2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 魔獸世界 給暴雪的一封信(也是我的心聲)
樓主: L.C.k
go

給暴雪的一封信(也是我的心聲) [複製鏈接]

原帖由 konkkk 於 2008-9-24 10:19 AM 發表

我真係純粹o係武器度做出發點
古爾丹之顱係幾好,但dps黎講唔係最好,最少比za飾品差一d

講返武器,宜家要2050先換到,算係公平左d,
不過以雙手劍為例,好似比sw出品更好...

所以我會覺得,從pk而言,s裝>t裝,但 ...

za飾品dps提升係冇可能勁過古頭,呢點我肯定..之前仲有人計成大篇數出黎比較飾品

佢都係得把武器勁姐,如果有人成身t6,又同時拎到競技場武器,咁佢時間多,技術好.唔可以怪佢係咪先= =
到底競技場武器強,會影響pver d乜野..?似乎又冇喎

原帖由 DC~ 於 2008-9-24 12:56 AM 發表

好多低能仔玩左自己既職業好耐,都靜係識係副本跑跑跳跳1234(請勿對號入座)
連法師可以單刷好多副本都唔知- -

成日有班t佬跑出黎鬧blz設計s裝競技場裝,搞到打副本冇意思..之類
又唔肯用下個腦,點解唔見著s裝既 ...

唔好成日開口埋口都話打副本,唔夠ai鬥果d係低能仔,又講埋d咩野廢話...25人鬥士組成幾日全破海山神廟呢d謬論,你咁樣講出去,我只會覺得你一味淨係識得睇人地個稱號係"鬥士" 唔識得講人地既副本經驗,我只會笑你無知,我唔信坦職用s4裝,咁既血量同閃,招,擋盾,去坦血魔之後既王,如果係既話,我都想睇下邊個坦克咁勁,可以用s4(閃招加埋唔夠25%血量全buff冇萬七血)坦王@@
如果佢唔係用s4坦既話,我只可以講,佢地根本就係好有副本經驗,水晶之刺大把人s3+s4全套,都係全破黑廟,太陽井既,搵25人鬥士出黎全破神廟,有咩咁出奇?

原帖由 DC~ 於 2008-9-24 11:01 AM 發表

za飾品dps提升係冇可能勁過古頭,呢點我肯定..之前仲有人計成大篇數出黎比較飾品

佢都係得把武器勁姐,如果有人成身t6,又同時拎到競技場武器,咁佢時間多,技術好.唔可以怪佢係咪先= =
到底競技場武器強,會影響pve ...

到底競技場武器強,會影響pver d乜野..?似乎又冇喎

你咁講,又錯喇,以前未出韌裝,就只會有人打副本裝去同果d 打足24小時拎R14既人比下去,而家出左韌性裝,又唔洗24小時狂打就可以打到最top既裝備,當然唔多唔少會有一堆人跑去打啦,就時間都係就得果5個人,又唔洗好似返工咁打副本。
韌裝同副本裝,只不過係供給唔同種類既人之麻,而且現時間玩魔獸既人,大部份都人班一族,而家比以前,比較多人玩競技場呢個已經係事實,唔多唔少都係因為選擇多左,先會導致少左人打副本

原帖由 DC~ 於 2008-9-24 10:54 AM 發表

問題你公會係咪唔睇攻略,唔睇視頻,唔用dbm去打sw先??
而且pve is hard全破果陣都仲未有sw
通常得d要爭世界fd既公會先會係咁開荒(nihilum同sk gamming都係有贊助商,姐係比錢你去開荒)

証明d咩?証明,有d人認為副本要有唔低於pvper既技術先破到係假,証明一般pver認為班競技場佬一定唔識打副本係假
競技場咁唔平衡??你可能聽得其他人講呢句多,然後有先入為主既觀念...不如你講下,邊度唔平衡?

