2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 網絡文學&故事鑑賞 死亡都市(重要公告..請留意p.4第74個回覆) ...
返回列表 發新帖 回覆
樓主: mcy11177
go

[原創] 死亡都市(重要公告..請留意p.4第74個回覆) [複製鏈接]

原帖由 lemoncoke 於 2006-12-31 08:24 AM 發表
愈黎愈多人
死喇~d人既背景我都攪錯晒...

角色最多只有5個....5個角或仲要係我加幾個fd改成....當然只係用佢地既名
第二集將會有多個角色....

原帖由 mcy11177 於 2006-12-31 05:55 PM 發表

角色最多只有5個....5個角或仲要係我加幾個fd改成....當然只係用佢地既名
第二集將會有多個角色....

用fd既名改成@@
即係佢地唔會死lo~

我唔知會唔會死...我d fd話如果死就冇問題...但就要死得型d....
我以家考慮緊會唔會有人死....有人死都要考慮下邊個死都點死=.=

part 22 殺出重圍(2)日期:20061220時間:04:49PM地點:旺角新之城
位於三樓的亞星同呀偉一早就被樓下喪屍衰叫嘈醒,當從店舖的窗戶望出去,先發覺已經大禍臨頭,已經被喪重重地包圍底層,正當抱著絕望,商量自唔自殺的時,但當聽見多次的爆炸聲同綿綿不絕機槍的時候,即時放棄輕生的念頭,,收拾所有跑到電梯那處,再爬上電梯扶手慢慢地滑下去,清除部份障礙物等不知的活人到來後逃生..
呀偉扶好呀.亞星說
槍聲一步一步咁接近,這時一把聲.
應該係3樓啦一定,啦都話嫁啦..
呀偉同亞星眼見一隻一隻中槍倒下,便向開槍的人求救,
救命呀.我地係度..呢度有活人呀有活人呀救命呀.亞星同呀偉求救
太好啦,仲有活人係度,仲要有武器係身,黎啦..d落黎啦.再唔快d,唔係好快比包圍嫁啦.呀軒同二人說
d行啦小白豬..呀軒囉個袋比我說罷呀軒便將其中一個袋給大佬浩,這時大佬浩拿出ak47並裝上子彈後說,哈哈受死啦試下呢枝野啦
他們很快便跑到往底層的電梯,,當走到電梯的一半突然四人停下步,短短的數十分鍾由本來三四隻喪屍增加至最少三十隻喪屍
唔係話咁多…”大佬浩說
大佬浩你用重機開路啦…”呀軒說
重咩機呀….冇晒子彈(這時一隻一隻喪屍已發覺4人的存在,並緩緩走上電梯)…”大佬浩說
這時呀軒同大佬浩傳震耳的機槍聲…..電梯上同地上的喪屍一隻一隻倒下,
(拉下)

呀偉有冇子彈…..….你地兩個做咩呀…..有槍唔開槍….睇電影咩亞星著急地說
又係wo…sorry呀軒說
說罷便將武士刀極速放入刀銷再從行李袋行多把烏支上彈向喪屍掃射….同時大佬浩拿起ak掃射
行啦….….”呀偉命令所有人前進,當一出新之城,他們再一次受到考驗,正條街四方八面都是行屍酒肉的喪屍,並向他們方向進發
“dam…我冇晒子彈啦呀偉你仲有多排亞星說
冇啦…last 屎排用緊呀偉回應
“hey~~~係我個袋囉支m4…..好似5排子彈嫁呀軒對亞星說
~~係得返2….d洗呀….喂你呀(指住呀偉)….你自己係入面囉把烏支上彈啦大佬浩說
行啦….大家小心大家背對背咁行啦盡量呀偉說
之後他們係遇神殺神,遇佛殺佛既情況下終於殺出重圍,去到旺角火車站附近,
我地唔可以成日係條街行….我地搵部車啦..”呀偉說
我贊成呀搵架跑車啦咁就..”大佬浩說
唔得,要搵d襟撞d例如貸車泥頭車咁….”亞星說
就前面果架吊臂車,應該得掛…..”呀軒說
好啦….我地過去睇下啦….搵兩個睇水….我同呀軒過去睇….”大佬浩說
呀軒同大佬浩便走到吊臂車旁邊,而亞星同呀偉就殿後….
過黎呀….有得做呀….仲要有埋車匙,,,你地有冇識渣車嫁我唔識嫁…”大佬浩說
我黎啦…..上車吧坐迫d…我地以家天水圍定元朗庇護所亞星說
天水圍啦識去嫁啦….”呀偉說
但當駛到獅子山隧道入口時,才知已經炸到封了山入口
咁點好….各位….”呀偉說
去大嶼山啦不如,果度應該安全好多…..好冇不過要去入d補給先好餓….”呀軒說
一早就爬多幾啖麵啦,煩到人啦以家大佬浩說
唔緊要橫掂都唔係好夠油,我地去油站入油送便囉d野食走囉…..”呀偉說
好提議我地出發…….”大佬浩說
因為相緣巧合佢地終於相遇,更因為相緣巧合隧道被封,令佢地去唔天水圍同元朗的庇護所,因而逃過一劫,
點解…..?!請留意下一part

