2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 MayPan 石器外傳 【Bug】MayPan 石器外傳Bug回報區(官方用)
樓主: 封之介
go

【Bug】MayPan 石器外傳Bug回報區(官方用) [複製鏈接]

十週年勳章(賀詞)

有時我隻樂c有時會見到d怪滿血但打佢個到就話並不存在
只要出技我隻人就會卡死係到彈結他,冇得郁

我想問官方有冇解釋到點解開新人物o既時候頭髮冇得轉顏色?

同埋而家d角色o既髮色同以前唔同,官方又有冇解釋@@?

仲有我4日前開o既兩隻角色而家登入幾次都搵唔到,唔見晒

最後就係我有d懷疑官方人員會唔會跟進呢度所報o既bug

十週年勳章(賀詞)

=.=我隻人d exp卡左係10lv10010果度唔郁
做任果dexp成萬幾二萬點都冇加過
打條經又唔郁

超級重大bug
漩渦洞第1層內有21lv以上的怪可以秒殺
令好多人用bug升lv
請GM盡快解決,以免破壞平衡

人物卡左係阿烏力沙漠既轉換點= =..攪到玩唔到中

係漩洞到出入會加屬性點數@@
打怪一下扣千幾

樂c有一招技(預定)用左沒+效果同用完之後個人物會卡住唔郁~
(預定)係結他入面學左+雷屬100%之後先有得學~

十週年勳章(賀詞) 笑傲無雙

原帖由 inlove_sunkids 於 2008-2-8 10:31 PM 發表
樂c有一招技(預定)用左沒+效果同用完之後個人物會卡住唔郁~
(預定)係結他入面學左+雷屬100%之後先有得學~

"預定"其實係BUG黎...
火屬,冰屬,雷屬學完LV1之後都會出現技能"預定"
原本應該是該技能LV2,而並非"預定"

係漩洞到出入會加屬性點數@@
打怪一下扣千幾

D個問題唔係出於人物轉版圖之上,問題是出於"力量修練","智力修練","體力修練"以及"敏捷修練"之上~~
只要有學過該技能~只要轉一次版圖就會加一次屬性~
例如LV1力量修練,轉一次版圖就+5力量,如果LV2力量修練,轉一次版圖就加10力量

超級重大bug
漩渦洞第1層內有21lv以上的怪可以秒殺
令好多人用bug升lv
請GM盡快解決,以免破壞平衡

D個BUG...其實係D LV21怪SETTING錯血量...不過依家有技能"修練"BUG...應該...打咩怪都係一樣...秒

=.=我隻人d exp卡左係10lv10010果度唔郁
做任果dexp成萬幾二萬點都冇加過
打條經又唔郁

D個係因為LV10未轉職係升唔到LV11架~~
一定要轉左職先比升~

我想問官方有冇解釋到點解開新人物o既時候頭髮冇得轉顏色?

同埋而家d角色o既髮色同以前唔同,官方又有冇解釋@@?

仲有我4日前開o既兩隻角色而家登入幾次都搵唔到,唔見晒

最後就係我有d懷疑官方人員會唔會跟進呢度所報o既bug

D個係因為早兩日伺服機資料問題,開發商建議URGAME公司重設伺服資料,所以係無哂架

?v=0

幾解佢有千幾點
咁大既bug
希望你改一改善下

要看了改進才好啊!!!!!!

來這裡是看建議的,是來看不足的,所以,以下過大的語氣要明白是為貴公司好!同時也是為玩家我們好

1.任由玩家隨便打別人寵物!!!!道德淪亡!!!要改!
2.重新刷新怪物時間太久!!!浪費時間!!要改!
3.吃葯還有時間限制,早被打死了,還要葯幹什麽!就算要限制,也不要這麽長阿!見死不救!要改!
4.抓寵縂要等到寵物快死了才能使用抓寵技能,用了技能那個動作又施展得久,早被主人翁打死只怪啦!總是提示對象不存在!埃~不想說! 稍“抓"即逝!要改!
5.任務提示過於簡單,絞盡腦汁!要改!
6.怪物明明跑在自己後面一大截還拼命扣血!莫非會隔空砍人?匪夷所思!要改!
7.打怪時打到它快吐舌身亡時,被其它玩傢有意還是無意的輕輕一打,哎呀..怪物算他的了,什麽東西啊!這不就叫做不勞而獲嗎!而官方這樣設置不就叫做助紂爲虐嗎?要改!
8.玩家組隊卻不能分享打怪個數,不懂?就是任務要打10只,我隊友助人爲樂幫我打10只,卻一只都不算是我打的,這叫集體主義嗎?要共享知道嗎!共享!集體意識欠佳!要改!
9.建立角色時卻看不到角色發色的改變.玩不那麽一會又容易掉綫,是!有時是玩家的連接問題,但不能否定也有官方服務器的問題吧?基本問題解決不當,初生牛犢底子不足,要改!
10.看完這些建議之後不效率高點馬上改進的話,就是一錯再錯,死Bug不改,更加要改!