一堆所謂鬥士咪又係係咁睇視頻  睇外服心得打法打上去
乜你認為競技場現階段叫平衡?s3  路人甲都有鬥士龍  2500又鬥士  2200又鬥士  技術等級可能又爭左一大截
組合剋制  職業天賦唔平衡  戰D RMP 戰術D  2345/2+3  
全部都係呢D組合 獵薩騎  22 33唔洗打啦?
定係想話 獵薩騎跟本  只可以配獵D  戰薩 戰騎?
55一定元素薩  打2345 先?
你問我之前  唔諗下小D 點解係22/33 咁有優勢? 2200+RATING  冇記錯有2X %  獵薩騎 加埋得3%  咁叫平衡?
用咁有優勢既職業打上鬥士又好...殘忍 復仇又好 我都唔覺得佢地技術又幾好
相反  你用D弱勢職業/組合 打到上去我就佩服啦...

我公會一樣睇視頻 睇攻略打副本(除左SW1)
但一樣一堆所謂鬥士黎到打副本
死又死先  DPS 又低到爆 治療低到爛 一樣有  
唔識打就係唔識打  副本越難變數越多  你估隻隻王都SW2  打木樁?

原帖由 反自大 於 2008-9-24 01:57 PM 發表

乜你認為競技場現階段叫平衡?s3  路人甲都有鬥士龍  2500又鬥士  2200又鬥士  技術等級可能又爭左一大截
組合剋制  職業天賦唔平衡  戰D RMP 戰術D  2345/2 ...

小d,賊,術打22,33係比較勁,呢d就係職業特性(當然,某職業打22,33,55,副本一樣強的)
薩戰一樣可以打高分,薩滿打gg場絕對唔廢
獵人嘛....算了吧,公認的imba地廢
gg場嘛,是一個比較技術,默契的地方,用冷門組合打上高分既係好小,要打上去真係幾難
我打22,都係去到1700左右,同人腦鬥真係好難.....

笑傲無雙 玩過星曲WEB

原帖由 反自大 於 2008-9-24 02:33 AM 發表

笑死  咁有技術去副本拎t6把鬼
你咪又係傻仔

我敢肯定

我mo 4件t6  5v5 mo可能會第一.....

仲有  我玩咁耐一個正常ge pvp視頻都mo睇過= =

您試下叫第一果d靜係拎s4裝去打pvp...睇下會掉落第幾^^ (ng好講22同33....齌打組合= =)

笑傲無雙 玩過星曲WEB

原帖由 反自大 於 2008-9-24 01:57 PM 發表

組合剋制  職業天賦唔平衡  戰D RMP 戰術D  2345/2 ...

so我好認同我個fd一句話= =

競技場只有第一同唔係第一 (因為鬥士只係keep到一季....but殘鬥 復仇果d 80lv都仲係度@@)

同埋= =我係覺得

自從打左pvp之後...副本d時間過得好慢= =會mo心機ge....

按1234   死到等d ng識打ge識打...就過= =好悶....

反正跟住視頻打就ok...ng洗諗  亦ng會有其他"意外"....

原帖由 閃KANE閃 於 2008-9-25 12:28 AM 發表

so我好認同我個fd一句話= =

競技場只有第一同唔係第一 (因為鬥士只係keep到一季....but殘鬥 復仇果d 80lv都仲係度@@)

同埋= =我係覺得

自從打左pvp之後...副本d時間過得好慢= =會mo心機ge....

按1234   死到等d ng識打ge識打...就過= =好悶....
反正跟住視頻打就ok...ng洗諗  亦ng會有其他"意外"....

組25個唔腦殘  真係仲難過打鬥士......

原帖由 『怒天』 於 2008-9-24 01:34 PM 發表

唔好成日開口埋口都話打副本,唔夠ai鬥果d係低能仔,又講埋d咩野廢話...25人鬥士組成幾日全破海山神廟呢d謬論,你咁樣講出去,我只會覺得你一味淨係識得睇人地個稱號係"鬥士" 唔識得講人地既副本經驗,我只會笑你無知,我 ...

pve is hard既公會,好多人只係得t4同埋少量祖阿曼既裝
而佢地大部分時間係用pvp裝備+少量pve裝備黎打海山黑廟
你可以去任何網站查pve is hard...
你可以去睇戰神小s(Serennia)對呢個公會同pve既評價

下面個網站係wom(姐係盜賊ming呢條傻x既blog,入面就係戰神s對pvp同pve既睇法,當然你可以唔認同佢)
http://cn.worldofming.com/wp/?p=708

