2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 魔獸世界 給暴雪的一封信(也是我的心聲)
樓主: L.C.k
go

給暴雪的一封信(也是我的心聲) [複製鏈接]

低能,唔中意打副本既可以去打gg場,當然會有人過去玩pvp(當然,bz為左發展電子競技攪亂pve的技能平衡、職業特色另計)
t6裝點解可以打贏s2裝?講到尾你只係想t6可以通吃pvp同pve~~

s裝有韌性,但係輸出能力比t裝低
t裝沒韌性,但係輸出能力比s裝高

如果冇韌性,點比較技術?邊個先手就爆死人,你可以試下兩個著副本裝玩插旗,睇下好唔好玩?

韌性可以幾完美咁分開pvp同pve
有人話s裝輸出能力唔低,但係s裝太廢,一樣比t裝殺爆
你諗唔諗到比bz的做法更平衡的做法z.z

原帖由 承諾一生 於 2008-9-16 07:12 PM 發表
你駁小?on9仔@@
我回上面個人話T6都比人秒~
你問我橘武要幾耐拎?
我反問你60橘武要好耐?

橘武,宜家得蛋雙刀同埋基爾弓叫橘武,唔好同我講你會用風劍同人pk,我真係會恥笑你
60級橘武要黎做乜,晒命? 儲存?   就算你想拎都拎唔到啦,講到好似一個月內拎晒咁

原帖由 承諾一生 於 2008-9-16 07:12 PM 發表
我講既係只要技術好,S1都夠打T6,同樣...T1有技術,一樣可以磨死S4(同你句野既意思有咩唔同?)

請你先儲齊一套t1再想個辦法磨死s4,順便拍片比我開下眼界

結論係: 你活在私服

裝備易拎jor 的確係有利有幣~ T6 唔夠S2 打都覺得冇咩問題~ 佢只要設定戰場裝在副本冇法發揮作用, 咁就已經解決jor 好多野~ 俾你打戰場打到神裝, 入到副本又係要用番副本裝, 之後戰場裝ge 爆擊 同 刃性 要再高d, 咁保證戰場裝PK 穩贏副本裝~

下一個英雄章制度亦都唔錯, 25人有25人ge 章, 10人有10人ge 章, 咁就唔會出現hea 卡拉有神廟裝ge 情況出現~

鐘意打戰場就打戰場, 鐘意打副本就打副本, 副本裝打唔到戰場, 戰場裝打唔到副本~

一向因為裝備ge 問題先咁多人嘈ge je~

我都好同意你既講法,,
不過副本也不是沒人沖吧
沒s2,,s3裝備那里有人打戰場,競技場

樓主講既野,我絕對唔認同,韌性裝有佢好處,亦都有佢壞處,好處壞處睇你點諗,戰場裝根本係拎黎打人,你話t6唔夠s2打我覺得好正常,係因為韌性,但係你有冇諗過如果叫個s2裝既人去打t6副本呢?你覺得佢會打得高dps? 韌性裝同副本裝,根本係兩個玩法,你話你打副本d裝返黎唔夠s2既人打,我只可以話你"打副本打得唔夠精,唔夠勁" 而家s2唔係可以用t5換咩? t6都可以換s3散裝啦,你咁想同人打...你去打副本換pvp裝咪得囉,而家一向打副本優勢比打pvp強,睇你玩法之麻....呢個世界好多種人,好多人都想玩wow,鍾意佢果d pk方法同視角效果,但係冇時間玩,只好衝pvp路線,呢個世界亦都有好多人游手好閒,成日都覺得好悶,時間多打副本,智凡迪就係為左滿足唔同種類既玩家之麻....如果唔係都唔會開卡拉,za,正義章裝備啦......

原帖由 承諾一生 於 2008-9-15 03:16 PM 發表
誰說pve裝唔夠打-3-?
pve武係優勢所在
戰士拿霜之哀傷/灰燼使者....其他橘武
去打pvp就對手有幾高韌性都照爆死佢
你話pve高手打pvp就T咩裝都會輸
只怪你技不如人          我身穿S1個時見到個術士T6    冇人敢走 ...

