2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 夢之路娜 希望大家不要再在這反GC了!!!
樓主: 安洛希思
go

希望大家不要再在這反GC了!!! [複製鏈接]

原帖由 SunTon 於 2008-10-3 05:03 PM 發表
我想問2000仲送唔送台版LUNA封測AC?

聽講會送,但代理轉ip自便!
而且前提唔知帳號會唔會鎖!
如果連帳號既分區都鎖埋!
有代理轉ip都無用!

十週年勳章(賀詞) 十週年勳章(截圖)

明白了

加上我也不會反他們~

他們也有辛苦哦

I got it~~~

我知代理要搵錢
不過如果把玩家當成小白就太過分
雖然有不少代理比GC更要搶錢
但係GC也做得過份 把物品全部封鎖
然後放上商城 讓玩家以點數購買
就連 轉職的必須品都放上去
唉 ... 好像說得太多了

雖然GC已成代理 而且應該不會轉
不過大家都是擔心Luna的
不想一隻好的遊戲被破壞
版主也體諒一下

好認同樓主講法..!  但係gc有好多野都令好地不滿~
好似eco咁..我e家就玩緊..!佢令d經多日版8倍!  真係忍無可忍
不過你地成日係2kf開post反gc..係2kf反有咩用呢?  不過自己sd信去比意見喇

原帖由 迷惘.小蠍 於 2008-10-4 09:20 PM 發表
我知代理要搵錢
不過如果把玩家當成小白就太過分
雖然有不少代理比GC更要搶錢
但係GC也做得過份 把物品全部封鎖
然後放上商城 讓玩家以點數購買
就連 轉職的必須品都放上去
唉 ... 好像說得太多了

雖然GC已 ...

其實日版係咪冇乜商城野所以佢先咁做...
因為係gc其他game...我印象中冇呢d事情發生...(或者我記錯吧)

老實講..我就唔覺得gc呃錢-.-"
但係gc有樣野好賤..佢為左令玩家唔好升咁快..張d經驗加左勁多倍..
好似eco咁..佢張d經加多左8倍..我地仲點樣玩落去?
我e家都放棄左eco   唉..有時真係唔知d代理想點..
又要搵錢..又張d game入面d野改黎改去..改到一d都唔好玩..咁玩家就走喇
玩家走左佢地仲點搵錢?  唔該佢地諗下喇..!!

本文只是用黎發洩..!勿插><"

原帖由 牙軒=] 於 2008-10-8 09:09 PM 發表
老實講..我就唔覺得gc呃錢-.-"
但係gc有樣野好賤..佢為左令玩家唔好升咁快..張d經驗加左勁多倍..
好似eco咁..佢張d經加多左8倍..我地仲點樣玩落去?
我e家都放棄左eco   唉..有時真係唔知d代理想點..
又 ...

間接性以官書方法呃錢

我都係等睇下gc點死,gc做過既野我真係睇唔到,不過omg做過既野,我唔止睇到仲感受到,所以都係支持omg

ECO...係韓國同日本都大受歡迎....但係你睇返hk 同tw...
外掛...唔講都冇問題...你睇下d..幣商多到...
一直都唔改善同正視
好心佢..封就一次過封q哂d道具啦...e家比人封王打寶係咁推個物價
設貨a..由開server 2個月到..3千萬有得傾
第3個月去到9千幾萬...
到e家要720hkd...講緊o既係15hkd=1000萬...你諗下佢做過d咩...冇囉...搞活動!?唔多見bor
gm?捉外掛頭幾日咪有囉

喜歡omg就等台版luna出吧~~
不用在這中傷gc呢~~

點等..?
GC都迫原廠封IP

如果gc做得好
就不怕玩家去台版吧?

gc驚omg搶晒d客!!就應該積極搵d正面ge方法解決!!
話知你大平賣!!送咩送咩都好啦!!
而唔係做小人去圖利!!
重要衰到做左唔敢認!!!
人地去問gc 有冇要求封原廠ip一事!!連答都唔答
不但小人 重係冇種的小人!!
呢d公司令人念想雷曼!!死前重要扮有錢
gc呢d公司就係似d執前扮做慈善!!黎個大平賣 d人比晒錢然後公布關閉

玩過星曲WEB

商城野貴唔緊要,我又唔係一定要買.
將升級經驗上升,ok,反正我又唔計較e d,最重要係享受隻game.
但係,鎖e樣鎖個樣,樣樣都要用點,
仲話係免費game...
大多數免費game雖然好多野都要用點,但都不至於要鎖哂d野掛?
呃錢都唔洗今啊!!!
我就唔信gc係luna唔會封野/上升升級經驗/商城物貴/game錢唔值錢.......
一定至少中一個...

唔係真係話gc差,
but,玩過eco既人,
唔會對佢地抱太大期望囉......

樓上既睇法
我唔係好認同 , gc有eco一事搞到咁大單野
唔通luna都仲要咁做將自己推入深淵?
我就唔係好信luna 會有得點改-__-
而且我深信luna 會做得好好

其實gc比起好多代理商已經好好多架拉....
雖然omg真係由始至中都真係無外掛...
但係gc既外掛都無係好猖狂者...
再者  依家omg唔歡迎香港玩家...
都係安心等gc出luna拉...

原帖由 yoyocandy 於 2008-10-9 07:08 PM 發表

點解你會覺得OMG唔歡迎香港玩家既?

原帖由 yoyocandy 於 2008-10-9 07:08 PM 發表

omg 完全無唔like hk 玩家 -.-
我玩過n咁多omg既game....
e+既原因~ 講左n次..
omg都官方回答左係 hk 要原廠迫台灣鎖hk 既 ip -.-!!!!
麻煩攪清楚左...先話人地omg 唔like hk 玩家啦=.=!

2KF足球隊 十週年勳章(賀詞)

原帖由 caduto8183 於 2008-10-9 23:34 發表

omg 完全無唔like hk 玩家 -.-
我玩過n咁多omg既game....
e+既原因~ 講左n次..
omg都官方回答左係 hk 要原廠迫台灣鎖hk 既 ip -.-!!!!
麻煩攪清楚左...先話人地omg 唔like hk 玩家啦=.=!

其他國家代理都要求左原廠封其他代理地區ip

我諗香港都係跟隨佢地去做, 因為 香港人唔係玩台版就係港版, 咁自然佢會走去封台版

泰文版 我諗唔洗點封, 係第二度都唔會有幾多人睇得明
星馬果邊都好似要求台版 封ip  , 果邊都有半數係華人

不過點都好, 我都想玩omg, 就算轉完ip 佢都會無啦啦關我機, 可能淨係我先會咁, 我都係等GC出左咩料子先再作打算
OMG果邊我都唔玩住, 費事搞得多部電腦嘔泡

@@ 真是是太多的抱怨了!
我相信要做到luna的代理 廠方也不會將自己研發出來的game給別人毀於一旦吧!
(當中金錢也是一個主要因素)
但我相信 花了這麼多金錢去買了隻game回來代理 賺錢! 每間生意公司都會
但...真的希望 GC這次可以做到 賺錢之如 也不要再重滔覆切了!

期待香港版LUNA的出現!
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-1 11:26 AM , Processed in 0.052757 second(s), 11 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存