唔係,除左第一季拎到鬥士之後,其他既鬥士都係冇龍
要每季升上去..比如話,殘忍鬥士..復仇鬥士呢種....普通鬥士得第一季係呢個稱號
每季龍色都唔一樣

曾經我以為無可能打到上去既職業.但事實証明佢地係沖到
cwow岩岩先出左法+牧2300+視頻
之前s2既時候,仲出左雙法競技場2100+....(雙法2100+,如果大家唔係玩法師,可以去問下d pvp法師,到底難度有幾高)
何況全職業都可以係55到發揮,就算22幾bug都好,始終任何職業都可以係 33 55到搵到食

真心果句,我唔係話pve就一定係唔好,有好多pvper認為pve好on9
但至少我唔係咁諗,不過我係唔鐘意同ai鬥
我都有打raid,因為某d裝備真係raid先有,比如古頭

事實上.有好多,靜係識係副本彈黎彈去,然後無腦火球火球火球既人
佢地什至唔知咩叫輸出循環

大家都知道pve唔單止係打raid架可?
請去出面搵一個"冰法同火法...邊個好d"既topic...去入面睇下...當然我唔肯定回文果d係咪全部都係pver
但至少連我呢個自認pvper既人,都知道法師單刷副本...居然有人話火法比冰法aoe升得快

原來世界公認既pve法神edwin係2000fun既法師眾面前都係不外如是

原帖由 反自大 於 2008-9-25 12:47 AM 發表

組25個唔腦殘  真係仲難過打鬥士......

無論係pvp定pve都係一句話搞掂

唔怕神一樣既敵人
最怕豬一樣既隊友

我pvp同pve都有出力玩. 而家s4全套, t6全套+t6.5級散件都有了.

我覺得, pvp同pve係唔同世界. 如果tbc之前你問我, 我會話pve好低b, 同program打交而已... 不過當sw開左之後我去打時, 就知道副本有幾難. 如果伊利單丹難度係3星, sw既bosses隨便都5星.

gg場搵多4件意識ok既人打, 就一定ok(如果打22, 搵一個就ok). 但副本就要搵多24個, 有d王甚至零容錯... 一個白痴就滅團.
而裝備方面, s2套既隊有技術就可以直接打上s4級別以致可以換s4. 但只擁有t4級別裝備既團隊, 好難直接換t6.

各有難度啦

我覺得單單pve或單單玩pvp都唔能夠體會晒wow既精髓.

原帖由 DC~ 於 2008-9-26 08:45 PM 發表
真心果句,我唔係話pve就一定係唔好,有好多pvper認為pve好on9
但至少我唔係咁諗,不過我係唔鐘意同ai鬥
我都有打raid,因為某d裝備真係raid先有,比如古頭

事實上.有好多,靜係識係副本彈黎彈去,然後無腦火球火球火球 ...

哈哈 你有睇? 我睇到個題目, 直接ignore.

原帖由 DC~ 於 2008-9-26 08:34 PM 發表

pve is hard既公會,好多人只係得t4同埋少量祖阿曼既裝
而佢地大部分時間係用pvp裝備+少量pve裝備黎打海山黑廟
你可以去任何網站查pve is hard...
你可以去睇戰神小s(Serennia)對呢個公會同pve既評價

下面個網 ...

之前我打咁多野,其實係想講,呢d 鬥士玩家,係有副本經驗,所以全破黑廟,並不出奇,而且....我覺得t4+za裝,應該...連血魔都坦唔到!?
我公會有個戰士,有次我冇用戰士,轉用獵人去打血魔...佢冇buff萬七血,黑廟+za裝備,開王唔夠3秒死左,睇返記錄,3秒內連續2下 比血魔扣14xxx血....t4+za裝全buff最多2萬血,45%左右閃招........我自己t6+黑廟裝 冇buff174xx血,全buff 22xxx血,防技510+ 閃招49,盾擋33....我坦議會已經覺得好靠運....隻王下下扣8xxx,咁岩血之審判再掉個ae...已經差唔多被秒......如果真係要用t4+za裝坦...我諗真係出奇地靠運吧?

原帖由 餓狼傳說 於 2008-9-26 10:22 PM 發表
我pvp同pve都有出力玩. 而家s4全套, t6全套+t6.5級散件都有了.