bug回報
1) 10lv時未轉職既話...做任係會無經...個到曬左成2萬經
2) 當轉地圖既時候...屬性回會永久增加
3) 有d寵既耐久係唔會恢復
個人意見
1) 屬性好似set得太小...打隻怪差唔多死...10lv個轉職任打d怪唔係人打...要成群人咁打
2) 死亡掉經太多...我轉左職12lv...死2次到...就無左9000經...成個任既經...升lv成4萬幾經= =
3) 隻game幾好玩...但係請快d改左轉圬圖會加屬性...咁樣樂手屈曬機
4) 每加一點vit個陣可唔可以加多小小防架...加多vit都唔係幾頂到怪= =...點打??

對本game意見及bug回報

意見:
轉職任對10lv既新手黎講太難
打轉職既怪多半都係10lv以上
只有箭豬仔有9lv & 10lv
而且佢地既攻擊力都偏高血厚
而已果隻壞既咩咩的確的強得過份
雖然可以加深玩家同玩家之間既溝通
不過都建議盡量降返低少少

過橋方面~初期唔熟識果時~
會成日過唔到
希望可以盡量改善
不過因為後期熟習左就無問題
所以~lee個都無咩所謂~可以睇下就算

一開始果d新手教學既人npc建議係返張地圖到so佢地個位置出黎
因為如果一開始做佢地d任不幸死左
會飛左去重生點~
但係唔熟路既好易搵唔返佢地

學技能果到最好寫明要幾多技能點先可以學到果招技(可能我睇唔清楚喇)

一定要開放倉庫~因為打到d蛋~放係身又晒位~
掉左又唔捨得~

建議加入少少指令說明~因為~好多人都唔知點密人~

打怪果時~最後果下先會出經驗lee個問題真係好大~
因為搶怪問題超嚴重~
好多人會企係到等到你最後一下打前搶左~
咁之前辛苦打既都會白費晒~lee個絕對係超嚴重既問題~
建議改為第一個打中隻怪既先會有經驗~~

寵物pvp~完全唔會彈出問你同唔同意~
搞到有d人專捉勁寵去殺人地既寵~
lee係又係同打怪果個問題一樣咁嚴重~建議係人地要求打你寵時~
彈出視窗問你同唔同意~
當然~視窗入面要show埋人地隻pet既lv~
再唔係~就開放可以自設比唔比人打~
如果開左~人地就可以隨時打你隻pet
如果無開~人地就一定唔可以打~

最打怪同打寵係一個超嚴重既問題~
亦係首要要改善既問題~
因為lee兩個問題絕對無可能靠玩家自律就解決到~
因為永遠都會有少數害群之馬~

新意見:

死亡扣經太多
打一隻先得2xx但係一扣就扣3千幾~
個比例高得過份

bug回報
死ser後~屬性點數會突然改變左~
就以我做例子~我本身係想玩樂師~
所以我點既係int vit
死ser前我係30int 16vit
死ser後我變左16int 30vit
lee個又係一個好嚴重既bug~
一定要先改善好lee一個重大問題~

就職任方面都有問題~
我係去完成個任前
我身上面係差1000exp就升lv~
而個任所獎勵既exp係有過千既
當我交任既時候~
佢無比到exp我~不過相比係上面個問題~
我覺得lee個都唔算太大問題~

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
以上就係我既個人意見同少少bug回報
希望官方可以注意一下~

人物卡左係阿烏力沙漠既轉換點= =..攪到玩唔到中

開完部落重登就冇左= =
不過會員就見到...
會長睇唔到同埋唔可以係會頻講野

岩岩更新..重番點之後= ="..
又有問題....D技能無效晒- -"
個人係戰士.."全部被動無效晒.."
無力量.體質.單手劍修鍊- -.."
咁戰士仲點玩....

只係封測用...不過呢D野基本上自己打到打到

戰士的防具沒用穿再高級的裝備防禦都一樣。
20LV以上的怪超過130的傷害全都秒!
望脩正

希望改改啦= =
1)用藥要等太耐
2)人物太廢/怪太勁(升到廿級左右打同級都好難,打低級又冇經)
3)成日維護(平時都唔係多時間,仲要成日維護)
4)組隊希望有組隊經...(唔應該經驗得一半)唔係既話單打仲快啦,使咩組= =

十週年勳章(賀詞) 玩過星曲WEB

D點亂左  +敏變左+力- -

我係樂C..打怪出技時...卡左技...請快修正

我隻PET放左入去個倉到..回左..and唔見左--”

‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-20 12:29 AM , Processed in 0.043401 second(s), 11 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存