2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 街頭足球Online 街頭足球 Online 精華區 [球場小說] 紅鑽秘史
返回列表 發新帖 回覆
樓主: Joenly
go

[球場小說] 紅鑽秘史 [複製鏈接]

原帖由 SKyKiLl@@ 於 2008-3-10 04:01 PM 發表
分佢地4個係東南西北啦  嘿嘿
橙唔可以作到我咁窮光蛋  

今日維護正=]
前鋒好似有得入禁區
同埋 CF可以有強力射球  

中場都有架
好似撞射先用到

原帖由 SKyKiLl@@ 於 2008-3-10 04:03 PM 發表

四個分別係東京  南非  西斑牙  同 北愛爾籣

橙橙唔會聽單純既黑人講野既=v=

原帖由 dkmlo 於 2008-3-10 04:08 PM 發表

中場都有架
好似撞射先用到

咁對CF黎講有冇用嫁  有既話我30買強力同側射..
冇既話只買側射...

原帖由 2311 於 2008-3-10 04:09 PM 發表

橙橙唔會聽單純既黑人講野既=v=

超  唔好忘記你都係黑人-.-
ELEMENT 同你兩個黑人應該去D 非洲既地方啦

我覺得冇乜用既 比到埋黎撞射易入d姐
你到左30 唔駛技撞射都入啦

咁又係GE=]
但有技型D嘛 XD
不過冇咩用都唔買嚕=]

我係月晴呀  =.=

做乜係都要寫光頭
跟住寫橙同米係日本「一王九后」?

和尚仔  法號光頭天

單純既黑鬼開始串返人-_-

第十一章 – 各人的蛻變(下)

光陰似箭, 五個月很快的過去了, 嘯嘯的風聲吹起了散落在地上的黃葉, 球場旁的樹啞, 亦增添了幾分哀愁. 紅鑽球場沒有了昔日奔跑的健兒們, 顯得格外冷清... 有一位俊朗的青年, 身穿灰色長絨褸, 在球場中圈慢慢地踱步著. [少爺, 小心保重身體, 以免著涼哦...] 他身旁的一位滿頭白髮, 留著白鬍子的老伯, 向著這位青年這樣地叮囑著. [管家哦, 我還是可以的, 不要過份緊張嘛. 我想問一下, 十二年前的哪位少女孩, 應該已長成婷婷玉立了吧?] [仙水少爺, 關於這件事, 我已不停地幫你四處打聽過了.. 只知道她是別人富家的童養媳, 但之後就離開了這個巿鎮...] [這個... ...] 仙水幸吞吞吐吐地, 便繼續著他的沉思了.

註: 童養媳 是只窮家女孩, 自小便許給別人做老婆, 並且住在婆婆家的少女.

管家沒有打擾少爺的沉思, 過了一會, 仙水幸便離開了這個空蕩蕩的球場, 坐上了黑色的七人轎車. 首先向著戴著墨鏡的司機說道 : [駕我往附近的冰室就可以囉.] 並向著前座的管家問道 : [有沒有眾人特訓的消息呢?] 管家早有準備, 將身旁的檔案打開了並遞給仙水幸說 : [少爺, 以下是各人在這三個月內, 在當地發生過的簡略, 請隨便地瀏覽一下吧.]

- 三腳貓
地點 : 英國
特訓 : 在曼聯 b 隊裡訓練著, 需然仍是 b 隊, 但由於友賽時與超聯的曼城時大演冒子戲法, 被當地傳媒誤以為是碧咸的最新接班人, 還曾被阿仙奴球探多次以二百萬英鎊羅致.

- 米高
地點 : 德國
特訓 : 由於身在德甲球會拜仁慕尼黑作借將中堅, 暫時只有兩場後備上陣機會, 但穩健的剷截及頭鎚均受到頗高的評價, 還有一次頭鎚入球的記錄.

- Element
地點 : 阿根廷
特訓 : 借將效力河床, 由於得到領隊及教練們的賞識, 作為翼鋒的他已經得到了共四次的正選上陣機會, 暫時錄得五個入球, 成為河床球會的第二號射手.

- 三邦三
地點 : 意大利
特訓 : 現在是 AC米蘭的後備側衛, 由於馬甸尼已經退役, 現正作為三邦三的私人助教, 作指導及秘密訓練.  暫時並沒有上陣機會.

- 尼高卡蘭積卡
地點 : 西班牙
特訓 : 現身處巴塞隆拿的他, 無論技能及身體也改善了不少, 還跟中場卡卡習得一兩招絕技.

(待續)

笑傲無雙

點解我唔係係曼聯架~o~ 唔要拜仁慕尼黑...仲要後備>"<

回復 #92 micoching 的帖子

因為德國後防穩健 + 頭鎚強, 適合您啦.  如果個個一過去就做正選, 太誇張了 ~

笑傲無雙

我係後面好唔穩陣架wor

我去巴西會去邊間球會呢唔知=3=

定係我只係去感受森巴足球文化
番到黎變天才

@~@ 我冇得出場既
留番做秘密武器@@?

我都未出場住@@

人地忘記左你隻丫美喳  

原帖由 2311 於 2008-3-11 06:04 PM 發表
@~@ 我冇得出場既
留番做秘密武器@@?

其實係俾面仙水企業  收留下你喳

第十一章 – 各人的蛻變(下) 續

翻看了報告書的數頁, 仙水幸便瞌上了雙眼, 然後向管家說道 : [堂妹的哪份報告在哪?] 管家仍是一貫言不苟笑地摸一摸了後腦, 然後慚愧地回答 : [真瞞不過你呢, 少爺...] 仙水幸細看了一下, 然後慨嘆地仰著說道 : [那妹頭仍是這麼的任性...]

報告是這樣說著 :

- 腐之橙 和 幾米
地點 : 日本
特訓 : 本來委派往大阪飛腳的幾米, 由於缺席於早課操練, 及將粗言穢語常掛在口邊, 故被逐離了球會. 另一學員腐之橙亦只好相陪離去, 與其一同在東京銀座恤髮及shopping, 大家還不時已相同造型逛街, 另途人為之側目...]

管家補上了一句, [其實幾米小姐並沒有說什麼粗言穢語, 但該死的日本蘿蔔頭誤將小姐的口頭禪"芝娃娃", 直譯為"賤娃娃"... 故此發生了這個事端.] 仙水幸聽完管家的滙報, 並沒有另沉重的眉頭得到舒解.  他搖了搖頭, 只說 : [幸好其它球員比她們勤力得多...] 話仍未說完, 管家翻開了最後一頁, 指著給仙水幸並說道 : [似乎還有一個會另少爺失望...]

- Skykill
地點 : 巴西
特訓 : 派遣到巴甲球會聖保羅的Skykill, 由於晚晚沉淪於夜夜笙歌的森巴生活, 故此特訓花費是繼幾米小姐的豪花後, 第二昂貴的.  由於球會縱容他是仙水企業委派的學員, 故此並沒有作出任何處分. 他穿金戴銀, 晚晚左擁右抱, 不亦樂乎.

仙水幸看完苦笑了一下, 並在Skykill的名字圈了一個記號及向著管家說道 : [他回來之後, 除了要長居後備席外, 他所花的一切開支, 均需在他的工資裡扣, 緊記.] 管家點了一點頭, 並回答著 : [知道...]

(待續)

‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-24 02:20 PM , Processed in 0.046126 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存