我覺得, pvp同pve係唔同世界. 如果tbc之前你問我, 我會話pve好低b, 同program打交而已... 不過當sw開左之後我去打時, 就知道副本有幾難. 如果伊利單 ...

你所講既,我都好認同xd
我都係pve,pvp雙修的.....感覺就係...5人默契同25人零出錯,係後者比較難.....特別係..當個公會冇咁多精英比你選擇既時候...真係"R"肯爆頭

原帖由 『怒天』 於 2008-9-27 11:40 AM 發表

之前我打咁多野,其實係想講,呢d 鬥士玩家,係有副本經驗,所以全破黑廟,並不出奇,而且....我覺得t4+za裝,應該...連血魔都坦唔到!?
我公會有個戰士,有次我冇用戰士,轉用獵人去打血魔...佢冇buff萬七血,黑廟+za裝備,開 ...

其實佢地唔係t4+za
絕大多數係用競技場裝...
當然我唔係佢地,唔知佢地戰術
聽講競技場裝高血量對某d boss優勢出奇咁大

每個人喜好唔同,你鐘意pve我鐘意pvp
但石更係有d人,成日將自己技術問題,網絡問題,意識問題,隊友問題而比人殺
全部歸一,變成裝備問題...然後就將矛頭指向pvp裝備,繼而狂屌pvp玩家同blz(比如開呢個帖既樓主)

反過黎,如果我係競技場遇上賊獵德..賊拎雙蛋刀,獵拎雞蛋弓...咁我係咪又要寫信去插下班pver
順路問候下blz設計員女性親屬18代?
又如果我係休閒玩家,想拎好裝備...又冇時間打牌.刷聲望
每星期10場競技,係咪方便好多??(仲要唔係齊裝)

好想同樓主講.唔好用利己既角度睇呢個世界=- =

原帖由 『怒天』 於 2008-9-27 11:43 AM 發表

你所講既,我都好認同xd
我都係pve,pvp雙修的.....感覺就係...5人默契同25人零出錯,係後者比較難.....特別係..當個公會冇咁多精英比你選擇既時候...真係"R"肯爆頭

睇法每個人唔同啦,我認為前者比較難...
有好多野天生,冇得變...比如話有人可以反制你0.5秒既惡魔支配
有人意識勁到,跳落橋底,然後呃你戰士跟住跳,再用暗步閃番上去秒牧師
有人配合勁到雙法沖到2100-2200...
呢d野,你想練都冇得練

原帖由 DC~ 於 2008-9-27 07:24 PM 發表

其實佢地唔係t4+za
絕大多數係用競技場裝...
當然我唔係佢地,唔知佢地戰術
聽講競技場裝高血量對某d boss優勢出奇咁大

每個人喜好唔同,你鐘意pve我鐘意pvp
但石更係有d人,成日將自己技術問題,網絡問題,意識 ...

我講緊隻坦......= =坦用pvp裝....點坦..隻隻王都會輾壓...=.=dps...當然可以用技術上補上啦...補職...有某d位置,pvp裝比較好,我係認同...但坦職既pvp裝同副本裝就爭好遠...pvp裝少左閃招盾擋同血量....坦唔到王= =坦職既副本裝係多血d既...

原帖由 DC~ 於 2008-9-27 07:28 PM 發表

睇法每個人唔同啦,我認為前者比較難...
有好多野天生,冇得變...比如話有人可以反制你0.5秒既惡魔支配
有人意識勁到,跳落橋底,然後呃你戰士跟住跳,再用暗步閃番上去秒牧師
有人配合勁到雙法沖到2100-2200...
呢 ...

pvp,睇經驗,打得多,遇得多唔同既組合,就知道唔同組合用唔同既打法,如果遇上同一個組合,都未必用同一個打法...要睇下對方係唔係打你先,先壓治療? 控場?或者打打下轉壓其他,呢d都係靠累積經驗,對方我黎講...我覺得pvp比副本好夾得多....正如我認同你講果句"唔怕神一樣既敵人,只怕豬一樣既隊友"...25個隊友都唔係豬黎...真係要去d好大既公會先搵得到....當你試下個公會上極線都係得40人左右...係冇得揀既情況下你就會感受到- -
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-8 12:06 AM , Processed in 0.070794 second(s), 11 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存