血..  已流走了  不再流動在體內
但是很想再傷  因為是你帶給我的
錯..  真的錯了  很想修正這個錯
恨..  不再恨了  很想像早前一樣
悔..  已悔改了  不再三心兩意了
愛..  真的愛了  真的很和你一起
真的放不低你  真的很想和你一起
多次的逃避是否代表拒絕  我不知
只知道是真心愛著你...

fish:
我想大叫呀,我想話你知我好鐘意你呀
仲記得我地第一次出街果陣,我無同你講過一句說話,我怕醜。
你之後就好驚我,依家都係,我唔知可以點,但我同樣好喜歡你
希望你知道無論你變到怎樣我都係咁鐘意你,係至死不渝的!
但當我清清楚楚明白左你架性格之後,我覺得我是不值得的...
不值得為你唔開心,你不值得我關心,你做錯的事都是抵的
我的心很痛,我很想勸你,但我不配。你每天在我面前出現,跟我的朋友說話
我做了些攪笑野時,你就只懂笑,其餘時間都當我不存在.....
我不開心,我知道你不值得我唔開心,但我一樣係為了你而唔開心
我每天見到你開開心心的玩,讀書,你每天都給人訓企,我每天都想跟你一起企...
你成績很好,你令我有了動力讀書,但亦令我多了很多煩惱。
你的樣子不靚,但你有特別的風韻,有令我動心的聲音,但也是把令我不能理解的聲音
我同你有深深的隔膜........很厚很厚
我希望你明白我的心意,這是我第一次愛得咁深,
你令我有可以為你做出一切的勇氣。
唉...............有用是寶,無用是草,希望你不要再做出這些自私行為
希望你做一個對得住朋友的人。
我不求你同樣鐘意我,我只希望...你每天多望我一眼..
多謝你令我成熟了,我已經不是你心目中的無用鬼
而是一個可以為你,可以幫你,可以保護你的一個人。
就算跟你死在一起,也是無所謂......
比喻我是一部電腦,你就是一個cpu,
你在我在,你不在我不在....
永遠愛你...................................想喊......
                                                            fly
miu1217 該用戶已被刪除

好無聊

冷冬裏有你擁抱著我一點也不覺得凍~
當妳的嘴唇~~碰在我凍僵的嘴唇上~
我感到了你的潤唇膏發出的淡淡清涼~
這種感覺一值都沒有因你離開而退減~
每當冰冷的寒冬來臨~我都會想起和你熱吻的甜~

啊欣...
其實我由7月果時已經開始鍾意你架喇...
有好幾次我好認真咁同你講過...
你俾我o既回應同埋當我係玩玩下...
再加上呢段時間o既相處...
更加令到我知道左我同你係冇可能...
雖然明知道係一件好蠢好蠢o既事...
但係我一直都好想可以親口同你講句"我愛你"...
但係上天並唔容許我咁樣做...
有好幾次我有機會可以同你單獨一齊...
正想開口講果時上天都一定會阻止...
令到我更加相信我地係有緣無份...
不過就算係點都好...
我會一直等...
等一個機會同你講出我心入面o既感覺...
雖然答案我已經估到...
但係我好想好想可以講出一直收埋係心入面果句說話...
"我愛你"...

[ Last edited by 俠4雞尾苞 on 2003-12-14 at 04:24 PM ]

愛一個人,總比被愛的幸苦......
曾經為你流過的每一滴淚.......
如今都藏在內心的深處......
每天想跟你說的第一句說話......
就是"我愛你"......
但話剛到唇邊.......
就被無情的收回去.......
正當我真心向你告白的時候.......
你竟然跟她在一起......
我的心有如刀割般......
暗戀了多年的男生......
已經有了別人......
不再理會我了......
原來我是這樣的渺少.....
渺少得連自己也尋不了真我......
有句話是說得對的......
時間是最好的良藥.......
但事實真的如此嗎?
過去的記憶......
真的可以就這樣遺忘嗎?
我不知道......
我只想跟你說一句"我愛你".......
話不難說......
但卻是最難說出口的......
也許你我今生無緣......
也許是月老狠心的把紅線扯斷了......

笑傲無雙

to 你

無論我地仲要兜多幾多個圈, 行多幾多段路, 我都會堅守當初既諾言, 雖然你應該已經唔記得左, 又可能你根本冇在乎過....不過都唔重要啦, 因為我依然係當年原地踏步個舊石頭, 一直仲係原地等你兜完你個大圈

from 我

yan:
    我艾妳~kaka
             by健
winsongod 該用戶已被刪除

愛上了.....@@@

To 慶:
如果妳看見篇文章..當睇吾到啦..
雖然妳拒絕左我..但我仍然係咁愛妳...
點解我仲鐘意你..因為我愛妳..
可能我成日玩..妳覺得我唔認真..
所以我覺得我自己好衰...
祝妳每日都咁開心...
前途順利
                  By Kelvin

給那份愛已消失的人:

雖然你不在我身邊...可是我對你的愛...永不能停止...人就是如此...離離合合...生活唔一定係開心...又唔一定係唔開心...起起伏伏...有邊個唔係...我明的...既然你已決定了答案...我可以勉強你嗎...?

走 我沒有阻止理由 早已知道 能與你挽手都會分手

呢句話說得對....我真係冇可能阻止到你....有開始預左有終始...可是真心對待一個人換黎短暫gei快樂....係咪真係甘心....係咪真係捨得....我可以話...唔捨得......我唔係傻.....只是對一個人感情深左......好難忘記....

不過怡叫我....let u go.....我知道你最愛的不是我...唯有像歌詞中一樣...放生你吧....~

是我太過愛你 願意放生你 無謂你抱陣我也這麼的晦氣
    我亦算知醜 無謂強迫你 難道要我對著你句句要生要死
    就當愛錯了你 就當放生你 無謂你說話裏有這麼多怨氣
    就放開手 無謂再忍你 明白放過你是放過自己這個道理

自己比唔到你想要gei幸福....希望你搵到自己gei真愛....唔打啦...喊啦

祝福你幸福快樂的人上

同妳因為一d小事分手..我好唔開心...
點解我地會分開既..我地仲咁愛大家..係咪丫..
呢幾日你做緊咩野丫..
聽到你話想走開其他地方讀書..我好唔開心丫..
知道妳有好多野都收收埋埋..
睇到妳既日記..info..一天天咁少..個心就一日一日地痛..
就快會考la..之前應承過妳好多野..但係最後都係做唔到...
唔好意思..成日搞到妳唔開心..
自己又冇本事..讀書又唔夠人好..運動又唔夠人叻..
都唔怪得大家會同大家分開既..
起初我問妳信唔信有天長地久既野..
妳而家比左個答案我..好多謝妳比我既一切一切...
thx...
妳給我的感覺=====>
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-9-21 08:52 AM , Processed in 0.033708 second(s), 11 queries , Gzip On.

Sponsor:工作間 , 網頁寄存