唔識咩槍打咩槍

part 24 大屠殺日期:20061220時間:08:51PM地點:位於攻水圍的大型庇護所
在庇護所的圍板同鐵絲網外面,堆積住無數發臭的屍體,但仍有為數成萬的喪屍不停沖擊著圍板同鐵絲網,而解放軍不停用重機槍向「喪屍兵團」掃射,試圖減少喪屍繼續沖擊防線。
守住呀..最緊要唔好比佢推倒個圍板,”指揮官用大聲公說
一小時之後,圍板最終都抵擋不住喪屍的沖擊,圍板應聲倒地,大部份解放軍立即退守至庇護場的外圍,在人數不多加上子彈有限的情況下,大家抱著恐懼的心情, 心想自己好大機會將會死亡,這時有些一路哭著一路拿起自己的步槍,有些一路拿著步槍一路求神保佑,有些人一起叫嚷著過來啦,我們不怕死,更不怕你們”,希望壯一壯自己的膽,不消15分鍾,喪屍開始行到他們的射程範圍,指揮官一聲令下,各隊員立即對準喪屍的頭部不掃射,可惜沒有一百巴仙的命中,而且成千上萬的喪屍不停迫近,這時在庇護所內市民一早己聞槍,並而知圍板已倒塌了,市民已經十分之驚慌,很多人驚得哭了出來,這時指揮官拿起通訊貿的衛星電話,接去在深圳的臨時司令部
總司令,我地已經被喪屍重重包圍了,我們無路可退了,我們要求派出戰機幫忙….重複我地已經被喪屍重重包圍了, 我們要求派出戰機幫忙,”指揮官說
求求你啦,快些派戰去幫忙啦,”在旁的香港特首曾仁泉說
咁好…….”司令正想回應時,後面傳來一把熟識的聲音………………現在我下命令
你好,烏梗途先生曾仁泉躬身對他說
司令立即派攻擊直昇機同戰機去掩護他們,我不希望有軍再死烏梗途說,這時特首聽後立即顯出喜悅的心情,心想中國真係好愛我們香港人,有事真係會出手幫忙,但當開心不夠十秒…………
之後派運輸直昇機載他們撤退,之後戰機同我完完全全炸平元朗同天水圍的庇護所……不理是活人定死人….同我通通消滅烏梗途嚴肅說
….為什麼……為什麼要炸平庇護所呀….入埋仲有活生生的港人….求下你除消命令啦曾仁泉慌張走到烏梗途面前,希望他可以收回命令,但烏梗途完全一眼都沒有望曾仁泉一眼,曾仁泉跪在地上捉住烏梗途的褲繼續哀求
求求你除消命令啦…..求求你….嗚嗚……”這時他曾仁泉流下男兒淚
唔該你尊重你自己身份,起身即刻烏梗途好惡對他說