戰士拿霜之哀傷/灰燼使者.......灰燼使者好似係60級naxx果把紫武....霜之哀傷....好似係阿薩斯把劍....80級先有?
60紫武.....點打s3既人...打贏s1都偷笑啦....我拎把單手武都勁過你把灰燼使者....點玩技術呀= =

灰燼使者
拾取後綁定
唯一
雙手劍
201 - 247 傷害速度 3.00
+ 30 - 50 傷害
(88.0 每秒傷害)
需要等級 60
擊中時可能: 衝擊目標,對其造成700點火焰傷害。
物品等級 76

來源:任務 [1] 暫無內容
呢把係灰燼= =唔同墮落果把= =

60lv 最勁果把唔係 米奈希爾之力 咩@@!?

原帖由 天外弓手 於 2008-9-21 01:39 AM 發表
灰燼使者
拾取後綁定
唯一
雙手劍
201 - 247 傷害速度 3.00
+ 30 - 50 傷害
(88.0 每秒傷害)
需要等級 60
擊中時可能: 衝擊目標,對其造成700點火焰傷害。
物品等級 76

來源:任務 [1] 暫無內容
呢把係灰 ...

咪po流料,灰燼都未出

原帖由 konkkk 於 2008-7-29 11:39 AM 發表

唔好講2000+,1800已經唔算難啦,有幾多件副本武器比s3武器好?
s裝比t裝適合pk都無野好講,但武器o既差距真係好大問題,以前未有狗杖成日都比朋友串...

野外pvp更加係笑話,如果裝備等同s1左右都話有人去玩,佢d裝6x ...

你靜係睇武器???=_=
咁其他位置呢???
不如你又講下飾品...號稱法系神物古頭,pvp邊度有得拎
我用部落徽章同你換你都唔肯啦係咪先~

原帖由 L.C.k 於 2008-7-23 02:21 PM 發表
其實最明顯是聖騎士,本身聖騎士是一位光明的先驅者,但現在呢?變成一位拿著層刀去斬殺對手的一位冷血騎士呃..
另一個,盜賊。盜賊理應在黑暗情況低下給對手一下插得痛痛的一位刺客,現在盜賊用怎樣?盜賊變得一位可以在光明低下隨便使用數招技能就可以把對手殺死的一位不平衡的角色。

咩叫"光明的先驅者"先??- -
你意思係騎士就一定係奶媽,而所有玩戒騎既人都係玩緊一個唔平衡既職業??好嚴重既指控
(只要聖騎打到人,都一定會變左"拿著層刀去斬殺對手的一位冷血騎士"...你呢句好自私囉,人地一定要補血架?)

盜賊理應在黑暗情況低下給對手一下插得痛痛的一位刺客

對唔住,有潛行技能唔代表要全程隱身打(盜賊只要放技都基本上係"光明低下",唔通樓主你想盜賊打人既時候都全程隱身???
同埋,由一開始玩wow,盜賊既定位就係控制同埋反控制...當初60級unsold裸體將5千幾血既ming連到死,靠既就係出血天賦既控制能力
你咩時候見過盜賊係玩刺客類型?最多都係戰場補下尾刀,盜賊一向都係同法師一樣,靠技能搵食(你想講以前wow,ok 21/8/22靠預備天賦殺人,咪又係靠技能)

睇完樓主呢篇文,一種智商上面既優越感油然而生

十週年勳章(賀詞)

一出s套裝 我覺得以經唔好- -
我就係冇人去打副本我先放棄魔獸世界

原帖由 baby0121 於 2008-9-23 09:22 AM 發表
一出s套裝 我覺得以經唔好- -
我就係冇人去打副本我先放棄魔獸世界

同ai鬥好過癮?@@

笑傲無雙 玩過星曲WEB

有人就係鐘意係副本按1234 = =睇返d dps就覺得好好玩XD

就係因為太多傻仔.....so先ng想打副本 =.='

ai都打ng贏....