曾仁泉緩媛地從地下起身,並含著淚對他說咁點解你…..…….咁做
我講你知….事實上我沒有那麼多運輸機,更沒有那麼多時間運走太約成8萬名生還者,如果戰機同直昇機沒有彈藥自然就要回基地,那麼冇軍人保護的時間生還者很快便成獵物,那時更加沒有可能去拯救而且….我們一早就沒有想過接收你們這班難民還可以明正言順收回香港管治權而且我我炸平庇護所那裹全部變了喪屍會加重通往大陸的防線的壓力算啦(這時他拍一拍曾仁泉膊頭)我們已經幫你同其他高官安排了職位同居住地方慢慢在中國享受吧哈哈
這時幾名軍官便邀請曾仁泉走出司令部,曾仁泉心想中國根本就無想過去搜救生還者或接收難民,開頭講的只是一個空頭承諾,等情況惡化去坐收漁人之利
二十分鐘之後,
大量攻擊同運輸直昇機,戰機很多就到達天水圍附近,幾枝導彈同時在戰機機翼射出,一直射到喪屍堆中,隆隆的戰機引擊聲加上碾耳的爆炸聲,有如大屠殺前的序曲,這時幾架運輸機吊下一批拿著步同重機槍的特種部隊並走埋一起,連成人肉城牆,加上天空中的攻擊直昇機的炮火掩護,運輸機直昇機安全在一小片兩架兩架降落去運走駐守在港的解放軍,並檢查有誰是被咬中就帶去遠處槍殺,而在場的市民看見救兵黎到,並可以接走士兵,都興奮莫名,但心中卻有疑問,為何不先運走市民先,而是運走士兵先,而且運輸直昇機的量數不多,載客旺可以話剛剛好運走所有士兵,很多人都心知不妙,有些開始找尋地方躲藏,有些便找尋物品自衛,有些卻選擇逃走,就算成功逃出庇護所都很快被喪屍分屍,有些人卻沖向直昇機度要求帶走自己,當是沒有人理會,最後更被被射殺,不消三十分鍾,所有有軍兵都上了運載直機,而特種部程也快速地登上運輸直昇機後,便浩浩蕩蕩向北面飛去,戰機會分別在元朗同天水圍庇護所同外圍投擲重達幾百磅的炸藥,當司令收到任務成功之後,便下命令向天水圍同元朗發射多枚北風十二型導彈,
淒厲的慘叫聲加上喪屍的哀叫聲,配合淒涼的晚上,結合成一首令人心寒的交響曲,為大屠殺加上一首片尾曲,不夠後天水圍同元朗便回歸原來的平靜,
而正在駛去大嶼山的呀軒他們,看到遠處天水圍同元朗火光紅紅,並不時出現爆炸聲同大爆炸,便在青馬大橋停了下來,四人下車走到欄邊,大家心裹都鬆了一口,心想自己十分好彩,隧道被封同大家都沒有選擇去庇護所,他們才可以逃過被屠殺,但他們不知這是一個陰謀,只覺得庇護所一早被喪屍攻破,入面大多數都人都變成喪屍,並向邊境進發,為防止加重防線壓力,只好空襲天水圍同元朗。
上車啦睇完煙花….要快d入到去塘福….d喪屍都開始注意到我地啦亞星說
係囉入到搵間好得黎又偏僻既屋….方便做防守..”呀偉說
下集:將會出現一位他們意想不到的角色,….

烏梗途會唔會比美國佬收買左丫~解放軍無可能會發生咁樣ga事~一定會發生好大ga國際問題~仲有解放軍e+大大話話都仲有成幾百m 軍人1 打 1 都win到la~希望意見幫到你~+油

原帖由 bobodogdog 於 2007-1-7 11:58 AM 發表
烏梗途會唔會比美國佬收買左丫~解放軍無可能會發生咁樣ga事~一定會發生好大ga國際問題~仲有解放軍e+大大話話都仲有成幾百m 軍人1 打 1 都win到la~希望意見幫到你~+油

故事d野咩都有可能發生.....而且我寫陰謀係中國想收回比自己管治....唔想要香港特別行政區(因為港做左好多野令中央唔高興...借機收回香港)....而且我說明左中國方面根本就冇想過接收呢班難民...與其等成8萬人變喪屍去加重邊防的壓力....不如炸平佢....

用白話文得唔得...咁多口語

高官在有事發生時
真的未必會盡力保護我們...

快d出la~好想睇丫~

重要公告....

因為而家我每次作一part都作到好長....往後既part都要回覆3~4次先貼到一part(因為回覆有字數限制...要回咁多次先得)....所以已經正係貼係香蕉討論區(唔係uwant)....
請各位支持既讀者想睇就去香蕉討論區既鬼故事去欣賞...應該係yahoo打「與hk無關的生化襲擊,卻因劫殺案令香港變成---死亡都市」會搵到個post嫁啦
請見諒小弟既麻煩之處

支持支持支持支持支持支持支持支持支持支持支持支持█████████支持支持
支持支持支持支持支持支持支持支持支持███████████████支持支持
支持支持支持支持支持支持支持

咁...即係仲會唔會係到貼呀?

角色名字:呀明
職業:學生
年齡:14
性格:細擔..但見到朋友係自己面前死去,就會好勇
個人簡介:某日訓覺..聽到好大聲係出面...就見到n個喪屍係街到走黎走去....
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-28 11:02 PM , Processed in 0.043683 second(s), 9 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存