原帖由 閃KANE閃 於 2008-9-23 07:55 PM 發表
有人就係鐘意係副本按1234 = =睇返d dps就覺得好好玩XD

ai都打ng贏....

好多低能仔玩左自己既職業好耐,都靜係識係副本跑跑跳跳1234(請勿對號入座)
連法師可以單刷好多副本都唔知- -

成日有班t佬跑出黎鬧blz設計s裝競技場裝,搞到打副本冇意思..之類
又唔肯用下個腦,點解唔見著s裝既人跳出黎話t裝副本武器太神
搞到競技場冇人打,或者蛋刀,橙弓太勁,搞到競技場唔平衡
外國曾經有個叫"pve is hard"既公會由25個鬥士組成,結果幾日就通晒神廟海山...
同ai鬥?同人腦鬥?

原帖由 閃KANE閃 於 2008-9-23 07:55 PM 發表

ai都打ng贏....

話打副本係傻仔
不如話ui+攻略氾濫所致

原帖由 閃KANE閃 於 2008-7-23 03:10 PM 發表
好多人都係咁講.....戰場就要拎S裝.....

拎帶t6/t6.5....經常被秒殺

不過丫.....其實由始至終 都係pve=>pvp

我係CREED的聖騎(5v5第3季第一)....第3季一開始

拎住一套s2去打....當然  團隊質素同技巧... ...

笑死  咁有技術去副本拎t6把鬼
你咪又係傻仔

原帖由 DC~ 於 2008-9-24 12:56 AM 發表

好多低能仔玩左自己既職業好耐,都靜係識係副本跑跑跳跳1234(請勿對號入座)
連法師可以單刷好多副本都唔知- -

成日有班t佬跑出黎鬧blz設計s裝競技場裝,搞到打副本冇意思..之類
又唔肯用下個腦,點解唔見著s裝既 ...

海加黑廟低能都全破啦
叫佢地唔睇攻略  唔睇視頻 唔用dbm 打sw睇下
咁想證明d咩?
想話副本  亂打都過?競技場鬥士 技術好神?

競技場咁唔平衡  搞平衡少少 或者會認同你講

原帖由 DC~ 於 2008-9-23 12:19 AM 發表

你靜係睇武器???=_=
咁其他位置呢???
不如你又講下飾品...號稱法系神物古頭,pvp邊度有得拎
我用部落徽章同你換你都唔肯啦係咪先~

我真係純粹o係武器度做出發點
古爾丹之顱係幾好,但dps黎講唔係最好,最少比za飾品差一d

講返武器,宜家要2050先換到,算係公平左d,
不過以雙手劍為例,好似比sw出品更好...

所以我會覺得,從pk而言,s裝>t裝,但副本武器>s系武器
咁樣會平衡d

原帖由 反自大 於 2008-9-24 02:49 AM 發表

海加黑廟低能都全破啦
叫佢地唔睇攻略  唔睇視頻 唔用dbm 打sw睇下
咁想證明d咩?
想話副本  亂打都過?競技場鬥士 技術好神?

競技場咁唔平衡  搞平衡少少 或者會認同你講

問題你公會係咪唔睇攻略,唔睇視頻,唔用dbm去打sw先??
而且pve is hard全破果陣都仲未有sw
通常得d要爭世界fd既公會先會係咁開荒(nihilum同sk gamming都係有贊助商,姐係比錢你去開荒)

証明d咩?証明,有d人認為副本要有唔低於pvper既技術先破到係假,証明一般pver認為班競技場佬一定唔識打副本係假
競技場咁唔平衡??你可能聽得其他人講呢句多,然後有先入為主既觀念...不如你講下,邊度唔平衡?

‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-7 01:22 PM , Processed in 0.041323 second(s), 11 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存